Koło gospodyń wiejskich :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kim87 wrote:Kochana jak w UK to do Belgii zapraszam też jest co oglądać i niedaleko
Kim a tak z innej beczki - dobrze Ci tam w Belgii? Nie myślisz kiedyś wracać do Polski, nie tęsknisz za Polską?
Ja tęsknie i chciałbym wrócić, ale się boję..?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 22:16
Kim87 lubi tę wiadomość
-
Violet146 wrote:Wygląda pysznie, ale nie wiem.czy dostanę tu w okolicy wszystkie składniki, w sobotę jadę do polskiego sklepu więc zobaczę co tam mogę kupić..
Dziękuję
Poszukaj sobie innych przepisów na tej stronie, nie koniecznie z zakwasem, tylko na samych drożdżach, bo podejrzewam że nie masz, chyba że sobie wyhodujesz Nie dawałam mąki orkiszowej ani wieloziarnistej, bo akurat nie miałam, za to dałam żytniej i lnianej. Chyba można też czysto pszenne, ale ja akurat lubię z dodatkiem żytniej Dodatkowo do płątków owsianych dodałam siemię lniane i słonecznik. Naprawdę wyszedł pyszny i mięciutki.Violet146 lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczynki
melduję się z rana
miłego dnia :*Lubię_czekoladę, Kim87, Violet146 lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
AniaŁ123 wrote:Matko i córko!!! Mój chłop przyniósł mi do domu świeżego sandacza, jeszcze rano pływał w jeziorze, tyle że nie wypatroszony. W życiu tego nie robiłam. Puściliśmy sobie filmik na yt i jak takie dwa bidoki na zmianę działaliśmy Najgorzej było z wnętrznościami, ale daliśmy radę. Przed momentem skończyłam czyścić z łusek. Chyba godzinę nam zeszło. Ale za to jutro będzie pyszna kolacyjka
W życiu bym tego nie zrobiła
Nie zabiłabym żywej ryby - ja bym sie popłakała i powiedziała ze jak przyniósł niech sam sie nia zajmie
No w życiu Maliny - Krystyna ma słabe serce
Wiec szacun
A i zostaw mi kawałekLubię_czekoladę, Kim87 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Krystyna w Gdańsku ma hotel z widokiem na morze !
Zrobie wam foty jak wstanie slonce a wstaje o 8 dzis
Dzis bede nieobecna bo rano szkolenie a pozniej mam wieczorne atrakcje czyli jarmark świąteczny, kino, a pozniej winko w pokoju
Relaksik z plotkami bo jestesmy tu tylko we dwie wiec stwierdzilysmy ze dzis troszke poszalejemy
Buziaki Dziewczęta
Miłego dnia !
❤️AniaŁ123, pola89, Lubię_czekoladę, Parsleyek, Kim87 lubią tę wiadomość
-
Kim87 wrote:Woec tak na Teneryfie mieszkaliśmy w Costa del Silencio.
Polecam tam wynająć coś bo nie ma starsznie dużo ludu a poza tym jekosciowo jedzenie jest o wiele lepsze niż w kurortach. Wszędzie w kurortach było wszystko dla Angoli było robione cale menu wiec masakra. I drogo w chuj. Ja płaciłam u siebie na kwaterach w restauracji 12euto od osoby za przystawkę i danie. No i spaghettii z owocami morza śni mi się do dzisiaj takie mega dobreKim87 lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Dziewczyny jak na gospochę przystało, piorę firanki i piekę chleb Do tego mam jeszcze prasowanie, ale nie chcę przesadzać
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Test był wczoraj ujemny. Wiem, że torbiel może opóźnić @ ale czy podnieść temperaturę? I czy mimo torbieli mogło dojść do owu? Dupek miał usunąć torbiel. Ale kto wie co się zadziało Jutro też raczej nie będę miała możliwości zrobić bety, zobaczymy co będzie dalej.
-
Dzień dobry
A ja na odmianę melduję się z pracy Widok na monitor Ploteczki przy herbatce też może będą, ale trochę później
Pączuś zazdroszczę! Ale Ci dobrze. Wdychaj jod, o tej porze roku jest go najwięcej
Aaaa...na szczęście ryba już była martwa. Trzeba ją było tylko "wypitwać" Ja też powiedziałam że tych wstępnych prac nie będę wykonywać, mój odcinał głowę i rozcinał brzuch, ale widziałam że już się robi zielony. Ja już później tylko łuski skrobałam
Polcia w jakiej Ty się strefie czasowej znajdujesz? Bo chyba nie w naszejLubię_czekoladę, Pączek, Violet146 lubią tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Nam się trochę marzy Dubaj, ale to przez to, że fascynuje nas ich budownictwo ekstremalne Strasznie chciałabym to wszystko zobaczyć na własne oczy. A tak poza tym to jakieś Malediwy, Seszele itp
Chce mi sie tez do Chin i Tajlandii i Indonezji łaaaa co do Dubaju to podobno czego tam sie czlowiek nie dotknie to sie w zloto zamienia hahaKim87, AniaŁ123 lubią tę wiadomość
-
MMadziula wrote:Nawiązując do wakacji to my byliśmy w Chorwacji na początku września , trzy lata temu.
Piękny kraj i super ludzie , pojechaliśmy własnym autem wiec zjechalismy od Jezior Plitwickich do Makarskiej
A moim marzeniem jest Afryka, dokładnie park narodowy Serengeti -
Lubię_czekoladę wrote:Kochane moje ranne ptaszki milego dnia
Czekoladka
Troszkę słodkości i od razu poranek jest przyjemniejszyLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Czekoladka
Troszkę słodkości i od razu poranek jest przyjemniejszyAniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Violet146 wrote:Kim a tak z innej beczki - dobrze Ci tam w Belgii? Nie myślisz kiedyś wracać do Polski, nie tęsknisz za Polską?
Ja tęsknie i chciałbym wrócić, ale się boję..?
Mój pracuje z debilami woec ma czasem już dość . Ja pracuje z normalnymi ludźmi woec nie mam żadnych zastrzeżeń. Tyle że język to masakra . Nie chc mi się juz go uczyć. Woec i tak wszędzie po ang gadam.
Czy chcemy wracać. Nie zdecydowanie nie bo nie ma.do czego. Dużo ludzi myśli ze wróci i jakoś to będzie ją jestem innego zdania. Widziałam już takich co się wybudowali poremonyowali w pl auta pokupowali i wrócili do pl. Średnio po 2 latach wracali z w dziurawych skarpetkach.
Niestety ludzie często nie myślą że dorabiajac się czegoś trzeba potem to utrzymać. Mam dom w pl po mamie o wiem jakie są koszta utrzymanie i jakie są średnie place. Jeżeli nie ma się dobrego wykształcenia najlepiej technicznego to przeciętny Kowalski ma ciężko w pl. To moje zdanie. Nikogo nie oceniam.
Woesz ja mam tylko tesciow w pl ale nie teskno mi. Mojemu juz tez nie. Tu w Be jest o niebo lepiej ze wszystkim. Z opieką zdrowotna szczególnie. Z edukacją. Wiem jak jest w UK z opowieści wiec mogę sobie wyobrażać ze może być ci tam źle.Violet146 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Bella_Bella wrote:Kimi właśnie wyczytałam, że zamówiłaś żel do przytulanka. Sprawdza się?
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Dzieki Kim :* rozumiem, ze to wyjazd samodzielnie organizowany my latamy na all inclusive, zeby miec raz w roku wszystko pod nos podstawione ale wezmiemy taka opcje pod uwageMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Pączek wrote:Dzien dobry
Krystyna w Gdańsku ma hotel z widokiem na morze !
Zrobie wam foty jak wstanie slonce a wstaje o 8 dzis
Dzis bede nieobecna bo rano szkolenie a pozniej mam wieczorne atrakcje czyli jarmark świąteczny, kino, a pozniej winko w pokoju
Relaksik z plotkami bo jestesmy tu tylko we dwie wiec stwierdzilysmy ze dzis troszke poszalejemy
Buziaki Dziewczęta
Miłego dnia !
❤️
Zazdro kochanaPączek lubi tę wiadomość