Koło gospodyń wiejskich :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kim87 wrote:Kochana jak w UK to do Belgii zapraszam też jest co oglądać i niedaleko
Kim a tak z innej beczki - dobrze Ci tam w Belgii? Nie myślisz kiedyś wracać do Polski, nie tęsknisz za Polską?
Ja tęsknie i chciałbym wrócić, ale się boję..?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 22:16
Kim87 lubi tę wiadomość
-
Violet146 wrote:Wygląda pysznie, ale nie wiem.czy dostanę tu w okolicy wszystkie składniki, w sobotę jadę do polskiego sklepu więc zobaczę co tam mogę kupić..
Dziękuję
Poszukaj sobie innych przepisów na tej stronie, nie koniecznie z zakwasem, tylko na samych drożdżach, bo podejrzewam że nie masz, chyba że sobie wyhodujeszNie dawałam mąki orkiszowej ani wieloziarnistej, bo akurat nie miałam, za to dałam żytniej i lnianej. Chyba można też czysto pszenne, ale ja akurat lubię z dodatkiem żytniej
Dodatkowo do płątków owsianych dodałam siemię lniane i słonecznik. Naprawdę wyszedł pyszny i mięciutki.
Violet146 lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczynki
melduję się z rana
miłego dnia :*Lubię_czekoladę, Kim87, Violet146 lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
AniaŁ123 wrote:Matko i córko!!! Mój chłop przyniósł mi do domu świeżego sandacza, jeszcze rano pływał w jeziorze, tyle że nie wypatroszony. W życiu tego nie robiłam. Puściliśmy sobie filmik na yt i jak takie dwa bidoki na zmianę działaliśmy
Najgorzej było z wnętrznościami, ale daliśmy radę. Przed momentem skończyłam czyścić z łusek. Chyba godzinę nam zeszło. Ale za to jutro będzie pyszna kolacyjka
W życiu bym tego nie zrobiła
Nie zabiłabym żywej ryby - ja bym sie popłakała i powiedziała ze jak przyniósł niech sam sie nia zajmie
No w życiu Maliny - Krystyna ma słabe serce
Wiec szacun
A i zostaw mi kawałekLubię_czekoladę, Kim87 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Krystyna w Gdańsku ma hotel z widokiem na morze !
Zrobie wam foty jak wstanie sloncea wstaje o 8 dzis
Dzis bede nieobecna bo rano szkolenie a pozniej mam wieczorne atrakcje czyli jarmark świąteczny, kino, a pozniej winko w pokoju
Relaksik z plotkami bo jestesmy tu tylko we dwie wiec stwierdzilysmy ze dzis troszke poszalejemy
Buziaki Dziewczęta
Miłego dnia !
❤️AniaŁ123, pola89, Lubię_czekoladę, Parsleyek, Kim87 lubią tę wiadomość
-
Kim87 wrote:Woec tak na Teneryfie mieszkaliśmy w Costa del Silencio.
Polecam tam wynająć coś bo nie ma starsznie dużo ludu a poza tym jekosciowo jedzenie jest o wiele lepsze niż w kurortach. Wszędzie w kurortach było wszystko dla Angoli było robione cale menu wiec masakra. I drogo w chuj. Ja płaciłam u siebie na kwaterach w restauracji 12euto od osoby za przystawkę i danie. No i spaghettii z owocami morza śni mi się do dzisiaj takie mega dobremy latamy na all inclusive, zeby miec raz w roku wszystko pod nos podstawione ale wezmiemy taka opcje pod uwage
Kim87 lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Dziewczyny jak na gospochę przystało, piorę firanki i piekę chleb
Do tego mam jeszcze prasowanie, ale nie chcę przesadzać
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Test był wczoraj ujemny. Wiem, że torbiel może opóźnić @ ale czy podnieść temperaturę? I czy mimo torbieli mogło dojść do owu? Dupek miał usunąć torbiel. Ale kto wie co się zadziało
Jutro też raczej nie będę miała możliwości zrobić bety, zobaczymy co będzie dalej.
kiedy idziesz do gina? Moze cos objasni.. Udalo sie odebrac auto?
-
Dzień dobry
A ja na odmianę melduję się z pracyWidok na monitor
Ploteczki przy herbatce też może będą, ale trochę później
Pączuś zazdroszczę! Ale Ci dobrze. Wdychaj jod, o tej porze roku jest go najwięcej
Aaaa...na szczęście ryba już była martwa. Trzeba ją było tylko "wypitwać"Ja też powiedziałam że tych wstępnych prac nie będę wykonywać, mój odcinał głowę i rozcinał brzuch, ale widziałam że już się robi zielony. Ja już później tylko łuski skrobałam
Polcia w jakiej Ty się strefie czasowej znajdujesz? Bo chyba nie w naszejLubię_czekoladę, Pączek, Violet146 lubią tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Nam się trochę marzy Dubaj, ale to przez to, że fascynuje nas ich budownictwo ekstremalne
Strasznie chciałabym to wszystko zobaczyć na własne oczy. A tak poza tym to jakieś Malediwy, Seszele itp
kurna, no caly swiat trzeba zobaczyc
mi tez sie marza Malediwy
ale to chyba jak juz sie pozenimy to wydamy tak kase, ktora dostaniemy haha innej opcji finansowania takich wakacji nie widze
Chce mi sie tez do Chin i Tajlandii i Indonezji łaaaaco do Dubaju to podobno czego tam sie czlowiek nie dotknie to sie w zloto zamienia haha
Kim87, AniaŁ123 lubią tę wiadomość
-
MMadziula wrote:Nawiązując do wakacji to my byliśmy w Chorwacji na początku września , trzy lata temu.
Piękny kraj i super ludzie , pojechaliśmy własnym autem wiec zjechalismy od Jezior Plitwickich do Makarskiej
A moim marzeniem jest Afryka, dokładnie park narodowy Serengetitylko przeraza mnie ta dluga podroz
-
Lubię_czekoladę wrote:Kochane moje ranne ptaszki
milego dnia
Czekoladka
Troszkę słodkości i od razu poranek jest przyjemniejszyLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Czekoladka
Troszkę słodkości i od razu poranek jest przyjemniejszyAniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Violet146 wrote:Kim a tak z innej beczki - dobrze Ci tam w Belgii? Nie myślisz kiedyś wracać do Polski, nie tęsknisz za Polską?
Ja tęsknie i chciałbym wrócić, ale się boję..?
Mój pracuje z debilami woec ma czasem już dość . Ja pracuje z normalnymi ludźmi woec nie mam żadnych zastrzeżeń. Tyle że język to masakra . Nie chc mi się juz go uczyć. Woec i tak wszędzie po ang gadam.
Czy chcemy wracać. Nie zdecydowanie nie bo nie ma.do czego. Dużo ludzi myśli ze wróci i jakoś to będzie ją jestem innego zdania. Widziałam już takich co się wybudowali poremonyowali w pl auta pokupowali i wrócili do pl. Średnio po 2 latach wracali z w dziurawych skarpetkach.
Niestety ludzie często nie myślą że dorabiajac się czegoś trzeba potem to utrzymać. Mam dom w pl po mamie o wiem jakie są koszta utrzymanie i jakie są średnie place. Jeżeli nie ma się dobrego wykształcenia najlepiej technicznego to przeciętny Kowalski ma ciężko w pl. To moje zdanie. Nikogo nie oceniam.
Woesz ja mam tylko tesciow w pl ale nie teskno mi. Mojemu juz tez nie. Tu w Be jest o niebo lepiej ze wszystkim. Z opieką zdrowotna szczególnie. Z edukacją. Wiem jak jest w UK z opowieści wiec mogę sobie wyobrażać ze może być ci tam źle.Violet146 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Bella_Bella wrote:Kimi właśnie wyczytałam, że zamówiłaś żel do przytulanka. Sprawdza się?
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Dzieki Kim :* rozumiem, ze to wyjazd samodzielnie organizowany
my latamy na all inclusive, zeby miec raz w roku wszystko pod nos podstawione ale wezmiemy taka opcje pod uwage
-
Pączek wrote:Dzien dobry
Krystyna w Gdańsku ma hotel z widokiem na morze !
Zrobie wam foty jak wstanie sloncea wstaje o 8 dzis
Dzis bede nieobecna bo rano szkolenie a pozniej mam wieczorne atrakcje czyli jarmark świąteczny, kino, a pozniej winko w pokoju
Relaksik z plotkami bo jestesmy tu tylko we dwie wiec stwierdzilysmy ze dzis troszke poszalejemy
Buziaki Dziewczęta
Miłego dnia !
❤️
Zazdro kochanaPączek lubi tę wiadomość