Koło gospodyń wiejskich :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzezabella wrote:Nie jestem pewna, czy powinnam to tu pisać, ale napiszę.
Dzieciątko Czarnulki umarłoAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Kim87 wrote:Mam nadzieje ze w końcu jej się uda donosic.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
A oto kolejne złe zmiany w PL
Spacer, ćwiczenia z piłką, rozciąganie przy drabinkach, kąpiel - koniec ze zgodnymi z zasadami "Rodzić po ludzku" standardami opieki okołoporodowej
Chodzenie, swoboda przyjmowania wygodnych pozycji, możliwość korzystania z wanny lub prysznica, intymna sala do porodu, wybór sposobu parcia, możliwość picia w trakcie porodu, nieprzerwany kontakt matki z dzieckiem po porodzie, wsparcie w laktacji będą zależały od decyzji konkretnego lekarza w konkretnym szpitalu. Likwidacja standardu pozbawi kobiety możliwości wniesienia skargi, ponieważ nie będą miały do czego się odwołać. Jakość opieki, jaką otrzyma rodząca, będzie zależna od decyzji ordynatora lub lekarza, zwyczajów i rutyn panujących w danej placówce.
Z treści stanowiska fundacji Rodzić po Ludzku możemy się dowiedzieć, że zmiany wprowadzone na wniosek Naczelnej Rady Lekarskiej nie były konsultowane z żadnym środowiskiem zaangażowanym w opiekę okołoporodową, a co więcej - zostały wprowadzone do ustawy już po konsultacjach społecznych i zatajone.
Zespół fundacji Rodzić po Ludzku: To wszystko cofa nas do ponurych lat opresyjnego położnictwa drugiej połowy XX wieku, pełnego przemocy, odhumanizowanej opieki i korupcji. To również przekreśla lata pracy nad poprawą warunków rodzenia zarówno naszej organizacji, jak i wielu innych środowisk, w tym także działań samego Ministerstwa Zdrowia i Departamentu Matki i Dziecka. Uważamy, że wzięcie pod uwagę tylko głosu Naczelnej Rady Lekarskiej pokazuje, że minister zdrowia Konstanty Radziwiłł jest ministrem lekarzy, który interesy swojej grupy zawodowej przedkłada nad dobro pacjentów.29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek wrote:Objawy miałam tydzień temu i byłam przekonana że @ się pojawi. Ale chyba zgubiła drogę. Już teraz to pasuje mi żeby przyszła koło weekendu bo wtedy monitoring wypadłby już po świętach ale wiadomo @ zrobi co zechce, już niczego nie planuję
-
Co do Czarnulki to nie wiem co powiedzieć.. Jak się dowiedziałam to miałam ciarki i łzy w oczach.. Niesprawiedliwość.. Musi być silna.. Choć łatwo się mówi
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 08:38
Dzezabella, Lubię_czekoladę, Kim87, AniaŁ123, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
Pączek wrote:A teraz Krystyna je obiad w Tapas Rybka po rewolucjach Geslerowny
Szalenstwo
A jak !
Byłam tam Ale już nie pamiętam co jadłam
Pączek!!! Ja chcę Gdańsk! -
Wujek google wszystko wie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8bf9990fe9fe.jpgMMadziula, Kim87, Lubię_czekoladę, Violet146, Bella_Bella, Pączek lubią tę wiadomość
-
Pietruszka szkoda minęło na ten artykuł. Nie dość że ciąża sama w sobie jest przecież kosztowną (nie mowie juz o takiej z komplikacjami) to musisz zapłacić za poród aby rodzic tak jak chcesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 16:57
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Dzezabella wrote:Nie jestem pewna, czy powinnam to tu pisać, ale napiszę.
Dzieciątko Czarnulki umarło
Brak słów! Nie wiem co powiedzieć!!! Dramat!!!! -
Polcia wrzuć przez zapodaj:
https://naforum.zapodaj.net/index.html
kopiujesz trzeci link i wklejasz