Macie już imię dla dziecka na 100%?
-
WIADOMOŚĆ
-
Olala :) wrote:Dlatego na to w 30 tygodniu poszliśmy do innego lekarza, gdzie nawet płytę dostaliśmy
Tylko teraz jak wytłumaczyć synkowi skąd w jego szufladzie te wszystkie sukieneczki
Pomyłka w ocenie płci na połówkowym budzi moje wątpliwości względem tego lekarzaedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Olala :) wrote:Lekarz z certyfikatem, ze ścianą całą w dyplomach, polecany bla bla bla...i oczywiście prywatnie, bo na Karowej wiecznie brak terminów
Ogólnie jest wesoło
No wesoło wesoło...
Widać papierki można mieć a nie znać się... W gorszy dzień lekarza nie uwierzę bo nawet jesli to nie usprawiedliwia to go wcale ze nie widzi fifoka
U nas na połówkowych lekarz nie miał wątpliwości najmniejszych co do chłopaka (na połówkowych naprawdę dużo już widać skoro ja słabo znająca sie na pokazach usg sama widziałam ze bedzie chłopak i tylko ładnie czekałam aż potwierdzi ze dobrze widzę ) a mój prowadzący poki nie miał pewności to nie mówił zeby właśnie nie bylo takiego jaja...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
My od kiedy dowiedzieliśmy się,że będzie syn przeprowadzaliśmy wielkie debaty co do imienia. Jakoś tak na nic nie mogliśmy się zgodzić i w końcu padło na imię Teodor, Teoś Starsi w rodzinie kręcili nosami, ale wszystkim młodym bez wyjątku o dziwo imię się podoba nawet bardzo. A wy co myślicie o imieniu Teodor?
-
Minmin wrote:My od kiedy dowiedzieliśmy się,że będzie syn przeprowadzaliśmy wielkie debaty co do imienia. Jakoś tak na nic nie mogliśmy się zgodzić i w końcu padło na imię Teodor, Teoś Starsi w rodzinie kręcili nosami, ale wszystkim młodym bez wyjątku o dziwo imię się podoba nawet bardzo. A wy co myślicie o imieniu Teodor?
Imię ma sie podobać wam, nie otoczeniu oczywiście w granicach rozsądku żeby dziecku krzywdy nie robić
Oryginalnie, raczej mało powtarzalne imięMinmin lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Czytam Wasze komentarze i wniosek jest jeden - rodzina i znajomi w 95% przypadków są albo zaskoczeni albo mocno zdziwieni na wieść o wybranym imieniu
Obstawiam, że każdy ma po prostu swoje typy i jeśli ktoś z kim rozmawiamy akurat w nie nie trafia ze swoją propozycją to od razu jest zaduma, zdziwienie lub wręcz zdegustowana mina.
U nas było to samo - po oznajmieniu jak będzie miała na imię córeczka wszyscy zamarli jakbyśmy co najmniej zamierzali ją nazwać Dżesiką Mercedes :)a wybrane imię jest zwyczajne, tylko po prostu nie z pierwszej 10 obecnie nadawanych...
No ale cóż, zadowolenie wszystkich zainteresowanych jest niemożliwe
-
A co uważacie na temat imienia Aurelia? Zdrobnienia to np. Aurelcia, Aurelka, Aura.
Część ludzi reaguje bardzo pozytywnie, a część milczy...obawiamy sie z mężem że brzmi ono zbyt pretensjonalnie, choć od jakiegoś czasu juz bardzo się przyzwyczaiłam i ciężko mi teraz wyobrazić sobie, że będę mówiła do córeczki inaczej...julita25, Minmin lubią tę wiadomość
Sardynka -
Sardynka wrote:A co uważacie na temat imienia Aurelia? Zdrobnienia to np. Aurelcia, Aurelka, Aura.
Część ludzi reaguje bardzo pozytywnie, a część milczy...obawiamy sie z mężem że brzmi ono zbyt pretensjonalnie, choć od jakiegoś czasu juz bardzo się przyzwyczaiłam i ciężko mi teraz wyobrazić sobie, że będę mówiła do córeczki inaczej...Sardynka lubi tę wiadomość
-
Sardynka wrote:A co uważacie na temat imienia Aurelia? Zdrobnienia to np. Aurelcia, Aurelka, Aura.
Część ludzi reaguje bardzo pozytywnie, a część milczy...obawiamy sie z mężem że brzmi ono zbyt pretensjonalnie, choć od jakiegoś czasu juz bardzo się przyzwyczaiłam i ciężko mi teraz wyobrazić sobie, że będę mówiła do córeczki inaczej...
Na mojego Henryka ludzie reagowali i reaguja bardzo roznie, ale mam to totalnie gdziesMinmin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySardynka wrote:A co uważacie na temat imienia Aurelia? Zdrobnienia to np. Aurelcia, Aurelka, Aura.
Część ludzi reaguje bardzo pozytywnie, a część milczy...obawiamy sie z mężem że brzmi ono zbyt pretensjonalnie, choć od jakiegoś czasu juz bardzo się przyzwyczaiłam i ciężko mi teraz wyobrazić sobie, że będę mówiła do córeczki inaczej...