Macie już imię dla dziecka na 100%?
-
WIADOMOŚĆ
-
Minmin wrote:My od kiedy dowiedzieliśmy się,że będzie syn przeprowadzaliśmy wielkie debaty co do imienia. Jakoś tak na nic nie mogliśmy się zgodzić i w końcu padło na imię Teodor, Teoś Starsi w rodzinie kręcili nosami, ale wszystkim młodym bez wyjątku o dziwo imię się podoba nawet bardzo. A wy co myślicie o imieniu Teodor?
Jak dla mnie ślicznie!! Teoś pasuje do dzidziusia, Teo dla nastolatka, a Teodor będzie fajnym wujem, a potem dziadkiem.
Podoba mi się tym bardziej, że na początku do mojej żabki mówiliśmy Leoś (Leon) jest podobieństwo i tak z sentymentu wyrażam swój entuzjazm
Minmin lubi tę wiadomość
-
Od 12 tygodnia wiedzieliśmy, że będzie dziewczynka... (a nawet wcześniej;). Lada moment poród, a nadal nie mamy imienia. Myślałam, że będzie łatwiej. Ostatnio wymyśliłam, że wybierzemy jak nasze słoneczko się urodzi!
Faworyci to: Antosia, Helenka i KlaraMinmin lubi tę wiadomość
-
Roza86 wrote:Od 12 tygodnia wiedzieliśmy, że będzie dziewczynka... (a nawet wcześniej;). Lada moment poród, a nadal nie mamy imienia. Myślałam, że będzie łatwiej. Ostatnio wymyśliłam, że wybierzemy jak nasze słoneczko się urodzi!
Faworyci to: Antosia, Helenka i Klara -
U nas jest Jakub . Ale tylko na papierze. Bo od poczatku będziemy mowić Kubuś/ Kuba. Przeczuwalam chlopaka, pozniej lekarze wmawiali mi córeczkę. Ktora niala zostać Lenką i jednak instynkt mnie nie zawiódł. Jest w brzuszku Kubuś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 02:09
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018
Nam lekarz dopiero w 32 tygodniu powiedział, że to PRAWDOPODOBNIE dziewczynka..musimy mu uwierzyć i zastanawiamy się między Aleksandrą, a Zosią jeśli jednak okaże się chłopiec to będzie Gabriel lub Filip.
Pierwsza ciąża wyczekiwana,
Hashimoto + niedoczynność tarczycy,
ANA2 dodatnie, dyskopatia
12tydz. krwotok i krwiak - opanowany
Cukrzyca ciążowa na insulinie doposiłkowej -
Domiluk wrote:Nam lekarz dopiero w 32 tygodniu powiedział, że to PRAWDOPODOBNIE dziewczynka..musimy mu uwierzyć i zastanawiamy się między Aleksandrą, a Zosią jeśli jednak okaże się chłopiec to będzie Gabriel lub Filip.
-
Niestety ale mylisz się. To najleszy lekarz ordynator w okolicy i technik usg. Po prostu ma znane u nas dla wielu podejście, że płeć nie jest istotna w porównaniu do zdrowia i kropka. Taki już jest. A wcześniej nasz robaczek ciągle miał pępowinę między nóżkami;) Narządy ocenione już dawno z dużą dokładnością.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 22:01
Wiktoria2909 lubi tę wiadomość
Pierwsza ciąża wyczekiwana,
Hashimoto + niedoczynność tarczycy,
ANA2 dodatnie, dyskopatia
12tydz. krwotok i krwiak - opanowany
Cukrzyca ciążowa na insulinie doposiłkowej -
Domiluk wrote:Niestety ale mylisz się. To najleszy lekarz ordynator w okolicy i technik usg. Po prostu ma znane u nas dla wielu podejście, że płeć nie jest istotna w porównaniu do zdrowia i kropka. Taki już jest. A wcześniej nasz robaczek ciągle miał pępowinę między nóżkami;) Narządy ocenione już dawno z dużą dokładnością.
-
nick nieaktualnyU nas córeczka będzie miała na imię Róża Nie każdemu to imię przypada do gustu bo jest niepospolite i kwiatowe ale cóż, na szczęście to my rodzice wybieramy
A propo płci dowiedziałam się w 20 tc tak na 100% i zgadzam się z Domiluk że dobry lekarz to nie jest tylko lekarz który umie rozpoznać płeć, u nas na prenatalnych 1 trymestru mała miała taki spory wyrostek że wszystko wskazywało na chłopca.. ale pani doktor nie dała nam odpowiedzi widać słusznie bo to wszystko jest wtedy jeszcze nie ukształtowane. Pozdrawiam -
My mamy imię dla dziewczynki już od 3 lat dla chłopca troszkę gorzej ale jakieś tam propozycje są jednak ja nastawiam się na dziewczynkę i przeczuwam dziewczynkę ale ktokolwiek będzie, będzie cudownie❤️
-
Wiktoria2909 wrote:U nas córeczka będzie miała na imię Róża Nie każdemu to imię przypada do gustu bo jest niepospolite i kwiatowe ale cóż, na szczęście to my rodzice wybieramy
A propo płci dowiedziałam się w 20 tc tak na 100% i zgadzam się z Domiluk że dobry lekarz to nie jest tylko lekarz który umie rozpoznać płeć, u nas na prenatalnych 1 trymestru mała miała taki spory wyrostek że wszystko wskazywało na chłopca.. ale pani doktor nie dała nam odpowiedzi widać słusznie bo to wszystko jest wtedy jeszcze nie ukształtowane. Pozdrawiam
Ważne, że się Wam podoba!
Jedyne co może być upierdliwe to korzystanie z tego imienia za granicą