X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Macie już imię dla dziecka na 100%?
Odpowiedz

Macie już imię dla dziecka na 100%?

Oceń ten wątek:
  • Gosiaczek1509 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teściowa jest tylko niezadowolona stwierdziła, że Sebastian cóż to za imię jak takie dziecko wołać Seba ? Ja jej odpowiedziałam Sebastianek. Stwierdziła, że tyle pięknych imion jest Maruś, Jasiu, Andrzej

Aniołek 9tc (*) 10.02.2017

Kochany synuś Sebastian 07.12.2018 :*:*:*
    dxoml6d8w2mqpznm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    judysia86 wrote:
    czy wasze rodzinki też próbują ingereować w wybór imienia?:)
    U mnie tylko moja mama byla oburzona i probowala ingerowac, a reszcie sie podobalo lub nie mowili nic.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby nikt sie nie wtraca, ale kazdy nasz pomysl jest skomentowany co wplywa na moja decyzję i mam później wątpliwości. Oglnie juz pare imion juz przerobilam ,obecnie chcialabym Lene ale wiem zevto bardzo popularne imię w ostatnich latach i to mnie zniecheca, chodz janie zbam zadnej Leny i w mojej okolicy nie ma.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • julka_kulka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    U mnie tylko moja mama byla oburzona i probowala ingerowac, a reszcie sie podobalo lub nie mowili nic.

ciężko tak wszystkim dogodzić. Moim zdaniem to powinna być decyzja tylko i wyłącznie rodziców. Mi by nie przyszło do głowy, żeby się wtrącać do kogoś w takiej kwestii

km5sgu9r4z5eztia.png

Czekamy na Ciebie <3
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julka_kulka wrote:
    ciężko tak wszystkim dogodzić. Moim zdaniem to powinna być decyzja tylko i wyłącznie rodziców. Mi by nie przyszło do głowy, żeby się wtrącać do kogoś w takiej kwestii

Ja moja mame olewalam za kazdym razem jak marudzila i wymyslala dziwne imiona ;p To nasze dziecko, nasza decyzja i koniec :)

inaa lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiluk wrote:
    Nam lekarz dopiero w 32 tygodniu powiedział, że to PRAWDOPODOBNIE dziewczynka..musimy mu uwierzyć i zastanawiamy się między Aleksandrą, a Zosią :) jeśli jednak okaże się chłopiec to będzie Gabriel lub Filip.

Witam :)

I jaka decyzja padła w kwestii imienia dla córeczki ? Ja chciałam Aleksandrę a mąż Zosię ;) ale ostatecznie oczekujemy Alicji <3 :)

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My długo zastanawialiśmy się nad imieniem dla córeczki.... Ja chciałam Aleksandrę, mąż upierał się przy Zosi. Ja brałam pod uwage również inne imiona.

Na 1,5 tygodnia przed terminem wspólnie z dziećmi wybraliśmy imię dla córeczki i będzie Alicja <3

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • Gusiaczek94 Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez zastanawialiśmy się nad imieniem dla córeczki. Przestudiowaliśny księgę imion i oficjalnie jest Amanda. Drugiego imienia nie biorę nawet pod uwagę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myślimy nad Lucjanem. Miał być Adaś, Staś, Jaś, Krzyś. Ciągle nie możemy podjąć ostatecznej decyzji.

• julka_kulka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    My myślimy nad Lucjanem. Miał być Adaś, Staś, Jaś, Krzyś. Ciągle nie możemy podjąć ostatecznej decyzji.

Piękne imiona <3

malami91 lubi tę wiadomość

km5sgu9r4z5eztia.png

Czekamy na Ciebie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla chłopca chciałam Jaś, Filip albo Julek (Julian). Mój mąż upierał się przy (o zgrozo! I przepraszam wszystkich ewentualnych immieników) Kazimierzu. Wojna byłaby straszna, ale na szczęście na 100% będzie dziewczynka. Tu od razu byliśmy zgodni, będzie Marianna.

• aaak Nowa

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dość długo trwały negocjacje ale ostatecznie zostaje Piotruś.

c55f3e3kpx14clm6.png
  • Cacuszko Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawie od początku Tymuś, Tymek - czyli Tymon :)

20.12.2018 - urodził się Tymuś! 3980g <3
    22.05.2020 - urodził się Nikoś! 4270g <3
    12.2016 - 8tc [*] zabieg
    05.2017 - 9tc [*] zabieg
    02.2018 - cb :(
    po poronieniach problem z owulacją, plamienia od owulacji do@
    MTHFR C677T
    MTHFR A1298C
    V-Leiden ujemny
    Kariotypy ok
    Zespól antyfosfolipidowy ok
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Weronika. Chłopak miał być Wojtek :)

A co do wtrącania się - u nas wie tylko moja mama i brat Tż z żoną więc nawet nie słuchamy czyjegoś gadania. Jak ktoś pyta o imię to mówimy że niespodzianka :D a jak bardzo nalega żeby zdradzić to mówimy że Dżesika :D

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    U nas będzie Weronika. Chłopak miał być Wojtek :)

A co do wtrącania się - u nas wie tylko moja mama i brat Tż z żoną więc nawet nie słuchamy czyjegoś gadania. Jak ktoś pyta o imię to mówimy że niespodzianka :D a jak bardzo nalega żeby zdradzić to mówimy że Dżesika :D

hahahahaha

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia <3 od dawna wiedzieliśmy, że tak damy na imię jeśli kiedyś będzie córka.

• judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Marysia <3 od dawna wiedzieliśmy, że tak damy na imię jeśli kiedyś będzie córka.

przepiękne imię <3

Bluberry lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj podjęliśmy ostateczną decyzję po rodzinnej burzy mózgów. Nasze Twixy to miały być Alicja i Aleksandra,ale jednak będą Zofia i Aleksandra. Teściowa kręci nosem,bo już w wyobraźni ubierała jednakowo Olę i Alę a my chcemy,żeby jednak podkreślać ich indywidualizm

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Katarinka1987 Nowa

Wysłany: 12 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a u mnie będzie Leon. Rodzina nie była zachwycona ale już się oswoili i jest ok.
    Jestem nowa i pozdrawiam wszystkie mamusie

• judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarinka1987 wrote:
    Hej, a u mnie będzie Leon. Rodzina nie była zachwycona ale już się oswoili i jest ok.
    Jestem nowa i pozdrawiam wszystkie mamusie

nie ma co słuchac opinii innych, Wam musi się podobac :)

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ