Macie już imię dla dziecka na 100%?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie rozumiem, jak w ogóle ktoś może być tak bucowaty, żeby rodzicom powiedzieć, że złe imię wybrali? Zrób sobie dziecko i nazywaj je, jak chcesz, o. Starszych ludzi to jeszcze mogę z przymrużeniem oka traktować, ostatnio jakaś babcia w tramwaju mi wyznała, jaka była zawiedziona, że wnuk córkę nazwał Lila, a nie po niej - Zofia. Ale tu po części i o życie wieczne się rozchodziło, bo nie ma św. Lili
U nas reakcje na imię - Józef (pieszczotliwie - Ziuk) są albo pozytywne, albo, hmmm... dyplomatyczne. Przyznam szczerze, że początkowo też z mężem myśleliśmy czy to nie zbyt poważne, ale teraz już nie wyobrażamy sobie je zmienić. Imię jest po moim ukochanym - jedynym żyjącym Dziadku. Jest polskie, i na tyle rzadko się zdarza, że łatwiej będzie je innym zapamiętać, a przy tym nie jest (chyba) zupełnie dziwaczne.
joe anna lubi tę wiadomość
-
Moja koleżanka tak miała z pierwszym dzieckiem, że cała rodzina musiała żywo komentować (w sposób negatywny) imię, które wybrali. Z drugim dzieckiem zmienili taktykę, rodzina o imieniu dowiedziała się z ... wiadomości mms, którą wysłali z porodówki ze zdjęciem dziecka i imieniem.
Ja już jestem w 3 trymestrze i ani moja rodzina, ani rodzina męża ani razu nas nie zapytała o imię. W sumie dziwiło mnie to, bo jak ja się dowiaduje o ciąży koleżanek to bardzo często pytam o imię, ale to może ja jestem po prostu taka ciekawska bestia ;p -
Hanksja wrote:Marzena - w ostatnich latach mało popularne, a tak piękne imięCóreczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
ikropka. wrote:Kazio, rodzina niezadowolona, ale dla nas Kazimierz to ładne i nie tak bardzo popularne imię. I fajne zdrobnienia. Mam tylko nadzieję, że nie będzie na nas w przyszłości złyCóreczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
ikropka. wrote:Kazio, rodzina niezadowolona, ale dla nas Kazimierz to ładne i nie tak bardzo popularne imię. I fajne zdrobnienia. Mam tylko nadzieję, że nie będzie na nas w przyszłości zły
Kazio super, a rodzina powinna wspierać, a nie być niezadowolona. To Wasze dziecko i wybór należy do Was"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️ -
U nas córka Zofia Irene, a teraz czekamy na synka Teodor Georges
Na córkę nikt nic nie mowil, Zosia się każdemu podobało
Z Teodorem już gorzej ehhe moja mama oczywiście musiała skomentować ale nas to nie interesuje co mówią ma się nam podobac j tyleabbigal lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
julka_kulka wrote:Ale ciekawe imię A jakie zdrobnienia?
Hortensja lubi tę wiadomość
-
Póki co rozważam imiona Alicja, Diana, Nadia, Nina lub Ada Wcześniej podobało mi się Klara i Laura.
Hortensja lubi tę wiadomość
-
Film wizerunkowy i instruktażowy z udziałem kobiet w ciąży!
Poszukujemy kobiet w 7-9 miesiącu ciąży do filmów reklamowych prezentujących sprzęt medyczny.
Prezentacja całej sylwetki oraz zbliżenia na brzuszek.
Realizacja w lutym, lokalizacja i termin jeszcze do ustalenia. Planowany 1 dzień zdjęciowy, wynagrodzenie za udział.
Zainteresowane przyszłe mamy zapraszamy do podesłania aktualnych fotografii sylwetki oraz brzuszka, podania tygodnia ciąży i nr kontaktowego na adres: [email protected]