Macie już imię dla dziecka na 100%?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
largos wrote:podoba wam sie imię Lilia?????Nie jest to skrót od Lilianny, tylko samodzielne imię Lilia
Dla mnie spoko, mi osobiście najbardziej przeszkadzają zagraniczne imiona w Polsce. Brajany, Dżesiki, Ariele, itp. Oczywiście najzabawniejsze jest kiedy są jeszcze okraszone jakimś typowym polskim nazwiskiem, np. Brajan Kowalski, Dżesika Kapusta, Ariel Gąsiennica, etc -
nick nieaktualnyLeira wrote:Dla mnie spoko, mi osobiście najbardziej przeszkadzają zagraniczne imiona w Polsce. Brajany, Dżesiki, Ariele, itp. Oczywiście najzabawniejsze jest kiedy są jeszcze okraszone jakimś typowym polskim nazwiskiem, np. Brajan Kowalski, Dżesika Kapusta, Ariel Gąsiennica, etc
hahahaha -
Leira wrote:Dla mnie spoko, mi osobiście najbardziej przeszkadzają zagraniczne imiona w Polsce. Brajany, Dżesiki, Ariele, itp. Oczywiście najzabawniejsze jest kiedy są jeszcze okraszone jakimś typowym polskim nazwiskiem, np. Brajan Kowalski, Dżesika Kapusta, Ariel Gąsiennica, etc
ja zupełnie nie rozumiem tej mody... mamy tyle pięknych imion polskich"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️ -
largos wrote:podoba wam sie imię Lilia?????Nie jest to skrót od Lilianny, tylko samodzielne imię Lilia
Ślicznie brzmi.
Ale wiesz ze będą na nią mowić Lilka lub Lila? czy tak samo jak na Liliany, a to imię jest teraz bardzoooo popularne.
-
Witam,
U nas bedzie chlopiec - termin na 14 kwietnia. Wybralismy imie Ernest. Co o nim myslicie? Gdy ktos pyta o imie i odpowiadamy, ze bedzie 'Ernest' to najczesciej slyszymy zdiwione 'aha'. Malo kto mowi, ze ladnie itd.
Czy Wam sie podoba? Szczerze:)
-
chce_byc_mama wrote:Witam,
U nas bedzie chlopiec - termin na 14 kwietnia. Wybralismy imie Ernest. Co o nim myslicie? Gdy ktos pyta o imie i odpowiadamy, ze bedzie 'Ernest' to najczesciej slyszymy zdiwione 'aha'. Malo kto mowi, ze ladnie itd.
Mi się podoba,ja lubię oryginalne imiona. Poza tym to imię ma się podobać Tobie, a nie innym.Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
Ja rowniez lubie "inne" imiona, nie przepadam za typowymi...
Ernest bardzo fajnie!
I zgadzam sie... przede wszystkim to ma byc wasz wybor i imie dla was ma byc najpiekniejsze! Kij w oko innym... jak sie nie podoba, trudno... juz mieli/beda mieli okazje do wlasnych wyborow
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Tez nie widze nic dziwnego w imieniu Ernest. Orginalne ale ok. Ja wczoraj miałam dyskusje w rodzinie bo Mala miala byc Lena, maz tak chciał i wszyscy sie przyzwyczaili tylko nie ja, nie moge sie przekonac zeby tak sie do niej zwracac chodz zawsze mi sie podobalo, ale nie chce aby byla 3Lena w klasie. dlatego powiedzialamze juz wole Gabrysie czyli pierwszy wybor meza przy ktorym sie dlugo upierał albo Łucje (to moja nowa propozyjcja). Okazalo sie ze nikomu nie podoba sie Łucja tylko mi, i jeszcze jakby tego imienia tak glosno nie krytykowali, ale nie odrazu bylo - nie tylko nie Lucja!!! bo wszyscy sie przyzwyczaili do leny ale ze Matka się nie przyzwyczaila to co. Chyba zrobie calej rodzinie na zlosc i będzie Łucja. Co sadzicie o tym imieniu?
-
SiSi111 wrote:Tez nie widze nic dziwnego w imieniu Ernest. Orginalne ale ok. Ja wczoraj miałam dyskusje w rodzinie bo Mala miala byc Lena, maz tak chciał i wszyscy sie przyzwyczaili tylko nie ja, nie moge sie przekonac zeby tak sie do niej zwracac chodz zawsze mi sie podobalo, ale nie chce aby byla 3Lena w klasie. dlatego powiedzialamze juz wole Gabrysie czyli pierwszy wybor meza przy ktorym sie dlugo upierał albo Łucje (to moja nowa propozyjcja). Okazalo sie ze nikomu nie podoba sie Łucja tylko mi, i jeszcze jakby tego imienia tak glosno nie krytykowali, ale nie odrazu bylo - nie tylko nie Lucja!!! bo wszyscy sie przyzwyczaili do leny ale ze Matka się nie przyzwyczaila to co. Chyba zrobie calej rodzinie na zlosc i będzie Łucja. Co sadzicie o tym imieniu?
SiSi111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Łucja super!
Dwie znajome maja coreczki o tym imieniu...
SiSi111, mao lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
chce_byc_mama wrote:Witam,
Piękne imię, lubię takie oryginalne, ale nie dziwne lub popularne. Sama Zastanawiam się mocno nad Albertem jeśli będzie chłopiec -
nick nieaktualny