Pranie ubranek dla maluchów
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy wy pierzecie dla dzieci wszystkie elementy wyprawki tzn. łącznie z kocykami, rożkami, kombinezonami? Bo zastanawiam się czy to też trzeba prać czy tylko ubranka. Jaki proszek lub płyn polecacie?
Nadia35 lubi tę wiadomość
05.2013 [*]
-
Ja z pierwszym dzieckiem stosowałam też proszek z Loveli i płyn sensitiV Lenor, pięknie wszystko pachniało, synek nie miał uczulenia żadnego. Teraz też mam zamiar takich stosować. Zresztą płyn do płukania używam do tej pory takiego samego, tak mi się zapach spodobał
-
Wczoraj zrobiłam jedno pranie w proszku PERSIL SENSITIVE MEGAPERLS , dziś piorę drugą turę w BABY ARIEL DEMATOLOGISCH GETESTES.Wszystko zakupione w Niemczech.Piorę również wszystko nowe jak i te rzeczy , które dostałam.Pozdrawiam!!!!
Caroline lubi tę wiadomość
-
Ja piorę wszsytko. KOcyki, pieluchy, pościel, wszystko co da się wepchnąć do pralki W płynie Bobini. Ślicznie pachnie, delikatnie, jest gęsty.Żadnych płynów do płukania nie mam zamiaru używać. Im mniej chemii i zapachów tym lepiej. To moje zdanie.
K.Maria, Caroline, pasia27 lubią tę wiadomość
-
A ja dostałam na różnych warsztatach i szkole rodzenia kilka próbek, w tym płyn lovelli i wszystkie z najczęściej w ten sposób reklamowanych są delikatne i bezzapachowe. Także na przyszłość postawię na te, które wyjdą korzystnie cenowo.
Nie decyduję się też, jak tulipanna, na płyny do płukania, bo sama nie używam do swojego prania (piorę w płynach, które same z siebie ładnie pachną, a od tych do płukania czasem dostaję uczuleń).
Na najbliższe prania po porodzie mam 1,5 litra płunu NEUTRAL z Unilevera, do kolorowego prania (dostałam od koleżanki pracującej w Uni). Jak przetestuję, podzielę się opinią. A może któraś z Was kiedyś używała?Caroline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja również wszystko piorę. Osobiście wybrałam płyn do prania Dzidziuś. Jest hipoalergiczny. Nie stosuję żadnych płynów do płukania. proszki do mnie nie przemawiają dostałam kapsułki do prania i też średnio jestem zadowolona. Do prania jeszcze zostało pościel i koszule do szpitala bo też zamierzam uprać w Dzidziusiu
-
nick nieaktualny
-
Ja też wszystko uprałam w Lovelli, kocyki, rożek, ręczniki, ciuszki, swoje piżamy, kołderkę, poduszki, prześcieradła, skarpetki... wszystko co się da. Właśnie wszystko schnie . Zostały mi tylko jeszcze pieluchy do wygotowania. Nie używam płynów do płukania bo im mniej chemii tym lepiej. Uprałam wszystko w 30 stopniach.
-
Witam wszystkie mamusie Jestem w końcówce 30 tygodnia ciąży i zastanawiam się od jakiegoś czasu kiedy zacząć prać i prasować ciuszki dla synka:) Może podzielicie się ze mną kiedy wy zaczęłyście "wielkie pranie " ? i w ilu stopniach prałyście ubranka ? Myślę ze nie jedna przyszła mama może się nad tym głowić , szczególnie kiedy to jej pierwsze dziecko czekam na wasze wypowiedzi pozdrawiam
mi_lena lubi tę wiadomość