Proszek
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja piorę w ekologicznym płynie sodasan sensitive i jestem bardzo zadowolona, bo jest pozbawiony związków chemicznych, nie pachnie specjalnie, co wydaje mi się również zaletą w przypadku ubranek dziecięcych. Co prawda jest dosyć drogi, ale warto. Moja koleżanka pierze w białym jeleniu i też sobie chwali.Maracuja
-
ja poprałam część w dzidziusiu, część w białym jeleniu, a częśc w loveli bo miałam próbki... natomiast nie płukałam w żadnym płynie do płukania tkanin bo ponoć w pierwszych mc-ach życia dzidziusia lepiej jak najmniej chemii.
czytałam też że lepiej prać ciuszki w 40 stopniach bo w 60 się kurczą .. a jak pierzesz w 40 stopniach to i tak nie ma obawy że bakterie nie zginą bo przecież prasujemy je później gorącym żelazkiem ... a dzięki temu przedłużamy żywotność naszych ubranek -
Dziewczyny oto odpowiedź na wasze troski - polecam tego bloga jest świetny - http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html
Najlepiej w nieuczulaniu i delikatności wychodzi
1. Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
5. Bobas, Biały Jeleń do kolorów ,
6. Lovela
7. E sensitive, Jelp fresh Classic proszek, Gaga (premium), Gaga Premium tkaniny białe , Persil sensitive do białego, Persil sensitive do koloru
Różnice pomiędzy miejscami 2,3,4 są bardzo niewielkie i w zasadzie lepiej kierować się ceną, chyba że mamy dziecko z dużą alergią wtedy tylko płatki. Różnica pomiędzy 2 miejscem a 7 jest już znacząca.Kikusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam w swojej pralce program dziecięcy, ale to chyba to pieluch bo na 90* jak bym wstawiła ubranka to niewiele by z nich zostało. Ja nie wiem czy będę prasować, zobaczę w trakcie jak będą wyglądały ubrankaLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
W mojej pralce (jedna z tańszych nowych Amica) jest program Baby Comfort, całkiem fajny, bo z dodatkowym płukaniem, kolorowe i nowe prałam w 40st., białe i używane z second-handu w 60st., wszystko w Białym Jeleniu 2 nakrętkach na pranie, na szczęście nic się nie zniszczyło
Poruszając jeszcze inny temat, widzę różnicę między używanymi ubrankami dobrymi jakościowo (np. Next, Fixoni) a nowymi rzeczami za parę złotych, np. z Pepco... Te pierwsze zachowują jakość po praniu, te drugie niekoniecznie, chociaż były prane w niższej temp. więc chyba szkoda wydawać pieniądze na nowe rzeczy, lepiej poszukać dobrych jakościowo używek (wychodzi 1-2zł za szt.). A Wy jakie macie odczucia? Kupowałyście tylko nowe rzeczy dla malucha czy też szukałyście okazji w lumpeksach? -
Ja kupuje głownie nowe, ale do 5-6miesiecy dziecko malo sie brudzi wiec mozna kupic nowe. Potem jak zaczns sie zupki i inne kupki to wtedy zaczne kupowac sh mam troche ubeanek z Pepco i zdaje sobie sprawe ze to na dwa, trzy razy wiec nie kupuje duzo. Mam tez ubranka z F&F i mysle ze te troche wiecej przetrwajaLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
ja prałam w Loveli płynie do prania i płukałam w dzidziusiu, i przy tym zostaję bo nie chce juz mieszać dziecku:)
a ja mam dużo używek, bardzo mało nowych ubranek. po pierwsze szkoda kasy na takie małe szmatki, a po drugie te używane są już przetestowane co do jakości:)Magic lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja piore w JELPIE plynie do prania, mam tez proszek JELP awaryjnie jak mi sie plyn skonczy, plyn do plukania uzywam Lovela, piore w 40 stopniach, nastawiam podwojne plukanie, nie prasuje ubranek w ogole
mojej malej nic nie uczula, uzywam od poczatku kosmetykow, pampersow, chusteczek, kremow roznych firm, nie stosuje diety a karmie tylko piersia a z mala wszystko jest w jak najlepszym porzadku.. mam wiec chyba szczescie
jak mam jakies probki np plynu do plukania silana i jedna mialam tez mleczka do prania Lovela to tez uzylam i nic jej nie bylo