Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Proszek
Odpowiedz

Proszek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Kuki Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka synka pralam na 60 stopni w proszku dzidziuś. Plukalam tez w dzidziusiu.

Gosia
  • nanu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od początku piorę ciuszki synka w tym samym proszku co nasze i nic mu nie jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę i płuczę w Dzidziusiu w 40 lub 60 stopniach, a następnie prasuje.

• karmar Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybrałam perły piorące Perlux Baby, hipoalergiczne. Jak się Młody urodzi,to dopiero zobaczę,czy był to dobry wybór :) Plus płyn do płukania z Auchan sensitive,bo lubię jak ciuchy ładnie pachną :)

age.png

age.png

age.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciągle myślę i nie mogę wymyślić. Wciąż czytam sprzeczne opinie nt tego w jakim proszku prać te ciuszki.
    Pierwsze dziecko rodziłam 15 lat temu i używałam zwykłego proszku - takiego samego jak dla nas, dorosłych, bo te dla dzieci nie były jeszcze tak popularne i dostępne jak teraz. Córce nic nie było.
    Mogłam mieć szczęście, bo nie wszystkie dzieci są alergikami - zgadza się.
    W sumie mój dylemat polega głównie na tym, że obawiam się czy proszki dla dzieci dopiorą pranie, bo z tego co czytam to z tym raczej ciężko.
    A może proszki vizir sensitive czy persil sensitive nie byłyby takie złe? Na opakowaniu jest napisane, że dla dzieci bezpieczne, a i z dopieraniem jest nieźle...Co myślicie?
    Kuszą mnie trochę te perły Perluxa, ale cena jest powalająca, a dziecko się brudzi często.
    Co myślicie?

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ