Androlog - godny polecenia
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
Proszę o polecenie dobrego androloga. Najlepiej z woj. śląskiego, opolskiego, małopolskiego lub dolnośląskiego.
Sperminogram wykazał u męża oligoasthenozoospemia więc potrzebujemy skonsultować się z naprawdę dobrym specjalistą.👨- ciężki OAT ❌
👩🏼 - AMH 7,26
- PCOS ❌️
1 IVF VI.2024 ❌️ - brak zarodków
2 IVF IX.2024 🙏 -
Jeśli chcecie skonsultować się z naprawdę dobrym andrologiem to tylko i wyłącznie dr. Wolski w Novum Warszawa. Szkoda czasu i pieniędzy na innych, naprawdę. Poczytaj inne wątki na tym forum, np. bezplemnikowcy - tam znajdziesz potwierdzenie tego co piszę. Nie wiem jak przychodnia działa w czasach pandemii, ale może na początek jest szansa na e-wizytę bez konieczności przyjazdu do Warszawy.
Daisy90, PozytywnaAna lubią tę wiadomość
-
Też polecam dr Wolskiego marnowaliśmy czas na innych magików także polecam przejrzeć forum bezplemnikowcow
Daisy90 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
Mam pytanie, czy miał ktorys z waszych mężów przypadek leukocytów w nasieniu o nieznanej przyczynie? Wszystkie posiewy: na bakterie tlenowe i beztlenowe, chlamydia, uroplazme, mycoplazne wychodzą negatywnie a leukocyty się pojawiają.
Żeby podejść do in vitro musimy znaleźć przyczynę a ostatni urolog u jakiego był mąż rozlozyl ręce i kazał iść do androloga. Czy znacie dobrego androloga w Krakowie ?Starania od 5 lat
👩💼31 PCOS
👦37 Żylaki powrózka nasiennego, oligoteratozoospermia
09.07.22 - 💉
19.07 punkcja
Po pgt: ❄️❄️❄️❄️ +1
18.08 biopsja endometrium cd138 i komórki nk 👌
17.10 transfer ❄️ 4AA
5dpt - beta 24,72
7dpt - beta 84,48 (prog 57,2)😍😍😍
10dpt- beta 268,20 prog 37
12dpt- beta 584,50
14dpt- beta 1355 , prog 26,90
17dpt- beta 3688, prog 43,70
19 dpt - YS 2,5 mm ( krwawienie)
21 dpt - beta 9601, prog 26, GS-16mm, YS 4mm ( krwawienie)
23dpt- mamy ❤️ crl 0,25
25dpt - krwawienie
28dpt - CRL 7 mm
7w6d - CRL 1,41cm FHR 170 ❤️
9w6d- CRL 2,9 cm FHR 179 ❤️
10w5d- CRL 3,8 cm FHR 171
23.12 - prenatalne dziewczynka🥰 FHR 163, CRL 6 cm
13w5d CRL 8 cm
17w1d 206 g szczęścia ❤️
20w2d 350 g ❤️
✝️ Ty się tym zajmij 🙏❤️ -
nick nieaktualny
-
angelwings wrote:Jeśli chcecie skonsultować się z naprawdę dobrym andrologiem to tylko i wyłącznie dr. Wolski w Novum Warszawa. Szkoda czasu i pieniędzy na innych, naprawdę. Poczytaj inne wątki na tym forum, np. bezplemnikowcy - tam znajdziesz potwierdzenie tego co piszę. Nie wiem jak przychodnia działa w czasach pandemii, ale może na początek jest szansa na e-wizytę bez konieczności przyjazdu do Warszawy.
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Podbijam. Po roku prawie 2 latach walki udało mi się przekonać partnera do wizyty u andro.
Wybraliśmy dr Przybyłe z ginemedica. Czytałam caly wątek o doktorze wielekrotnie, ale chciałabym wiedzieć jak to było u Was? Pomógł? Polecacie? W dobie korony mogę wejść do dr-a z partnerem czy nie?♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
W naszym przypadku trafiliśmy do dr Wolskiego zdecydowanie za późno już z pakietem wyników, które mieliśmy z poprzedniego "leczenia". Od samego początku wiedzieliśmy, że w końcu trafiliśmy na lekarza, który wie o czym mówi i ma w głowie konkretny plan diagnostyki i leczenia. Nie daje zbędnych nadziei, ale jednocześnie robi to w bardzo empatyczny sposób. Pamiętam, że doktor zlecił dodatkową diagnostykę i operację żpn, którą wykonaliśmy, ale nie przyniosła efektów. Następnie mąż miał biopsję igłową, potem m-tese. Plemników nie znaleziono. Trzeba pamiętać o jednym - dr Wolski nie jest cudotwórcą tylko wybitnym lekarzem o ogromnej wiedzy i doświadczeniu. To czy się uda znaleźć plemniki, które dadzą upragnioną ciążę to jest naprawdę bardzo indywidualna sprawa. W przypadku azoospermii nie można nic odkładać na później, trzeba działać. Jednocześnie należy się nastawić na to, że efektów bardzo kosztownego leczenia może nie być . Jednak sama śledząc swojego czasu to forum czytałam o wielu szczęśliwych zakończeniach, bo przecież do upragnionej ciąży potrzebny jest tylko lub aż jeden zdrowy plemnik. Wam życzę siły do walki i powodzenia!
Niestety nie wiem jak w obecnych czasach wyglądają wizyty u doktora.PozytywnaAna lubi tę wiadomość
-
angelwings wrote:W naszym przypadku trafiliśmy do dr Wolskiego zdecydowanie za późno już z pakietem wyników, które mieliśmy z poprzedniego "leczenia". Od samego początku wiedzieliśmy, że w końcu trafiliśmy na lekarza, który wie o czym mówi i ma w głowie konkretny plan diagnostyki i leczenia. Nie daje zbędnych nadziei, ale jednocześnie robi to w bardzo empatyczny sposób. Pamiętam, że doktor zlecił dodatkową diagnostykę i operację żpn, którą wykonaliśmy, ale nie przyniosła efektów. Następnie mąż miał biopsję igłową, potem m-tese. Plemników nie znaleziono. Trzeba pamiętać o jednym - dr Wolski nie jest cudotwórcą tylko wybitnym lekarzem o ogromnej wiedzy i doświadczeniu. To czy się uda znaleźć plemniki, które dadzą upragnioną ciążę to jest naprawdę bardzo indywidualna sprawa. W przypadku azoospermii nie można nic odkładać na później, trzeba działać. Jednocześnie należy się nastawić na to, że efektów bardzo kosztownego leczenia może nie być . Jednak sama śledząc swojego czasu to forum czytałam o wielu szczęśliwych zakończeniach, bo przecież do upragnionej ciąży potrzebny jest tylko lub aż jeden zdrowy plemnik. Wam życzę siły do walki i powodzenia!
Niestety nie wiem jak w obecnych czasach wyglądają wizyty u doktora.
Mieliście azoospermie z anejakulacja?
U nas nie ma możliwości zbadania nasienia bo nie ma nasienia, więc nie wiem czy plemniki są w ogóle produkowane. Zdaje sobie sprawę z tego, że pewnie czeka nas mtese i układam to sobie w głowie już od dłuższego czasu.Edith 19 lubi tę wiadomość
♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
Camarilla wrote:Mieliście azoospermie z anejakulacja?
U nas nie ma możliwości zbadania nasienia bo nie ma nasienia, więc nie wiem czy plemniki są w ogóle produkowane. Zdaje sobie sprawę z tego, że pewnie czeka nas mtese i układam to sobie w głowie już od dłuższego czasu. -
nick nieaktualnyGoodGirl84 wrote:Witajcie!
Poszukuję dobrego androloga w Poznaniu. Czy jesteście w stanie kogoś polecić?
My byliśmy u Doktora, Macieja Pawlika. Czy dobry.. ciężko powiedzieć. Wykonał USG, zlecił badania hormonów i przepisał suplement na poprawę nasienia. Na grupie czytałam, że polecają Łukasza Wojnara. -
Ja mogę powiedzieć, że nie polecam dr Piotra Jędrzejczaka. Mąż ma za wysokie FSH. Parametry nasienia obniżone, morfologia 2%, podwyższone leukocyty itd. Dr zapisał suple za 1000zł ( Proxeed ) i stwierdził, że nie wiadomo czy pomogą a z podwyższonym FSH można żyć. Z wizyty nie dowiedzieliśmy się nic
Ogólnie to cały szpital w Poznaniu na Polnej go poleca ale ja szczerze odradzam. Czytałam opinie, że nie potrafi rozpoznać żylaków i ma słaby sprzęt do tego. Rozmawiałam z kilkoma osobami na forum i niestety potwierdziły to. Szkoda kasy na wizytę. Pytałam ile plemników prawidłowych jest potrzebnych do zapłodnienia to stwierdził, że 300 tyś wystarczy a facetom z morfologią 0% mówi, że wszystko ok i może się uda naturalnie.
Polecany jest dr Wolski ale niestety w Warszawie.
Jeśli chodzi o Poznań to zastanawiam się jeszcze nad dr Maciejem Kurpiszem. Dajcie proszę znać czy ktoś był u niegoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 17:06
-
Kookoosanka, Karolina9,
dziękuję za odpowiedzi 🙂 Poczytam zatem opinie o doktorach Wojnarze i Kurpiszu. Może zgłosi się w międzyczasie ktoś kto korzystał z ich pomocy.
Ostatnie badanie męża wykazało 100% nieruchomych plemników i jedyne zalecenie jakie usłyszał w klinice to czym prędzej przemyśleć skorzystanie z nasienia dawcy do ivf... Dlatego chcielibyśmy skonsultować się z kimś z "zewnątrz". Od czasu naszych starań tj. ok 2,5 roku wyniki nigdy nie były super, bywały raz ciut lepsze raz gorsze, ale teraz to się zalamalismy. Od 6 miesięcy stosujemy suplementację zaleconą przez gin, ale jak widać skutków brak. Chociaż z drugiej strony pewnie stres i presja też nie jest bez znaczenia.
-
Dr Pawlika koleżanka z forum nie poleca. Ma dużo pozytywnych opinii na znanymlekarzu ale u jej męża nie rozpoznał żylaków, które dr Wolski rozpoznał bez USG. Rzucił tekst żeby nosić luźne gacie i zapisał suplementy a tyle to już wszyscy możemy dowiedzieć się z forum.
GoodGirl84 jakie suple stosujecie ?
U nas myślę, że też stres może być czynnikiem pogarszającym nasienie- niestety ten czynnik lekarze bagatelizują. Androlog stwierdził, że takie czasy, że się ludzie denerwują i stresują. -
Karolina9 wrote:Dr Pawlika koleżanka z forum nie poleca. Ma dużo pozytywnych opinii na znanymlekarzu ale u jej męża nie rozpoznał żylaków, które dr Wolski rozpoznał bez USG. Rzucił tekst żeby nosić luźne gacie i zapisał suplementy a tyle to już wszyscy możemy dowiedzieć się z forum.
GoodGirl84 jakie suple stosujecie ?
U nas myślę, że też stres może być czynnikiem pogarszającym nasienie- niestety ten czynnik lekarze bagatelizują. Androlog stwierdził, że takie czasy, że się ludzie denerwują i stresują.
Cześć mam pytanie o dr Wolskiego. On przyjmuje w Warszawie? W novum? Czy długo czeka się na wizytę?
Z gory Dziękuję za odpowiedźJA 34 ON 35
Starania od 1/2020
0 ciąż
Ja
PCOS, Hashimoto
badania hormonalne ok
jajowody drożne
I IUI 3/2023 - nieudana
4/2023 - pierwszy raz stymulacja lamettą - cykl bezowulacyjny
mam nadzieję ze 9/2023 podejdziemy do drugiej IUI
ON
badania hormonalne ok