Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny w zeszły czwartek mój mąż powtarzał badanie nasienie. Dla przypomnienia w lutym okazało się, że jest słaba morfologia 3% pozostałe wyniki były w normie. Dzisiaj wyniki do mnie doszły i okazało się, że morfologia skoczyła do 5% cieszę się jak nie wiem Ciąży póki co brak, ale przecież w końcu nam się uda :)Muszę jeszcze tylko porównać te dwa wyniki i zobaczę sobie czy coś jeszcze się polepszyło. Teraz chyba muszę szukać przyczyny u siebie. Ciężko mi trafić na dobrego ginekologa, każdy twierdzi że jest wszystko ok, ale ja wiem że gdyby się zagłębili to mogliby zlecić mi kilka badań i wtedy byłaby jasna sprawa. Ale ja się nie poddaje będę szukać dalej
Nadzieja87, Fedra, Konwalia, dojrzała lubią tę wiadomość
-
No widzisz,super informacja! Teraz tylko czekac kiedy zaskoczy! Milo czytac takie pozytywne posty. Mi koleżanka polecala polozyc sie do szpitala, przebywa sie wtedy ok. 3 dni i robia ci kompleksowe badania, na fundusz. Tylko nie wiem jak to zalatwic... Musiałabyś znalesc takiego gina który by cis takiego zaproponowal, moze w necie cis znajdziesz odnośnie swojej miejscowości.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
cześć dziewczyny zmieniłam po raz kolejny ginekologa i myślę, że trafiłam w 10 :)to było pierwsze u niej spotkanie a zapisała mnie na badania prolaktyny i tsh. męża wysyła na badanie nasienia. mąż się boi, ale wiadomo że trzeba.
ginka mówiła, że jeśli jest małe upłynnienie nasienia to można sobie brać suplementy np. androvit, ale i tak nic z tego nie wyjdzie, tylko inseminacja może przynieść oczekiwany skutek. tym mnnie załamała, bo mąż mimo że nie ma badań to i tak łykał witaminki. u mnie raczej jest ok, bo cykle regularne, owu chyba też (mierzyłam tempkę). popłakałam jej się w gabinecie. ile to się trzeba namęczyć a wiadomo- to dopiero początek zmagań z badaniami....paaulla84 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja- ja bylam na takich badaniach w szpitalu mnie skierowal ginekolog z poradni leczenia nieplodnosci do spitala..tyle ze ta poradnie jest pry szpitalu .. wiec moze dlatego - i u nich jest to norma ze kazda kobiete na poczatkuleczenia klada na 3-4 dni
-
Od Szpitala wolę się trzymać z daleka, przynajmniej dopóki nie jestem w ciąży. Część badań już mam, o resztę postaram się u mojego olewającego lekarza na NFZ, a jak nie to zrobię je na własną rękę.
Ania84 mi lekarz z kliniki kazał zrobić sobie badania a wręcz zachęcał do zrobienia ich u nich (żeby oczywiście pieniążki szły do ich kieszonki) . -
wiesz u nas to byl luz w sumei szpital wydal.. a raczej zarobil na mnie 3 tys za wszytsko wiec luz mi lzej bylo na kieszeni a oni byli bogatsi ;p
a duzo w spzitalu sie nie nasiedzialam bo popoludniami "uciekalam na miasto D; i wracalam orzed 20Mallina lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:wiesz u nas to byl luz w sumei szpital wydal.. a raczej zarobil na mnie 3 tys za wszytsko wiec luz mi lzej bylo na kieszeni a oni byli bogatsi ;p
a duzo w spzitalu sie nie nasiedzialam bo popoludniami "uciekalam na miasto D; i wracalam orzed 20Ania_84, Fedra lubią tę wiadomość
-
DLatego poszlam do szpitala na NFZ - pozniej zobaczylam na ZIPie jakie byly koszta mojego leczenia
noo ale sie nie wysilali bo na kolacje dostalam kaszanke -
mam pytanie.. czy jak w pt o 17 mamy badanie nasienia a wczoraj tj poiedziałek ok 22 sie kochaliśmy to wystarczy dla w miare dobrych wyników czy jeszcze dziś ?, profesor jak sie umawialiśmy powiedział 3 dni ale nie wiem czy to sie liczy 3 pełne dni i na 4- ty dzie badanie czy jak ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 13:52
-
XxMoniaXx wrote:mam pytanie.. czy jak w pt o 17 mamy badanie nasienia a wczoraj tj poiedziałek ok 22 sie kochaliśmy to wystarczy dla w miare dobrych wyników czy jeszcze dziś ?, profesor jak sie umawialiśmy powiedział 3 dni ale nie wiem czy to sie liczy 3 pełne dni i na 4- ty dzie badanie czy jak ??
jesli w pon było wieczorem to liczymy ze pierwsza doba mija we wtorek czyli do piątku to będzie prawie 4 dni abstynencji (nie wiem o której było )...
więc proponuje sobie dzisiaj odpuścić17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Mallina moze watro sie przelamac i zrobić cos na nfz? Ja tez stronie od lekarzy i przychodni na ubezpieczenie ale jak trzeba to trzeba. Ja bym sie nie wachala pochylila glowe i robila co mozna byle oszczędzić grosza,zwlaszcza ze mamy na co oszczędzać. Przemyśl to sama wiesz ile zwykle badanie kosztuje a co dopiero bardziej skomplikowane.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
Nadzieja87 wrote:Mallina moze watro sie przelamac i zrobić cos na nfz? Ja tez stronie od lekarzy i przychodni na ubezpieczenie ale jak trzeba to trzeba. Ja bym sie nie wachala pochylila glowe i robila co mozna byle oszczędzić grosza,zwlaszcza ze mamy na co oszczędzać. Przemyśl to sama wiesz ile zwykle badanie kosztuje a co dopiero bardziej skomplikowane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 15:30
-
Aaa nie doczytałam bo korzystam z telefonu i wszystko na szybko. Moze sie uda cos uzyskać,powiedz co i jak, nie moze olać twojego problemu. Nsjwazniejsze za wyniki są lepsze.
Aniu, a di takiej porad i trzeba mieć skierowanie? Czy można bez?3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
wtedy macie skierowanie nawet od Twojego gin
jako para ..jelsi jestescie malzenstwem wystarczy jedno jesli nie musicie miec dwa on i Ty )Nadzieja87 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja87 wrote:Poszukalam ale w Krakowie chyba nie ma takiej poradni? Będę w sierpniu u gin to kaze sobie wypisać,niech będzie na zaś.
Ja mogę polecić szpital uniwersytecki na Kopernika ja osobiście leczę się tam więcej informacji udzielę prywatnie żeby ktoś nie pomyślał,że robię reklamę lekarzowi dopisze ,że po 4 latach udało mi się zajść w ciąże i mam 16 miesięczną córeczkę już
to cytat z innego forum ..
a tu ze str NFZ tam jest plik excela http://www.nfz-krakow.pl/stronadlapacjenta/index.php?site=art&idd=5&ida=49 - to sa poradnie specjalistyczne
a tu szpitalne
http://www.nfz-krakow.pl/stronadlapacjenta/index.php?site=art&idd=5&ida=50 - wejdz leczenie szpitalne i tam poszukaj ginekologia poloznictwo..ewentulanie endokrynologiaNadzieja87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyasioczek86 wrote:cześć dziewczyny zmieniłam po raz kolejny ginekologa i myślę, że trafiłam w 10 :)to było pierwsze u niej spotkanie a zapisała mnie na badania prolaktyny i tsh. męża wysyła na badanie nasienia. mąż się boi, ale wiadomo że trzeba.
ginka mówiła, że jeśli jest małe upłynnienie nasienia to można sobie brać suplementy np. androvit, ale i tak nic z tego nie wyjdzie, tylko inseminacja może przynieść oczekiwany skutek. tym mnnie załamała, bo mąż mimo że nie ma badań to i tak łykał witaminki. u mnie raczej jest ok, bo cykle regularne, owu chyba też (mierzyłam tempkę). popłakałam jej się w gabinecie. ile to się trzeba namęczyć a wiadomo- to dopiero początek zmagań z badaniami....