Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia- poprawa po suplementacji
Odpowiedz

Badanie nasienia- poprawa po suplementacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zuza2055 Znajoma

Wysłany: 14 maja, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż po badaniu nasienia. Oto co osiągnęliśmy po suplementacji l-carnitine, cq10, cynk, selen, olej z czarnuszki, omega, ashwaganda + więcej nasion, orzechy, owoce
    wiek 38 lat
    Dajcie znać co myślicie?

Przed po lewej/ po 2,5 miesiąca po prawej

abstynencja 4,5 dnia/ 3 dni

koncentracja 6 mln/ ml / 10,84 mln/ml
    całość 18 mln/ ml / 36,86 mln/ml
    żywe plemniki 86%/ 50%
    ruch a+b 50% / 34%
    morfologia 2%/4%
    ph 8.3/7.9 c
    lepkość +/++

U mnie wyniki ok, jest szansa dalej walczyć czy raczej in vitro / inseminacja?
    Staramy sie dopiero 4 miesiąc...

czekamy na posiewy i freg dna

• Asiaa71 Znajoma

Wysłany: 18 maja, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2055 wrote:
    mąż po badaniu nasienia. Oto co osiągnęliśmy po suplementacji l-carnitine, cq10, cynk, selen, olej z czarnuszki, omega, ashwaganda + więcej nasion, orzechy, owoce
    wiek 38 lat
    Dajcie znać co myślicie?

Przed po lewej/ po 2,5 miesiąca po prawej

abstynencja 4,5 dnia/ 3 dni

koncentracja 6 mln/ ml / 10,84 mln/ml
    całość 18 mln/ ml / 36,86 mln/ml
    żywe plemniki 86%/ 50%
    ruch a+b 50% / 34%
    morfologia 2%/4%
    ph 8.3/7.9 c
    lepkość +/++

U mnie wyniki ok, jest szansa dalej walczyć czy raczej in vitro / inseminacja?
    Staramy sie dopiero 4 miesiąc...

czekamy na posiewy i freg dna

Ja bym jeszcze chwilę posuplementowała i zaczekała. Oczywiście wszystko zależy od tego jak bardzo Wam się spieszy i jak wygląda sytuacja u Ciebie. U nas za 3-4 tyg kolejne badanie. Mamy podobny zestaw supli plus wit D3, wit C, NAC, wit E, magnez.

Ona:
    Kariotyp OK
    AMH - (9.2025) 1,58; (4.2026) 1,93
    Tarczyca - ok
    Obciążenie glukozą - ok
    Testosteron wolny - 3.7 pg/ml
    Testosteron - 0,326 ng/ml
    SHGB - 45,40 nmol/l
    DHEA S04 - 309 ug/dl
    Androstenedion - 1,05 ng/ml
    Progestron 7 dpo - 14,10 ng, 9 dpo 10.1 ng/ml
    Estradiol 7dpo - 127 pg/ml
    Wit B12 - 335,00 pg/ml ⬇️, 556 pq/ml
    Kwas foliowy - 17,40 ng/ml
    Wit D 25 (OH) - 24,1 ng/ml ⬇️, 51,90 ng/nl
    Ferrytyna 48,7 ug/l ⬇️, 45,10 uq/l
    Żelazo - 112 ug/dl
    Homocysteina - 10,2 umol/l - 8,21 umol/l

On:
    Kariotyp Ok
    słabe nasienie
    objętość w ml: 10 mln
    objętość w ejakulacie: 75 mln
    morfologia 0% prawidłowych
    ruch postępowy A+B = 21%
    ruch całkowity 48 %
    fragmentacja 61%
    Brak ŻPN, hormony w normie
  • Zuza2055 Znajoma

Wysłany: 19 maja, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedzieliśmy się że u nas ten wynik jest przed podwyższone fsh 24.5 po wnętrostwie w dzieciństwie. Ma tylko jedno jądro stąd kompensacja. Nie wiem czy uda się uzyskać jeszcze lepszą porawę.

• Arisia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, jaką decyzję podjęliście? Dalej suplementujecie czy decydujecie się na IVF? Jakie macie plany?

👩‍❤️‍👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026 lametta + ovitrelle ❌
    04.2026 lametta + ovitrelle ❌
    05.2026-08.2026 poprawiamy parametry nasienia (Clo + suplementy) i czekamy na dalsze decyzje lekarzy
  • Wercik Debiutantka

Wysłany: 9 czerwca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z suplementacji mogę dla męża polecić nucleox pro, w składzie masz N-acetylocysteina, L-karnityna, inulina, cholina, cynk, selen, witamina C, kwas foliowy, witamina B6 u męza poprawił te wyniki nasienia i spokojnie mogliśmy starać się o dziecko

• Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercik wrote:
    Z suplementacji mogę dla męża polecić nucleox pro, w składzie masz N-acetylocysteina, L-karnityna, inulina, cholina, cynk, selen, witamina C, kwas foliowy, witamina B6 u męza poprawił te wyniki nasienia i spokojnie mogliśmy starać się o dziecko

Hej, a jesteś w stanie napisać konkretne liczby wiesz z jakiego stanu na jaki? Który parametr najbardziej się zmienił ? Bardzo jestem ciekawa jak zmienił. Mój mąż te to bierze, ale wcześniej nie widziałam poprawy :(

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
    Kariotyp ✅
    On: 88’
    oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
    FET 07.2026 ⏳
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    Hej, a jesteś w stanie napisać konkretne liczby wiesz z jakiego stanu na jaki? Który parametr najbardziej się zmienił ? Bardzo jestem ciekawa jak zmienił. Mój mąż te to bierze, ale wcześniej nie widziałam poprawy :(

Maggie a Twój mąż bierze tylko nucelox pro czy to i jeszcze dodatkowo jakieś suple?

05.2025 ⏸️
    05.2026-08.2026 poprawiamy parametry nasienia (Clo + suplementy) i czekamy na dalsze decyzje lekarzy
  • Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Maggie a Twój mąż bierze tylko nucelox pro czy to i jeszcze dodatkowo jakieś suple?

Brał nucleox pro do pierwszej i do drugiej punkcji, oprócz tego inne osobno typu Q10, olej z czarnuszki, likopen, kilka innych których nie było w Nucleoxie, patrzyłam też na inne suplementy typu Profertil czy Fertilman co mają i kupowałam osobno ale u nas to nic nie dało, może sprawa jest poważniejsza i dlatego tak, androlog też mówił mu jak przepisał clo aby wszystko odstawił tylko brał witaminę E, bo od lutego teraz znowu bierze ten nucleox pro i inne suple, Wit E, wolałam aby brał niz nic w ogóle nie powinno to pogorszyć sytuacji.

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
    FET 07.2026 ⏳
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    Brał nucleox pro do pierwszej i do drugiej punkcji, oprócz tego inne osobno typu Q10, olej z czarnuszki, likopen, kilka innych których nie było w Nucleoxie, patrzyłam też na inne suplementy typu Profertil czy Fertilman co mają i kupowałam osobno ale u nas to nic nie dało, może sprawa jest poważniejsza i dlatego tak, androlog też mówił mu jak przepisał clo aby wszystko odstawił tylko brał witaminę E, bo od lutego teraz znowu bierze ten nucleox pro i inne suple, Wit E, wolałam aby brał niz nic w ogóle nie powinno to pogorszyć sytuacji.

Tak zapytałam, bo mój mąż po poronieniu, czyli jakoś między lipcem a grudniem 2025 brał suple, które ja mu podrzuciłam, typu selen, cynk, omega, nic specjalistycznego, bo jeszcze wtedy nie zakładaliśmy, że problem może być w nasieniu. Wszystko brał osobno i w grudniu 2025 miał obniżone parametry, ale nie tragiczne. Po swojej pierwszej wizycie u urologa i androloga zaczął brać profertil i jak wiesz wyniki poleciały mu w dół bardzo. Teraz na początku maja nowy androlog powiedział nam, ze profertil jest do 🍑 i powinniśmy brać suple w dużych dawkach, pojedynczo, a nie w kompleksach. Mi już trudno też uwierzyć, że to coś pomoże, ale robimy jak kazał i dam Ci znać w sierpniu czy to coś pomogło. Mam nadzieję, że u Was już nie będzie potrzeby, wiem też, że u Was może być poważniejszy problem i żadne suple mogą nie zdziałać cudów, ale tak napisałam, bo możecie sobie rozważyć branie wyższych dawek i pojedynczo. Nie wychodzi to wcale drożej, bo te wszystkie profertil, nucleox, fertilman sa drogie, a ja jak rozważyłam teraz na poważnie składy to wcale nie mają wysokich dawek.

Maggie_93 lubi tę wiadomość

05.2025 ⏸️
  • Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Tak zapytałam, bo mój mąż po poronieniu, czyli jakoś między lipcem a grudniem 2025 brał suple, które ja mu podrzuciłam, typu selen, cynk, omega, nic specjalistycznego, bo jeszcze wtedy nie zakładaliśmy, że problem może być w nasieniu. Wszystko brał osobno i w grudniu 2025 miał obniżone parametry, ale nie tragiczne. Po swojej pierwszej wizycie u urologa i androloga zaczął brać profertil i jak wiesz wyniki poleciały mu w dół bardzo. Teraz na początku maja nowy androlog powiedział nam, ze profertil jest do 🍑 i powinniśmy brać suple w dużych dawkach, pojedynczo, a nie w kompleksach. Mi już trudno też uwierzyć, że to coś pomoże, ale robimy jak kazał i dam Ci znać w sierpniu czy to coś pomogło. Mam nadzieję, że u Was już nie będzie potrzeby, wiem też, że u Was może być poważniejszy problem i żadne suple mogą nie zdziałać cudów, ale tak napisałam, bo możecie sobie rozważyć branie wyższych dawek i pojedynczo. Nie wychodzi to wcale drożej, bo te wszystkie profertil, nucleox, fertilman sa drogie, a ja jak rozważyłam teraz na poważnie składy to wcale nie mają wysokich dawek.

Tak też robiłam, do drugiej procedury wtedy od kwietnia do lipca właśnie brał wszystko osobno, ale to też nie zdało egzaminu :( może to wnętrostwo tak zdeterminowało plemniki, że nie rady. Clo nam trochę poprawiło, wierzę że wystarczająco aby znaleźli choć tego 1 dziada 🙈 Myślę też, że suple działają dobrze jak ktoś ma niedobory, czasami jakieś używki (oczywiście nie generalizuje), a u nas Mąż czysta miska zdrowe jedzenie żadnych używek słodyczy i widzisz :( nie ma reguły. A sprawdzaliście tarczycę ? Czasami tarczyca rozregulowuje gospodarkę hormonalną i powoduje duże zmiany w nasieniu. Warto też zrobić usg

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    Zmiana kliniki
    FET 07.2026 ⏳
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    Tak też robiłam, do drugiej procedury wtedy od kwietnia do lipca właśnie brał wszystko osobno, ale to też nie zdało egzaminu :( może to wnętrostwo tak zdeterminowało plemniki, że nie rady. Clo nam trochę poprawiło, wierzę że wystarczająco aby znaleźli choć tego 1 dziada 🙈 Myślę też, że suple działają dobrze jak ktoś ma niedobory, czasami jakieś używki (oczywiście nie generalizuje), a u nas Mąż czysta miska zdrowe jedzenie żadnych używek słodyczy i widzisz :( nie ma reguły. A sprawdzaliście tarczycę ? Czasami tarczyca rozregulowuje gospodarkę hormonalną i powoduje duże zmiany w nasieniu. Warto też zrobić usg

Wiem, przy trudniejszych przypadkach te suplementy z pewnością niewiele dają, ale nie zaszkodzi je brać. Ja wierzę, że Wasza poprawa po clo będzie miała już teraz odzwierciedlenie :) Co do tarczycy USG mąż nie robił, ale panel tarczycowy z krwi zrobił rozszerzony i wyniki rewelacyjne. Mi doskwiera bardzo, że nie znamy tego powodu słabego nasienia, bo też brak używek, zdrowy styl życia. Jeszcze myślę, że może USG było zle zrobione i jednak są żylaki, ale to chyba mało realne, skoro robił je doświadczony lekarz. Obecny androlog uważa, że to stres oksydacyjny głównie przez siedzący tryb pracy, ale przecież ile mężczyzn pracuje za biurkiem, w dodatku ma nadwagę, nie pilnuje diety, supli, pali itp, a ma zdrowe dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 22:38

05.2025 ⏸️
  • Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Wiem, przy trudniejszych przypadkach te suplementy z pewnością niewiele dają, ale nie zaszkodzi je brać. Ja wierzę, że Wasza poprawa po clo będzie miała już teraz odzwierciedlenie :) Co do tarczycy USG mąż nie robił, ale panel tarczycowy z krwi zrobił rozszerzony i wyniki rewelacyjne. Mi doskwiera bardzo, że nie znamy tego powodu słabego nasienia, bo też brak używek, zdrowy styl życia. Jeszcze myślę, że może USG było zle zrobione i jednak są żylaki, ale to chyba mało realne, skoro robił je doświadczony lekarz. Obecny androlog uważa, że to stres oksydacyjny głównie przez siedzący tryb pracy, ale przecież ile mężczyzn pracuje za biurkiem, w dodatku ma nadwagę, nie pilnuje diety, supli, pali itp, a ma zdrowe dzieci.

Ja na Waszym miejscu wybrałabym się jeszcze gdzieś do androloga zasięgnąć drugiej opinii, żałuję że ze swoim nie byliśmy jeszcze gdzieś ale go ciężko zaciągnąć gdziekolwiek 🙈 co lekarz to też zawsze coś nowego. Szczególnie, że u Was ciąża była wiec naprawdę nie jesteście trudnym przypadkiem.
    Dokładnie czasami te zwykłe suplementy robią taki game changer, dlatego właśnie lubię czytać takie porównania, co się najbardziej zmieniło itp
    Oj znam dokonałeś, mój mąż jest sportowcem i widzisz, pierwsze 2 lata ja chodziłam do lekarzy bo myślałam że to coś u mnie dopóki nie zobaczyliśmy wyników seminogramu :(

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    Zmiana kliniki
    FET 07.2026 ⏳
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    Ja na Waszym miejscu wybrałabym się jeszcze gdzieś do androloga zasięgnąć drugiej opinii, żałuję że ze swoim nie byliśmy jeszcze gdzieś ale go ciężko zaciągnąć gdziekolwiek 🙈 co lekarz to też zawsze coś nowego. Szczególnie, że u Was ciąża była wiec naprawdę nie jesteście trudnym przypadkiem.
    Dokładnie czasami te zwykłe suplementy robią taki game changer, dlatego właśnie lubię czytać takie porównania, co się najbardziej zmieniło itp
    Oj znam dokonałeś, mój mąż jest sportowcem i widzisz, pierwsze 2 lata ja chodziłam do lekarzy bo myślałam że to coś u mnie dopóki nie zobaczyliśmy wyników seminogramu :(

Gdyby to dotyczyło mnie to pewnie zaliczyłabym pięciu innych lekarzy 😂 ale mój mąż nie da się namówić na konsultacje, on uważa, że trzeba robić, co kazał androlog, trzyma się tego i jak kolejny wynik będzie zły to dopiero konsultować dalej.

05.2025 ⏸️
  • Zuza2055 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lekarz nie wspomniał nawet o invitro. Myślę że za wcześnie dużo czytałam że mężczyźni z takimi wynikami mają normalnie dzieci więc czekamy. Mamy iść do kliniki za kolejne 3 miesiące z nowymi wynikami. W międzyczasie pod koniec lipca mąż zrobić badanie po raz i pójdzie jeszcze do androloga.
    Dodam że dfi wyszło 19 procent a hba 71bwiec nie ma tragedii. Pierwsze 3 miesiące starań vylam tak zestresowana wynikami że nie mogłam spać po nocach teraz mi już przeszło i jest ok :) mam nadzieje ze sie uda w ciągu roku i tyle . Dam znać jaka będzie kolejna poprawa pod koniec lipca. Mąż bierze teraz podwyższone dawki supli. Lekarz powiedział że fsh 24 może nieć dlatego że ma jedno jadro jakby były dwa to byłoby 12. Coś w tym jest bo szukaliśmy badań na ten temat na chatbot więc mnie to uspokoiło . Mąż ma pracę siedzaca a jeszcze przed pierwszymi badaniami byliśmy na wakacjach 3 tyg w tropikach i myślę że trochę przegrzał jadra w gorącym aucie itp plus słabo się żywiliśmy. Teraz dieta na 100 procent tak mi się spodobało to gotowanie że nawet jak zajdę w ciaze chce się tak odżywiać haha . Ogólnie zawsze zdrowo jedliśmy ale teraz to na maksa - codzienne koktajle, nasiona, własny chleb 2x więcej warzyw.

Arisia lubi tę wiadomość

• Arisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2055 wrote:
    U nas lekarz nie wspomniał nawet o invitro. Myślę że za wcześnie dużo czytałam że mężczyźni z takimi wynikami mają normalnie dzieci więc czekamy. Mamy iść do kliniki za kolejne 3 miesiące z nowymi wynikami. W międzyczasie pod koniec lipca mąż zrobić badanie po raz i pójdzie jeszcze do androloga.
    Dodam że dfi wyszło 19 procent a hba 71bwiec nie ma tragedii. Pierwsze 3 miesiące starań vylam tak zestresowana wynikami że nie mogłam spać po nocach teraz mi już przeszło i jest ok :) mam nadzieje ze sie uda w ciągu roku i tyle . Dam znać jaka będzie kolejna poprawa pod koniec lipca. Mąż bierze teraz podwyższone dawki supli. Lekarz powiedział że fsh 24 może nieć dlatego że ma jedno jadro jakby były dwa to byłoby 12. Coś w tym jest bo szukaliśmy badań na ten temat na chatbot więc mnie to uspokoiło . Mąż ma pracę siedzaca a jeszcze przed pierwszymi badaniami byliśmy na wakacjach 3 tyg w tropikach i myślę że trochę przegrzał jadra w gorącym aucie itp plus słabo się żywiliśmy. Teraz dieta na 100 procent tak mi się spodobało to gotowanie że nawet jak zajdę w ciaze chce się tak odżywiać haha . Ogólnie zawsze zdrowo jedliśmy ale teraz to na maksa - codzienne koktajle, nasiona, własny chleb 2x więcej warzyw.

Powodzenia 🤞 dawaj znac co u Was co jakis czas :) może będziecie mieli złote rady. My tez walczymy jeszcze do sierpnia o poprawę i wtedy zobaczymy co dalej.

05.2025 ⏸️
  • Zuza2055 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Powodzenia 🤞 dawaj znac co u Was co jakis czas :) może będziecie mieli złote rady. My tez walczymy jeszcze do sierpnia o poprawę i wtedy zobaczymy co dalej.
    A jakie macie teraz parametry ? :)
    Na razie zlote rady to: dużo ruchu , przynajmniej 7h snu, zdrowa dieta, luźne bokserki i suplementacja - czyli w sumie nic nowego haha :D

• Arisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2055 wrote:
    A jakie macie teraz parametry ? :)
    Na razie zlote rady to: dużo ruchu , przynajmniej 7h snu, zdrowa dieta, luźne bokserki i suplementacja - czyli w sumie nic nowego haha :D

To wszystko stosujemy 😁 u nas koncentracja nieco obniżona, bo 13 mln, ale ruch i dfi to już kierownice, bo ruch a+b 15%, dfi 31%. Nie wiem, na razie trzymamy się leczenia zaproponowanego przez androloga i w sierpniu zobaczymy.

05.2025 ⏸️
  • Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Gdyby to dotyczyło mnie to pewnie zaliczyłabym pięciu innych lekarzy 😂 ale mój mąż nie da się namówić na konsultacje, on uważa, że trzeba robić, co kazał androlog, trzyma się tego i jak kolejny wynik będzie zły to dopiero konsultować dalej.

To u nas identycznie, ja tak samo a on i tak super że poszedł do niego, i słucha jego, nie chce się skonsultować. 🙈

Zuza bardzo zdrowe i dobre podejście moim zdaniem, pamiętam Wasze parametry też uważam że macie szansę na naturalną, czytam przeróżne historie, fora i badania, i widzę że tu ruch ma bardzo duże znaczenie a Wy macie naprawdę fajny. Morfologia ma mniejsze znaczenie, myślę że najważniejszy jest ten ruch i ogólna ilość
    Trzymam kciuki ✊✊✊✊

Arisia lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    Zmiana kliniki
    FET 07.2026 ⏳
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ