Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej szukam chyba psychicznego wsparcia. po 8 nieudanych cyklach mój mąż poszedł na badanie nasienia. I niestety.. w 1ml 200 tys. plemników. Czy komuś udało się wyjść z takiego stanu? Czy tylko już myśleć o in vitro? Wszystkie historie, wsparcie mile widziane
anna_wiktoria lubi tę wiadomość
-
Hej, jeśli czas Was nie nagli (mam na myśli, że nie macie teraz np po 40 lat) to jest szansa na poprawę nasienia, ale dużo zależy od Was. Trzeba zmienić dietę, odstawić alkohol, fast foody i inne śmieciowe jedzenie, jeść więcej owocow i warzyw bogatych w antyoksydanty, wprowadzić więcej ruchu, nie spędzać czasu na kanapie przed tv albo przed kompem, nie przegrzewać jąder. Znajdź sobie w necie Akademię Płodności, na ich stronie można kupić taki poradnik jak poprawić parametry nasienia. Nie pamiętam już czy u nich na stronie czy na Instagramie są historie par, które zmagały się z kiepskimi wynikami nasienia, a dzięki wprowadzeniu zmian w stylu życia udało się im naturalnie zajść w ciążę. Można też spróbować akupunktury, jak znajdziecie jakiegoś profesjonalistę - są pewne doniesienia że akupunktura też wpływa na ilość i jakość nasienia. Nasza dr od akupunktury mówi że do zapłodnienia wystarczy jeden plemnik, a Twój mąż ma ich aż 200 tys w 1 ml. Głowa do góry i działajcie🙂
elektro96, Sikoreczkaaa, Chmurka21, anna_wiktoria lubią tę wiadomość
-
Nathalie wrote:Hej, jeśli czas Was nie nagli (mam na myśli, że nie macie teraz np po 40 lat) to jest szansa na poprawę nasienia, ale dużo zależy od Was. Trzeba zmienić dietę, odstawić alkohol, fast foody i inne śmieciowe jedzenie, jeść więcej owocow i warzyw bogatych w antyoksydanty, wprowadzić więcej ruchu, nie spędzać czasu na kanapie przed tv albo przed kompem, nie przegrzewać jąder. Znajdź sobie w necie Akademię Płodności, na ich stronie można kupić taki poradnik jak poprawić parametry nasienia. Nie pamiętam już czy u nich na stronie czy na Instagramie są historie par, które zmagały się z kiepskimi wynikami nasienia, a dzięki wprowadzeniu zmian w stylu życia udało się im naturalnie zajść w ciążę. Można też spróbować akupunktury, jak znajdziecie jakiegoś profesjonalistę - są pewne doniesienia że akupunktura też wpływa na ilość i jakość nasienia. Nasza dr od akupunktury mówi że do zapłodnienia wystarczy jeden plemnik, a Twój mąż ma ich aż 200 tys w 1 ml. Głowa do góry i działajcie🙂
Tak mąż jest bardzo zmotywowany. Kupiliśmy dietę pudełkowa żeby jadł zdrowiej. Łyka suple nawet do oleju z czarnuszki się przekonał i soku pomidorowego.
Hormony w normie jedynie prolaktyna za wysoka będziemy to konsultować z endo. Czekamy na wynik posiewu plus powtórzymy badania bo mąż mówił że zestresował się i działał szybko byle coś było. Następnie skierujemy się do androloga żeby wykluczyć żylaki..
Ja mam 30 lat. W planach AMH żeby wiedzieć czy mamy czas i ile. -
Sikoreczko, my na razie naszego happy endu nie doczekaliśmy. Ale w ostatnich dniach były tutaj na forum dwie dziewczyny, które ujrzały dwie kreski mimo kiepskich parametrów nasienia - Noheart i Joll. Dziewczyny przewijają się na wątku kwietniowym 😊
Trzymam za Was kciuki! Mam nadzieję, że uda się szybko ustalić powód tych złych wyników.Sikoreczkaaa, Chmurka21, Jadzia19 lubią tę wiadomość
28 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
elektro96 wrote:Sikoreczko, my na razie naszego happy endu nie doczekaliśmy. Ale w ostatnich dniach były tutaj na forum dwie dziewczyny, które ujrzały dwie kreski mimo kiepskich parametrów nasienia - Noheart i Joll. Dziewczyny przewijają się na wątku kwietniowym 😊
Trzymam za Was kciuki! Mam nadzieję, że uda się szybko ustalić powód tych złych wyników.
A czy udało się znaleźć przyczynę oligospermii?Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
U nas niski poziom testosteronu. Po 3 miesiącach pojawiła się mała poprawa w ilości, ale nadal po niżej normy. Za 3 miesiące kolejna kontrola.
Najważniejsze, że planujecie wizytę u androloga. Trzeba sprawdzić, czy problemem nie są może żylaki 😊28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Najważniejsze, że planujecie wizytę u androloga. Trzeba sprawdzić, czy problemem nie są może żylaki 😊
Tak masz może jakiegoś do polecenia? Oraz z jakiej części PL jesteś? -
Hej, u nas koncentracja wynosiła 0.7 mln w 1ml. Także też oligospermia bardzo ciężka.
Udało się, narazie 5tc..Jadzia19 lubi tę wiadomość
Syn z 3 cyklu. - 07.21
2021 rok:
10.21- bezskuteczne Starania o rodzeństwo
2022 rok:
07.22 PCOS⛔-leczenie clo, ovitrelle - są piękne owulacje ✅
2023 rok:
02.23 koncentracja plemnikow 0.7mln 😭
03.23 Drożność jajowodów, ok✅
20.04.23 upragnione 2‼️ kreski - CUD naturalny!
22.04 beta 160
24.04 beta 327 (przyrost 104%)
27.04 - koncentracja 1.4mln
06.05 - 6t3d jest bicie ❤️
24.06- 13+5tc prawdopodobnie dziewczynka 🩷
25+5 wylądowałam w szpitalu ze względu na nadciśnienie. Strach i nadzieja, że jeszcze wytrzymamy....
15.10.2024 Anielka 29+4tc
Nagle cięcie, nie znamy powodu. 🙏🙏🙏
-
Sikoreczkaaa wrote:A czy udało się znaleźć przyczynę oligospermii?Syn z 3 cyklu. - 07.21
2021 rok:
2022 rok:
2023 rok:
22.04 beta 160
25+5 wylądowałam w szpitalu ze względu na nadciśnienie. Strach i nadzieja, że jeszcze wytrzymamy....
-
Sikoreczkaaa wrote:Tak masz może jakiegoś do polecenia? Oraz z jakiej części PL jesteś?28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
U nas również oligospermia, koncentracja między 3.5 a 7mln bo mieliśmy dwa pomiary.
Na razie stwierdzony niski testosteron i obustronne zmniejszenie jąder. Jesteśmy w trakcie pierwszego miesiąca stymulacji hormonalnej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 08:56
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Noheart93 wrote:Maz nie znalazł przyczyny, ale nie zdążył zrobić badań krwi. Dziś powtórzył badanie nasienia, dam znać jak parametry. Przez 2 miesiące codziennie pił łyżkę oleju z czarnuszki, sok pomidorowy, profertil.
U nas ten sam pakiet supli wjechał od tygodnia
Posiew wczoraj dostaliśmy i czysty.. będziemy powtarzać wyniki badań nasienia żeby wykluczyć ewentualny stres a potem ciśniemy do androloga i endokrynologa bo ma za wysoka prolaktyne.
Jak wyszły badania? -
Igaiga wrote:Chmurka21 to my w bardzo podobnej sytuacji, a jakie hormony przyjmuje Twój mąż ?
Raz w tygodniu ovitrelle zastrzyk
I co drugi dzień clo, na zmianę a anastrozolem.
Na początku maja mamy skontrolować hormony i maz ma wizytę kolejna u androloga, wtedy będą dalsze zalecenia.
Badanie nasienia dopiero za 3 miesiące.
A u was?
czywiście suplementy również, dieta, sok pomidorowy, i sport 6x w tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 08:56
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Byłam u ginekologa, 5 tydzień.
Słuchajcie nam się już profertil nie przyda. Mieliśmy zabiar brać 2 paczkę.. Ale zaszłam
Zapłaciliśmy za niego ponad 600 zł 🙈 a wykorzystaliśmy tylko 19 tabletek, także 161 sztuk sprzedamy za 480 zł.
Opakowanie 60 szt kosztuje 250 zł. Więc nie opłaca się kupować małych paczek. Jak ktoś chętny to się dogadamyelektro96, Jadzia19 lubią tę wiadomość
Syn z 3 cyklu. - 07.21
2021 rok:
2022 rok:
2023 rok:
22.04 beta 160
-
Chmurka21 wrote:Raz w tygodniu ovitrelle zastrzyk
I co drugi dzień clo, na zmianę a anastrozolem.
Na początku maja mamy skontrolować hormony i maz ma wizytę kolejna u androloga, wtedy będą dalsze zalecenia.
Badanie nasienia dopiero za 3 miesiące.
A u was?
czywiście suplementy również, dieta, sok pomidorowy, i sport 6x w tyg.28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Słuchajcie nam się już profertil nie przyda. Mieliśmy zabiar brać 2 paczkę.. Ale zaszłam
Zapłaciliśmy za niego ponad 600 zł 🙈 a wykorzystaliśmy tylko 19 tabletek, także 161 sztuk sprzedamy za 480 zł.
Opakowanie 60 szt kosztuje 250 zł. Więc nie opłaca się kupować małych paczek. Jak ktoś chętny to się dogadamy28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
💁🏽 Oligoteratozoospermia