SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Tez mysle, zeby wyskoczyć nad morze zimą, jak tak polecasz to kusi jeszcze bardziej <3

Tak polecam 💚 to nasz pierwszy wyjazd nad morze zimą, w ogóle mój mąż to był tak napalony na ten wyjazd, bo były sztormy, a wtedy morze wyrzuca dużo bursztynów na brzeg i on chciał to zbierać 😆 niefortunnie na półwyspie helskim nie było takich sztormów jak np. w okolicy Mierzei wiślanej, gdzie bursztynów był ogrom, naprawdę widziałam filmiki i nie przypuszczałabym, że tak tego dużo

Estera95 lubi tę wiadomość

👩🏼33🧔🏻‍♂️36
    AMH 3,58 (07.21)→ 3,15 (04.22)→1,65 (08.23)→1,8 (05.25)→2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo / alloMLR 0%
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3, urea
    ✅ histeroskopia + CD138 (0/10)
    ✅HSG (RTG) - wodniak? - NIE MA

I IVF
    → 09.23 krótki protokół →💉GonalF, Orgalutran → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    →17.10.24 - I FET 2BC, CN, AH
    β: 7dpt 28,1 ; prog 36,51 | 9dpt 29,4 | 11dpt 8,1 ❌
    →27.01.25 - II FET 2BC, CN, AH, EG, prog 44,2 ng/ml
    β: 7dpt <2,3, prog 5,5 | 9dpt 0,3 ❌

II IVF
    →06.25. dł. protokół 💉Decapeptyl, Rekovelle, Menopur → 6🥚→ 3xMII→ Ca2+, FC, PICSI
    →12.07.25 III ET 2-dniowców 5A+4B
    β: 9dpt 2,7; prog. 13,05 | 11dpt 1,0 ❌

III IVF
    →12.25 protokół PPOS 💉GonalF, Menopur 💊Provera→ 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️4BA, 4BB, 4BC, 2BB🍀

✨Cierpliwość jest drogą do spełnienia celu ✨
  • Alina Malina Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Trójmiasta i polecam oczywiście morze zimą pod warunkiem że to zima -5 czy -10 a nie chlapa haha.

Ja się pochwalę że zapisałam się do psychiatry. Moja terapeutka juz drugi raz mi o tym mówiła, bo ja bardzo źle to wszystko znoszę. Nie śpię, nie ma we mnie radości. Mam ogromne nadzieje że będzie lepiej.

Chmurka21, Sikoreczkaaa, Yahu, Malowybitna, Estera95, letnia, Adirella lubią tę wiadomość

👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić

🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, chromosom Y 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę 🫩 androlog i urolog odc. 12345… wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻

Stymulowane cykle: 👎🏻 nie wyszło
    IUI: 👎🏻 nie wyszło

Dzieci: 0️⃣
    Ciążę na koncie: 0️⃣

🚀 IVF styczeń 26, start 💉
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Ja jestem z Trójmiasta i polecam oczywiście morze zimą pod warunkiem że to zima -5 czy -10 a nie chlapa haha.

Ja się pochwalę że zapisałam się do psychiatry. Moja terapeutka juz drugi raz mi o tym mówiła, bo ja bardzo źle to wszystko znoszę. Nie śpię, nie ma we mnie radości. Mam ogromne nadzieje że będzie lepiej.

Słuchaj, to bardzo dobra decyzja! Są leki które można brać w trakcie starań, ciąży i karmienia piersią. Ja długi czas brałam, teraz próbuję obyć się bez tego, psycholog twierdzi, że chwilowe gorsze samopoczucie nie jest jeszcze wskazaniem do powrotu do leczenia i spróbujemy to ogarnąć terapia. Ja też obecnie mam mega dużo na głowie, nie tylko spraw ciążowych, ale sporo takich stresujących rzeczy życiowych, więc tłumaczę sobie, że przez to mam gorsze samopoczucie, bo w końcu organizm nie daje rady 🫣 ale mam też z tyłu głowy, że być może będzie trzeba wrócić do lekow; taka też inf dostałam od mojej dr psychiatry, że w razie czego, żebym na spokojnie się umówiła i wprowadzimy jakąś małą dawkę.
    Także super decyzja i trzymam kciuki za pomyślną wizytę :)

Alina Malina lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png

Wysłany: 7 stycznia, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Słuchaj, to bardzo dobra decyzja! Są leki które można brać w trakcie starań, ciąży i karmienia piersią. Ja długi czas brałam, teraz próbuję obyć się bez tego, psycholog twierdzi, że chwilowe gorsze samopoczucie nie jest jeszcze wskazaniem do powrotu do leczenia i spróbujemy to ogarnąć terapia. Ja też obecnie mam mega dużo na głowie, nie tylko spraw ciążowych, ale sporo takich stresujących rzeczy życiowych, więc tłumaczę sobie, że przez to mam gorsze samopoczucie, bo w końcu organizm nie daje rady 🫣 ale mam też z tyłu głowy, że być może będzie trzeba wrócić do lekow; taka też inf dostałam od mojej dr psychiatry, że w razie czego, żebym na spokojnie się umówiła i wprowadzimy jakąś małą dawkę.
    Także super decyzja i trzymam kciuki za pomyślną wizytę :)

Dziękuję :))) no właśnie ja mam bardzo stresującą pracę i generalnie inne sprawy życiowe mnie lekko dojeżdżają… czy odstawiałaś antydepresanty w ciąży? Trochę się tego boję…

👸🏼 AMH: 4.5 👍🏻, drożność 👍🏻, Łagodne PCOS (własne owulacje, dobra odpowiedź na letrozol), IO, pod kontrolą. Tarczyca super 👍🏻, Cytologia, wymazy, wszystko super 👍🏻. Kariotyp, KIRy ⌛️ czas zrobić

🤴🏽Ilość 👎🏻, ruchliwość 👎🏻, morfologia 0% 👎🏻, HBA 35% 👎🏻, Fragmentacja 👍🏻 15%, kariotyp 👍🏻, chromosom Y 👍🏻, CFTR 👍🏻, USG 👍🏻, tarczyca 👍🏻, wysoka prolaktyna prawdopodobnie psuje nam spermatogenezę 🫩 androlog i urolog odc. 12345… wymazy, wirusy, bakterie 👍🏻

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko ja jutro szczęśliwie na 9 mam wizyte :D hemoglobina sie u mnie sie trzymie 12,2 wiec te male dawki w tabletkach dla kobiet w ciąży chyba coś dają. :P

Yahu w tym roku byłam w sierpniu na Helu, ogólnie uwielbiam cały Hel, Jastarnie i Jurate ale ja to jestem stary człowiek mentalnie wiec ja lubię takie sanatoria :D udało sie złapać jakiś bursztyn?

Dziewczyny jesteście silaczki że dajecie sobie pomóc w aspekcie psychologicznym. To jest mega ważne a duzo osob to bagatelizuje. Mam nadzieje że terapię przyniosą oczekiwany skutek. ❤️

Ja mam dobry czas. Śmieje sie że chyba najlepszy w życiu, stresu zero bo już nie pracuje a praca powodowała we mnie jakiś niepokój bo wieczne terminy, pośpiech.. w małżeństwie w końcu też spokój, mąż zakochany po uszy. Nic więcej nie potrzebuje. Niech to trwa. 💙

Alina Malina, Chmurka21, Yahu, Minime lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

18.11 6,8 cm akrobaty 🏋‍♂️

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Dziękuję :))) no właśnie ja mam bardzo stresującą pracę i generalnie inne sprawy życiowe mnie lekko dojeżdżają… czy odstawiałaś antydepresanty w ciąży? Trochę się tego boję…

Tak, odstawiałam jakoś w 5-6tc. Nic strasznego, ale ja odstawiałam, bo brałam już dlugo, ponad dwa lata. U Ciebie może być inaczej :)

Sikoreczka
    Super wynik hemoglobiny ❤️ ja ostatnio miałam 10.4, teraz jem to żelazo i zobaczymy po miesiącu jak jest…
    Super, że masz dobry czas ❤️ oby tak dalej!

Sikoreczkaaa, Alina Malina lubią tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chilluje na zwolnieniu. Esterko uważaj na fitnessy, byłam w poniedziałek pierwszy raz od transferu, ledwo się poruszałam i mam takie zakwasy na udach, że ledwo siadam na kibelku 😅😅😅
    Coś mi się też powaliło ze snem, śpię do 11/12, nie mam jak się zebrać na krzywą cukrową bo jak wstaję to już laboratoria zamknięte 😅 no ale korzystam póki mogę bo im większy brzuch tym wszyscy mówią, że gorzej ze snem :)

Yahu, właśnie widziałam te filmiki z bursztynami, wow 😳😳

Alina, super, że się zdecydowałaś na wizytę u psychiatry, oby pomogło ukoić nerwy przed procedurą 😍

Alina Malina, Yahu lubią tę wiadomość

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
    15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
    rośnij fasolko 🤞

preg.png
  • Róża_walczy Debiutantka

Wysłany: 7 stycznia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:

Super decyzja!
    Ja nigdy nie korzystałam ale jak obserwuję pacjentów po urazach mózgu i kręgosłupa na turnusach to w szoku jestem jak można sobie pomóc farmakologią…
    Trzymam kciuki żebyś dobrze trafiła 🙏

Furninka lubi tę wiadomość

👩 '89
    AMH 1.83 (01.2024 - 4.04)
    niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    IO

👨 '86
    Testosteron 21 nmol/l
    AMH 12.31 MG/ml ⬆️

Wysłany: 7 stycznia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczka niech ten cudowny czas trwa❤️

My dzisiaj byliśmy u doc.SZYMUSIK w Gamecie i jestem zachwycona podejściem, profesjonalizmem, zaangażowaniem i sercem Pani docent❤️
    Niestety choćby nie wiem co to my nie możemy podchodzić do procedury ze względów prawnych…
    Nie ma szans…

Zatem nie ma tak naprawdę szans bo naturalnie lipa bo nie ma wytrysków…

Jeszcze bardziej boli to że bo badaniu i analizie naszych badań Pqni docent powiedziała że idealne środowisko do transferowania(owulacja się odbyła 2-3 dni temu z prawego jajnika, w prawym jest 13 pęcherzyków, ciałko żółte i jakiś płyn,w lewym 7) a u Męża podobno wszystkie wyniki hormonów jak najbardziej świadczące o prawidłowym procesie tworzenia plemników…

Także dostaliśmy obuchem w łeb, teraz staramy się zaakceptować nowe fakty…

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

👩 '89
    niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    IO

👨 '86
    Testosteron 21 nmol/l
    AMH 12.31 MG/ml ⬆️
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża_walczy wrote:
    Sikoreczka niech ten cudowny czas trwa❤️

My dzisiaj byliśmy u doc.SZYMUSIK w Gamecie i jestem zachwycona podejściem, profesjonalizmem, zaangażowaniem i sercem Pani docent❤️
    Niestety choćby nie wiem co to my nie możemy podchodzić do procedury ze względów prawnych…
    Nie ma szans…

Zatem nie ma tak naprawdę szans bo naturalnie lipa bo nie ma wytrysków…

Jeszcze bardziej boli to że bo badaniu i analizie naszych badań Pqni docent powiedziała że idealne środowisko do transferowania(owulacja się odbyła 2-3 dni temu z prawego jajnika, w prawym jest 13 pęcherzyków, ciałko żółte i jakiś płyn,w lewym 7) a u Męża podobno wszystkie wyniki hormonów jak najbardziej świadczące o prawidłowym procesie tworzenia plemników…

Także dostaliśmy obuchem w łeb, teraz staramy się zaakceptować nowe fakty…

Czy możesz przytoczyć o jaką podstawę prawną chodzi? Jestem w szoku..

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie… co to znaczy, że nie możecie ze względów prawnych?

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png

Wysłany: 7 stycznia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Czy możesz przytoczyć o jaką podstawę prawną chodzi? Jestem w szoku..

Mój Mąż musiał być po wypadku ubezwłasnowolniony i pomimo że jestem opiekunem prawnym to nie możemy podejść do procedury…
    Będziemy to ubezwłasnowolnie odkręcać ale jeszcze dopuki sprawy w sądzie trwają to nie możemy…także o….

👩 '89
    niedoczynność tarczycy
    hashimoto
    IO

👨 '86
    Testosteron 21 nmol/l
    AMH 12.31 MG/ml ⬆️
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża_walczy wrote:
    Mój Mąż musiał być po wypadku ubezwłasnowolniony i pomimo że jestem opiekunem prawnym to nie możemy podejść do procedury…
    Będziemy to ubezwłasnowolnie odkręcać ale jeszcze dopuki sprawy w sądzie trwają to nie możemy…także o….

Uhhhh.. beznadzieja 😞 tyle przeszliście i jeszcze coś takiego. Bardzo mi przykro że nie możecie wystartować z marszu. Plusem są wyniki męża że jest duża szansa na zachowanie spermatogenezy. 🫂

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza, to mam nadzieję, ze uda wam sie to odkręcić i podejdziecie do procedury. Zachowana prawidłowa spermatogeneza to cudowne wieści i warto iść za ciosem. Mocno kibicuje, kochana 🫶🏼🤞🏽💪🏽

U naszej małej wszystko dobrze, rosnie, fika, nawet pokazala 🥟. Wszystkie wyniki w normie, to co zle to w mojej glowie...

Dziewczyny, czy wy macie zwolnienie jedno do końca czy terminowe i odświeżacie co jakis czas?

Malowybitna, Sikoreczkaaa, Minime, letnia, Yahu lubią tę wiadomość

👧🏼30
    AMH: 6,12 (06.2025)

🧑🏽 32
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    1.08 - punkcja -> ❄️ 5.1.1
    4.10 - FET (+EG)

6dpt ⏸️ 53,9| 10dpt 498,8 | 14dpt 3218| 17dpt 10606 | 18dpt pęcherzyk żółtkowy | 25dpt zarodek 0,55 cm z akcją ❤️
    5.11 - usg serduszkowe, 1,07cm 🫐, tetno 160
    28.11 - NIPT: niskie ryzyka, córka 👧🏼🩷
    10.12 - usg prenatalne ✅️

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Roza, to mam nadzieję, ze uda wam sie to odkręcić i podejdziecie do procedury. Zachowana prawidłowa spermatogeneza to cudowne wieści i warto iść za ciosem. Mocno kibicuje, kochana 🫶🏼🤞🏽💪🏽

U naszej małej wszystko dobrze, rosnie, fika, nawet pokazala 🥟. Wszystkie wyniki w normie, to co zle to w mojej glowie...

Dziewczyny, czy wy macie zwolnienie jedno do końca czy terminowe i odświeżacie co jakis czas?

Jedno na miesiąc. Wydaje mi się, że nie ma czegoś takiego jak zwolnienie do końca ciąży, bo w każdej chwili coś się może stać.

Moja hemoglobina wzrosła do 11.2, ale wszystkie wyniki mam z literkami H i L. Poprosiłam czata o analizę, podejrzewa jakaś infekcję, a w sumie miałam dziwny zapach moczu…. Mocz czysty, ale może być infekcja pochwy, ech. Dobrze, że jutro wizyta

Estera95 lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Jedno na miesiąc. Wydaje mi się, że nie ma czegoś takiego jak zwolnienie do końca ciąży, bo w każdej chwili coś się może stać.

Moja hemoglobina wzrosła do 11.2, ale wszystkie wyniki mam z literkami H i L. Poprosiłam czata o analizę, podejrzewa jakaś infekcję, a w sumie miałam dziwny zapach moczu…. Mocz czysty, ale może być infekcja pochwy, ech. Dobrze, że jutro wizyta

Chmurko ciężko samemu analizować wyniki krwii u kobiet w ciąży u mnie też dużo L i H. 😃

Esterko dokladnie l4 mam na 3-4 tygodnie :)

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

Sanco - zdrowy chłopczyk
    👶🏻🧸♂️ 💙

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, juz wszystko czaje, dzięki dziewczyny 😘😘😘

👧🏼30
    AMH: 6,12 (06.2025)

🧑🏽 32
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    1.08 - punkcja -> ❄️ 5.1.1
    4.10 - FET (+EG)

6dpt ⏸️ 53,9| 10dpt 498,8 | 14dpt 3218| 17dpt 10606 | 18dpt pęcherzyk żółtkowy | 25dpt zarodek 0,55 cm z akcją ❤️
    5.11 - usg serduszkowe, 1,07cm 🫐, tetno 160
    28.11 - NIPT: niskie ryzyka, córka 👧🏼🩷
    10.12 - usg prenatalne ✅️

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Chmurko ciężko samemu analizować wyniki krwii u kobiet w ciąży u mnie też dużo L i H. 😃

Esterko dokladnie l4 mam na 3-4 tygodnie :)

Hahha wiem, pisze czatowi, ze to ciaza 😂 on mi tak wykrył anemię 😂😂😂, bo odnosił do do widełek dla ciężarnych. Ale tu jakiś dziwny mam wzrost też w stosunku do ostatnich badań. No nic, zobaczymy jutro

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Ola5555 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za cenne porady! :)

@Alina Malina
    Jedne badania jakie miał to badanie ogólne nasienia (2 razy, drugi raz po wprowadzonych zmianach), końcem stycznia idzie jeszcze na fragmentację i jeszcze chyba jedno jakieś badanie dodatkowe. Jeśli chodzi o choroby to nic kompletnie takiego nie miał, jedyne co to covid kiedyś, ale w sumie kto tego nie miał. :(. Widzę, że przeszłaś naprawdę dużo :( zastanawiamy się nad tą inseminacją, ale nam mówił lekarz, że z takimi wynikami badań to i tak prawdopodobieństwo nie jest szałowe. Dzięki za polecenie androloga. Napewno spróbujemy się do niego dostać, może on coś wymyśli.

@Maggie_93
    dzięki, za słowa otuchy :) dużo się mu poprawiło po Clostilbegyt? chociaż u nas problemy hormonalne odpadają, wszystko w normie, chyba, że to jeszcze w jakiś inny sposób działa. (przepraszam, jestem dość nowicjuszką w temacie niepłodności męskiej).

@Malowybitna
    Ze względu na to, że nie mamy żadnych dzieci, a chcemy mieć przynajmniej 2, a sami skończymy pod koniec tego roku 33 lata, więc czasu za dużo nie mamy. U mnie mąż tak samo jak u Ciebie - okaz zdrowia, sportowiec. W ogóle, jak dobiliśmy do poł roku starań, to tak dla "pewności", zrobił badanie nasienia, bo byliśmy przekonani, że tam będzie fajna armia, a tu armia ledwo zipie. A w ogole, po jakim czasie starań zdecydowaliście się na invitro? Super, że wam się w końcu udało! Ja się troche waham co do invitro, chciałabym chwile jeszcze popróbować, poszukać lekarzy, kogoś, kto pomoże, ale coś czuje, że jestem bliżej tej decyzji, niż dalej, chociażby ze względu na wiek :(

Wysłany: 7 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola5555 wrote:
    Dzięki za cenne porady! :)

@Alina Malina
    Jedne badania jakie miał to badanie ogólne nasienia (2 razy, drugi raz po wprowadzonych zmianach), końcem stycznia idzie jeszcze na fragmentację i jeszcze chyba jedno jakieś badanie dodatkowe. Jeśli chodzi o choroby to nic kompletnie takiego nie miał, jedyne co to covid kiedyś, ale w sumie kto tego nie miał. :(. Widzę, że przeszłaś naprawdę dużo :( zastanawiamy się nad tą inseminacją, ale nam mówił lekarz, że z takimi wynikami badań to i tak prawdopodobieństwo nie jest szałowe. Dzięki za polecenie androloga. Napewno spróbujemy się do niego dostać, może on coś wymyśli.

@Maggie_93
    dzięki, za słowa otuchy :) dużo się mu poprawiło po Clostilbegyt? chociaż u nas problemy hormonalne odpadają, wszystko w normie, chyba, że to jeszcze w jakiś inny sposób działa. (przepraszam, jestem dość nowicjuszką w temacie niepłodności męskiej).

@Malowybitna
    Ze względu na to, że nie mamy żadnych dzieci, a chcemy mieć przynajmniej 2, a sami skończymy pod koniec tego roku 33 lata, więc czasu za dużo nie mamy. U mnie mąż tak samo jak u Ciebie - okaz zdrowia, sportowiec. W ogóle, jak dobiliśmy do poł roku starań, to tak dla "pewności", zrobił badanie nasienia, bo byliśmy przekonani, że tam będzie fajna armia, a tu armia ledwo zipie. A w ogole, po jakim czasie starań zdecydowaliście się na invitro? Super, że wam się w końcu udało! Ja się troche waham co do invitro, chciałabym chwile jeszcze popróbować, poszukać lekarzy, kogoś, kto pomoże, ale coś czuje, że jestem bliżej tej decyzji, niż dalej, chociażby ze względu na wiek :(

To tak jak u nas, prawdopodobieństwo inseminacji nie jest szałowe. Nie było. Więc spróbowaliśmy tylko jednej żebym sobie nie mogła powiedzieć że żałuję… Choroby liczą się za ok ostatnie trzy miesiące, cykl produkcji nasienia mniej więcej 2-3 miesiące trwa więc nam lekarze mówili że tylko w tym okresie choroby raczej mogą się odbić na wyniku.

Konsultujcie różnych andrologow, szukajcie androlgoow urologów. Róbcie USG jąder. Nie ograniczajcie się do naprotechnologii i do tego dr Leszka którego podałam, zdobądźcie różne opinie.

Chyba większość z nas przeżywa ten szok. Mój mąż był zdrowszy ode mnie, ja raczej chorowita stara z nastroju i podejścia, więcej paliłam papierosów a on nigdy. Jak ćwiczył to on. Do głowy by nikomu nie przyszło że fit szczupły facet co nie piję i się rusza ma takie wyniki. Chyba większość z nas poczuła się jakby dostała obuchem w głowę jak zobaczyła wyniki facetów. Mam wrażenie że o męskiej płodności wiedzą jeszcze mniej niż o żeńskiej, bo większość lekarzy rozkłada ręce. Byliśmy u andrologow endokrynologów, u andrologow urologów, u naprawdę pięciu różnych lekarzy i nikt nie zalecił leczenia żadnego. No teraz pójdziemy jeszcze ostatnie raz bo w hormonach wyszła masakra pierwszy raz w życiu…

‹‹ 136 137 138 139 140
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: