X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 5 września, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Valie trzymam kciuki za kropki. Niech będą silne i rosną. Daj znać jak już będziesz wiedzieć jaka ostatecznie jest ich liczba! :)

Powiem wam życie jest dziwne.. w pracy na przeciwko mnie siedzi dziewczyna w 6 msc ciąży. Wpadka. Dziewczyna mocno zaskoczona i w sumie nie cieszy się z ciąży. Ja oddałabym wszystko za ten stan. No ale takie życie.

Chyba jednak to suplementowanie u mnie jakoś podziałało, bo z 2 dojrzałych komórek mamy 2 zarodki :) zarodki poszły do mrożenia bo miałam za wysoki progesteron. Poczekają do listopada, bo w październiku wyjeżdżamy.

Chmurka21, Nelsa28 lubią tę wiadomość

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    12/2024 kolejny transfer?
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 5 września, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetna wiadomość! :)

Valie05 lubi tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 5 września, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Chyba jednak to suplementowanie u mnie jakoś podziałało, bo z 2 dojrzałych komórek mamy 2 zarodki :) zarodki poszły do mrożenia bo miałam za wysoki progesteron. Poczekają do listopada, bo w październiku wyjeżdżamy.

Super!!!

Valie05 lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 września, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - po jakim czasie dostaliście wyniki DNA fragmentacji plemnika? U nas tragiczny wynik 88, ale wynik był po 2 dniach, może 3. Wszędzie czytam że czeka się ok 2 tyg. Stąd moje zastanowienie, że może laboratorium średnie czy coś. Próbuje złapać się czegokolwiek

• AnneMarie1234 Koleżanka

Wysłany: 6 września, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelsa28 wrote:
    A czemu libido spada? Zgadzam się, że szkoda czasu, energii i kasy na iui jeśli za mało jest plemników, też tak myślałam, ale teraz jak się w sumie potroiły to mam więcej nadziei, może będzie jeszcze trochę lepiej… dajcie sobie jeszcze 3 miesiące po tym przeleczeniu żeby się wytworzyło to co się ma wytworzyć. A kiedy operacja?
    Niestety przyczyny spadku libido nie znamy... Lekarz też za bardzo na to nic nie powiedział, wszystko może być przyczyną.. podwyższone FSH, spadek testosteronu, żylaki i jeszcze bakteria się przyplątała... Nie wiemy 😔

• bluebell Autorytet

Wysłany: 7 września, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Dziewczyny - po jakim czasie dostaliście wyniki DNA fragmentacji plemnika? U nas tragiczny wynik 88, ale wynik był po 2 dniach, może 3. Wszędzie czytam że czeka się ok 2 tyg. Stąd moje zastanowienie, że może laboratorium średnie czy coś. Próbuje złapać się czegokolwiek

My czekaliśmy ponad tydzień, robiliśmy w klinice leczenia niepłodności

Starania od 06.2022

👩🏼 32
    Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
    Prawidłowe owulacje

AMH 2,20
    Sono HSG ok

💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek

👨🏻 32
    Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
    Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok

💊 supramen, maca, wit C, omega 3

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻

preg.png
  • AnneMarie1234 Koleżanka

Wysłany: 7 września, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnneMarie1234 wrote:
    Niestety przyczyny spadku libido nie znamy... Lekarz też za bardzo na to nic nie powiedział, wszystko może być przyczyną.. podwyższone FSH, spadek testosteronu, żylaki i jeszcze bakteria się przyplątała... Nie wiemy 😔
    Nie mamy jeszcze terminu operacji, aktualnie leczymy się z bakterii

• blazi Nowa

Wysłany: 9 września, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:

Ja dostałem tego samego dnia. Klinika Bocian.

♂️'90 ♀️'94

Starania od 07.2022.

♂️: wizyta u androloga 03.2022: obustronne żylaki powrózka nasiennego❌ ; badanie nasienia 10.2023: upłynnienie, objętość, pH, lepkość, aglutynacja:✅ ; liczba plemników 65,30 mln/ml, 208,96 mln/ejakulat ✅; ruch postępowy 30,78%, ruch całkowity 52,40%✅; morfologia- plemniki o prawidłowej budowie 10%✅; badanie fragmentacji chromatyny DNA plemników 08.2024: 29% plemników z nieprawidłową strukturą ❌.

♀️: 07.2024: glukoza, CRP, TSH, FT4, prolaktyna✅; AMH 1,27✅; sono-HSG 10.2024- jajowody 100% drożne✅

♀️♂️ 4.12.2024- wspólna wizyta w klinice
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 17 września, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) czy jakieś dobre wiadomości u Was?

U mnie wybita ureaplasma za pierwszym podejsciem. :) ale za to wczoraj jakieś zapalenie pecherza mnie wzięło. W planach biocenoza i jak wyjdzie ok to Sono HSG :)

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 18 września, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:

U mnie wybita ureaplasma za pierwszym podejsciem. :) ale za to wczoraj jakieś zapalenie pecherza mnie wzięło. W planach biocenoza i jak wyjdzie ok to Sono HSG :)
    Hej, u mnie brak nowych wiadomości. Wizytę mamy dopiero na początku października 😊
    Cieszę się, że urea wytępiona!
    Wzięłaś sobie coś na to zapalenie pęcherza?

28 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 września, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

U mnie raczej po staremu. Choć w tym cyklu miałam spore nadzieje. Miałam jednego wieczoru takie krwawienie-plamienie w 23dc. Ale dziś 29 dc i od wczoraj już tez plamie, wiec @ za rogiem 🥺

Nie wiem co to był za cyrk tego 23dc. Starałam się nie nakręcać, ale same wiecie… prawie 1,5 roku staran i nigdy nie miałam czegoś takiego. Ciekawe czy psychika mi to wywołała czy co 😱

Sikoreczka dobrze, ze wybita! Cieszę się. Super, ze masz plan, widzę motywacje 😂

Elektro- wizyta u tego naprotechnologa? Koniecznie daj znać po.

Ja dziś gorszy nastroj, jak zawsze, kiedy @ za rogiem. Tracę nadzieje 🥺🥺🥺

elektro96 lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 19 września, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, lekarz przepisał mi Monoral i jest lepiej. :)
    Jak byłam w aptece pierwotnie po furagine to pierwsze pytanie od farmaceutki czy jestem w ciąży.. prawdopodobienstwo ciąży u mnie to koło 1% tym bardziej że mąż dopiero jest niecałe dwa miesiące po zabiegu.. ale kupiłam test dla świętego spokoju ale oczywiście bielusieńki. Ale okres się spóźnia kal na złość. Miałbyć wczoraj a go nie ma i nie ma.. a zawsze jak w zegarku.

Chmurko, jak to taki jednorazowy incydent to chyba bym się nie przejmowała. Jak zdąży się to kilka razy warto zapytać gina.

Elektro, koniecznie daj znać jak u Napro. Ostatnio zaczęłam się interesować czy u mnie w okolicy są tacy lekarze. U Was to jest stricte androlog naprotechnolog? Bo u mnie jest chyba tylko ginekolog który pomaga również mężczyzną.

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 września, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Tak, lekarz przepisał mi Monoral i jest lepiej. :)
    Jak byłam w aptece pierwotnie po furagine to pierwsze pytanie od farmaceutki czy jestem w ciąży.. prawdopodobienstwo ciąży u mnie to koło 1% tym bardziej że mąż dopiero jest niecałe dwa miesiące po zabiegu.. ale kupiłam test dla świętego spokoju ale oczywiście bielusieńki. Ale okres się spóźnia kal na złość. Miałbyć wczoraj a go nie ma i nie ma.. a zawsze jak w zegarku.

Chmurko, jak to taki jednorazowy incydent to chyba bym się nie przejmowała. Jak zdąży się to kilka razy warto zapytać gina.

Elektro, koniecznie daj znać jak u Napro. Ostatnio zaczęłam się interesować czy u mnie w okolicy są tacy lekarze. U Was to jest stricte androlog naprotechnolog? Bo u mnie jest chyba tylko ginekolog który pomaga również mężczyzną.
    Nasz jest ginekologiem i w trakcie specjalizacji z andrologii i endokrynologii 😊 przypomnij z jakich jesteś okolic ?

28 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 19 września, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Katowic. U nas jest dr. Kandzia. Choć on chyba bardziej ginekolog..

elektro96 lubi tę wiadomość

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 19 września, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:

Ja robię diagnostykę trochę na własną rękę przed transferem w listopadzie. Zrobiłam badania immuno i pakiet na trombofilię. Niestety mam mutację, więc będę musiała w ciąży brać heparynę. Mój mąż czeka do drugiej połowy października, że zrobić badanie nasienia i usg kontrolne po 6 msc po operacji.

Trzymam kciuki, że pęcherz szybko minął! :)

👩🏼 91’ (33)
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅

Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 19 września, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie trzymam kciuki za transfer! Robisz wszystko co możesz żeby się udał! Za męża też trzymam kciuki żeby wyniki były ok i żylaki poznikały :)

Okres przyszedł dziś. Jednak dziwnie bo bez żadnych boli brzucha.. a zawsze zaaaaawsze brzuch mnie bolał. Dziwna sprawa. :P

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 19 września, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Valie trzymam kciuki za transfer! Robisz wszystko co możesz żeby się udał! Za męża też trzymam kciuki żeby wyniki były ok i żylaki poznikały :)

Okres przyszedł dziś. Jednak dziwnie bo bez żadnych boli brzucha.. a zawsze zaaaaawsze brzuch mnie bolał. Dziwna sprawa. :P

Podobno wg dietetyków propłodnościowych, jak wyregulujesz idealnie dietą hormony to okres jest bezbolesny ;) mi się jeszcze nie przydarzyło - ale wierzę im.

👩🏼 91’ (33)

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 września, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Z Katowic. U nas jest dr. Kandzia. Choć on chyba bardziej ginekolog..
    Ze Śląska na grupie napro na fb polecany jest jeszcze dr Adam Kuźnik 😊 możesz sobie wygooglować

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

28 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 19 września, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytam! Dzięki! :)

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 19 września, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dzisiaj rozmawiałam z dziewczyną, która także pochodziła kiedyś do procedury w mojej klinice ze względu na słabe wyniki partnera (głównie brak ruchu plemników, inne parametry ok). Długo nie mogli znaleźć przyczyny, bo wszystkie wyniki były prawidłowe. Udali się do immunologa w Łodzi, którzy stwierdził u jej faceta wysokie przeciwciała p/c plemnikowe i zaordynował steryd. Podobno wyniki zaczynają się polepszać.
    Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszałam o immunologii u faceta i jestem zaskoczona. Czy któraś z Was szła w tym kierunku diagnostyki swojego partnera?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 12:39

👩🏼 91’ (33)

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)

Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ