Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sikoreczkaaa wrote:Valie trzymam kciuki za kropki. Niech będą silne i rosną. Daj znać jak już będziesz wiedzieć jaka ostatecznie jest ich liczba!
Powiem wam życie jest dziwne.. w pracy na przeciwko mnie siedzi dziewczyna w 6 msc ciąży. Wpadka. Dziewczyna mocno zaskoczona i w sumie nie cieszy się z ciąży. Ja oddałabym wszystko za ten stan. No ale takie życie.
Chyba jednak to suplementowanie u mnie jakoś podziałało, bo z 2 dojrzałych komórek mamy 2 zarodki zarodki poszły do mrożenia bo miałam za wysoki progesteron. Poczekają do listopada, bo w październiku wyjeżdżamy.Chmurka21, Nelsa28 lubią tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
12/2024 kolejny transfer? -
Valie05 wrote:Chyba jednak to suplementowanie u mnie jakoś podziałało, bo z 2 dojrzałych komórek mamy 2 zarodki zarodki poszły do mrożenia bo miałam za wysoki progesteron. Poczekają do listopada, bo w październiku wyjeżdżamy.
Super!!!Valie05 lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Dziewczyny - po jakim czasie dostaliście wyniki DNA fragmentacji plemnika? U nas tragiczny wynik 88, ale wynik był po 2 dniach, może 3. Wszędzie czytam że czeka się ok 2 tyg. Stąd moje zastanowienie, że może laboratorium średnie czy coś. Próbuje złapać się czegokolwiek
-
Nelsa28 wrote:A czemu libido spada? Zgadzam się, że szkoda czasu, energii i kasy na iui jeśli za mało jest plemników, też tak myślałam, ale teraz jak się w sumie potroiły to mam więcej nadziei, może będzie jeszcze trochę lepiej… dajcie sobie jeszcze 3 miesiące po tym przeleczeniu żeby się wytworzyło to co się ma wytworzyć. A kiedy operacja?
-
aga.just wrote:Dziewczyny - po jakim czasie dostaliście wyniki DNA fragmentacji plemnika? U nas tragiczny wynik 88, ale wynik był po 2 dniach, może 3. Wszędzie czytam że czeka się ok 2 tyg. Stąd moje zastanowienie, że może laboratorium średnie czy coś. Próbuje złapać się czegokolwiek
My czekaliśmy ponad tydzień, robiliśmy w klinice leczenia niepłodnościStarania od 06.2022
👩🏼 32
Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
Prawidłowe owulacje
AMH 2,20
Sono HSG ok
💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek
👨🏻 32
Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok
💊 supramen, maca, wit C, omega 3
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
-
AnneMarie1234 wrote:Niestety przyczyny spadku libido nie znamy... Lekarz też za bardzo na to nic nie powiedział, wszystko może być przyczyną.. podwyższone FSH, spadek testosteronu, żylaki i jeszcze bakteria się przyplątała... Nie wiemy 😔
-
aga.just wrote:Dziewczyny - po jakim czasie dostaliście wyniki DNA fragmentacji plemnika? U nas tragiczny wynik 88, ale wynik był po 2 dniach, może 3. Wszędzie czytam że czeka się ok 2 tyg. Stąd moje zastanowienie, że może laboratorium średnie czy coś. Próbuje złapać się czegokolwiek
Ja dostałem tego samego dnia. Klinika Bocian.♂️'90 ♀️'94
Starania od 07.2022.
♂️: wizyta u androloga 03.2022: obustronne żylaki powrózka nasiennego❌ ; badanie nasienia 10.2023: upłynnienie, objętość, pH, lepkość, aglutynacja:✅ ; liczba plemników 65,30 mln/ml, 208,96 mln/ejakulat ✅; ruch postępowy 30,78%, ruch całkowity 52,40%✅; morfologia- plemniki o prawidłowej budowie 10%✅; badanie fragmentacji chromatyny DNA plemników 08.2024: 29% plemników z nieprawidłową strukturą ❌.
♀️: 07.2024: glukoza, CRP, TSH, FT4, prolaktyna✅; AMH 1,27✅; sono-HSG 10.2024- jajowody 100% drożne✅
♀️♂️ 4.12.2024- wspólna wizyta w klinice -
Sikoreczkaaa wrote:Hej dziewczyny czy jakieś dobre wiadomości u Was?
U mnie wybita ureaplasma za pierwszym podejsciem. ale za to wczoraj jakieś zapalenie pecherza mnie wzięło. W planach biocenoza i jak wyjdzie ok to Sono HSG
Cieszę się, że urea wytępiona!
Wzięłaś sobie coś na to zapalenie pęcherza?28 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
U mnie raczej po staremu. Choć w tym cyklu miałam spore nadzieje. Miałam jednego wieczoru takie krwawienie-plamienie w 23dc. Ale dziś 29 dc i od wczoraj już tez plamie, wiec @ za rogiem 🥺
Nie wiem co to był za cyrk tego 23dc. Starałam się nie nakręcać, ale same wiecie… prawie 1,5 roku staran i nigdy nie miałam czegoś takiego. Ciekawe czy psychika mi to wywołała czy co 😱
Sikoreczka dobrze, ze wybita! Cieszę się. Super, ze masz plan, widzę motywacje 😂
Elektro- wizyta u tego naprotechnologa? Koniecznie daj znać po.
Ja dziś gorszy nastroj, jak zawsze, kiedy @ za rogiem. Tracę nadzieje 🥺🥺🥺
elektro96 lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Tak, lekarz przepisał mi Monoral i jest lepiej.
Jak byłam w aptece pierwotnie po furagine to pierwsze pytanie od farmaceutki czy jestem w ciąży.. prawdopodobienstwo ciąży u mnie to koło 1% tym bardziej że mąż dopiero jest niecałe dwa miesiące po zabiegu.. ale kupiłam test dla świętego spokoju ale oczywiście bielusieńki. Ale okres się spóźnia kal na złość. Miałbyć wczoraj a go nie ma i nie ma.. a zawsze jak w zegarku.
Chmurko, jak to taki jednorazowy incydent to chyba bym się nie przejmowała. Jak zdąży się to kilka razy warto zapytać gina.
Elektro, koniecznie daj znać jak u Napro. Ostatnio zaczęłam się interesować czy u mnie w okolicy są tacy lekarze. U Was to jest stricte androlog naprotechnolog? Bo u mnie jest chyba tylko ginekolog który pomaga również mężczyzną.
Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Tak, lekarz przepisał mi Monoral i jest lepiej.
Jak byłam w aptece pierwotnie po furagine to pierwsze pytanie od farmaceutki czy jestem w ciąży.. prawdopodobienstwo ciąży u mnie to koło 1% tym bardziej że mąż dopiero jest niecałe dwa miesiące po zabiegu.. ale kupiłam test dla świętego spokoju ale oczywiście bielusieńki. Ale okres się spóźnia kal na złość. Miałbyć wczoraj a go nie ma i nie ma.. a zawsze jak w zegarku.
Chmurko, jak to taki jednorazowy incydent to chyba bym się nie przejmowała. Jak zdąży się to kilka razy warto zapytać gina.
Elektro, koniecznie daj znać jak u Napro. Ostatnio zaczęłam się interesować czy u mnie w okolicy są tacy lekarze. U Was to jest stricte androlog naprotechnolog? Bo u mnie jest chyba tylko ginekolog który pomaga również mężczyzną.28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
U mnie wybita ureaplasma za pierwszym podejsciem. ale za to wczoraj jakieś zapalenie pecherza mnie wzięło. W planach biocenoza i jak wyjdzie ok to Sono HSG
Ja robię diagnostykę trochę na własną rękę przed transferem w listopadzie. Zrobiłam badania immuno i pakiet na trombofilię. Niestety mam mutację, więc będę musiała w ciąży brać heparynę. Mój mąż czeka do drugiej połowy października, że zrobić badanie nasienia i usg kontrolne po 6 msc po operacji.
Trzymam kciuki, że pęcherz szybko minął!Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
Valie trzymam kciuki za transfer! Robisz wszystko co możesz żeby się udał! Za męża też trzymam kciuki żeby wyniki były ok i żylaki poznikały
Okres przyszedł dziś. Jednak dziwnie bo bez żadnych boli brzucha.. a zawsze zaaaaawsze brzuch mnie bolał. Dziwna sprawa. -
Sikoreczkaaa wrote:Valie trzymam kciuki za transfer! Robisz wszystko co możesz żeby się udał! Za męża też trzymam kciuki żeby wyniki były ok i żylaki poznikały
Okres przyszedł dziś. Jednak dziwnie bo bez żadnych boli brzucha.. a zawsze zaaaaawsze brzuch mnie bolał. Dziwna sprawa.
Podobno wg dietetyków propłodnościowych, jak wyregulujesz idealnie dietą hormony to okres jest bezbolesny mi się jeszcze nie przydarzyło - ale wierzę im.Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
Sikoreczkaaa wrote:Z Katowic. U nas jest dr. Kandzia. Choć on chyba bardziej ginekolog..
Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
W ogóle dzisiaj rozmawiałam z dziewczyną, która także pochodziła kiedyś do procedury w mojej klinice ze względu na słabe wyniki partnera (głównie brak ruchu plemników, inne parametry ok). Długo nie mogli znaleźć przyczyny, bo wszystkie wyniki były prawidłowe. Udali się do immunologa w Łodzi, którzy stwierdził u jej faceta wysokie przeciwciała p/c plemnikowe i zaordynował steryd. Podobno wyniki zaczynają się polepszać.
Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszałam o immunologii u faceta i jestem zaskoczona. Czy któraś z Was szła w tym kierunku diagnostyki swojego partnera?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 12:39
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
12/2024 kolejny transfer?