Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
@ Czekająca ja bym dorzuciła wymazy MUCH (mycoplasma, ureoplasma, chlamydia) i posiewy na bakterie i grzyby do tego, co napisała Alina. Zwłaszcza przy wyższym ph nasienia (powyżej
zdarza się, że przyplątała się infekcja.
Co do operacji żylaków powrózka nasiennego - jest w tym wątku kilka przykładów, w tym my, że operacja nic praktycznie nie dała. Jednak znam pary, gdzie wyniki znacząco się podniosły po operacji. Także to jest ruletka.
Mój syn słabo toleruje upały... u nas nałożyło się to z wychodzeniem 4 zębów na raz i 7 skokiem rozwojowym. Także mamy wesoło na chacie
rączki, rączki, rączki. Dziś mąż nas wywiózł do moich rodziców na wieś. Ich dom jest o niebo chłodniejszy niż nasze mieszkanie w Centrum. Niestety mąż musiał wrócić do miasta, bo nasze koty są chore, a nie możemy ich wziąć do moich rodziców ze względu na psy. Pierwszy raz się rozstajemy z mężem na dłużej niż kilka godzin od pojawienia się syna
👩🏼 91’
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

-
@Alina Malina dziękuję za polecenie
Akurat w Diagnostyce jest promocja na ten pakiet to się załapiemy 
@Estera95 nie mamy stwierdzonego bo... mąż nie się "tam" zbadać już nie mówiąc o operacji. Niestety, taki ciężki przypadek.
@Valie05 dziękuję bardzo
wymazy MUCH nie przejdą niestety ze względu na sposób ich pomiaru
akurat ja je badałam u siebie, więc myślę, że ich nie ma bo zakładam, że bym się zaraziła. Cenna informacja z ph! Na to nie zwróciłam uwagi a wynosi 8,1 więc lekko podwyższony, więc dodamy i posiewy.
01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
04.2026 - poronienie zatrzymane 9 tydzień (rozwój zatrzymany w 6/7 tygodniu)
👩🏻 AMH: 3
❌ MTHFR hetero | PAI homo | APS: P/c antykardiolipinowe IgG podwyższone
✅ Kariotyp
✅ TSH: 1,87 | homocysteina: 5 | celiakia wykluczona | wymazy Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, HPV - OK | trombofilia wykluczona
👦🏻:
❌ Morfologia: 1% | DFI: 22% | Pływaków: 4,86 mln |Ruch postępowy 30%
✅ Kariotyp -
@letnia
Tak, masakra, nawet nie wiem kiedy to minęło 🤯
@mariposa polubiłam nie czytając do końca. Trzymam kciuki za poprawę nastroju i żeby wszystko szło zgodnie z planem
@valie o kurde, współczuję 🤯 my również jutro jedziemy do moich rodziców, ale to już drugi raz, kiedy zostanę bez męża 😂 wiadomo, z mężem razniej, ale ma pracę stacjonarna, więc teraz byliśmy tydzień razem, ale w sumie osobno, bo większość dnia zajmuje praca.
Super tak wyjechać z dzieckiem, zwłaszcza jak jest dom i ogród, ja sobie chwalę: tu w warszawskim bloku czasem czuje się jak w więzieniu xd -