Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
@ Czekająca ja bym dorzuciła wymazy MUCH (mycoplasma, ureoplasma, chlamydia) i posiewy na bakterie i grzyby do tego, co napisała Alina. Zwłaszcza przy wyższym ph nasienia (powyżej
zdarza się, że przyplątała się infekcja.
Co do operacji żylaków powrózka nasiennego - jest w tym wątku kilka przykładów, w tym my, że operacja nic praktycznie nie dała. Jednak znam pary, gdzie wyniki znacząco się podniosły po operacji. Także to jest ruletka.
Mój syn słabo toleruje upały... u nas nałożyło się to z wychodzeniem 4 zębów na raz i 7 skokiem rozwojowym. Także mamy wesoło na chacie
rączki, rączki, rączki. Dziś mąż nas wywiózł do moich rodziców na wieś. Ich dom jest o niebo chłodniejszy niż nasze mieszkanie w Centrum. Niestety mąż musiał wrócić do miasta, bo nasze koty są chore, a nie możemy ich wziąć do moich rodziców ze względu na psy. Pierwszy raz się rozstajemy z mężem na dłużej niż kilka godzin od pojawienia się syna
👩🏼 91’
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

-
@Alina Malina dziękuję za polecenie
Akurat w Diagnostyce jest promocja na ten pakiet to się załapiemy 
@Estera95 nie mamy stwierdzonego bo... mąż nie się "tam" zbadać już nie mówiąc o operacji. Niestety, taki ciężki przypadek.
@Valie05 dziękuję bardzo
wymazy MUCH nie przejdą niestety ze względu na sposób ich pomiaru
akurat ja je badałam u siebie, więc myślę, że ich nie ma bo zakładam, że bym się zaraziła. Cenna informacja z ph! Na to nie zwróciłam uwagi a wynosi 8,1 więc lekko podwyższony, więc dodamy i posiewy.
01.2026 - poronienie samoistne 5/6 tydzień
04.2026 - poronienie zatrzymane 9 tydzień (rozwój zatrzymany w 6/7 tygodniu)
👩🏻 AMH: 3
❌ MTHFR hetero | PAI homo | APS: P/c antykardiolipinowe IgG podwyższone
✅ Kariotyp
✅ TSH: 1,87 | homocysteina: 5 | celiakia wykluczona | wymazy Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, HPV - OK | trombofilia wykluczona
👦🏻:
❌ Morfologia: 1% | DFI: 22% | Pływaków: 4,86 mln | Koncentracja: 4,05 /ml | Objętość: 1,2 mln | Ruch postępowy 30%
✅ Kariotyp -
@letnia
Tak, masakra, nawet nie wiem kiedy to minęło 🤯
@mariposa polubiłam nie czytając do końca. Trzymam kciuki za poprawę nastroju i żeby wszystko szło zgodnie z planem
@valie o kurde, współczuję 🤯 my również jutro jedziemy do moich rodziców, ale to już drugi raz, kiedy zostanę bez męża 😂 wiadomo, z mężem razniej, ale ma pracę stacjonarna, więc teraz byliśmy tydzień razem, ale w sumie osobno, bo większość dnia zajmuje praca.
Super tak wyjechać z dzieckiem, zwłaszcza jak jest dom i ogród, ja sobie chwalę: tu w warszawskim bloku czasem czuje się jak w więzieniu xd
mariposa_ lubi tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:@valie o kurde, współczuję 🤯 my również jutro jedziemy do moich rodziców, ale to już drugi raz, kiedy zostanę bez męża 😂 wiadomo, z mężem razniej, ale ma pracę stacjonarna, więc teraz byliśmy tydzień razem, ale w sumie osobno, bo większość dnia zajmuje praca.
Super tak wyjechać z dzieckiem, zwłaszcza jak jest dom i ogród, ja sobie chwalę: tu w warszawskim bloku czasem czuje się jak w więzieniu xd
Wiem, co czujesz z tym więzieniem... też tak miałam. I taka przejmująca samotność mimo, że mąż za drzwiami (100% zdalna praca). Dlatego ja jak Maks skończył miesiąc zaczęłam latać po różnych mamowych eventach, grupach wsparcia, zwiedzaniach, spacerach itd. Naprawdę mam tego obczajone w Waw, co nie miara. Bardzo mamy z młodym wypełniony kaledarz haha choć teraz jest trochę gorzej niż jak był malutki, bo wózek zaczął go wkurzać. Mogę Ci podesłać na priv trochę propozycji, albo po prostu pogadać o mamowaniu w mieście
Chmurka21 lubi tę wiadomość
👩🏼 91’
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

-
Przysięgam że się rozpuszczam w tą pogodę 🫥 pół dnia spędziłam buszując na Vinted i na sinsayu żeby kupić coś luźnego z bawełny na lato
-
Hej dziewczyny, dzień dobry ! Chcialam dołączyć jesli mozna
kilka słów o nas - mamy po 38 lat, jesteśmy ze sobą od półtora roku, bardzo długo nie mogłam znaleźć mojej bratniej duszy az w koncu poznalam najlepszego mężczyznę na świecie, wszyatko wydawało się być idealnie , dosc szybko zaczelismy starania az tu nagle najwiekszy cios w serce ,jakiego w zyciu sie nie spodziewalam -on nieplodny💔 ciężki OAT ,testosteron 166 !!! U 38 latka..szok ,niedowierzanie i ten okropny strach przed tykajacym zegarem u mnie..szybka wizyta u androloga - clomifen,który przez pół roku wlasciwie nic nie dał i kolejny cios w serce - jedyna sensowna droga invitro.. u mnie wszystkie badania idealnie, należę do osób na maxa dających o zdrowie , nie moge psychicznie pogodzić sie z tym,ze to moj organizm dostanie po dupie mimo,ze sam potrafi .. zwiazek tez ucierpiał odkad znamy diagnozę,żadna inseminacja u nas nie ma sensu nawet ,za kilka dni mamy wizytę kwalifikującą do procedury...kariotypy ok ,na te wyniki chyba czeka sie najdłużej.Jak wyglądają Wasze doświadczenia w przygotowaniach ? Myślicie,ze jak pójdziemy na początku lipca mając juz kariotyp to damy radę ogarnąć resztę badan tak,zeby juz w kolejnym cyklu podejść do procedury ? Jak bylo u Was ? Ile czasu upłynęło od wizyty kwalifikującej do przygotowan i transferu ?
-
Plis wrote:Hej dziewczyny, dzień dobry ! Chcialam dołączyć jesli mozna
kilka słów o nas - mamy po 38 lat, jesteśmy ze sobą od półtora roku, bardzo długo nie mogłam znaleźć mojej bratniej duszy az w koncu poznalam najlepszego mężczyznę na świecie, wszyatko wydawało się być idealnie , dosc szybko zaczelismy starania az tu nagle najwiekszy cios w serce ,jakiego w zyciu sie nie spodziewalam -on nieplodny💔 ciężki OAT ,testosteron 166 !!! U 38 latka..szok ,niedowierzanie i ten okropny strach przed tykajacym zegarem u mnie..szybka wizyta u androloga - clomifen,który przez pół roku wlasciwie nic nie dał i kolejny cios w serce - jedyna sensowna droga invitro.. u mnie wszystkie badania idealnie, należę do osób na maxa dających o zdrowie , nie moge psychicznie pogodzić sie z tym,ze to moj organizm dostanie po dupie mimo,ze sam potrafi .. zwiazek tez ucierpiał odkad znamy diagnozę,żadna inseminacja u nas nie ma sensu nawet ,za kilka dni mamy wizytę kwalifikującą do procedury...kariotypy ok ,na te wyniki chyba czeka sie najdłużej.Jak wyglądają Wasze doświadczenia w przygotowaniach ? Myślicie,ze jak pójdziemy na początku lipca mając juz kariotyp to damy radę ogarnąć resztę badan tak,zeby juz w kolejnym cyklu podejść do procedury ? Jak bylo u Was ? Ile czasu upłynęło od wizyty kwalifikującej do przygotowan i transferu ?
U nas jeszcze lekarz chcial badania genetyczne CFTR I region AZF. Żeby wykluczyć podłoże genetyczne niepłodności. Jeżeli u Ciebie jest wszystko ok to in vitro ma dużą szanse skuteczności. Mimo że rozumiem, że nigdy tego nie planowaliście.
Plis lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
Sanco - zdrowy chłopczyk
👶🏻🧸♂️ 💙
18.11 6,8 cm akrobaty 🏋♂️
28.01 600g cudu 🧸
15.04 2200 g misia 🐻
🍀🍀🍀🍀

-
Hej dziewczyny, nadrobiłam wątek, też na chwilę zrobiłam sobie reset od wszystkiego i szukania różnych informacji nt naszej sytuacji, skupiam się teraz na zdrowym jedzeniu i wróciłam do spacerów oraz ćwiczeń powoli.
A co do upałów dziś ma być jakieś apogeum… człowiek normalnie się poci i myśli, że zaraz się rozpłynie a nie wyobrażam sobie jak się czujecie w ciąży, a jeszcze Letnia, kochana życzę Ci abyś jak najłagodniej przeżyła dzisiejszy dzień 😍
Nie odpowiem wszystkim ale myślę o Was i mam nadzieję będziecie się dobrze czuć dzisiaj i znajdziecie jakieś ukojenie 🤩
Mariposa przytulam Cię, ja też byłam teraz tydzień praktycznie bez męża bo pojechał na zawody…
Alinka to polecam zaopatrzyć się w sportowe topy, nawet w Decathlonie są super, ja mam ich mnóstwo. Chodzę prawie ciągle w nich bo są tak wygodne.
U nas też zleciało praktycznie za tydzień 07.07 mamy wizytę u Pani doktor i dowiemy się co i jak. I też chcieliśmy gdzieś wyjechać na kilka dni ale sama nie wiem gdzie, bo opalać się nie będę mogła za bardzo, basen też odpada infekcję i te sprawy, wiem może nasze morze bo zawsze pada jak tam jesteśmy 😅 albo jakieś góry. Chciałam do Włoch na kilka dni, ale tam też teraz mega upały…
mariposa_ lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
Kariotyp ✅
On: 88’
oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
Zmiana kliniki
III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
FET 07.2026 ⏳ -
Plis witam! U nas lekarz nie chciał cftr i AZF ale myśmy zrobili dla spokoju ducha żeby pomóc zdecydować czy robimy badanie zarodków czy nie. U nas poszło szybko. Po bardzo słabej inseminacji, na tej samej wizycie wiedzieliśmy już że to nie było sensu więc podjęliśmy decyzję że zaczynamy. Ze względu na moje wyniki zaczęliśmy od antykoncepcji którą brałam dość długo, więc była to wizyta w owulację, po 2 tyg zaczęłam antykoncepcje którą brałam z 30? 40? Dni… potem wizyta na stymulację i jedziemy. Nie wszyscy muszą robić „cykl” przerwy na anty. U niektórych niewskazane. Więc może to pójść szybko.
Ja was przepraszam że nie napisze nic mądrego ale pogoda odebrała mi zdolność rozumowania. Właśnie podłączyliśmy klimatyzację taką co część domu schłodzi, zamknęłam sypialnie i odpoczywam. W przyszłym roku jak tak to będzie wyglądać to chyba zamontujemy centralną. Ta noc to był istny horror.
Maggie ja akurat po napisaniu posta byłam w lidlu i idealny stanik z esmary znalazłam bez fiszbin 😆 idealny!!’ Trzymam kciuki za Twoją wizytę. Nie dziwię się że robisz reset ja sama raz się udzielam intensywnie a potem tydzień dwa nie dotykam internetu bo mi scenariusze przychodzą do głowy.
Plis lubi tę wiadomość
-
Plis wrote:Hej dziewczyny, dzień dobry ! Chcialam dołączyć jesli mozna
Hej. My 22 lipca 2025 mieliśmy wizytę kwalifikacyjną, a 26 sierpnia 2025 udany transfer
co prawda mieliśmy komplet badań genetycznych u męża - CFTR i AZF
Plis lubi tę wiadomość
-
Plis, miałam Ci odpisać też w swoim poście i oczywiście zapomniałam 🙈 My na 2 wizycie mieliśmy już kwalifikacje, bo na 1 już lekarz zdecydował, że będzie IVF i dał skierowania na badania, dla męża panel ten z hormonami, kariotyp, i dla nas obojga wymazy na chlamydie, te wszystkie wirusy HPV, HIV to są niezbędne do procedury badania ale one są już jakby bezpłatne w ramach procedury. Musieliśmy przed punkcją mieć grupy krwi. W innej klinice też musiałam mieć świeżą cytologię i usg piersi, panel urogenitalny, zrobiłam też kariotyp. Miałam też badania z 2024 takie typowo dla kobiety, FSH i LH z 3 dnia cyklu, progesteron tydzień po owulacji, jakieś testosterony, poziomy witamin i makroelementów żelazo ferrytyna takie ogólne. Robiłam ich mnóstwo w 2023/2024.
Myślę, że spokojnie pójdziecie na pierwszą i dowiecie się co trzeba jeszcze zrobić, każda klinika też wymaga inne badania czasami. A na drugiej może już będzie kwalifikacja.
A w Waszej klinice normalnie są środki i kwalifikują bez przestojów ? W wielu klinikach już środki się pokończyły i czekają na nowe transze.
Plis lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022 r.
Kariotyp ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
Zmiana kliniki
III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
FET 07.2026 ⏳ -
Dziekuje dziewczyny za Wasze odpowiedzi ! Nie przypuszczałam,ze da mi to taki fajny wajb wsparcia ! Nigdy wcześniej nie pisałam na żadnym forum w żadnej sprawie .
Odpowiadając na pytanie Maggie i refubdacje - my do kliniki nieplodnosci trafiliśmy dopiero 2 miesiące temu bo wcześniej maz pol roku leczył sie u androloga w klinice leczenia mężczyzn ale juz sam tamten lekarz powiedział,ze juz tylko invitro a bawić sie w leczenie hormonów meza to będziemy jak juz bede w ciazy,twraz priorytet na zaciazenie..Wtedy poszliśmy razem na wizyte plodnosciowa i tam lekarz pow ,ze zrobimy inseminacje ale na kolejnej jak ciezko mu bylo udroznic mi jajowod ,choć ostatecznie go udroznil na szczescie to powiedział- wiecie co nam sie pieniądze kończą na invitro, jak bedizmey robić inseminacje i wrócicie do mnie we wrześniu na invitro to moze juz pieniedzy nie byc, inseminacja u Was małe szanse ,mize nie ma co zwlekać? I tym sposobem idziemy w piątek juz na wizyte kwalifikujaca i teraz to sie yroche zestresowałam czy aby na pewno tych pieniedzy starczy żebyśmy nie musieli czekać do przyszłego roku 🤦♀️
Maggie_93, Alina Malina lubią tę wiadomość
-
Ja też dostałam, dostaje ogromne wsparcie od dziewczyn ich pomoc jest nieoceniona 🥹
A to jak Was sam nakierował na IVF, to środki pewnie jeszcze są. Dopytajcie na wizycie. Straszne to jest i pokazuje ogrom problemu i potrzebujących par, że połowa roku dopiero a środki się kończą 🥲
Alinka z lidla też są super, i polecam sukienki, mam z 10 lat takie letnie bawełniane są super i oddychają, a z 30 zł kosztują. Dziękuję 🥰 troszkę oczywiście czytam ale już tak nie szukam na forum i w ogóle… co ma być to będzie, już i tak narazie nie mam wpływu. Wiadomo staram się dobrze prowadzić i uważać, na to co może zaszkodzić ale nie wpadam w obsesję
Dziewczyny a Wy piłyście ten słynny koktajl buraczano ananasowy ? 🙈
Alina Malina lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022 r.
Kariotyp ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
Zmiana kliniki
FET 07.2026 ⏳ -
Maggie ja piłam buraczany z imbirem (przepis jest na pierwszej stronie wątku miesięcznego), ananas osobno wjeżdżał 😆
Maggie_93 lubi tę wiadomość
👩🏼34🧔🏻♂️36
AMH 2,6 (11.25)
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)
I IVF
→ 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
→I FET 2BC → CB ❌
→II FET 2BC ❌
II IVF
→06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
→III ET 2-dn. 5A+4B ❌
III IVF
→12.25 p.PPOS → 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
→15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵
24+2 650 g 💚
28+2 1200 g 💙

-
Yahu wrote:Maggie ja piłam buraczany z imbirem (przepis jest na pierwszej stronie wątku miesięcznego), ananas osobno wjeżdżał 😆
Oooo widzisz, też będę sobie robiła ^^ narazie i tak dość dużo buraków jadam, bo robię na kolację carpaccio i buraki wjeżdżają 🙈 spróbuje, zaszkodzić na pewno nie zaszkodzi witaminki zawsze spoko 😃Starania od 10.2022 r.
Kariotyp ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
Zmiana kliniki
FET 07.2026 ⏳ -
Maggie_93 wrote:Ja też dostałam, dostaje ogromne wsparcie od dziewczyn ich pomoc jest nieoceniona 🥹
A to jak Was sam nakierował na IVF, to środki pewnie jeszcze są. Dopytajcie na wizycie. Straszne to jest i pokazuje ogrom problemu i potrzebujących par, że połowa roku dopiero a środki się kończą 🥲
Alinka z lidla też są super, i polecam sukienki, mam z 10 lat takie letnie bawełniane są super i oddychają, a z 30 zł kosztują. Dziękuję 🥰 troszkę oczywiście czytam ale już tak nie szukam na forum i w ogóle… co ma być to będzie, już i tak narazie nie mam wpływu. Wiadomo staram się dobrze prowadzić i uważać, na to co może zaszkodzić ale nie wpadam w obsesję
Dziewczyny a Wy piłyście ten słynny koktajl buraczano ananasowy ? 🙈
Nie nie piłam 😪 za to zjadłam frytki z McDonalda haha
-
Piłam ten koktajl chyba do 10dpt jeśli dobrze pamiętam. Potem wracałam do niego w ciąży, bo działał na zaparcia 🤪
Maggie_93, Yahu lubią tę wiadomość
👩🏼 91’
🧔🏻♂️ 89’
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️

-
Ja też piłam ale burak-arbuz-imbir 😄
Frytki tez wleciały w dniu transferu a ananas był na skarpetkach 😄
starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
❌PCOS w obrazie usg
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA, ANA1, ANA3, APS
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅kariotyp
✅cd138
🙍♂️'90
❌Koncentracja 2,1 mln/ml
✅Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷

-
Valie05 wrote:Piłam ten koktajl chyba do 10dpt jeśli dobrze pamiętam. Potem wracałam do niego w ciąży, bo działał na zaparcia 🤪
Oj tak, u mnie też działał rozluźniająco na jelita 😆
👩🏼34🧔🏻♂️36
AMH 2,6 (11.25)
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)
I IVF
→ 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
→I FET 2BC → CB ❌
→II FET 2BC ❌
II IVF
→06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
→III ET 2-dn. 5A+4B ❌
III IVF
→12.25 p.PPOS → 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
→15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵
24+2 650 g 💚
28+2 1200 g 💙