Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • classy Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Hej hej :) co tam słychać u młodych Mam ? ☺️ jak ogarniacie rzeczywistość w tą pogodę ? 🫣 mam pytanie to tych co miały łożysko na przedniej ścianie, kiedy poczułyście ruchy, takie które z niczym innym nie dało się pomylić ? Ja narazie czuję czasami przepływającą rybkę ale czekam na tego porządnego kopniaka 😀lekarz powiedział że tak ok 18-20 tyg powinnam poczuć i dalej czekam 🤷🏻‍♀️

Ja co prawda mam łożysko na tylnej ścianie więc ruchy powinnam była czuć szybciej niż później ale wcale tak nie było i pamiętam, że byłam na wizycie po skończonym 18 tc i wtedy nie czułam nawet rybki 🐟. A takie mocniejszej ruchy, które czuć jak się przyłoży rękę, to tak może od 2-3 tyg wyczuwam. Największe szaleństwo to było chyba po tym jak wypiłam glukozę na badaniu krzywej 😁

Alina Malina, Yahu lubią tę wiadomość

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 320 g ❤️

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    Ja co prawda mam łożysko na tylnej ścianie więc ruchy powinnam była czuć szybciej niż później ale wcale tak nie było i pamiętam, że byłam na wizycie po skończonym 18 tc i wtedy nie czułam nawet rybki 🐟. A takie mocniejszej ruchy, które czuć jak się przyłoży rękę, to tak może od 2-3 tyg wyczuwam. Największe szaleństwo to było chyba po tym jak wypiłam glukozę na badaniu krzywej 😁

Właśnie przeczytałam że nawet 20 godzin na dobę śpi płód w 18-19 tygodniu więc może dlatego tak rzadko czuję ruchy 😅

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Właśnie przeczytałam że nawet 20 godzin na dobę śpi płód w 18-19 tygodniu więc może dlatego tak rzadko czuję ruchy 😅

Myślę, że na spokojnie 😁plus ponoć w pierwszej ciąży zawsze później się czuje ruchy bo może mniejsza świadomość, że to ruchy 😁

Ja na szczęście nie budzę się w nocy, ale było kilka razy, że tak się wierciła, że już mi się nieprzyjemnie robiło także się śmieje, że rusza się mało to źle, rusza się za dużo - też źle 😁😅

Alina Malina lubi tę wiadomość

👩+👦+🐶 | starania od 05.2023

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B

I IVF - 04.2025
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF - 06.2025
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF - 10.2025
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne: 7,4 cm❤️; 19+6: II prenatalne: 320 g ❤️

preg.png
  • Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler tak się cieszę 😍 super, że wszystko dobrze 🥹
    Alinka to faktycznie biust wystrzelił 🤩
    Letnia zaraz zleci i będziecie już razem ❤️ czas jak woda leci… ja dopiero miałam punkcje a zaraz będzie już miesiąc po…
    Troszkę się ochłodziło, zawsze lżej dla wszystkich. Ja teraz dużo spaceruje, wróciłam do treningów siłowych i orbitreka i staram się zdrowo jeść, nie świrować, słodkie co nieco też czasami wleci. Koktajl też już sobie zrobiłam, pycha wyszedł 😃 Dałam też Mężowi dla zdrowotności😅

Alina Malina lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
    Kariotyp ✅
    On: 88’
    oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
    FET 07.2026 ⏳
‹‹ 258 259 260 261 262
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ