Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Kasia900609 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Czyli można być uznać że dopiero od czerwca zaczynacie z udrożnionymi tak? To nie są aż takie tragiczne wyniki sumarycznie, to są jeszcze wyniki które mogą dać naturalną ciążę, moj lekarz z resztą uważał że morfologia niczego nie przesądza, to tylko badanie badające małą próbkę i nadal w setkach tysięcy pewnie są zdrowe plemniki. To nie jest jeszcze bardzo alarmujący wynik, jakie planujecie dalsze kroki?
    Ja mam w środę wizytę w Lublinie u lekarza ginekologa specjalizującego się w leczeniu niepłodności. Pewnie pokieruje męża do kogoś innego ? Nie wiem. Nie wiem nawet co robić i gdzie udać się z mężem. Może jesteście w stanie mi coś podpowiedzieć

• Kasia900609 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Czyli można być uznać że dopiero od czerwca zaczynacie z udrożnionymi tak? To nie są aż takie tragiczne wyniki sumarycznie, to są jeszcze wyniki które mogą dać naturalną ciążę, moj lekarz z resztą uważał że morfologia niczego nie przesądza, to tylko badanie badające małą próbkę i nadal w setkach tysięcy pewnie są zdrowe plemniki. To nie jest jeszcze bardzo alarmujący wynik, jakie planujecie dalsze kroki?
    Jeszcze dodam że w styczniu miał mąż morfologię 1% , w kwietniu 1,4% a teraz tak spadło. Inne parametry na podobnym poziomie jak teraz. Jedynie koncentracja w styczniu 217 mln a w kwietniu 117 mln a teraz 173.
    8 lat temu miał morfologię 6% ruchliwość 70% a koncentrację 360 mln. Mamy już córkę prawie 8 lat.

• Alina Malina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz to są zmienne wyniki w ramach normy, nie spada wam z 217 do 2, skoro kiedyś miał takie dobre wyniki to może zmiana nawyków? Odstawił alkohol, papierosy, ćwiczy? Może kwestia stylu życia i przywrócenia wieku biologicznego. Wiesz u nas 5-10 razy mniej plemników i morfologia 0,0% najczęściej. I to nadal nie było bezwzględne wskazanie do IVF od razu, to nadal były wyniki przy których naturalne zapłodnienie po mojej stymulacji było możliwe. Mniej prawdopodobne ale możliwe. Idźcie do lekarza, różne są teorie, jedni się przejmują morfologia mniej inni bardziej, ale po odblokowaniu jajowodów i stymulacji możecie możliwe że starać się dalej naturalnie. To nie są złe wyniki.

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
‹‹ 259 260 261 262 263
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ