Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko letnia, to juz?
    Leci ten czas jak szalony. No to na tu przebieram nóżkami.

I oczywiście za Was dziewczyny, tez mocne kciuki!!!

Maggie_93 lubi tę wiadomość

👧🏼31
    AMH: 6,12 (06.2025)

🧑🏽 33
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    1.08 - punkcja -> ❄️ 5.1.1
    4.10 - FET (+EG)

6dpt ⏸️ 53,9| 10dpt 498,8 | 14dpt 3218| 17dpt 10606 | 18dpt pęcherzyk żółtkowy | 25dpt zarodek 0,55 cm z akcją ❤️
    5.11 - usg serduszkowe, 1,07cm 🫐, tetno 160
    28.11 - NIPT: niskie ryzyka, córka 👧🏼🩷
    10.12 - usg prenatalne ✅️
    5.02 - połówkowe, 330g 🥭✅️
    16.04 - III prenatalne, 1745g 🍍✅️

10.06 - Anielka, 3490 kg 🥲🥰
  • Murena96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mąż/partner którejś z was robił badanie SCD/DFI? Wiecie może ile się czeka? Pozostałe dwa badania mamy już wyniki i była informacja że są w realizacji a przy tym nie mamy nawet że jest w realizacji i trochę się denerwuje.
    Mąż mówi żebym zadzwoniła do kliniki ale ja wolę poczekać, w poniedziałek i tak będę na wizycie więc najwyżej zapytam.

• Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane 🥹
    Letnia wow to już ! Wspaniale gratuluję donoszonej ciąży🥰 teraz niech już się dzieje co ma być 🤩

Yahu jejku, wyobrażam sobie Twój strach, a jeszcze chamskie babska nie pomagają, nie dziwię się, że pojechaliście, w takiej ciąży każdy aspekt alarmuje. Najważniejsze, że już czujesz ruchy 🥰 może tak słodko spał sobie u Mamuni, że nie czułaś 😊

Murena na te badania troszkę się czeka, ja pamiętam że my około tygodnia, ale wszystko zależy od laboratorium. Zadzwoń zapytaj się, uważam że nie ma głupich pytań, a przy badaniu powinno być też napisane ile trwa realizacja, nie dziwne że człowiek się denerwuje

Yahu lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
    Kariotyp ✅
    On: 88’
    oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
    FET 07.2026 ⏳
  • Arisia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Dziewczyny czy mąż/partner którejś z was robił badanie SCD/DFI? Wiecie może ile się czeka? Pozostałe dwa badania mamy już wyniki i była informacja że są w realizacji a przy tym nie mamy nawet że jest w realizacji i trochę się denerwuje.
    Mąż mówi żebym zadzwoniła do kliniki ale ja wolę poczekać, w poniedziałek i tak będę na wizycie więc najwyżej zapytam.

My ostatnio 2 tygodnie, wcześniej tydzień.

👩‍❤️‍👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026 lametta + ovitrelle ❌
    04.2026 lametta + ovitrelle ❌
    05.2026-08.2026 poprawiamy parametry nasienia (Clo + suplementy) i czekamy na dalsze decyzje lekarzy
  • letnia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu całe szczęście, że Maluszek już daje znać o sobie, już niech nie straszy Mamy ❤️ bardzo dobrze, że pojechaliście na SOR, lepiej być o jeden raz za dużo niż za mało.

Esterko taaak, ten czas zleciał niesamowicie, ale jak patrzę też na stopkę Yahu czy Alinki to nie wierzę, że to już tak szybko, a dopiero trzymałyśmy kciuki za transfery 😄 a jak Anielka?

Starania od 09.2023

👩🏻 31l
    Owulacja prawidłowa
    Hormony prawidłowe
    Drożne jajowody

🧔🏻‍♂️ 31l
    Hormony w normie
    USG w normie
    Oligoospermia
    Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln
    Koncentracja 10.1025 - 4.9 mln (poprawa po Clostilbegyt)

08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
    11.10.2025 - punkcja, 19x🥚➡️ 6 zarodków
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️3AA ❄️3AB ❄️3BB ❄️3BC

06.11.2025 - FET 3AA & 3AB
    6dpt - beta 44
    8dpt - beta 144
    11dpt - beta 682
    14dpt - beta 3351
    18dpt - beta 14171, GS 1.76, YS 0.3
    30dpt - CRL 0,97 ❤️
    10w2d - Nifty: niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🥰
    12w6d - I prenatalne ✅
    20w5d - II prenatalne ✅
    30w2d - III prenatalne ✅

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letnia wrote:
    Yahu całe szczęście, że Maluszek już daje znać o sobie, już niech nie straszy Mamy ❤️ bardzo dobrze, że pojechaliście na SOR, lepiej być o jeden raz za dużo niż za mało.

Esterko taaak, ten czas zleciał niesamowicie, ale jak patrzę też na stopkę Yahu czy Alinki to nie wierzę, że to już tak szybko, a dopiero trzymałyśmy kciuki za transfery 😄 a jak Anielka?

Już niektóre dzieciaczki to tu na wątku 2 miesiące mają, Ty zaraz rodzisz, u mnie zaraz 50% ciąży będzie, Yahu też już ma malucha co wywija w brzuchu, z Fler też się spotkałam na wątku zimowym 🥺. U wszystkich też procedury idą do przodu mam nadzieję że przyszła wiosna i lato przyniesie pełno maluszków.

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Myśmy czekali tydzień ale czas oczekiwania był chyba do trzech tygodni

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Już niektóre dzieciaczki to tu na wątku 2 miesiące mają, Ty zaraz rodzisz, u mnie zaraz 50% ciąży będzie, Yahu też już ma malucha co wywija w brzuchu, z Fler też się spotkałam na wątku zimowym 🥺. U wszystkich też procedury idą do przodu mam nadzieję że przyszła wiosna i lato przyniesie pełno maluszków.

Tak, moja ma za kilka godzin 😅

@letnia wooow, to już ❤️ trzymam kciuki
    @ jahu współczuję przeżyć, ale całe szczęście wszystko git!

@maggie za Ciebie kochana trzymam nieustannie kciuki i wierze ze tym razem się uda!

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

age.png
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    No jakoś koniec pierwszego albo początek drugiego tygodnia sierpnia. Dzięki 🥹 no u nas też wychodzi na to że każdemu robią na sztucznym aby mieć pod kontrolą wszystko i żadnych niespodzianek. Mówiła że pierwsza wizyta w 10-11 dc i potem za tydzień kolejna transfer. Mi to pasuje, bo będę po długim urlopie i średnio później znowu takie urlopy co chwilę, szczególnie, że moja kierowniczka wykręca oczami jak proszę o urlop. Zapytam w klinice czy nie wystawia L4 na taką wizytę skoro mam problemy w pracy. I po transferze chyba też pójdę, nie będę znosiła jej jazd i wymyślania roboty

Ja miałam transfer 4 sierpnia więc niech i dla Ciebie sierpień będzie taki udany 🥰

Yahu, dobrze że zamiast się denerwować w domu to pojechałaś na SOR. Jak moja mi tak robiła to zaraz wjeżdżał detektor tętna 😅 teraz kopie nóżkami po brzuchu od drugiej strony. No i nawija po swojemu całymi dniami 😅🩷

Letnia, czekamy na koleżankę 🥰 niech się zbiera do wyjścia, już czas 🕐

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
    15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷

age.png
‹‹ 261 262 263 264 265
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ