Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj wynik posiewu dostaliśmy. Posiew Jałowy. Nic nie wyhodowanoValie05 wrote:Ph jest podwyższone, więc nie jest wykluczona infekcja. Oprócz posiewów rekomenduje się wymazy MUCHa (mycoplasma, ureaplasma, chlamydia). Rozumiem, że udało się udrożnić Ci jajowody, skoro masz stymulację?
Dałabym Wam kilka cykli skoro udało się teraz udrożnić jajowody. To mógł być Wasz problem
Jeśli chcesz jeszcze porządnie się zbadać to można wykonać histeroskopię wraz z biopsją CD138 i CD56. W ten sposób sprawdza się macicę (niektórych rzeczy nie widać na USG) a biopsja wykaże czy nie ma zapalenia endometrium. Takie zapalenia są bezobjawowe. -
J.ss wrote:Czesc, przepraszam ze tak wbije w watek, Arisia od kiedy twoj maz bierze clo? Moj od polowy maja, u nas jest tylko 7,39 w ml a w calym ejakulacie 32 mln. Ruch postepowy a - 0,00 i morfo 2% .
Czy twoj maz mial cos z hormonami czy tam wszystkie badania wyszly ok?
Bo u nas w zasadzie ok, androlog przepisal mu to ze wzgledu na ilosc i jak to powiedzial slaba morfologie, bo tak naprawde w hormonach bylo wszystko ok.
Hej! Moj maz bierze od 8 maja. U nas liczba nieco wyższa niż u Was, ale też koncentracja poniżej normy, a ruch a mamy 0,45%, morfo 1% 😢 hormony też wyszły okej, USG okej, mąż zdrowo się odżywia, zero używek od zawsze w sumie. U nas androlog też mówił, że musimy zwiększyć liczbę dlatego daje clo, żeby przy in vitro było z czego wybierać. My mieliśmy infekcję w grudniu, liczyliśmy, że przez to wyniki są słabe, ale po 3 miesiącach od brania antybiotyku wyniki są jeszcze gorsze, a posiew czysty. Z tego, co ja zrozumiałam to clo pomoże raczej na zwiększenie liczby a nie jakości. Na jakość mamy tonę supli, ale ja w suple nie wierzę, bo mąż już długo bierze i nie widzimy efektu. A wy kiedy powtarzacie badanie nasienia? Co macie w planach dalej? Mieliście już jakąś ciążę?👩❤️👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
03.2026-07.2026 lametta + ovitrelle ❌ -
Maggie_93 wrote:Dziękuję Kochana 🥰 jutro mamy wizytę w klinice to dam znać po, taka kontrola po punkcji i też dowiem się jaki będzie transfer leki itp. Poproszę też o posiewy i w ogóle chce ja popytać o jakieś rzeczy, może jaką diagnostykę poszerzyć, co może być na rzeczy, że tak zarodki padają gdzie niby nasienie nie jest najgorsze…. Bo możliwe, że wiecie, czeka nas … nie chcę o tym nawet myśleć
A tak czuję się dobrze, za półtora tygodnia mam urlop dwa tygodnie to może gdzieś skoczymy. Wróciłam do treningów, długich spacerów, odżywiam się w miarę zdrowo, właściwie nie wiem co jeszcze mogę zrobić aby przygotować się należycie. A jak u Ciebie jak u Was 😍
Troszkę się ochłodziło, to na pewno duża ulga dla Mamuś w ciąży i dla noworodków również. Upały dla nikogo dobre
Maggie, bardzo czekam na wieści od Was. Myślę, że tyle już przeszliście, tyle za Wami, że bardzo mądre jest to, że chcecie podejść do transferu w najlepszych możliwych warunkach 😘 zobaczysz, zleci szybko! A ćwiczeniami i aktywnością bardzo mi imponujesz. Ja jeszcze rok temu byłam też bardzo aktywna, a po poronieniu jakoś tak zamknęłam się w sobie, do dziś przeżywam stratę i niestety ciężko wrócić na siłownię, mam też 5 kg dodatkowych i widzę, że ciało zmieniło się szybko. Mam w planach od połowy lipca wrócić na stałe na siłownię ☺️
Ja w zeszłym tygodniu byłam na monitoringu i dostałam info od prowadzącej, że jeszcze 1-2 cykle stymulowane i będziemy kwalifikować do in vitro. To wypadnie właśnie w sierpniu, po tym jak zobaczymy nasienie męża. U nich po 6 miesiącach lametty należałoby przejść do inseminacji, ale nasienie jest zbyt słabe, więc od razu IVF.
Może być tak, że środków dla nas nie będzie i będzie trzeba czekać. Myślałam, ze zle zniosę takie informacje. Jestem bardzo emocjonalna i wrażliwa, żaliłam wam sie, że potrafiłam rozpłakać się w gabinecie albo w aucie po wyjściu, a tym razem jestem z siebie dumna jak dobrze to zniosłam. Byłam spokojna. Ani informacja o tym, że nieuchronnie zbliżamy się do IVF, ani o tym że może być tak że trzeba będzie czekać nie spowodowała u mnie płaczu. Normalnie pewnie bym ryczała dwa dni, a jakiś taki spokój we mnie wstąpił i uznałam, że trudno, skoro tak się układa to zaczekamy, bo i tak nie mamy na to wpływu. Oczywiście będę Wam updatowac info, a czekając na sierpień chętnie podczytuję co u Was ☺️ wszystkim ciężarnym i mamusiom bez klimy współczuję w upały, mam nadzieję, że w końcu będzie ciepło, ale tak znośnie, a nie ze skrajności w skrajność. Cieszą mnie wiadomości, że dzidziusie te w brzuszkach jak i te już obok Was rozwijają się dobrze❤️ nawet jak nie pisze to czytam codziennie.
Plis, Yahu, mariposa_ lubią tę wiadomość
👩❤️👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
03.2026-07.2026 lametta + ovitrelle ❌ -
Arisia wrote:Hej! Moj maz bierze od 8 maja. U nas liczba nieco wyższa niż u Was, ale też koncentracja poniżej normy, a ruch a mamy 0,45%, morfo 1% 😢 hormony też wyszły okej, USG okej, mąż zdrowo się odżywia, zero używek od zawsze w sumie. U nas androlog też mówił, że musimy zwiększyć liczbę dlatego daje clo, żeby przy in vitro było z czego wybierać. My mieliśmy infekcję w grudniu, liczyliśmy, że przez to wyniki są słabe, ale po 3 miesiącach od brania antybiotyku wyniki są jeszcze gorsze, a posiew czysty. Z tego, co ja zrozumiałam to clo pomoże raczej na zwiększenie liczby a nie jakości. Na jakość mamy tonę supli, ale ja w suple nie wierzę, bo mąż już długo bierze i nie widzimy efektu. A wy kiedy powtarzacie badanie nasienia? Co macie w planach dalej? Mieliście już jakąś ciążę?
Moj maz bierze clo jakos od koncowki maja, u nas ruch postepowy a+b to 24,03 norma powyzej 30, a calkowity 61,49 a norma wiecej niz 42. U nas ta ilosc jest mala, moj maz bierze rowniez suplementy i przed badaniem tez byly brane, a jest jak jest. Konkretnie androlog nie powiedzial co dalej, przepisal clo, zylakow brak, po 1,5 msc ma zrobic badanie hormonow aby zobaczyc czy nie jest przestymulowany ale ja sie bardzo boje, bo wiem ze moze je wybic ten lek do 0 i znowu czekanie, a ja juz nie mam sil.
Badanie nasienia mamy w planach powtorzyc w sierpniu ew koncowka lipca, poniewaz wtedy bede blisko kliniki a musimy dojechac sporo km, wiec idealnie by sie zgralo. Nie mam planow, nikt nas jeszcze nigdzie nie pokierowal, czekam na naturalne zajscie w ciaze, na razie in vitro wykluczam ale nie mam zadnych powodow ku temu tylko chce poczuc ze zrobilam i sprobowalam duzo rzeczy aby doszlo do zaplodnienia naturalnie, jednak jesli wyniki nadal beda zle, ciazy nie bedzie to wtedy bede kierowala sie na dalsze, powazniejsze kroki. Mam dziecko ale z innyn partnerem, 8 lat temu przy 1 cs.
A jak u was? Jakie wy macie dalsze plany i co wam androlog powiedzial przy tym wszystkim? Bo nam sie trafil ogolnie jakis kiepski, raczej bedziemy zmieniac bo jakos mam poczucie ze po prostu przepisal clo i robcie co chcecie ☹️09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Czynnik męski ❌ -
J.ss wrote:Moj maz bierze clo jakos od koncowki maja, u nas ruch postepowy a+b to 24,03 norma powyzej 30, a calkowity 61,49 a norma wiecej niz 42. U nas ta ilosc jest mala, moj maz bierze rowniez suplementy i przed badaniem tez byly brane, a jest jak jest. Konkretnie androlog nie powiedzial co dalej, przepisal clo, zylakow brak, po 1,5 msc ma zrobic badanie hormonow aby zobaczyc czy nie jest przestymulowany ale ja sie bardzo boje, bo wiem ze moze je wybic ten lek do 0 i znowu czekanie, a ja juz nie mam sil.
Badanie nasienia mamy w planach powtorzyc w sierpniu ew koncowka lipca, poniewaz wtedy bede blisko kliniki a musimy dojechac sporo km, wiec idealnie by sie zgralo. Nie mam planow, nikt nas jeszcze nigdzie nie pokierowal, czekam na naturalne zajscie w ciaze, na razie in vitro wykluczam ale nie mam zadnych powodow ku temu tylko chce poczuc ze zrobilam i sprobowalam duzo rzeczy aby doszlo do zaplodnienia naturalnie, jednak jesli wyniki nadal beda zle, ciazy nie bedzie to wtedy bede kierowala sie na dalsze, powazniejsze kroki. Mam dziecko ale z innyn partnerem, 8 lat temu przy 1 cs.
A jak u was? Jakie wy macie dalsze plany i co wam androlog powiedzial przy tym wszystkim? Bo nam sie trafil ogolnie jakis kiepski, raczej bedziemy zmieniac bo jakos mam poczucie ze po prostu przepisal clo i robcie co chcecie ☹️
U nas po 3 miesiacach na clo jedyne co sie polepszyło to ruch postępowy z 11 do 21 i nic wiecej, to tez wciaz pozostaje sporo poniżej normy.Testosteron delikatnie poszedł w gore ale na tyle minimalnie,ze lekarze mówią,ze to bez większego znaczenia medycznego natomiast mezowi samopoczucie sie mega poprawiło, wiecej energii,mniej drazliwosci,libido wzrosło,orgazmy intensywniejsze xD ale co z tego jak najważniejsze sie nie poprawilo..kolejne 3 mieisace za nami,dzis badanie nasienia ,ja juz chyba nawet nie mam żadnej nadziei ,oby gorsze nie bylo .Przepłakałam pol roku odpychające od siebie mysl o invitro ale doszłam do ściany i wlasnie pomalu sie przygotowujemy..jesli reszta badanie,ktore nam zleca beda w porządku to juz w sierpniu podchodzimy..u nas jeszcze wiek,ja mam 38 lat... -
Dzięki Arisia 🥰 my wlasnie w drodze do kliniki. Tez wierzę w najlepszy scenariusz, ale wiecie z tyłu głowy układam sobie kolejne kroki, jestem typem zadaniowca, muszę mieć jakiś plan, bo zwariuję

Wiesz, treningi głównie dla głowy, rozładowania emocji, bo nie nierozsądne byłoby wchodzić teraz na redukcje, deficyt wprowadza organizm w stan stresu, no to nie sprzyja. Doskonale Cię rozumiem, na 1 punkcje szłam jakoś o 7 kg lżejsza, ale staram się tym nie przejmować ruch zdrowe jedzenie, wyniki mam bardzo dobre, ferrytyna i żelazo też jak nigdy. Na redukcje przyjdzie czas.
I w tym spokoju też Cię super rozumiem, ja odkąd mamy diagnozę i zaczęliśmy leczenie, jeżdżenie po klinikach, też jestem spokojna bo są już jakieś działania, plan leczenia, a tak staraliśmy się praktycznie 2 lata co miesiąc testy i w ogóle na ślepo, bo liczyłam że w końcu zaskoczy… a teraz człowiek działa, przede wszystkim wie na czym stoi i wie, jakie są możliwości. Wy również macie plan działania, wiele jeszcze opcji możliwości także to człowieka wprowadza jakiś w takie poczucie bezpieczeństwa i spokoju, bo jest nadzieja 🥹
Arisia a jesteście w Invimedzie w Poznaniu, dobrze pamiętam ? Wiem, że w Pastelovej są wciąż środki, chociaż ja nie polecam 😅 może jeszcze wciąż będą dla Was środki, mam nadzieję że wyniki po clo będą super
Też mi się tak wydaje, że clo podnosi głównie ilość, nie wiem czy wpływa na jakoś. U nas podniosł koncentrację z 2 na 7 mln/ml i ilość całkowita z 4 na 16
morfologia nie ruszyła, ruch też słabo się poprawił
A ilość 30 kilka mln i koncentracja 7 na tym forum to naprawdę dobre wyniki, wiele z nas nigdy takich nie miała, pod kątem IVF na pewno dobre, inaczej sprawa się ma jeśli chodzi o ciążę naturalną. Mam nadzieję, że wyniki Wam się poprawią i nie będziecie musieli przez to przechodzić
J.ss, Arisia lubią tę wiadomość
Starania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
Kariotyp ✅
On: 88’
oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
Zmiana kliniki
III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
FET 07.2026 ⏳ -
Plis, daj znac prosze jak wyniki, trzymam mocno kciuki!! 🤞🏻
Maggie, ty jestes z Poznania? Wlasnie ja musze dojezdzac tam na badanie nasienia bo mamy daleko, bylismy w bocianie i kolejne raczej tez tam.
Dziekuje ci bardzo, wiem ze takie konkretne kroki duzo daja a nie bladzenie po omacku, ja juz nawet nie robie owulacyjnych a ciazowe tylko jak jest jakis poslizg w miesiaczce, ale nie mam jak na razie nadziei, wiem ze biel uderzy po oczach.
Maggie_93 lubi tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Czynnik męski ❌ -
Nie nie, jestem z Głogowa, więc my mamy do Wrocławia i Poznania taka sama drogę. Pierwsze dwie procedury mieliśmy w Pastelovej o Prof. S. Nie uzyskaliśmy tam zarodków, więc zmieniliśmy klinikę na Wrocław. Ale jak zaczynam dłużej myśleć to nie winie ich za nasze niepowodzenie. Pod wszystkimi względami klinika super opieka i w ogóle nowoczesne gabinety
Trochę się naczytałam i w Poznaniu bardzo polecają też Medart, tam też biorą pod uwagę immunologię, czego nie uznają w Pastelovej.
Wracamy już. Transfer będzie na sztucznym, pani doktor mówiła, że nie bawią się w naturalny. Od 2 dc estrofem, mam jej napisać smsa i na 10-11 dc wizyta w klinice. Jestem dziś w 21 dc i jeszcze nie miałam owulacji będzie za kilka dni, bo pęcherzyk ma 14 mm, więc miesiączki dostanę może w 37? 🙈 będzie wydłużony cykl.
Pani doktor znowu nie będzie i pytała co robimy czy czekamy na nią i po 20.08 działamy czy u innego doktora (tego co byłam na początku stymulacji), to mówię, że pójdę do niego. Też jest specjalistą i super wrażenie na mnie zrobił na wizycie. Mam nadzieję, że ma dobre ręce 🙈 nie chce czekać. Pytałam o posiewy to mówiła że najgorsza jest chlamydia i ureaplasma, ale tego 1 nie mam a na drugie bralam antybiotyk, i sprawdziła śluzówkę, mówi, że nie trzeba robić posiewów wszystko super wygląda. No ufam lekarzowi.
Pytałam ją o ogół sytuacji, co mogę jeszcze zrobić co zbadać itp dlaczego te zarodki tak padają pomimo, że niby nasienie na ICSI nie jest najgorsze a komórek było 15 dojadanych i ładnych morfologicznie, to mówiła że czasami tak jest problem z połączeniem. To jedno polaczenie, które robi robotę. I nic nie zrobimy. Miała kilka takich par, okazy zdrowia dieta sport i za nic nie uzyskiwali zarodków, kończyło się na dawstwie. I mówi, że przez te przypadki przestała wierzyć w Boga…..
Alina Malina, Fler, Yahu lubią tę wiadomość
Starania od 10.2022 r.
Kariotyp ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
Zmiana kliniki
III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
FET 07.2026 ⏳ -
Jakbym słyszała mojego lekarza, on tak samo mówił. Dwie dobre komórki muszą się połączyć. Tylko tyle i aż tyle. Jak ja trzymam za ciebie kciuki, przeżywam to razem z tobą. To kiedy wypadałby ci transfer? Dziś 21 dc pewnie za 4 dni owulacja, to pewnie jakoś… 20-25 lipca miesiączka i na koniec lipca estrofem. Ja też miałam na sztucznym u mnie się nie dało na naturalnym bo u mnie owulacja też czasem jest leniwa :p i przychodziła 21-25 dnia cyklu
-
No jakoś koniec pierwszego albo początek drugiego tygodnia sierpnia. Dzięki 🥹 no u nas też wychodzi na to że każdemu robią na sztucznym aby mieć pod kontrolą wszystko i żadnych niespodzianek. Mówiła że pierwsza wizyta w 10-11 dc i potem za tydzień kolejna transfer. Mi to pasuje, bo będę po długim urlopie i średnio później znowu takie urlopy co chwilę, szczególnie, że moja kierowniczka wykręca oczami jak proszę o urlop. Zapytam w klinice czy nie wystawia L4 na taką wizytę skoro mam problemy w pracy. I po transferze chyba też pójdę, nie będę znosiła jej jazd i wymyślania roboty
Alina Malina, Yahu lubią tę wiadomość
Starania od 10.2022 r.
Kariotyp ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
Zmiana kliniki
FET 07.2026 ⏳ -
Maggie_93 ja również BARDZO MOCNO trzymam kciuki za Was !
J.ss oczywoscie dam znac ,będą do 7 dni roboczych .
My mamy 15 lipca wizyte,na ktorej nam przedstawia szczegółowy plan co kiedy ,teraz w piatek byliśmy tylko po to ,zeby zapłacić za wizyte i dowiedzieć sie ,ze mamy przyjść 15..a liczyłam,ze juz ustalimy cos,eh
U mas jeszcze clo podnosił FSH za bardzo i kazali mężowi odstawić, po 2 tyg od odstawienia testosteron spadł jak przed leczeniem prawie 🤦♀️ a i tak podrosl tylko do 330 na lekach
Alina Malina, Maggie_93, J.ss, Yahu lubią tę wiadomość
-
Maggie_93 wrote:No jakoś koniec pierwszego albo początek drugiego tygodnia sierpnia. Dzięki 🥹 no u nas też wychodzi na to że każdemu robią na sztucznym aby mieć pod kontrolą wszystko i żadnych niespodzianek. Mówiła że pierwsza wizyta w 10-11 dc i potem za tydzień kolejna transfer. Mi to pasuje, bo będę po długim urlopie i średnio później znowu takie urlopy co chwilę, szczególnie, że moja kierowniczka wykręca oczami jak proszę o urlop. Zapytam w klinice czy nie wystawia L4 na taką wizytę skoro mam problemy w pracy. I po transferze chyba też pójdę, nie będę znosiła jej jazd i wymyślania roboty
Po takich przeżyciach to twój pierwszy transfer - ja bym prosiła o l4 nawet na tydzień. Nie wiem jakie masz warunki pracy ale im bardziej da się unikać chorych osób i wszystkiego to tym lepiej
-
Plis wrote:Maggie_93 ja również BARDZO MOCNO trzymam kciuki za Was !
J.ss oczywoscie dam znac ,będą do 7 dni roboczych .
My mamy 15 lipca wizyte,na ktorej nam przedstawia szczegółowy plan co kiedy ,teraz w piatek byliśmy tylko po to ,zeby zapłacić za wizyte i dowiedzieć sie ,ze mamy przyjść 15..a liczyłam,ze juz ustalimy cos,eh
U mas jeszcze clo podnosił FSH za bardzo i kazali mężowi odstawić, po 2 tyg od odstawienia testosteron spadł jak przed leczeniem prawie 🤦♀️ a i tak podrosl tylko do 330 na lekach
To i tak ok że tak naprawdę coś wam dają u nas bali się ruszać żeby nie było gorzej 🫣💀 -
Alina Malina wrote:To i tak ok że tak naprawdę coś wam dają u nas bali się ruszać żeby nie było gorzej 🫣💀
Dawali ale jak zobaczyli ,ze w sumie sie nic nie dzieje i tak to odrazu invitro zaoferowali, a FSH trzeba niższe dla płodności niz bylo takze..
Alina Malina widze w stopce ,ze Ty juz z brzuszkiem ?
pierwszy transfer sie powiodl ? Czytałam mega duzo stron tego forum ale nie da sie całego i nie wiem jak to tam bylo u Ciebie
-
Taaak, mieliśmy jeden jedyny zarodek i się transfer powiódł, ale w związku z tym że to jeden jedyny to chodzę wokół tej ciąży na palcach i traktuje to w kategorii cudu po prostu…Plis wrote:Dawali ale jak zobaczyli ,ze w sumie sie nic nie dzieje i tak to odrazu invitro zaoferowali, a FSH trzeba niższe dla płodności niz bylo takze..
Alina Malina widze w stopce ,ze Ty juz z brzuszkiem ?
pierwszy transfer sie powiodl ? Czytałam mega duzo stron tego forum ale nie da sie całego i nie wiem jak to tam bylo u Ciebie 
Maggie_93, Kasia900609, Arisia lubią tę wiadomość
-
Wiecie, niby praca biurowa budżetówka, fizycznie nie jest ciężko, ale psychicznie, mam duży zakres, kierowniczka dokłada co chwilę coś, a to jest typ człowieka, ktory wiecznie rozdziela komuś pracę a sama nic nie robi, i nie ogarnia ile jest do zrobienia. Miałam z nią kilka różnych przykrych sytuacji, wymachiwała mi zakresem czynności przed oczami, więc niby teraz jest spokój i okey ale może być że wtedy się odpali. Rok temu kilka dni po tym jak miałam jechać na transfer a w przed dzień mi odwołali 😭 to dwa dni później zrobiła mi jakieś chore jazdy, pomimo, że wiedziała w jakiej jestem sytuacji bo chciałam być fair i jej wszystko powiedziałam. Teraz nie wie o procedurze, chociaż może się domyślać po częstych urlopach i tym 3-dniowym L4 na punkcje, tym bardziej że ja nigdy nie biorę tak o urlopów.
Masz rację Alinka wezmę do bety chybaStarania od 10.2022 r.
Kariotyp ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
Zmiana kliniki
FET 07.2026 ⏳ -
Maggie, bierz l4 i nawet sie nie zastanawiaj, wiem jak to jest prosic sie o wolne a finalnie czasem dostajesz lub nie, czesto z pretensja i fochami. Olac to, zwazywszy na to, ze kierowniczka nie jest jakas super. Bardzo mocno Ci kibicuje 😊
Maggie_93, Alina Malina, Yahu lubią tę wiadomość
09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol ✔️
Czynnik męski ❌ -
Dziękuję bardzo 🥰 Tak, nie wezmę a potem ona się odpali i będę żałowała. Taaak to jest najważniejsze, tym bardziej po kilku latach starań.
Co u Was dziewczyny, Yahu, Letnia, dziewczyny z maluszkami i Sikoreczko matko założycielko wątku 🔥 Dajcie znaćStarania od 10.2022 r.
Kariotyp ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
Zmiana kliniki
FET 07.2026 ⏳ -
Maggie będę mocno trzymała kciuki za Twój transfer, ten maluch jest tak waleczny, że trzeba w niego bardzo mocno wierzyć ❤️ czekam z niecierpliwością na Twoj transfer 😍
A co do pracy w budżetówce, kto pracował ten się w cyrku nie śmieje 😅 i chyba piekielne kierownictwo to 90% budżetówki, bierz L4 i się nie przejmuj, nikt Tobie nie podziękuje, a sprawa jest bardzo ważna, będziesz potrzebować spokoju 😊
Ja już w ciąży donoszonej, namawiam córcię, żeby sama rozpoczęła proces ale odpowiada mi tylko mocnymi kopniakami 😂 trudno, jak nie posłucha to w poniedziałek kroplówka i niech się dzieje 😊
Moje ostatnie dni są w końcu spokojne, odpuściłam na razie temat wykończeniówki, w domu wszystko przygotowane, jutro ostatnia wizyta u prowadzącej 🫣😅
Yahu, Maggie_93, Alina Malina, Malowybitna, Adirella lubią tę wiadomość
Starania od 09.2023
👩🏻 31l
Owulacja prawidłowa
Hormony prawidłowe
Drożne jajowody
🧔🏻♂️ 31l
Hormony w normie
USG w normie
Oligoospermia
Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln
Koncentracja 10.1025 - 4.9 mln (poprawa po Clostilbegyt)
08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
11.10.2025 - punkcja, 19x🥚➡️ 6 zarodków
❄️4AA ❄️4AB ❄️3AA ❄️3AB ❄️3BB ❄️3BC
06.11.2025 - FET 3AA & 3AB
6dpt - beta 44
8dpt - beta 144
11dpt - beta 682
14dpt - beta 3351
18dpt - beta 14171, GS 1.76, YS 0.3
30dpt - CRL 0,97 ❤️
10w2d - Nifty: niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🥰
12w6d - I prenatalne ✅
20w5d - II prenatalne ✅
30w2d - III prenatalne ✅

-
Maggie, czekam z niecierpliwością na Twój transfer i bardzo mocno trzymam kciuki za powodzenie 🫶🍀🥹
U mnie ostatnio trochę stresu, byłam od czwartku do soboty na patologii ciąży, zgłosiłam się, bo prawie nie czułam ruchów Małego 😩 zostawili mnie na obserwacji, zlecili badania, podali kroplówki, no nie olali mnie na szczęście, choć na początku tego sie obawiałam po komentarzach lekarki gdy się zgłosiłam 😵💫
Na szczęście Maluch znowu się rozruszał i nas wypisali, czekam teraz do wizyty kontrolnej u mojej dr, mam w przyszłym tygodniu.
Maggie_93, Alina Malina lubią tę wiadomość
👩🏼34🧔🏻♂️36
AMH 2,6 (11.25)
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)
I IVF
→ 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
→I FET 2BC → CB ❌
→II FET 2BC ❌
II IVF
→06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
→III ET 2-dn. 5A+4B ❌
III IVF
→12.25 p.PPOS → 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
→15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵
24+2 650 g 💚
28+2 1200 g 💙