Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Kasia900609 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Ph jest podwyższone, więc nie jest wykluczona infekcja. Oprócz posiewów rekomenduje się wymazy MUCHa (mycoplasma, ureaplasma, chlamydia). Rozumiem, że udało się udrożnić Ci jajowody, skoro masz stymulację?
    Dałabym Wam kilka cykli skoro udało się teraz udrożnić jajowody. To mógł być Wasz problem :) Jeśli chcesz jeszcze porządnie się zbadać to można wykonać histeroskopię wraz z biopsją CD138 i CD56. W ten sposób sprawdza się macicę (niektórych rzeczy nie widać na USG) a biopsja wykaże czy nie ma zapalenia endometrium. Takie zapalenia są bezobjawowe.
    Dzisiaj wynik posiewu dostaliśmy. Posiew Jałowy. Nic nie wyhodowano

• Arisia Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Czesc, przepraszam ze tak wbije w watek, Arisia od kiedy twoj maz bierze clo? Moj od polowy maja, u nas jest tylko 7,39 w ml a w calym ejakulacie 32 mln. Ruch postepowy a - 0,00 i morfo 2% .
    Czy twoj maz mial cos z hormonami czy tam wszystkie badania wyszly ok?
    Bo u nas w zasadzie ok, androlog przepisal mu to ze wzgledu na ilosc i jak to powiedzial slaba morfologie, bo tak naprawde w hormonach bylo wszystko ok.

Hej! Moj maz bierze od 8 maja. U nas liczba nieco wyższa niż u Was, ale też koncentracja poniżej normy, a ruch a mamy 0,45%, morfo 1% 😢 hormony też wyszły okej, USG okej, mąż zdrowo się odżywia, zero używek od zawsze w sumie. U nas androlog też mówił, że musimy zwiększyć liczbę dlatego daje clo, żeby przy in vitro było z czego wybierać. My mieliśmy infekcję w grudniu, liczyliśmy, że przez to wyniki są słabe, ale po 3 miesiącach od brania antybiotyku wyniki są jeszcze gorsze, a posiew czysty. Z tego, co ja zrozumiałam to clo pomoże raczej na zwiększenie liczby a nie jakości. Na jakość mamy tonę supli, ale ja w suple nie wierzę, bo mąż już długo bierze i nie widzimy efektu. A wy kiedy powtarzacie badanie nasienia? Co macie w planach dalej? Mieliście już jakąś ciążę?

👩‍❤️‍👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026 lametta + ovitrelle ❌
    04.2026 lametta + ovitrelle ❌
    05.2026-08.2026 poprawiamy parametry nasienia (Clo + suplementy) i czekamy na dalsze decyzje lekarzy
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 6 lipca, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    Dziękuję Kochana 🥰 jutro mamy wizytę w klinice to dam znać po, taka kontrola po punkcji i też dowiem się jaki będzie transfer leki itp. Poproszę też o posiewy i w ogóle chce ja popytać o jakieś rzeczy, może jaką diagnostykę poszerzyć, co może być na rzeczy, że tak zarodki padają gdzie niby nasienie nie jest najgorsze…. Bo możliwe, że wiecie, czeka nas … nie chcę o tym nawet myśleć

A tak czuję się dobrze, za półtora tygodnia mam urlop dwa tygodnie to może gdzieś skoczymy. Wróciłam do treningów, długich spacerów, odżywiam się w miarę zdrowo, właściwie nie wiem co jeszcze mogę zrobić aby przygotować się należycie. A jak u Ciebie jak u Was 😍
    Troszkę się ochłodziło, to na pewno duża ulga dla Mamuś w ciąży i dla noworodków również. Upały dla nikogo dobre :(

Maggie, bardzo czekam na wieści od Was. Myślę, że tyle już przeszliście, tyle za Wami, że bardzo mądre jest to, że chcecie podejść do transferu w najlepszych możliwych warunkach 😘 zobaczysz, zleci szybko! A ćwiczeniami i aktywnością bardzo mi imponujesz. Ja jeszcze rok temu byłam też bardzo aktywna, a po poronieniu jakoś tak zamknęłam się w sobie, do dziś przeżywam stratę i niestety ciężko wrócić na siłownię, mam też 5 kg dodatkowych i widzę, że ciało zmieniło się szybko. Mam w planach od połowy lipca wrócić na stałe na siłownię ☺️

Ja w zeszłym tygodniu byłam na monitoringu i dostałam info od prowadzącej, że jeszcze 1-2 cykle stymulowane i będziemy kwalifikować do in vitro. To wypadnie właśnie w sierpniu, po tym jak zobaczymy nasienie męża. U nich po 6 miesiącach lametty należałoby przejść do inseminacji, ale nasienie jest zbyt słabe, więc od razu IVF.
    Może być tak, że środków dla nas nie będzie i będzie trzeba czekać. Myślałam, ze zle zniosę takie informacje. Jestem bardzo emocjonalna i wrażliwa, żaliłam wam sie, że potrafiłam rozpłakać się w gabinecie albo w aucie po wyjściu, a tym razem jestem z siebie dumna jak dobrze to zniosłam. Byłam spokojna. Ani informacja o tym, że nieuchronnie zbliżamy się do IVF, ani o tym że może być tak że trzeba będzie czekać nie spowodowała u mnie płaczu. Normalnie pewnie bym ryczała dwa dni, a jakiś taki spokój we mnie wstąpił i uznałam, że trudno, skoro tak się układa to zaczekamy, bo i tak nie mamy na to wpływu. Oczywiście będę Wam updatowac info, a czekając na sierpień chętnie podczytuję co u Was ☺️ wszystkim ciężarnym i mamusiom bez klimy współczuję w upały, mam nadzieję, że w końcu będzie ciepło, ale tak znośnie, a nie ze skrajności w skrajność. Cieszą mnie wiadomości, że dzidziusie te w brzuszkach jak i te już obok Was rozwijają się dobrze❤️ nawet jak nie pisze to czytam codziennie.

👩‍❤️‍👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026 lametta + ovitrelle ❌
    04.2026 lametta + ovitrelle ❌
    05.2026-08.2026 poprawiamy parametry nasienia (Clo + suplementy) i czekamy na dalsze decyzje lekarzy
‹‹ 260 261 262 263 264
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ