Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • classy Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera - pięknie napisane, az mi się łezka w oku zakręciła 🥹

U nas sytuacja była lekko mówiąc beznadziejna, w ogóle nie było wiadomo czy będziemy mieli szanse podejść do ivf na własnych komórkach. I jak się okazało, że możemy to podeszłam do tego mega zadaniowo, chodziłam z wizyty na wizytę, robiłam co mówili lekarze itp itd. Oczywiście po nieudanym transferze i drugiej procedurze, która była klapą, byłam przybita i powoli przestawałam wierzyć, że się uda ale poszliśmy na komercyjną wizytę, żeby obczaić inną klinikę i po tym wstąpiła we mnie nowa nadzieja. W międzyczasie były fajne wyjazdy, odpoczynek od tego wszystkiego. Potem podczas procedury też było sporo stresów, bo bałam się powtórki z poprzednich procedur ale jak widać i nasza historia ma swój happy end 🥹 jestem wdzięczna za to, że żyjemy w czasach, w których w ogóle mieliśmy jakiekolwiek szanse i cieszę się, że w pewnym momencie trafiliśmy na ludzi, którzy nas nie skreślili a nam pomogli 🥺 wydaje mi się, że to wszystko nas mocno zbliżyło i umocniło nasz związek 🥺

mariposa_, Arisia, Estera95 lubią tę wiadomość

👩+👦+🐶

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B

I IVF
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne, 19+6: II prenatalne, 29+4 III prenatalne - wszystko ok 💖

preg.png
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wygląda taka wizyta kwalifikacyjna do in vitro? Chcielibyśmy umówić się w sierpniu, mając wynik badania nasienia. Skoro jesteśmy już w klinice, mają 2 wyniki badań męża (będzie trzecie), mają moje badania to jest jeszcze dużo badań do zrobienia przed rozpoczęciem procedury? Czy po kwalifikacji robi się dopiero dodatkowe wskazane przez lekarza badania? 27.07 idę na ostatni monitoring 🥺 a później mamy zbadać nasienie i umawiać się na kwalifikacje do IVF.

👩‍❤️‍👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026-07.2026 lametta + ovitrelle ❌
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 17 lipca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Dziewczyny, jak wygląda taka wizyta kwalifikacyjna do in vitro? Chcielibyśmy umówić się w sierpniu, mając wynik badania nasienia. Skoro jesteśmy już w klinice, mają 2 wyniki badań męża (będzie trzecie), mają moje badania to jest jeszcze dużo badań do zrobienia przed rozpoczęciem procedury? Czy po kwalifikacji robi się dopiero dodatkowe wskazane przez lekarza badania? 27.07 idę na ostatni monitoring 🥺 a później mamy zbadać nasienie i umawiać się na kwalifikacje do IVF.

Ciężko mi powiedzieć bo ja większość badań miałam na bieżąco bo do IUI prywatnie robiłam te wszystkie zakaźne co kosztowały mnóstwo, a wszystkie inne kariotypy czy jakieś mutacje genowe też mieliśmy, w zasadzie lekarz kazał powtórzyć tylko właśnie te wirusowe, cytologie itp miałam na świeżo. Chyba bym zadzwoniła do kliniki i się spytała ale na moje poczekaj bo lekarz ci pewnie wystawi skierowanie z pieczątką NFZ na to wszystko co będzie potrzebne. U mnie np nie wymagali dodatkowego usg piersi, u niektórych wymagają ale to dorobisz od ręki prywatnie jak trzeba będzie

Arisia lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wystarczyl seminogram meza i wynik fsh, pytali jeszcze o moje amh. Jakiekolw8ek inne typu kariotyp itd robiliśmy sami dla siebie

Arisia lubi tę wiadomość

👧🏼31
    AMH: 6,12 (06.2025)

🧑🏽 33
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    1.08 - punkcja -> ❄️ 5.1.1
    4.10 - FET (+EG)

6dpt ⏸️ 53,9| 10dpt 498,8 | 14dpt 3218| 17dpt 10606 | 18dpt pęcherzyk żółtkowy | 25dpt zarodek 0,55 cm z akcją ❤️
    5.11 - usg serduszkowe, 1,07cm 🫐, tetno 160
    28.11 - NIPT: niskie ryzyka, córka 👧🏼🩷
    10.12 - usg prenatalne ✅️
    5.02 - połówkowe, 330g 🥭✅️
    16.04 - III prenatalne, 1745g 🍍✅️

10.06 - Anielka, 3490 kg 🥲🥰
  • Zula18 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, do wszystkich dziewczyn, u których problem z jest ze słabą ruchliwością plemników.

W kwietniu ruch postępowy 1,35% u 29 latka.
    Nie dało mi to spokoju, posłałam męża na posiew bakteri tlenowych - wyszła bakteria.

W lipcu ruch postępowy to 55%!!!!
    Mam nadzieję, że nasz przypadek komuś pozmoze. Zadnen lekarz niezaproponowal tego badania, jednak intuicja mnie nie myliła 😅

Alina Malina, Fler lubią tę wiadomość

• 25 |PCOS| brak owulacji| hashimoto

• mąż - 29 | astenospermia|DFI 3%|morfo 2%| HBA 87%

• maj | IVF| kwalifikacja

• lipiec | punkcja 12k| 9MII| 9ICSI

• zostały 3 blastki|4AA🌸|4AA🌸|4BB🌸

• transfer blastki 4AA🌸| cykl sztuczny| 4dpt 12,77| 6dpt 78,5| 10dpt 589,3| 14dpt 2297,9| 20dpt 12915,3 | 24dpt pierwsze USG 🙏🏽
  • Zula18 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:

U nas wystarczył jeden Seminogram. Musieliśmy go rozszerzyć o DNA plemników oraz chromatynę. Raczej nie kładą nacisku aby odczekać itp u nas kwalifikacja odraz. Jeśli masz jakieś pytania to możesz napisać priv

• transfer blastki 4AA🌸| cykl sztuczny| 4dpt 12,77| 6dpt 78,5| 10dpt 589,3| 14dpt 2297,9| 20dpt 12915,3 | 24dpt pierwsze USG 🙏🏽
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Hej, do wszystkich dziewczyn, u których problem z jest ze słabą ruchliwością plemników.

W kwietniu ruch postępowy 1,35% u 29 latka.
    Nie dało mi to spokoju, posłałam męża na posiew bakteri tlenowych - wyszła bakteria.

W lipcu ruch postępowy to 55%!!!!
    Mam nadzieję, że nasz przypadek komuś pozmoze. Zadnen lekarz niezaproponowal tego badania, jednak intuicja mnie nie myliła 😅

U nas posiew już był i na tlenowe i beztlenowe 🥺 nic nie wykazał. Jak będę miala pytania to odezwę się na pewno, dzięki ☺️ trafiliście na lekarza, który szybko kwalifikuje, bo popatrzyłam na Wasze wyniki to nasze (męskie) są duuuuuzo gorsze, jesteśmy też dużo starsi, a jednak u nas w klinice nie zakwalifikowali nas od razu do in vitro.

Czekacie teraz na transfer? Jak się czujesz po stymulacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 13:42

Zula18 lubi tę wiadomość

05.2025 ⏸️
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    U nas wystarczył jeden Seminogram. Musieliśmy go rozszerzyć o DNA plemników oraz chromatynę. Raczej nie kładą nacisku aby odczekać itp u nas kwalifikacja odraz. Jeśli masz jakieś pytania to możesz napisać priv
    Ale macie piękna liczbę zarodków wysokiej klasy przy 9MII! I super że udało się zdiagnozować. Chociaż coś u kogoś 🙏

Arisia, Zula18 lubią tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy najpierw próbę poprawy parametrów nasienia przez pół roku, jak się nie udało, mąż miał zrobić badania CFTR i AZF oraz kariotyp. Oczywiście wcześniej hormony, USG jąder. Wcześniej nie było mowy o kwalifikacji, lekarz chciał zrobić wszystko, żeby uniknąć IVF. Zależy na kogo się trafi, niektórzy jak widać kwalifikują z marszu, inni próbują diagnozować i leczyć 🙂 Ale myślę, że po iluś miesiącach w klinice powinni dać Wam kwalifikacje, jeśli klinika ma jeszcze środki, bo z tym jest niestety różnie 🙈

Arisia lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
    II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
    ✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
    ✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
    ✶ SANCO 🩵
    ✶ 12+1 prenatalne ⏳

preg.png
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    My mieliśmy najpierw próbę poprawy parametrów nasienia przez pół roku, jak się nie udało, mąż miał zrobić badania CFTR i AZF oraz kariotyp. Oczywiście wcześniej hormony, USG jąder. Wcześniej nie było mowy o kwalifikacji, lekarz chciał zrobić wszystko, żeby uniknąć IVF. Zależy na kogo się trafi, niektórzy jak widać kwalifikują z marszu, inni próbują diagnozować i leczyć 🙂 Ale myślę, że po iluś miesiącach w klinice powinni dać Wam kwalifikacje, jeśli klinika ma jeszcze środki, bo z tym jest niestety różnie 🙈

Mamy hormony, USG i kariotypy. Kazali nam w sierpniu powtórzyć nasienie i hormony. O cftr i azf nikt nie mówił. Jesteśmy przygotowani na to, że dla nas może już w tym roku nie być środków, ale dobrze by było żeby nas wciągnęli w kolejkę chociaż. Oczywiście jeśli wyniki nasienia poprawią się to jeszcze zaczekamy, ale wiecie jak ciężko uwierzyć w wielką poprawę 💔 po 6 cyklach stymulowanych lametta powiedziała nam lekarka że przejdziemy do IVF.

Aszin a jak Ty się czujesz? Widze suwaczek, mam nadzieje, ze teraz będzie już u Was wszystko dobrze ❤️🍀

aszin lubi tę wiadomość

05.2025 ⏸️
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciężko stwierdzić co było wymagane bo myśmy robili badań na potęgę zanim ktoś się odezwał 😂 czasem zawalałam lekarza stosem papierow a on przeglądał i dobrze, dobrze… rozszerzony pakiet tarczycowy z diagnostyki to był już nasz złoty standard 😂

Arisia lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Zula18 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas nie przyjęli z marszu, mieliśmy mocną dokumentację.
    U mnie PCOS brak owulacji, cykle 100 dni, hashimoto, brak odpowiedzi na letrozol, wysoki testosteron a przy tym młody wiek, który powinien pomóc. Do tego u męża ruch 1,35%, morfo 2%.

Przyjęli nas w Invimed Katowice i mieliśmy praktycznie wszystkie badania. Brakowało kariotypów i tych rozszerzonych z seminogramu. Moja intuicja podpowiadała mi, że męża wyniki są bardzo złe jak na to, jaki tryb życia prowadzi i powiedziałam, aby dokupił ten posiew i zrobił za jednym razem.

Niestety, ale w klinikach przynajmniej u nas nie dążyli do znalezienia przyczyny :( szukałam jej na własną rękę.

@alina malina bardzo dziękuję 😍😍 transfer za 10 dni!!!
    Sama jestem w szoku tych zarodków. Ale patrząc po Twoim przypadku wystarczy jeden na piękną ciążę !

Mam nadzieję, że pierwszy transfer odrazu się uda 😊😊

Arisia, Alina Malina lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

O kurcze. Widzę suwaczek-gratulacje ❤️❤️❤️
    Pozwoliłam sobie napisać, bo pamiętam Cię chyba nawet z wątków miesięcznych, dawno dawno temu, na początku starań 🫣 niemniej bardzo się cieszę i kibicuję!

aszin lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

age.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula18 wrote:
    Nas nie przyjęli z marszu, mieliśmy mocną dokumentację.
    U mnie PCOS brak owulacji, cykle 100 dni, hashimoto, brak odpowiedzi na letrozol, wysoki testosteron a przy tym młody wiek, który powinien pomóc. Do tego u męża ruch 1,35%, morfo 2%.

Przyjęli nas w Invimed Katowice i mieliśmy praktycznie wszystkie badania. Brakowało kariotypów i tych rozszerzonych z seminogramu. Moja intuicja podpowiadała mi, że męża wyniki są bardzo złe jak na to, jaki tryb życia prowadzi i powiedziałam, aby dokupił ten posiew i zrobił za jednym razem.

Niestety, ale w klinikach przynajmniej u nas nie dążyli do znalezienia przyczyny :( szukałam jej na własną rękę.
    Ale ja właśnie o tym mówię - skoro lekarz nie stara się znaleźć przyczyny, to niestety, ale kwalifikuje z marszu. A jak widać w Waszym przypadku, powodem kiepskiego seminogramu była infekcja, która po wyleczeniu już nie wpływa źle na parametry. Kto wie, może po wyleczeniu udałoby się Wam zajść w ciążę naturalnie? Zwłaszcza, że pamiętam jak niedawno pisałaś, ze na pierwszej stymulacji owulacji miałaś ją potwierdzoną i to z dwoma pęcherzykami. ☺️ Nie mówię, że w Waszym przypadku ivf jest bezzasadne, ale uważam, że lekarze powinni próbować znaleźć najpierw inny sposób na pomoc parze, a niestety wiem, że dużo klinik kwalifikuje właśnie w ten sposób, bez zagłębiania się w diagnostykę.

Dziękuję dziewczyny 🥹 Czuję się dobrze i mam nadzieję, że tym razem doczekam się szczęśliwego zakończenia 🙂

Arisia, siesiepy, Alina Malina, Chmurka21 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
    II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
    ✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
    ✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
    ✶ SANCO 🩵
    ✶ 12+1 prenatalne ⏳

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:

My mieliśmy zrobione wszystkie podstawowe badania nasienia (w różnych odstępach czasu): trzykrotnie seminogram, fragmentację DNA plemników, posiew na bakterie i HBA.

Lekarz zapytał tylko, czy konsultowaliśmy się z andrologiem i czy stwierdzono żylaki powrózka nasiennego. Odpowiedzieliśmy, że byliśmy pod opieką androloga i żylaków nie ma. Nie drążył już dalej tematu – uznał, że skoro byliśmy prowadzeni przez androloga, to zostało zrobione wszystko, co było możliwe. Tego samego dnia dostaliśmy kwalifikację do in vitro.

Po kwalifikacji nie mieliśmy już żadnych badań (oprócz moich hormonów). Lekarka powiedziała, że już nie chce mnie męczyć dodatkowymi, obciążającymi badaniami, skoro jest widoczny problem w nasieniu i po prostu możemy spróbować in vitro i zobaczyć, czy się uda, a jeśli nie to będziemy myśleć. 🤭

Arisia lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2024 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS i inne pokemony
    🙎🏼‍♂️ 28 | OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
    🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

Transfer ➡️ okolice 27/28 sierpnia ☀️ cykl sztuczny 🤖
    __
    Trusting the One who holds our future. 🤍
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiliśmy badania po 3 miesiącach od clo i mamy koncentrację 6 mln, całość 16 mln, ruch dalej wolny bardzo i morfo 1%. Znów kolejny ogromny spadek. Rozpłakałam się w toalecie w pracy… ja już nie mam pomysłu na te wyniki, jestem zawiedziona, bo nadzieję były ogromne, a znów nas życie kopie po tyłku.

Maggie_93 lubi tę wiadomość

05.2025 ⏸️
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Zrobiliśmy badania po 3 miesiącach od clo i mamy koncentrację 6 mln, całość 16 mln, ruch dalej wolny bardzo i morfo 1%. Znów kolejny ogromny spadek. Rozpłakałam się w toalecie w pracy… ja już nie mam pomysłu na te wyniki, jestem zawiedziona, bo nadzieję były ogromne, a znów nas życie kopie po tyłku.
    Arisia tulę Cię :( na tym wątku nie wiem ilu osobom się poprawiły wyniki, ale chyba niewiele jest taki osób, większości nie ruszyły. To nadal są wystarczające wyniki do leczenia, a nawet może wyjść z tego IUI! PO preparacji to nawet może być wystarczająca ilość do IUI, i myślę że są lekarze którzy być stymulowanych cyklów nie przekreślali. Nie wiem co ci powiedzieć żeby cię pocieszyć ale pamiętaj że jeszcze macie opcje i rozwiązania a męska płodność to niewdzięczny temat :( nieprzewidywalny

Plis lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Maggie_93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:

Kochana… przytulam mocno 😢🥰 a kiedy macie teraz wizytę ? Jakie masz nastawienie ? Chciałabyś jeszcze chwilę czy już chciałabyś iść w IVF czy po prostu ufacie lekarzowi na dalsze kroki? A ruch ile procent ? Wydaje mi się że to ważne. A hormony też badaliście tzn partner, czy testosteron za bardzo się nie podniósł.
    Wiem, że to ciężkie, człowiek liczy na poprawę a tu w drugą stronę…
    Powiem Wam, że ja byłam w piątek przed urlopem ostatni dzień w pracy i zostałam „fajnie” potraktowana przez kierowniczkę, kolejne kwasy. Złożyła mi też życzenia na urodziny ale wszystko to takie słodko kwaśne, ja oczywiście trochę przeżywam, chociaż napawam się myślą, że wezmę po transferze „drugi urlop”, którego ona się nie spodziewa ^^

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
    Kariotyp ✅
    On: 88’
    oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
    FET 11.08.2026, beta 6dpt: 33,900 mIU/ml, 8dpt: 138,40 mIU/ml 10dpt: 301,00 mIU/ml
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    Kochana… przytulam mocno 😢🥰 a kiedy macie teraz wizytę ? Jakie masz nastawienie ? Chciałabyś jeszcze chwilę czy już chciałabyś iść w IVF czy po prostu ufacie lekarzowi na dalsze kroki? A ruch ile procent ? Wydaje mi się że to ważne. A hormony też badaliście tzn partner, czy testosteron za bardzo się nie podniósł.
    Wiem, że to ciężkie, człowiek liczy na poprawę a tu w drugą stronę…
    Powiem Wam, że ja byłam w piątek przed urlopem ostatni dzień w pracy i zostałam „fajnie” potraktowana przez kierowniczkę, kolejne kwasy. Złożyła mi też życzenia na urodziny ale wszystko to takie słodko kwaśne, ja oczywiście trochę przeżywam, chociaż napawam się myślą, że wezmę po transferze „drugi urlop”, którego ona się nie spodziewa ^^

Dziękuję Alinka za pocieszenie, ale chyba tracę już nadzieję 🥺😥
    27.07 mam monitoring, to miał być nasz ostatni cykl starań naturalnych i mieliśmy przechodzić w sierpniu do kwalifikacji do in vitro. Mielismy badać nasienie za tydzień, ale że akurat w następnym tygodniu mąż ma dużo spotkań w pracy, na których musi być to poszedł wczoraj na badanie nasienia. Nie wiem, co mamy robić, naprawdę nie wiem. Chętnie byśmy starali się nadal, gdyby te wyniki szły w górę, a ja boję się że zaraz będziemy liczyli plemniki w tysiącach. Zaczynaliśmy zimą od koncentracji 18 mln… mąż dziś bardzo załamał się, tak mi go żal że serce mi pęka. Dotąd był naprawdę dobrze nastawiony, pozytywnie, a dziś pękł. A mi na zmiane ryczeć się chce, słabo albo niedobrze. Mąż już dziś mi oznajmił, że skoro nas tak „olewaja” i nie potrafią pomóc to chce iść do medart albo do pastelovej. Ale ja tak jak już Ci mówiłam wcześniej, boję się że znów będziemy od nowa przechodzić wszystkie etapy typu monitoringi, lametty itd. A że i tak nasienie nie poprawi się. Zresztą wszędzie dają tylko suple i clo i nikt nic innego nie wymyśli. Boję się i naszego wieku i tego że zaraz program się skończy i tego że za kolejne 3 mies będzie jeszcze gorzej. Co do ruchu, to jedyny parametr który nam się poprawił, ale też nie ma szału chyba, bo a+b mieliśmy 15% a mamy 40%, w tym szybki ruch a tylko 1% 🫠

Co do Twojej szefowej, bardzo mi przykro że musisz to znosić. Wiem, jak to wygląda w pracy bo pracuję w podobnym miejscu. Liczy się żebyś zapierniczala, przynosiła firmie efekty, a twoje prywatne problemy nikogo nie interesują. A mając tego typu problemy co my plus obciążającą pracę to naprawdę łatwo o kłopoty ze zdrowiem, w szczególności tym psychicznym. Mam nadzieję, że po transferze będziesz mogła jak najszybciej iść na l4 i za to trzymam kciuki, cały czas w to wierzę. To że przeżywasz jej odzywkę to wcale się nie dziwię, bo też bym tak miała.

05.2025 ⏸️
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh słuchaj skonsultować się zawsze można. My mieliśmy lekarza prowadzącego który podchodził do tego racjonalnie. Mówił że wyniki nie są fantastyczne ale nadal się kwalifikują do naturalnych starań (to nie wychodziło dużo inaczej niż u was), i że IUI też dobrze spróbować, ale on nie wierzył za bardzo w poprawę wyników męskich. Konsultowaliśmy to ze wszystkimi świętymi, Invicta, invimed, jakieś centrum męskiego zdrowia z andrologami i urologami w Warszawie, i tak wszystko się sprowadzało do tego że może sie uda poprawić może się nie uda, czas i tak musi upłynąć i starać się trzeba. Więc zostawaliśmy przy jednym lekarzu bo doszliśmy do wniosku że cudów nie ma. Jeszcze nawet u naprotechnologow byliśmy, ale nie istnieją magiczne pigułki. Dlatego ja bym raczej nie zmieniała. I tak macie dobry czas - połączyliście próby leczenia ze stymulacją, stymulację na tych wynikach chyba każda klinika by wam robiła, wyniki się nie poprawiły a stymulacje i tak musielibyście wszędzie przejść. Więc to był etap i czas który i tak by minął :( a że efekt jest taki a nie inny, to tylko mi przykro :(. Niestety tutaj wychodzi właśnie moja złość na medycynę, tyle rzeczy można leczyć ale nikt nie ma pomysłu co zrobić z nasieniem. Poprawił wam się ruch to też już dużo. I 1% prawidłowej morfologii to też fajnie. Spójrz na to, że nie pogorszyło się aż tak. I tak mnie to też dobijało, bo ja myślałam że stymulację załatwią sprawę. W końcu są aż 2-3 dojrzałe jajeczka a przecież nasienie myślałam że się poprawia - a w tym samym czasie spadało i czułam się jakbym goniła króliczka którego nie mogę dogonić, jakbym oddalała się od celu. Także ja totalnie rozumiem wasze załamanie przechodziliśmy to samo. Mąż też musi sobie zdać sprawę że tutaj nie do końca jest tak że was olewają. Wam i tak zaproponowali leczenie, u nas ktoś tam proponował ale lekarz nie naciskał bo według niego efekty są nieprzewidywalne a poza tym te wyniki wyjściowe nadal kwalifikowały nas do stymulacji i IUI więc on wolał nie ruszać. I ja to uszanowałam. Więcej niż wam zaproponowali tak naprawdę się nie da, i tak zrobiliście już dużo. Myśmy naprawdę chodzili gdzie się da, i nikt nic lepszego nie wymyślił. Łącznie chyba trzy czy cztery kliniki, centra zdrowia męskiego, naprotechnologia, konsultacje online z każdym z kim się dało… aż pogodziliśmy się z tym że czasem medycyna jest bezradna i decyduje losowość.

Maggie przykro mi z twoja szefowa :( ale tak idź na urlop, czy l4, odstresuj się, to ci się wszystko należy chociażby żeby psychicznie wszystko ułożyć sobie w głowie i po prostu odpocząć.

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ