Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Maggie_93 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia, tzn wiesz można patrzeć dwojako, bo np my od razu już na 2 wizycie mieliśmy kwalifikacje, profesor od razu chciał pójść w IVF, mając wyniki nasienia, ale mąż nie miał nawet zrobionego USG jąder i nie byliśmy u androloga, bo myślałam że tam podejdą kompleksowo i będą chcieli najpierw nas zbadać, właśnie zapisać jakieś hormony czy coś. Od razu skoro cel to dziecko to na IVF, rozumiem podejście bo tak naprawdę chyba nie ma leczenia niepłodności tylko są sposoby aby sobie z nią rodzić… i ja miałam trochę żal że tak od razu bez poszerzonych badań i widać było, że nawet to się nie udało. A u Was właśnie stymulowane cykle, leki aby podnieść ja na to patrzę pozytywnie, bo in vitro to też nie jest magiczne rozwiązanie co już na pewno widzisz, nawet na naszym przykładzie. Byłam na wątku swojej kliniki i też było wiele dziewczyn, 2 wizyta kwalifikacja zaraz punkcja i za 2 miesiące udany transfer ciąża ale wiele też walczy nadal, wszystko to loteria i czasami nie da się czegoś wytłumaczyć wynikami czy parametrami :(
    Myślę, że przy Waszej historii i tym bardziej, że ciąża naturalna też była, jeśli dojdzie do IVF będzie jak najłagodniejsze dla Was i szybko da upragnione ❤️

Co do pracy wiesz jestem dość wrażliwa i emocjonalną osobą i niestety za bardzo to przeżywam ale próbuje sobie tłumaczyć, że mam super rodzinę, męża tutaj jakieś światełko jest zaraz transfer oni są niewarci mojej energii moich myśli mojego czasu… rok temu jak jej powiedziałam o IVF to liczyłam na wsparcie jako matki 3 dzieci, ale gdy po dniu, w którym miałam jechać na transfer ale rano mi odwołali wróciłam do pracy dotknęła mnie tylko tak po ramieniu ^^ a po 2 dniach były niemiłe komentarze i zachowania. Widzę, że ona się teraz domyśla i ja jej już powiedziałam, że mam zdrowotne sprawy i jeśli będzie potrzeba (nie powiedziałam głośno ale zrozumiała) pójdę od razu na L4, bo toksyczna atmosfera mi nie sprzyja, a bardzo bym chciała pracować, lecz się nie da 😅

A jeszcze co do klinik, w Pastelovej w tamtym roku jeszcze jesienią były środki, długo były i tam jeśli będziecie chcieli od razu IVF to myślę, że nie będzie problemu.
    Medart chwalą ale jak jest nie jestem w stanie Ci powiedzieć

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
    Kariotyp ✅
    On: 88’
    oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
    FET 07.2026 ⏳
‹‹ 268 269 270 271 272
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ