Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Zuza2055 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adirella wrote:
    Przeciwzapalna dieta o niski IG, a praktyce jem ogromną ilość warzyw i trochę mniej owoców, a białko z drobiu. Moja endo jest też diabetologiem :) nie wiedzi przeciwwskazań do transferu, ale zwiększamy glucpohage xr do 2000j
    A tak z ciekawości czemu sie poprzednie transfery nie udały? Wiadomo ?

Starania od 02.2026

🧔‍♂️ 38
    teratozoooligospermia ( aktualnie 16 mil w całości, ruch ab 50%, morfologia 2%)
    przepuklina w dzieciństwie-jedno jądro

fsh 25 mIU/ml
    lh 8,5 mlU/ml
    testosteron 7,5 ng/ml
    shbg 55 nmol/l

👩28
    względnie w porządku
    lh 8,5 mlU/ml
    fsh 7 mlU/ml
    insulina 4
    tsh 2
    AMH 3,2
  • Arisia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam bardzo b complex aliness ☺️ i dla panów i dla Was.

Przykro czyta się, że są rodziny, w których nie ma zrozumienia dla korzystania z in vitro, ale ja myślę, że mówią to głównie ludzie, którym rodzicielstwo przyszło łatwo i nigdy nie stali przed takimi dylematami. Wtedy łatwo ocenia się innych. My nie mówimy nikomu o naszych problemach, mąż nie chce, a ja nie naciskam. O poronieniu wiedza rodzice i teściowie, więc pewnie domyślają się, że staramy się. Teściowa jako jedyna naciska typu mówi, że bóg da itp, ale nie kontynuuje z nią rozmowy, nie zwierzam się, więc nic nie wyciągnie ode mnie.

@Alina Malina ja nie dziwię się, że wszystko usunęłaś. Ja też już mało zaglądam na insta i fb, tam wszystkie moje znajome ledwie nasikają na test i już ciążę ogłaszają. Nie jest mi dobrze z tym, że zazdroszczę, ale nie umiem opanować emocji. Jeszcze tyle dziewczyn wokół mnie ma bliźnięta, nie umiem sobie poradzić z niesprawiedliwością że mają po 2-3 dzieci, a my nawet ze spokojem nie możemy doczekać się 1 tylko ciągle w takim napięciu. Kiedyś umiałam się cieszyć szczęściem innych, teraz od razu gula w gardle.

@Adirella trzymam kciuki za was, mam nadzieję że teraz uda się, że uda się też tobie dobrze przygotować do transferu. Chyba był już tu taki wątek, ale całkiem spoko są diety pudełkowe z niskim IG. Ja miałam kilka lat temu od Lewandowskiej i mimo, że dość droga na tle innych to była smaczna.

@Zuza2025 my też zastanawiamy się nad mrożeniem nasienia. Oczywiście znów nie zalecił nam tego lekarz, nie wspomniał o takiej możliwości, tylko dziewczyny tu na forum o tym pisały i stąd zainteresowałam się tematem. Koszty nie są bardzo wysokie. U nas tendencja spadkowa, więc naprawdę myślimy o tym, ale chcemy zobaczyc co powiedzą w tej drugiej klinice i wtedy zdecydować gdzie mrozimy. Gdzieś czytałam, (poprawcie mnie jeśli źle mówię), że nawet gorsze nasienie ale świeże jest lepsze niż mrożone, ale my byśmy chcieli zamrozić dla komfortu psychicznego.

Alina Malina lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026-07.2026 lametta + ovitrelle ❌
‹‹ 271 272 273 274 275
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ