Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plis, omg co za tekst lekarza 🙈 darowałby sobie takie :/
    A w trakcie stymulacji miałaś badany estradiol i progesteron? Jakie masz ostatnie wyniki?
    Jaki progesteron bierzesz podczas stymulacji? Masz protokół progesteronowy?

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)

I IVF
    → 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    →06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    →12.25 p.PPOS → 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
    20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵
    32+4 - III prenatalne 1800 g 💙

preg.png
  • Maggie_93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra faktycznie, przecież coś może się nie tak dziać w trakcie, lekarz powinien słuchać pacjenta, normalne jest, że jest ciężko i brzuch wielki ale każde inne skutki są ważne, aby nie doszło do hiperki. Co za ludzie…
    Ja ostatni protokół też miałam na progesteronie, ale było w porządku, tylko bardzo mnie ciągnęło do słonego i np wędlin, kabanosów 🙈
    Ja od kiedy znowu zaczęliśmy wszystko z IVF w tej klinice też słabo sypiam, teraz przed transferem również, może to na tle nerwowym już przeżywam. No jutro podgląd endometrium i będzie wyznaczona data t…🥹
    Arisia daj znać jak u lekarza bo chyba też macie jakoś na dniach konsultacje w Medarcie

Yahu, Alina Malina lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
    Kariotyp ✅
    On: 88’
    oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
    FET 11.08.2026, beta 6dpt: 33,900 mIU/ml, 8dpt: 138,40 mIU/ml 10dpt: 301,00 mIU/ml
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, czekam razem z Tobą na datę transferu, nie bój sie tego słowa 🍀💚

Arisia, Maggie_93, Plis, Alina Malina lubią tę wiadomość

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)

I IVF
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹

preg.png
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My doznaliśmy z mężem przed chwilką wielkiego szoku. Czekamy w medart na pierwszą wizytę. Mąż rano poszedł zrobić hormony, żeby zobaczyć czy coś spada i nie wiem co się zadziało. Jak wyszła nam ta koncentracja 6 mln to mąż odłożył clo i poszedł na badanie hormonów. Wcześniej dwa badania byliśmy w normie ale wysoko, jak wyszło to 6 mln to w badaniach hormonów testosteron i estradiol przekroczyły normę. To było jakoś 23-24 lipca. A dziś mamy estradiol 9 i testosteron 3,11 czyli niżej niż przed rozpoczęciem kuracji clo. Czy to jest możliwe?? Tak szybko mu te parametry spadły? W tydzień? Dodam, ze badamy w tym samym punkcie alab. Nam aż gorąco zrobiło się na te wyniki. Zaraz wyjdzie że może źle że odłożyliśmy ten clostilbegyt 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 17:52

👩‍❤️‍👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
    03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
    03.2026-07.2026 lametta + ovitrelle ❌
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plis, przykre, że lekarz tak zareagował. Z nimi to jest tak, że jak zgłaszasz dolegliwości to źle, przesadzasz itp, a jak nie zgłaszasz to potem mówią, że trzeba było zgłaszać. A sprawdzałaś sobie ferrytyne? Ja przy anemii miałam takie napady szybko bijącego serca.

05.2025 ⏸️
  • Maggie_93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia napisz co i jak Wam powiedzieli ✊✊😢
    Kurde ja znam się tylko na hormonach tarczycy i wiem, że tak nie skaczą i np jak się bada poziom TSH to on jest z nie wiem miesiąc temu a czy dzisiaj weźmiesz tabletkę czy nie, nie ma znaczenia na dzisiejszy wynik…
    Od męskich hormonów to chyba też androlog bo mają faktyczny wpływ na płodność, ale faktycznie bardzo skaczą… a mąż miał badaną tarczycę ? Przyjaciółki Mąż miał tak zmienne wyniki hormonów przez to nie z nasienia i miał Hashimoto.
    Yahu Kochana dam znać ❤️ może dołączę też do wątku sierpniowego widzę że dziewczyny tam się tak wspierają 🥹 myślę że poniedziałek albo wtorek, dzisiaj mam 10 dc

Yahu, Arisia, Alina Malina lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
    FET 11.08.2026, beta 6dpt: 33,900 mIU/ml, 8dpt: 138,40 mIU/ml 10dpt: 301,00 mIU/ml
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    Arisia napisz co i jak Wam powiedzieli ✊✊😢
    Kurde ja znam się tylko na hormonach tarczycy i wiem, że tak nie skaczą i np jak się bada poziom TSH to on jest z nie wiem miesiąc temu a czy dzisiaj weźmiesz tabletkę czy nie, nie ma znaczenia na dzisiejszy wynik…
    Od męskich hormonów to chyba też androlog bo mają faktyczny wpływ na płodność, ale faktycznie bardzo skaczą… a mąż miał badaną tarczycę ? Przyjaciółki Mąż miał tak zmienne wyniki hormonów przez to nie z nasienia i miał Hashimoto.
    Yahu Kochana dam znać ❤️ może dołączę też do wątku sierpniowego widzę że dziewczyny tam się tak wspierają 🥹 myślę że poniedziałek albo wtorek, dzisiaj mam 10 dc

Dziękuję że pytasz ❤️ Jestem zadowolona z wizyty, lekarz konkretny, wysuwał propozycję sam, a nie tak jak narzekałam wam to było dotychczas, że ja musiałam sugerować. Kwalifikacji do IVF nie mamy 🥺 po pierwsze nie mają już środków, a po drugie i tak by nas z marszu nie zakwalifikowal. Uważa, że mocno nas już wymęczyli badaniami, ale dołożył mi krzywa cukrowa i homocysteine. Mężowi witaminę d. Powiedział, że widział gorsze wyniki nasienia, że szkoda że nikt nam nie zaproponował inseminacji gdy mieliśmy koncentrację 18 mln. Dziś pobrał wymaz ode mnie pod kątem mycoplasma, Ureaplasma i chlamydia. Mąż ma na początku września powtórzyć badanie nasienia i wtedy zdecyduje czy spróbujemy z iui czy IVF, jeśli IVF to u nich nie ma kolejki tylko jak środki są to działamy, jak nie ma to czekamy do stycznia. Obecnie ubiegają się o dodatkowe środki. Ja nigdy nie miałam drożności, on uważa że trzeba zrobić. Poprzedni lekarze uważali, że skoro mieliśmy naturalną ciążę to nie potrzeba. Zwrócił też uwagę na to, że u mnie po łyżeczkowaniu mogą być zrosty, że generalnie bardzo skupiliśmy się na diagnostyce męża a u mnie też jest trochę do sprawdzenia. Nie jestem zła, że nie uznał nas za taki ciężki czynnik męski, że musimy czekac, bo on zaproponował coś co możemy do tego stycznia robić, co jeszcze sprawdzić. Wiecie, chodzi o takie działanie a nie bierne czekanie.

Co do tarczycy to mój mąż ma idealne wyniki 😥 lekarz powiedział, że ten spadek testosteronu może być reakcją na odstawienie clo.

I najważniejsze dla mnie, powiedział, że jasne że fragmentacja wpływa na in vitro, ale że zastosują jak najlepiej dobrane metody selekcji pod nasz przypadek i że nie można od razu zakładać że nie będzie zarodków.

Maggie_93, Yahu lubią tę wiadomość

05.2025 ⏸️
  • Plis Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu, nic mi nie badali ,teraz to sie przeraziłam 😯 tzn w trakcie stymulacji bylo jedynie usg,żadnych innych badan..rozumiem ,ze Tobie badali ,stąd pytanie..? Ja mam zastrzyki Menopur 1200 i Provere wieczorem.Wlasnie sie zważyłam,przybrałam 2,5 kg od początku stymulacji 🐷

Maggie ,kiedy nie śpisz w nocy to mysl ,ze ja tez nie spie,bedzie nam raźniej xD daj znac kiedy Wam termin ustala,ale excytacja ! 🤞💪

Arisia,tak bardzo Was rozumiem ..u nas tak samo po odstawienie clo spadło na gorzej niz przed rozpoczęciem leczenia..powalone to ,u Was rośnie az za wysoko,u nas ledwo co sie podnosił testosteron nawet przy zwiększanie dawki..jak Wam przebiegła wizyta ? Co Wam powiedzieli ?
    Ja przy anemii tez mialam ! Tylko wtedy mialam takie nagle kołatanie, ciezko bylo mi podbic ferrytyne bo jelita sie buntowała a mialam wynik 17 wiec i cierpliwości na to nie mialam wiec zrobilam sobie dożylnie wlew zelaza 3 miesiące temu i ogopnie to jakbym nowe zycie dostała,polecam jelsi macie problem z układem pokarmowym przy braniu zelaza !

Edit - jak pisałam te wiadomość to Arisia wlasnie wrzuciłaś swoją,ale fajnie tak pozytywnie to wszytsko brzmi ! Wygalda jakbyscie trafili w dobre ręce! Kazdy szanujący sie lekarz wymaga drożności przed iui wiec bardzo dobrze ,ze Wam zalecił! To ,ze kiedyś mialas ciaze to nie znaczy ,ze nie mogly Ci sie nie przytkac od tego czasu..oczywoscie moejmy nadzieje,ze tam wszytsko gra i kurcze moze sie uda iui ! 😁🤞

Arisia, Maggie_93 lubią tę wiadomość

• Maggie_93 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Dziękuję że pytasz ❤️ Jestem zadowolona z wizyty, lekarz konkretny, wysuwał propozycję sam, a nie tak jak narzekałam wam to było dotychczas, że ja musiałam sugerować. Kwalifikacji do IVF nie mamy 🥺 po pierwsze nie mają już środków, a po drugie i tak by nas z marszu nie zakwalifikowal. Uważa, że mocno nas już wymęczyli badaniami, ale dołożył mi krzywa cukrowa i homocysteine. Mężowi witaminę d. Powiedział, że widział gorsze wyniki nasienia, że szkoda że nikt nam nie zaproponował inseminacji gdy mieliśmy koncentrację 18 mln. Dziś pobrał wymaz ode mnie pod kątem mycoplasma, Ureaplasma i chlamydia. Mąż ma na początku września powtórzyć badanie nasienia i wtedy zdecyduje czy spróbujemy z iui czy IVF, jeśli IVF to u nich nie ma kolejki tylko jak środki są to działamy, jak nie ma to czekamy do stycznia. Obecnie ubiegają się o dodatkowe środki. Ja nigdy nie miałam drożności, on uważa że trzeba zrobić. Poprzedni lekarze uważali, że skoro mieliśmy naturalną ciążę to nie potrzeba. Zwrócił też uwagę na to, że u mnie po łyżeczkowaniu mogą być zrosty, że generalnie bardzo skupiliśmy się na diagnostyce męża a u mnie też jest trochę do sprawdzenia. Nie jestem zła, że nie uznał nas za taki ciężki czynnik męski, że musimy czekac, bo on zaproponował coś co możemy do tego stycznia robić, co jeszcze sprawdzić. Wiecie, chodzi o takie działanie a nie bierne czekanie.

Co do tarczycy to mój mąż ma idealne wyniki 😥 lekarz powiedział, że ten spadek testosteronu może być reakcją na odstawienie clo.

I najważniejsze dla mnie, powiedział, że jasne że fragmentacja wpływa na in vitro, ale że zastosują jak najlepiej dobrane metody selekcji pod nasz przypadek i że nie można od razu zakładać że nie będzie zarodków.

Super to wszytsko brzmi!! Bardzo ważne i istotne badania, i widać że podchodzą holistycznie jako do pary, a nie tylko upierają się na 1 osobie. Super te wymazy na te plazmy i drożność nie zaszkodzi. No właśnie może trzeba zobaczyć czy nie będzie potrzebna ta histeroskopia bo to chyba jest na zrosty o ile oczywiście się nie mylę. Super podejście i jakiś plan działania, jakieś kroki badania coś ruszy, cieszę się 🥹

Plis ja w poprzedniej klinice miałam podczas stymulacji co usg praktycznie badanie estradiolu chyba a teraz podczas tej trzeciej ani razu. Zaufałam lekarzom, nie sugerowałam nic i wynik był fantastyczny 15 dojrzałych komórek - też miał protokół z provera plus Menopur plus Puregon, i dał super wyniki lepsze niż Bemfola plus Orgalutran.
    Spoczko będę myślała o Tobie że też się nie śpisz ✊✊😃

Arisia lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    Zmiana kliniki
  • Arisia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chciałam Wam powiedzieć, bo to istotne może nie dla dziewczyn, które są na dalszym etapie, ale na pewno będą tu dołączać nowe, że ten lekarz w medart kazał mojemu mężowi zbadać helicobacter. Ja czytałam że wy o tym pisałyście i to badanie było u nas na tapecie podczas rozmow, ale fajnie że lekarz powiedział, że to ważne (męża to bardziej motywuje, bo jak ja go czasem wysyłam to uważa że nadmiar wymyślam). Kazał mu utrzymać suple, nie brać ponownie clo, dołożył glutation. Tak napisałam, bo może jeszcze komuś coś się przyda :)

To, że my teraz dalej diagnozujemy się oboje nie oznacza, że przestanę tu do was zaglądać, bo bardzo zżyłam się z wami ☺️ będę dawać znać, czy może na coś natrafiliśmy, a jak nie to będzie mi miło jak potowarzyszycie mi do czasu kwalifikacji do IVF.

@Plis trzymam kciuki za dziś i przytulam 🫂

Maggie_93, Plis lubią tę wiadomość

05.2025 ⏸️
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plis wrote:
    Yahu, nic mi nie badali ,teraz to sie przeraziłam 😯 tzn w trakcie stymulacji bylo jedynie usg,żadnych innych badan..rozumiem ,ze Tobie badali ,stąd pytanie..? Ja mam zastrzyki Menopur 1200 i Provere wieczorem.Wlasnie sie zważyłam,przybrałam 2,5 kg od początku stymulacji 🐷

Nie bój się. Zazwyczaj w trakcie stymulacji zlecają badanie estrediolu i progesteronu w dniu USG, żeby mieć szerszy podgląd sytuacji jak organizm reaguje itd.
    Ale są kliniki, które nie badają hormonów w trakcie.

Podobno tak naprawdę estradiol nie jest w pełni miarodajny, w sensie jego wartość vs. ilość dojrzałych pęcherzyków.
    A poziom progesteronu jest istotny w przypadku kiedy brany jest pod uwagę świeży transfer.
    Natomiast Ty miałaś protokół progesteronowy (też go miałam przy ostatniej stymulacji Menopur+Provera+GonalF).
    Czytałam, że przy tym protokole to estradiol tym bardziej nie jedt dobrym parametrem do monitorowania, w trakcie mojej stymulacji w pewnym momencie jego poziom zaczął spadać zamiast rosnąć i tylko niepotrzebnie zestresował mnie i dr, mimo że w USG wszystko ładnie wyglądało.
    A poziomu progesteronu w tym protokole mi nie zlecała dr do badania, tylko poziom LH.

Co do rzekomego przytycia 2,5 kg, to zakładam, że woda Ci się zatrzymała, progesteron ma w tym swój udział 🤪

Kiedy dokładnie punkcja? trzymam kciuki🍀

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)

I IVF
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹

preg.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia, cieszę sie, że trafiliście na lekarza, który wychodzi z inicjatywą 💪
    Warto sprawdzić Helicobacter, naprawdę dużo historii czytałam o tym, że bardzo zaburza płodność.
    Drożność to też dobry pomysł, ale lepszą opcją byłoby za jednym zamachem zrobić histeroskopię (pod kątem możliwych zrostów) + drożność (must have przed IUI, mimo wcześniejszej ciąży naturalnej), bo przynajmniej byłabyś w krótkiej narkozie i nie będzie Cię bolało (drożność nie należy do przyjemnych badań 😖).

Zaglądaj do nas śmiało i pisz co tam u Was 💚

Arisia lubi tę wiadomość

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)

I IVF
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹

preg.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie powodzenia na dzisiejszym monitoringu, dawaj znać później 🍀

Ja dzisiaj też mam wizytę po południu, zobaczymy co tam u mojego Dzieciątka 💚

Maggie_93, Plis, Arisia lubią tę wiadomość

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)

I IVF
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹

preg.png
  • Maggie_93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, estradiol nie jest wyznacznikiem, mi z wyliczeń przy drugiej punkcji wychodziło ok 16 pęcherzyków dojrzałych a było tylko 9
    Nie badaja progesteronu też pewnie, bo przy tym protokole i tak jest transfer odroczony, tak mi mówiła Pani doktor.
    Jasne dam znać😃
    Plis daj znać jak się czujesz i w ogóle ✊✊✊✊

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    Zmiana kliniki
  • Plis Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ! Ja juz w domku po punkcji ! Ale sie ciesze ,ze juz jestem po...mam madz,ze teraz to juz bedzie tylko lepiej 🤞☺️ mam w wypisie ,ze pobrano 10 kompleksów COC ,jutro ma byc pierwszy tel z kliniki, trzymajcie kciuki plizzz !!! 🤞😁

Arisia- wysylam przytulasa rowniez ! 🫂 Co do helicobacter to cos w tym musi byc, jakis czas temu nie pamietam kto ale jakas dziewczyna napisała tu na forum wlasnie o tym,ze wyleczyli u jej meza i ze udalo sie im naturalnie! T9 moze byc dobry trop !

Ja wysłałam swojego na badanie tez i wyszło mu,ze ma..u nas juz naturalnie to tym razem nie ma czasu bo raz ,ze wiek,dwa juz i tak byłam w połowie stymulacji. Ja swojego bede diagnozować do upadłego moze chociaz kolejne bobo byloby naturalnie.

Yahu daj znac co u dzidziusia 🥰
    Maggie powodzonka na monitoringu ! 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 12:11

Yahu, Arisia, Alina Malina lubią tę wiadomość

• Yahu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plis, 10 kumulusów to bardzo ładny wynik, oby wszystkie były dojrzałe 🙏🍀

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)

I IVF
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹

preg.png
  • Maggie_93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Plis piękny wynik trzymam kciuki za hodowle i wspaniałe wieści 🥰🥰✊🥰
    U mnie wszystko dobrze endometrium 8,5 i za tydzień czyli 11.08 transfer 🥹🥹🥹

Aaa i jeszcze mam jutro zbadać progesteron, jeżeli będzie większy niż 1 dzwonić do kliniki i od czwartku biorę progesteron i w poniedziałek też jeszcze muszę zbadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 14:50

Arisia, Yahu, Alina Malina lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    Zmiana kliniki
  • Plis Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Plis, 10 kumulusów to bardzo ładny wynik, oby wszystkie były dojrzałe 🙏🍀

🙏😘 czekanie na jutrzejszy tel mnie wykończy, pewnie nocka z głowy xD jak tam u Dzidziusia ? 🥰

Maggie to juz za tydzien !! 😬🤞🤞🤞 super miec juz termin ,zaczynam juz porządnie trzymać kciuki ! 💪

Maggie_93 lubi tę wiadomość

• Yahu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 31+2, bobas waży ok. 1700 g, cały czas mniej więcej w połowie siatki centylowej. Szyjka długa, zamknięta, wód dużo, ogólnie wszystko prawidłowo 🙏♥️🥹

mariposa_, Maggie_93, Alina Malina, Arisia, Adirella, Estera95 lubią tę wiadomość

👩🏼34🧔🏻‍♂️36
    AMH 2,6 (11.25)

I IVF
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹

preg.png
  • mariposa_ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wchodzę tu coraz mniej, nie mam nawet na siebie usprawiedliwienia. Staram się zagladac na tyle, aby wiedzieć na jakich etapach procedur czy ciąż jesteście. Każdej z Was kibicuje. Wychodzę z większego dołka, chyba dotarł do mnie ten cały ciężar procedury i dwóch wczesnych start.

Wczoraj byłam na USG z kontrastem w kierunku diagnozy endometriozy - endometrioza II stopnia i adenomioza przedniej ściany macicy.
    Dzisiaj odebrałam wyniki biopsji ze szpitala i byliśmy na wizycie w klinice. Biopsja endometrium czysta, ale nic to nie zmienia w naszym rozkładzie jazdy. Transferu nie widać na horyzoncie, jeżeli chcemy iść w immunologię. Wizyta u immunolog najwcześniej w drugiej połowie października (i tak nie będę miała wcześniej wyników wymaganych przez nią). Dopiero jak immunolog da zalecenia i nie zleci więcej badań to będę miała wyciszenie Diphereline.
    Jak teraz nie zrobię tej immunologii i będzie kolejny biochem, to znowu będę musiała czekać na zrobienie badań immunologicznych 3 miesiące...
    Moja prowadząca mnie popiera, natomiast wspomniała, że wszystkie rekomendacje mówią o 3 nieudanych próbach. Ja już nie chce ryzykować i marnować tego czasu jaki teraz już minął.
    Mam zielone światło na zastrzyki GLP-1, żeby ogarnąć stan przedcukrzycowy i hiperinsulinemie, skoro i tak mamy taki okres diagnostyki i zawieszenia.

Nasza niepłodność okazała się bardziej rozbudowana niż wyniki partnera...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 18:55

Starania o pierwszego bąbla od 10.2025
    👩🏻'97 Insulinooporność, endometrioza II stopnia, adenomioza przedniej ściany macicy
    - AMH 2,47
    - TSH 1,19
    - MTHFR (A1298) hetero, PAI-1/SERPINE1 hetero
    - kariotyp prawidłowy, KIR Bx, HLA-C C1
    - U. Parvum dodatnie
    - biopsja endometrium CD138, CD56 brak stanu zapalnego
    - APS, ANA ⏳
    - cytokiny Th1/Th2, subpopulacja limfocytów, cross-match ⏳
    🧔🏻‍♂️'92 Kryptozoospermia (0,50 mln/ml) - przyczyna wrodzona
    - USG poprawne
    - LH 6,32, FSH 5,61, estradiol 39,9, prolaktyna 24,10, testosteron 3,82, SHBG 15,70, testosteron wolny 21,50
    - kariotyp prawidłowy, CFTR polimorfizm 7T/9T, AZF nie wykryto mikrodelecji, HLA-C C1/C2

09.04.2026 kwalifikacja TFP Vitrolive
    25.04.2026 I punkcja 10 -> 6 MII -> ICSI -> 4: 4AA, 4AB, 2 x 4BB

30.04.2026 I ET 4AA Cyclogest 2x1
    Beta 6 DPT 7,31 -> 8 DPT 18,3 -> 10 DPT 25,9 -> 12 DPT 17,2 CB
    02.06.2026 II FET 4BB CN Cyclogest 3x1, Acard
    Beta 8 DPT 11,50 -> 10 DPT 9,04 CB

Pozostaje: 4AB, 4BB
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ