Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Yahu wrote:Dzisiaj 31+2, bobas waży ok. 1700 g, cały czas mniej więcej w połowie siatki centylowej. Szyjka długa, zamknięta, wód dużo, ogólnie wszystko prawidłowo 🙏♥️🥹
Jejku jak to leci, to praktycznie dwa miesiące zostały ?!🥹 Pięknie przybiera książkowo, jak się cieszę że wszystko prawidłowo 🥹
Mariposa właśnie o Tobie myślałam, i chciałam napisać co u Ciebie jakie macie teraz następne kroki
Kurcze czyli coś jest na rzeczy z endometriozą kurczę przykro mi 🥲 ale super że biopsja czysta ze wszytsko dobrze
Czyli narazie czekacie ? Myślę, że to dobrze, lepiej się przygotować, jak się czujesz bardziej spokojna że coś więcej wiadomo czy troszkę podłamana ?
mariposa_ lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
Kariotyp ✅
On: 88’
oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
Zmiana kliniki
III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
FET 08.2026 ⏳ -
Mariposa ja o Tobie też myślałam. Uważam, że lepiej iść teraz w dalszą diagnostykę, w immunologię, bo gdyby znów zdarzyła się strata to będziecie żałować, że zdecydowaliście się na transfer bez sprawdzenia co może wpływać na wczesne starty. Wierzę, że jest Ci ciężko 😥 niby każda z nas wie, że IVF to nie droga na skróty, ale jednak każda marzy, żeby udało się jak najszybciej. Mogę powiedzieć tylko, że rozumiem Cię. I mam nadzieję, że ten czas do kolejnych badań minie wam szybko, a przyniosą one odpowiedzi na pytania, które obecnie kłębią się w głowie.
Yahu cudownie, że u bobaska wszystko dobrze ☺️ tak pozytywnie zazdroszczę Wam takich wizyt. Nasze obecnie są przygnębiające i przytłaczające, ale wiem, że też takie mieliście aby być na tym etapie co teraz.
mariposa_ lubi tę wiadomość
👩❤️👨 92 ❌ czynnik męski (OAT + DFI⬆️)
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
03.2026 pierwsza wizyta w Invimed
03.2026-07.2026 lametta + ovitrelle ❌ -