Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozumiem, dokładnie to dopiero 6dpt, i jeszcze nieporanny mocz także ja nieprzerwanie trzymam kciuki ✊✊✊✊✊Starania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
Kariotyp ✅
On: 88’
oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
Zmiana kliniki
III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
FET 11.08.2026, 6dpt ⏸️, beta:
6dpt: 33,90 mIU/ml,
8dpt: 138,40 mIU/ml
10dpt: 301,00 mIU/ml
24 dpt: USG w klinice ⏳ -
Otóż to, nie tracimy nadziei. Pamietajmy też, że beta w moczu pojawia się później niż we krwi, więc czasem trzeba dać jej czas 🤞🍀Adirella wrote:Nam też dużo rzeczy polecali na nasienie, a i tak ciagle to samo 🥲 skusiłam się, ale nie z porannego moczu bo małż się kręcił, a on nie jest fanem mojego wczesnego testowania. Biało, ale to niecały 6dpt, zatestuje jeszcze jutro i w piątek 🤞 w piątek też beta
Maggie_93 lubi tę wiadomość
👩🏼34🧔🏻♂️36
AMH 2,6 (11.25)
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)
I IVF
→ 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
→I FET 2BC → CB ❌
→II FET 2BC ❌
II IVF
→06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
→III ET 2-dn. 5A+4B ❌
III IVF
→12.25 p.PPOS → 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
→15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵
32+4 - III prenatalne 1800 g 💙

-
Maggie, jeśli chodzi o kawę bezkofeinową to trzeba szukać w większych sklepach, typu Kaufland, Auchan, albo palarnie lub przez internet.
Ja póki co korzystałam z bezkofeinowej zakupionej w lokalnej palarni, a jedną kupowałam w Kauflandzie, mieli chyba 2-3 do wyboru, wiec też bez szału.
Wydaje mi się, że to była MK Cafe Mildano Kawa mielona bezkofeinowa.
U mnie w ekspresie ciśnieniowym mam też dozownik na kawę mieloną, więc tak parzę. Jeśli chodzi o smak to bez rewelacji, ale to tak samo jak normalna kawa lura 🤭😆
Jak były upały to robiłam ją sobie w formie kawy mrożonej, więc idealnie wjeżdżała 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:07
👩🏼34🧔🏻♂️36
AMH 2,6 (11.25)
❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)
I IVF
→ 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
→I FET 2BC → CB ❌
→II FET 2BC ❌
II IVF
→06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
→III ET 2-dn. 5A+4B ❌
III IVF
→12.25 p.PPOS → 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
→15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵
32+4 - III prenatalne 1800 g 💙

-
Plis - dziękuję, dobrze ☺️ muszę przyznać, że ciąża jest dla mnie łaskawa - ominęły mnie mdłości, wymioty, złe samopoczucie itd. Jedynie co to byłam bardziej senna i teraz w 3 trymestrze pojawiły się bóle lędźwi, ale chodzę do fizjo i jest dużo lepiej. Humorków czy zmian nastroju też jakoś nie miałam a bałam się, że mogę mieć bo podczas okresu miewałam ciężkie psychicznie dni. Od kilku dni co jakiś czas dopada mnie zgaga ale i tak nie mogę za mocno narzekać ☺️ tera jedynie mała mi daje czasem mocno popalić, jak czasem dostanę w żebra to aż skręca 🫣aż się boję co to będzie jak będzie na zewnątrz 😁😆
Adirella - 6dpt to jeszcze wcześnie a test testowi nierówny, także jeszcze wszystko możliwe ☺️trzymam kciuki 🤞🍀
Maggie - u nas też w dwóch pierwszych procedurach zero jakiejkolwiek inicjatywy że strony embriologów 🫣 nawet nie umieli powiedzieć ile słomek odmrozili z nasieniem itp., musiałam wypraszać się o informację odnośnie hodowli bo sami z siebie nie dawali znać - koszmar to był, nie dość, że ogromny stres to jeszcze o wszystko trzeba było się dopominać 🫣 potem jak przenosiliśmy się do innej kliniki i poprosiliśmy o dokumenty to okazało się, że miałam transferowany zarodek 4.1.1 a nie 4.2.2 jak mówili podczas 1go transferu… w sumie to nigdy się nie dowiem jaki on finalnie był ☺️ jak zmieniliśmy klinikę to było niebo a ziemia… moja lekarz nawet mi w niedzielę dawała znać jak postępy hodowli i wysyłała zdjęcia zarodków i sama proponowała dodatkowe rozwiązania i wychodziła z inicjatywą.
👩+👦+🐶
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B
I IVF
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷; 12+6: I prenatalne, 19+6: II prenatalne, 29+4 III prenatalne - wszystko ok 💖

-
Yahu właśnie muszę się wybrać do jakiegoś większego, też widziałam, że MK ma taką. Ja to w ogóle wciągam ciepłe napoje w pracy jak siedzę po kilka herbat zawsze z 2-3 kawy wleciały więc muszę teraz sprawdzać herbaty żadnych „czerwonych”, ze względu na hibiskus i więcej ziołowych 😅
Yahu a jak się w ogóle czujesz ? To praktycznie miesiąc został i chwila 🥹 torba pewnie spakowana
Classy to super że tak się czujesz w ciąży😍
Tak jak mówisz, ja też po zmianie kliniki widzę dużą różnicę, może tamta była ciut nowocześniejsza ze względu, ze do punkcji była osobna sala z pokojem na 2 osoby tylko a tutaj leżałam na sali chyba z 4 babkami jakoś tak mniej komfortowo było ale ciul to, najważniejsze jest podejście i efekty. A telefon o braku zarodków… ja miałam przecież w dniu, w którym miałam jechać na transfer nigdy nie zapomnę tej środy, szłam już pod prysznic aby się ogarnąć na transfer a tu telefon z Poznania i człowiek stoi jak wryty😭 i to telefon typu nie ma zarodków do widzenia nara proszę kontaktować się z lekarzem żadnej informacji jakiegoś ciepłego słowa. A tutaj Pani embriolog ze mną rozmawiała chyba z 10 min za każdym razem odpowiadała na każde pytanie tłumaczyła podnosiła na duchu no dusza człowiek, widać zaangażowanie o indywidualne podejście. Ale trafiłam też może w momencie, gdy już środki się skończyły im i były teraz tylko pojedyncze punkcje/transfery osób, które zakwalifikowały się w kwietniu, a przy pierwszej punkcji byłam 9….. ciekawe ze i my i dziewczyna, która leżała ze mną na sali (była
też nie uzyskali zarodków…
Cieszę się bardzo, że zmieniliśmy, pomimo że wynik też nie jest porażający to dał szansę i nadzieję i to co się teraz dzieje 🥹🥹🥹Starania od 10.2022 r.
Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
Kariotyp ✅
On: 88’
oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
Genetyka:
kariotyp ✅
CFTR ✅
AZF ✅
fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
Zmiana kliniki
III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
FET 11.08.2026, 6dpt ⏸️, beta:
6dpt: 33,90 mIU/ml,
8dpt: 138,40 mIU/ml
10dpt: 301,00 mIU/ml
24 dpt: USG w klinice ⏳ -
Jeszcze się nie przejmujemy 💪 u mnie 5 dpt biało było na teście 10 mIU, dopiero 7 dpt coś się pojawiło bladego na wrażliwej 10. Jeszcze nie składamy broni 💪💪💪Adirella wrote:Nam też dużo rzeczy polecali na nasienie, a i tak ciagle to samo 🥲 skusiłam się, ale nie z porannego moczu bo małż się kręcił, a on nie jest fanem mojego wczesnego testowania. Biało, ale to niecały 6dpt, zatestuje jeszcze jutro i w piątek 🤞 w piątek też beta
-
Mi lekarz tłumaczył że wszystkie procedury które mają pomóc i jest wskazanie są „w cenie” procedury, ale to podejmują decyzje lekarze i embriolodzy. Ale ja go cisnęłam o Zymot bo u nas dojrzałość plemników 3 krotnie poniżej normy, i faktycznie to i PICSI zrobili ale mówił że PICSI przy męskim w naszej klinice to raczej standard. Pamiętam jak Maggie mówiłam o aktywacji przed 3 procedurą że warto wspomniec, moim zdaniem warto w ogóle wspominać poruszać to i o tym mówić. Nigdy nie wiadomo co jest tym jednym niezbędnym klockiem który nas zaprowadzi w upragnione miejsce. Ja na drugą procedurę chciałam właśnie cisnąć o HBA IMSI bo też morfologia 0% i wady główki praktycznie w 100% w większości badań
-