Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Bardzo długo was tu czytam,trzymam kciuki za was wszystkie 🤗 Swego czasu ten forum dał mi sporo otuchy - w momencie jak miałam wrażenie że to tylko MY z narzeczonym mamy taki problem z płodnością. „ Oligospermia ciezka „ - zabrzmiało jak wyrok dla nas. Staramy się od końca 2023 , po prawie roku starań próbowaliśmy się leczyć u androloga ale znaczącej poprawy nie doświadczyliśmy. A więc już jesteśmy w in vitro
Pierwszy transfer w maju się nie przyjął , czekaliśmy na następny 3 miesiące , gdyż w naszej klinice zaszły zmiany że musi minąć tyle czasu od transferu. 🫣Ostatni transfer był 24 sierpnia- jestem aktualnie 3dpt 😇Czy miałyście jakieś odczucia w brzuszku po transferze ? Bo mnie pobolewał tylko jajnik w którym była owulacja pierwszego dnia. A teraz czuję tylko lekkie napięcie macicy i nic więcej ☺️
-
Swoją drogą Plis słuchaj ja myślę że u ciebie bardzo dużo da zmiana leków. Bo na 10 kumulusow tylko 4 dojrzałe to wydaje mi się że już pisałam ale można dobrać tak leki żeby było więcej dojrzałych. U mnie na 6 dojrzałych zapłodniły się 4, a dotrwał 1 blastocysta. Więc to statystycznie chyba jest tak że przy 3-4 może być między 0 a 1. Więc ja trzymam kciuki przede wszystkim za leki, żeby tych dojrzałych jajeczek było dużo żeby było w czym wybierać 🥰
Addirella nieprzerwanie trzymam kciuki!!!
Viva96 ja chyba miałam lekkie rwanie dzień po transferze ale nie wiadomo czy to związane z czymś czy to moja głowa 😆 -
Alina Malina wrote:Swoją drogą Plis słuchaj ja myślę że u ciebie bardzo dużo da zmiana leków. Bo na 10 kumulusow tylko 4 dojrzałe to wydaje mi się że już pisałam ale można dobrać tak leki żeby było więcej dojrzałych. U mnie na 6 dojrzałych zapłodniły się 4, a dotrwał 1 blastocysta. Więc to statystycznie chyba jest tak że przy 3-4 może być między 0 a 1. Więc ja trzymam kciuki przede wszystkim za leki, żeby tych dojrzałych jajeczek było dużo żeby było w czym wybierać 🥰
Tak Alinka, to jest ciekawy wątek tej historii, w dodatku nigdy nie bedzie rozstrzygniety ponieważ dla przypomnienia jedyne usg mialam w 5tym dniu stymulacji I NIKT nie wie co sie zadziało pozniej..brak słów. Na wizycie po punkcji juz lekarz przedstawił jakie leki użyjemy do następnej procedury, bedzie zupełnie inaczej.Pytanie mam - czemu nie spałaś o 1.40 w nocy ?! 😁🙈 w ogole widze ,ze my wszytskie ranne ptaszki i z problemami z bezsenności,ja od 3 do 5 regularnie oczy jak 5 zł 🥴
Dziekuje Wam Kochane za podzielenie sie swoimi doświadczeniami z embriologami w Waszych klinikach 🙏😘
Czy u którejś z Was maż/partner leczony byl czymś innym niz klomifen? Np hcg czy jakies inne ? Wiem,ze wszystko kwestia indywidualna i na podstawie hormonów ale pytam bo tez chętnie bym posłuchała o Waszych doświadczeniach;)Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:44
👱♀️ 38 , hormony ok, reszta badan tez ok
🧔♂️ 38 , ciężki OAT, ⬆️fragmentacja DNA ⬇️testosteron
ŻPN typu 2
clomifen,agapurin - poprawa po 3 miesiacach➡️zwiekszenie dawki i drastyczny spadek parametrów nasienia
IVF - 8.26' -ICSI, Menopur, LuteinaMicro/Provera ---> 10 ooc --> 4 MII ---> 0/4 🤦♀️( nie doszło nawet do zaplodnienia) -