Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Męskie sprawy › Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Viva96 Nowa

Wysłany: 27 sierpnia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Bardzo długo was tu czytam,trzymam kciuki za was wszystkie 🤗 Swego czasu ten forum dał mi sporo otuchy - w momencie jak miałam wrażenie że to tylko MY z narzeczonym mamy taki problem z płodnością. „ Oligospermia ciezka „ - zabrzmiało jak wyrok dla nas. Staramy się od końca 2023 , po prawie roku starań próbowaliśmy się leczyć u androloga ale znaczącej poprawy nie doświadczyliśmy. A więc już jesteśmy w in vitro ;) Pierwszy transfer w maju się nie przyjął , czekaliśmy na następny 3 miesiące , gdyż w naszej klinice zaszły zmiany że musi minąć tyle czasu od transferu. 🫣Ostatni transfer był 24 sierpnia- jestem aktualnie 3dpt 😇Czy miałyście jakieś odczucia w brzuszku po transferze ? Bo mnie pobolewał tylko jajnik w którym była owulacja pierwszego dnia. A teraz czuję tylko lekkie napięcie macicy i nic więcej ☺️

• Alina Malina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą Plis słuchaj ja myślę że u ciebie bardzo dużo da zmiana leków. Bo na 10 kumulusow tylko 4 dojrzałe to wydaje mi się że już pisałam ale można dobrać tak leki żeby było więcej dojrzałych. U mnie na 6 dojrzałych zapłodniły się 4, a dotrwał 1 blastocysta. Więc to statystycznie chyba jest tak że przy 3-4 może być między 0 a 1. Więc ja trzymam kciuki przede wszystkim za leki, żeby tych dojrzałych jajeczek było dużo żeby było w czym wybierać 🥰

Addirella nieprzerwanie trzymam kciuki!!!

Viva96 ja chyba miałam lekkie rwanie dzień po transferze ale nie wiadomo czy to związane z czymś czy to moja głowa 😆

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • Plis Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina Malina wrote:
    Swoją drogą Plis słuchaj ja myślę że u ciebie bardzo dużo da zmiana leków. Bo na 10 kumulusow tylko 4 dojrzałe to wydaje mi się że już pisałam ale można dobrać tak leki żeby było więcej dojrzałych. U mnie na 6 dojrzałych zapłodniły się 4, a dotrwał 1 blastocysta. Więc to statystycznie chyba jest tak że przy 3-4 może być między 0 a 1. Więc ja trzymam kciuki przede wszystkim za leki, żeby tych dojrzałych jajeczek było dużo żeby było w czym wybierać 🥰

Tak Alinka, to jest ciekawy wątek tej historii, w dodatku nigdy nie bedzie rozstrzygniety ponieważ dla przypomnienia jedyne usg mialam w 5tym dniu stymulacji I NIKT nie wie co sie zadziało pozniej..brak słów. Na wizycie po punkcji juz lekarz przedstawił jakie leki użyjemy do następnej procedury, bedzie zupełnie inaczej.Pytanie mam - czemu nie spałaś o 1.40 w nocy ?! 😁🙈 w ogole widze ,ze my wszytskie ranne ptaszki i z problemami z bezsenności,ja od 3 do 5 regularnie oczy jak 5 zł 🥴

Dziekuje Wam Kochane za podzielenie sie swoimi doświadczeniami z embriologami w Waszych klinikach 🙏😘

Czy u którejś z Was maż/partner leczony byl czymś innym niz klomifen? Np hcg czy jakies inne ? Wiem,ze wszystko kwestia indywidualna i na podstawie hormonów ale pytam bo tez chętnie bym posłuchała o Waszych doświadczeniach;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 09:44

👱‍♀️ 38 , hormony ok, reszta badan tez ok
    🧔‍♂️ 38 , ciężki OAT, ⬆️fragmentacja DNA ⬇️testosteron
    ŻPN typu 2
    clomifen,agapurin - poprawa po 3 miesiacach➡️zwiekszenie dawki i drastyczny spadek parametrów nasienia

IVF - 8.26' -ICSI, Menopur, LuteinaMicro/Provera ---> 10 ooc --> 4 MII ---> 0/4 🤦‍♀️( nie doszło nawet do zaplodnienia)
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha 😂😂 ja często tak chodzę spać zwłaszcza ostatnio jak mi zgaga u refluks dokucza. Ale nawet bez tego tak chodzę spać, pracę zaczynam ok 9, więc zdarza się że 8:55 wstaje z łóżka. Absolutnie nie jestem rannym ptaszkiem.

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Maggie_93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viva - czułam takie lekkie bóle jak na okres i ciągnięcie, ale ja też miałam transfer na cyklu sztucznym, więc za te objawy też może odpowiadać progesteron, który przyjmuje, no i 5dpt rano zobaczyłam lekkie brązowe plamienie i tyle. Teraz jestem 16 dpt i i dość mocno czuję brzuch, piersi też zrobiły mi się bardzo wrażliwe od ok 10 dpt. Jeśli miałam jakieś mocniejsze pobolewania brałam nospe :)

Alinka szacun, że jeszcze pracujesz do kiedy zamierzasz ? Ja jeszcze na samym poczateczku a już bym uciekła stąd 😅
    Plis przypomina mi się, że u którejś pary było ale nie pamiętam czy Chmurka czy Estera a może jeszcze ktoś inny
    Ja w maju przed 2 procedura szukałam każdej deski ratunku i natrafiłam na Bena Tellsa i jego protokół na płodność podobno poprawiający nasienie. No i się skusiłam wydałam 400 i tam głównie rozpiska na suplementy, które w 80% sama już znałam więc nic nowego nie było ale co robił główny Game changer ? Zastrzyki z beta HCG, które pan kazał kupił sobie na siłowni u tego dużego. Kumacie 😅 Także suple których nie miałam dokupiłam, ale tyle. Nie ryzykowałabym jakimiś zastrzykami o nieznanym składzie i działaniu. Androlog jest od takich leków i leczenia

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
    Kariotyp ✅
    On: 88 oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
    Genetyka: kariotyp ✅ CFTR ✅ AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
    Zmiana kliniki III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
    FET 11.08.2026, 6dpt ⏸️, beta: 6dpt: 33,90 mIU/ml, 8dpt: 138,40 mIU/ml, 10dpt: 301,00 mIU/ml, 16 dpt: 4082,00 mIU/ml, 24 dpt: USG w klinice: CRL 4,1 mm, YS: 4 mm, FHR widoczne
    37 dpt: USG w klinice 17.09: CRL 1,6 cm ❤️ 159
    10+3 USG CRL 3,58 cm, ❤️ 169
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viva96 witaj 🌸

Ja przy udanym transferze poczułam ukłucie w macicy chyba 2-3 dpt, ale nie nakręcałam się wtedy, bo z tymi objawami to jest mega różnie. Niektóre dziewczyny mają, niektóre nie, dlatego kompletnie się tym nie sugeruj. Każdy organizm jest inny.
    Trzymam kciuki za Twojego kropka🍀🤞
    Kiedy testujesz/betujesz?

👩‍🦰34🧔🏻‍♂️37
    AMH 2,6 (11.25)
    Starania od 09.2020
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)

I IVF
    → 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    →I FET 2BC → CB ❌
    →II FET 2BC ❌

II IVF
    →06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    →III ET 2-dn. 5A+4B ❌

III IVF
    →12.25 p.PPOS → 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 - niskie ryzyka ♥️
    20+4 - 362 g Okruszka 🩵
    32+4 - 1800 g 💙
    38+2 - 2820 g, 52 cm, 10 pkt ♥️

age.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    Ja w maju przed 2 procedura szukałam każdej deski ratunku i natrafiłam na Bena Tellsa i jego protokół na płodność podobno poprawiający nasienie. No i się skusiłam wydałam 400 i tam głównie rozpiska na suplementy, które w 80% sama już znałam więc nic nowego nie było ale co robił główny Game changer ? Zastrzyki z beta HCG, które pan kazał kupił sobie na siłowni u tego dużego. Kumacie 😅

I takie porady ktoś sprzedaje za kilka stówek, no wstydziłby się 🙈 ale padłam jak to przeczytałam 😂

Maggie_93, Alina Malina lubią tę wiadomość

👩‍🦰34🧔🏻‍♂️37
    AMH 2,6 (11.25)
    Starania od 09.2020

I IVF
    →I FET 2BC → CB ❌
    →II FET 2BC ❌

II IVF
    →III ET 2-dn. 5A+4B ❌

III IVF
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 - niskie ryzyka ♥️
    20+4 - 362 g Okruszka 🩵
    32+4 - 1800 g 💙

age.png
  • Maggie_93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak i bardzo się reklamuje, jak to nie pomógł i w ogóle. Zazwyczaj beta HCG jest „ratunkiem” dla kulturystów po TRT czyli po braniu testosteronu, dlatego na siłowni mogą to mieć 😅 no ja się czułam dość oszukana bo podejrzewam, że właśnie ten hormon głównie robił różnicę niż tona supli. Ale w życiu nie dałabym mężowi coś w ciemno. Ale wiem, że niektórzy mieli to normalnie przez androloga przepisane

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
    Zmiana kliniki III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
    FET 11.08.2026, 6dpt ⏸️, beta: 6dpt: 33,90 mIU/ml, 8dpt: 138,40 mIU/ml, 10dpt: 301,00 mIU/ml, 16 dpt: 4082,00 mIU/ml, 24 dpt: USG w klinice: CRL 4,1 mm, YS: 4 mm, FHR widoczne
  • Viva96 Nowa

Wysłany: 27 sierpnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yahu wrote:
    Viva96 witaj 🌸

Ja przy udanym transferze poczułam ukłucie w macicy chyba 2-3 dpt, ale nie nakręcałam się wtedy, bo z tymi objawami to jest mega różnie. Niektóre dziewczyny mają, niektóre nie, dlatego kompletnie się tym nie sugeruj. Każdy organizm jest inny.
    Trzymam kciuki za Twojego kropka🍀🤞
    Kiedy testujesz/betujesz?

Dziękuję ❤️No właśnie martwi mnie to że prawie nie mam objawów jak było przy pierwszym nieudanym🤔 ale to też może być tak że moja psychika do przodu się nastawia na porażkę żeby zapobiec większemu rozczarowaniu 😅 Myślałam żeby 7 dpt zrobić test sikany a 9 dpt beta dla kliniki 🤗

• Plis Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas to lekarz wspomniał jakis czas temu o zastrzykach z hcg np ,dlatego chciałam wiedzieć czy ktos mial jakoes doświadczenia:) ciekawe co nam zaproponuje w poniedziałek! Ja mysle,ze i tak bede chciała zamrozić mężowi nasienie teraz ,jest do Dupska ale skoro tak drastycznie leci w dół to wiecie..lepszy rydz niz nic 🙈

Maggiebile czasu planujesz jeszcze pracować? Ja to mysle ,ze jak zobaczę dwie kreski do baju baju pracko na dwa latka 😁😁

Alinka czy pracujesz bo masz B2B czy jakis inny rodzaj umowy niz UOP czy tak bardzo ja kochasz ,ze jeszcze ciśniesz? 😉

Viva,ja nic nie doradzę bo nie bylo mi dane jeszcze dojść do tego etapu ale bardoz bardzo trzymam kciuki 🤞🤞😘

ŻPN typu 2
    clomifen,agapurin - poprawa po 3 miesiacach➡️zwiekszenie dawki i drastyczny spadek parametrów nasienia

IVF - 8.26' -ICSI, Menopur, LuteinaMicro/Provera ---> 10 ooc --> 4 MII ---> 0/4 🤦‍♀️( nie doszło nawet do zaplodnienia)
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa inny rodzaj umowy i system premiowy :P więc składam teraz kasę i zostaje do końca września. Odpuściłabym już wrzesień ale jeszcze chcemy sfinalizować zakup auta i odpuścić już od października będę leżeć 😂. Jakbym była na UOP z normalną organizacja pracy to by mnie nie widzieli już od kilku miesięcy w robocie. Tymczasem wcale nie lubię tej pracy odliczam po prostu dni. Jeszcze moj szef to jest najbardziej odklejony na świecie, u mnie wymyślił że koniec września w prawie 8 msc polecę gdzieś samolotem na spotkanie, a z kolei koleżanka z zespołu jest w ciąży i ostatnio w piątek zorganizował jej nadgodziny bo do niej dzwonił się żalić że coś mu nie wyszło 😂 także my już obie nie możemy na niego patrzeć.

Autentycznie gdybym miała normalną organizację pracy to już 4 miesiące minimum by mnie tu nie widzieli :P. Tymczasem moja kolezanka planuje pracować do porodu to już dla mnie za dużo 😂

Maggie_93, Plis lubią tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • Maggie_93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plis to fajnie może takie leczenie by coś dało, przeszukań wątki fora może na coś natrafisz. Niezmiennie polecam grupy na fb również 🙈

Alinka a to wszystko jasne, rozumiem…. No ja jestem na UoP i myślę aby pracować do końca października. Zostawię ich akurat przed końcem roku i na początku gdzie będzie dużo roboty 😅 ale dostają kasę jak ja będę na L4 więc będą mieli rekompensatę
    Tylko że prenatalne będziemy mieli na początku października a chciałam powiedzieć dopiero po tych badaniach tak po skończonym 12 tyg
    I trochę będę chyba świnią 2 tyg przed odejściem
    Z drugiej strony niech się cieszą że teraz pracuje 😂
    Moja teściowa była zdziwiona że wróciłam do pracy.
    Powiem Wam że jestem rozkojarzona, bo wiadomo boję się tej wizyty 04.09 i dzisiejszej bety, i rozumiem doskonale dziewczyny, które ciągnęły od transferu. Powolutku zaczynają mi przeszkadzać zapachy. Czasami coś trzeba przenieść wnieść muszę kogoś prosić, także ogarnę swoje zaległości i spadam. Popołudniami też prowadziłam korepetycje dla uczniów, ale też będę musiała zrezygnować, pomimo że uwielbiam pracę z Nimi. Ale też się boję, że to ogarnie mnie mgła mózgowa, tym bardziej że tłumaczę chemię i matematykę

Alina Malina lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
  • Yahu Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plis, ja też doradzam żeby zamrozić to co jest. Niestety u mężczyzn to jest strasznie nieprzewidywalne i może być albo poprawa, to będziecie się tylko cieszyć, ale może być pogorszenie, więc plulibyście sobie w brodę, że nie zabezpieczylibyście tego co jest teraz 🙈

Alina Malina, Plis lubią tę wiadomość

👩‍🦰34🧔🏻‍♂️37
    AMH 2,6 (11.25)
    Starania od 09.2020

I IVF
    →I FET 2BC → CB ❌
    →II FET 2BC ❌

II IVF
    →III ET 2-dn. 5A+4B ❌

III IVF
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 - niskie ryzyka ♥️
    20+4 - 362 g Okruszka 🩵
    32+4 - 1800 g 💙

age.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    Plis to fajnie może takie leczenie by coś dało, przeszukań wątki fora może na coś natrafisz. Niezmiennie polecam grupy na fb również 🙈

Alinka a to wszystko jasne, rozumiem…. No ja jestem na UoP i myślę aby pracować do końca października. Zostawię ich akurat przed końcem roku i na początku gdzie będzie dużo roboty 😅 ale dostają kasę jak ja będę na L4 więc będą mieli rekompensatę
    Tylko że prenatalne będziemy mieli na początku października a chciałam powiedzieć dopiero po tych badaniach tak po skończonym 12 tyg
    I trochę będę chyba świnią 2 tyg przed odejściem
    Z drugiej strony niech się cieszą że teraz pracuje 😂
    Moja teściowa była zdziwiona że wróciłam do pracy.
    Powiem Wam że jestem rozkojarzona, bo wiadomo boję się tej wizyty 04.09 i dzisiejszej bety, i rozumiem doskonale dziewczyny, które ciągnęły od transferu. Powolutku zaczynają mi przeszkadzać zapachy. Czasami coś trzeba przenieść wnieść muszę kogoś prosić, także ogarnę swoje zaległości i spadam. Popołudniami też prowadziłam korepetycje dla uczniów, ale też będę musiała zrezygnować, pomimo że uwielbiam pracę z Nimi. Ale też się boję, że to ogarnie mnie mgła mózgowa, tym bardziej że tłumaczę chemię i matematykę

Na twoim miejscu szła bym jak najszybciej, u mnie na progesteronie pierwszy trymestr to spałam w pracy i te dni były tragicznie rozwleczone. W ogóle ja uważam że za samo IVF powinno się mieć wolne :p jakiś urlop dla poratowania zdrowia psychicznego i nie żartuję kompletnie mnie to fizycznie i psychicznie przeorało

Maggie_93 lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    preg.png
  • classy Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plis - Yahu dobrze mówi, warto zamrozić teraz, żeby mieć w razie W. Niestety z tą męską niepłodnością to nigdy nic nie wiadomo 🫣

Maggie - ja powiedziałam w pracy jakoś w okolicach 1 prenatalnych, a na zwolenieni poszłam w 24-25 tc. Ale to też dlatego, że chciałam iść na urlop itp. Z perspektywy czasu uważam, że mogłam iść wcześniej bo tak się składa, że na zwolenienie dostaję większą wypłatę (premie itp dość znacznie podniosły mi średnią z 12 mscy) plus miałabym więcej czasu na wszystko ale właśnie chciałam być zbyt fair😁ciekawe czy ktoś o tym będzie pamiętał 😆

Viva - ja po udanym transferze miałam takie ciągnięcia w okolicy jajnika, ale to też nie było cały czas. Ogólnie w tym okresie po transferze jesteśmy dość wyczulone na wszystko więc analizujemy każdy zakłucie, każdy pociągnięcie 😊 głowa nam płata figle wtedy a po udanym transferze wcale nie trzeba mieć objawów ☺️trzymam kciuki za betę! 🍀🤞

Maggie_93, Plis lubią tę wiadomość

👩+👦+🐶

👩
    AMH: 1,5
    ✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C i S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, PRL, wit D, wit B12
    ❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo

👦
    azoospermia → udana mTESE
    ✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, inhibina B

I IVF
    13🥚→ 10xMII → 1❄️
    ET (Cyclogest, Duphaston)❌

II IVF
    19🥚→ 11xMII → 0❄️

III IVF
    27🥚→ 20xMII → 5❄️
    FET (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - it's a girl 🩷; 12+6: I prenatalne, 19+6: II prenatalne, 29+4 III prenatalne - wszystko ok 💖

age.png
  • Maggie_93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka też tak uważam 😂 nawet te wszystkie badania, lekarze i w ogóle ile to pochłania czasu…no właśnie ja jestem teraz też tak rozbita popołudniu muszę zasnąć potem na wieczór nie mogę spać do 1-2 potem wstaje 5-6 i jestem zombie w pracy

Classy chciałabym napisać, że ktoś doceni ale wiesz jak jest…ja też chcę mieć trochę czasu dla siebie ostatnie 5 lat zapieprzalam na 2 etaty chce w końcu odetchnąć

Alina Malina lubi tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
  • Adirella Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam że w l4 u Was to dobry pomysł :) sama planuję popracować, ale jak tylko dostanę czerwone światło o lekarza to stop i nara, dyrekcja w pełni mnie popiera 🫣 mam naprawdę wielkie szczęście jak chodzi o pracę 🥹
    Produkujecie w końcu małego człowieka to jest coś ogromnego dla Waszego organizmu 🥹 także trzymam kciuki za Was!
    Ja w każdej mam te same objawy, chociaż teraz trochę bardziej 🤔 ciagnięcie, lekkie skurcze, kłucie jajnika. Narazie 2 transfery nieudane a ten zobaczymy. Widziałam na sierpniowym wątku że Piękno miała bętę 10 w 8dpt, więc nie dziwne że testy mogą nie wychodzić! Jak dziecko będzie leniuszek po mężu to dopiero beta z 11 dpt będzie wiarygodna 🫣

Maggie_93, Alina Malina, Yahu lubią tę wiadomość

Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
    Starania od początku 2023
    Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz

Czynnik męski - kryptozoospermia (pojedncze plemniki)
    Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy, insulinooporność

Pierwsza próba grudzień 2024 ❌️
    USG piersi wykazało niewielki guzek - badania w styczniu ✅
    I IVF 27.02.25 6x🥚 zamrożonych i czekają na małża 🥺
    II IVF - 28.08.25 23x🥚 + 4🥚 -> (2 doba) 14 🦠 -> 1x❄️4.2.2 -> PGT-a (30.09) ZDROWY 🥹
    17.11 transfer🍍-> 26.11 beta <0.2 😢
    III IVF - 26.02.26 16🥚 -> 4❄️
    31.03 transfer 🍍4.1.1 -> 8.04 beta <0.2 😢
    7.05 histeroskopia - NK < 10%; brak stanu zapalnego
    20.08 transfer 🍍4.2.2-> 28.08 beta <0.2 😢
  • Maggie_93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adirella wrote:
    Też uważam że w l4 u Was to dobry pomysł :) sama planuję popracować, ale jak tylko dostanę czerwone światło o lekarza to stop i nara, dyrekcja w pełni mnie popiera 🫣 mam naprawdę wielkie szczęście jak chodzi o pracę 🥹
    Produkujecie w końcu małego człowieka to jest coś ogromnego dla Waszego organizmu 🥹 także trzymam kciuki za Was!
    Ja w każdej mam te same objawy, chociaż teraz trochę bardziej 🤔 ciagnięcie, lekkie skurcze, kłucie jajnika. Narazie 2 transfery nieudane a ten zobaczymy. Widziałam na sierpniowym wątku że Piękno miała bętę 10 w 8dpt, więc nie dziwne że testy mogą nie wychodzić! Jak dziecko będzie leniuszek po mężu to dopiero beta z 11 dpt będzie wiarygodna 🫣

Dokładnie! Ja też widziałam już tyle różnych historii odnośnie bety, że nie ma co się sugerować. Albo odnośnie serduszka, pamiętam na wątku mojej poprzedniej kliniki dziewczyna była 24 dpt i był zamazany obraz nic nie było widać a dwa tygodnie później pięknie serduszko biło. Jest bardzo dużo różnych historii

Dziewczyny, nie wiem czy któraś z Was ma niedoczynność tarczycy (bez Hashi) i może słyszała ten temat. Zrobiłam dzisiaj tsh też razem z beta aby zobaczyć sobie poziom, biorę dość dużą dawkę leku (75), cały czas miałam ok 1 poziom a teraz patrzę 4,3 !!!! (Jest narazie tylko wynik tsh) i wpadłam w osłupienie… ale coś czytam, że estrofem potrafi podnosić poziom tsh, i póki poziomy hormonów tarczycy są prawidłowe nie ma co się martwić

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
  • Maggie_93 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam betę: 4082 mIU/ml 🥹🥹🥹🥹

Arisia, Kompotlinka, Plis, Alina Malina, Adirella, Yahu lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022 r.
    Kariotyp ✅
  • Plis Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_93 wrote:
    Mam betę: 4082 mIU/ml 🥹🥹🥹🥹

Aaaaaaaaaaa 🥳🥳🥳🐣🩷🩷🩷🩷 yeah ! 💪

Co do TSH to czytałam kiedyś, ze jesli bierzesz leki i zajdziesz w ciążę to trzeba szybko powiadomić lekarza i modyfikować dawke bo podobno dzidzius od samego poczatku korzysta z Twojego wiec bedzie Ci "zabierac" - widac po becie i TSH ,ze sie tam na dobre zadamawia! Boze Maggie CUDOWNIE 🥰🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia, 17:48

Maggie_93 lubi tę wiadomość

ŻPN typu 2

‹‹ ‹ 293 294 295 296 297 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ