SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Maggie_93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma się czego obawiać. Mnie bardziej stresowały urlopy czy wyjścia z pracy aby jechać na monitoring, miałam praktycznie za każdym razem 3-4 wizyty podglądu. I nagle w sobotę lekarz mówi, że proszę pojawić się w poniedziałek i musisz brać na żądanie 🙈
    Jak już wszystko ruszy daj znać jakie zastrzyki to zawsze coś poradzimy. Ale tak jak Alinka mówi wszystko jest w internecie. Mi doktor wręczył jakąś ulotkę o zastrzykach i nauczyłam się właśnie z filmików na YT i instrukcji dołączonych do zastrzyków. Żadne położne mi nie wytłumaczyły 😅 to tak pięknie brzmi tak samo jak opieka psychologa a nie zaproponowano mi nawet nie wspomniano o takim czymś 🙈
    Ja miałam 3 stymulację więc luzik do przeżycia, nawodnienie w trakcie i duża podaż białka i będzie dobrze.

Starania od 10.2022 r.
    Klinika Niepłodności od 01.2025 r.
    Ona: 93’ niedoczynność tarczycy, badania w normie, AMH: 7,03
    Kariotyp ✅
    On: 88’
    oligoasthenoteratozoospermia, badania hormonalne ✅
    Genetyka:
    kariotyp ✅
    CFTR ✅
    AZF ✅
    fragmentacja DNA 13 %, Mioxys podwyższony
    I IVF start marzec 2025: Pobranych 13 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    II IVF start lipiec 2025: Pobranych 24 🥚 -> 9 dojrzałych -> Brak zarodków
    Androlog sierpień 2025->Hormony dla Niego: Clostilbegyt-> Poprawa
    Zmiana kliniki
    III IVF czerwiec 2026, stymulacja Provera + Menopur 150j. + Puregon 150 j. -> Pobranych 22 🥚 -> 15 dojrzałych -> 6 zapłodnionych-> ❄️
    FET 11.08.2026, 6dpt ⏸️, beta:
    6dpt: 33,90 mIU/ml,
    8dpt: 138,40 mIU/ml
    10dpt: 301,00 mIU/ml
    16 dpt: 4082,00 mIU/ml
    24 dpt: USG w klinice ⏳
  • Yahu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei panicznie boję się widoku wkłuwania igły w ciało. Od razu wiedziałam, że żadnego zastrzyku nie zrobie sobie sama, żeby nie wiem co 🙈 na instruktaż przy pierwszej punkcji poszłam z mężem do położnej w klinice, wszystko mu wytłumaczyła. Do dzisiaj pamiętam pierwszy zastrzyk, który mi robił, ja trzymałam fałd na brzuszku, a ręce to mi się trzęsły jak galareta 😅 ale to są tak małe igiełki, że te wkłucia nie są bolesne, jeszcze jak dostaniesz w penie, to naprawdę są lajtowe. Niektóre płyny lekko szczypią, ale wszystko do przeżycia. Jak taka boidupa jak ja dała radę znieść trzy stymulacje, a później jeszcze zastrzyki najgorszego dziada Neoparinu do 12tc, to nie masz się czego obawiać, bo na pewno dasz radę! 😊 i tak, wszystkie zastrzyki robił mi mąż, a raz jak był w delegacji to zgadałam się z dziewczyną z wątku z mojej kliniki i ona przyjechała do mnie i zrobiła mi zastrzyk o 6:30 rano. A jak się później okazało w swoje urodziny 😅 więc powiem Wam, ze tu na forum naprawdę można spotkać dobre duszyczki 💚

👩‍🦰34🧔🏻‍♂️37
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)

I IVF
    → 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    →06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    →12.25 p.PPOS → 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
    20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵
    32+4 - III prenatalne 1800 g 💙

preg.png
  • Yahu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie, dziękuję że pytasz 🙏 czuje się w miarę OK, jest sporo ciężej odkąd brzuszek przybiera mocniej na masie, ale uważam, że nie mam co narzekać. Szybko się męczę, brzuszek czasem przydusza bo napiera na żebra, w nocy gorzej śpię i pół nocy przewracam się z boku na bok, mimo że przez całą ciąże miałam super spanie, tak teraz tragiczne 😅 ale może organizm mnie przygotowuje, że niedługo gorszy sen to będzie norma na najbliższe długie miesiące 😅 mąż tylko odlicza, że jeszcze 1,5 tygodnia i CC, więc trzeba wytrzymać. Z jednej strony żal, że to już zaraz, a z drugiej nie mogę się doczekać leżenia na brzuchu i swobodnego oddychania 😆

👩‍🦰34🧔🏻‍♂️37
    AMH 2,6 (11.25)
    ❌ V R2 - hetero / MTHFR-hetero / PAI-1 homo, kryptozoo-
    ✅ kariotyp, genotyp Bx -2DS2, -2DS3 | histero + CD138 (0/10)

I IVF
    → 09.23 p.krótki → 8🥚→ 7xMII→ PICSI →2❄️
    I FET 2BC → CB ❌
    II FET 2BC

II IVF
    →06.25. p.długi → 6🥚→ 3xMII→ PICSI
    III ET 2-dn. 5A+4B

III IVF
    →12.25 p.PPOS → 20🥚→ 10xMII → PICSI → 4❄️
    →15.01.26 - IV FET 4BA, CS, prog. 15,2 (Accofil, Prograf→ Encorton)
    β: 5dpt 32,4 | 6dpt 45,90 | 8dpt 56,2 | 9dpt 91,7 | 11dpt 219,0 | 14 dpt 360,2 | 16 dpt 763,0 | 20 dpt 2719,5
    27 dpt CRL 3,9 mm i 💗🥹
    12+4 - I prenatalne niskie ryzyka ♥️
    20+4 - II prenatalne 362 g Okruszka 🩵
    32+4 - III prenatalne 1800 g 💙

preg.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze 💪 ogarniesz jakoś zastrzyki, jedne wolą same sobie robić inne wolą jak ktoś im robi, ale wszystko jest do przejścia i do przeżycia. Po dwóch dniach już też zapamiętam co jakie leki brać kiedy i ile :D a na początku trochę się bałam bo było tego duzo

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
‹‹ 301 302 303 304 305
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ