X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 19 października, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    U mnie nikt w pracy nie wie o invitro. Kierowniczka wie o problemach ginekologicznych bo miałam zwolnienie ponad 2 tygodnie po poronieniu, potem dwa tygodnie po histeroskopii więc musiałam jakoś to ograć a ona też nie dopytywała. U mnie punkcja w zeszłym roku zbiegła się akurat ze zmianą działu (powiedzmy “awansem”) więc trochę się bałam jak ogarnę zwalnianie na monitoringi i wizyty ale jakoś poszło. Ostatecznie wszystko się przeciągnęło w czasie i nie żałuję tego kroku. Kwestia tego jakie masz relacje z kierownictwem i czy chcesz żeby w pracy wiedzieli.

Teraz też się zastanawiam czy mówić już o ciąży czy jeszcze poczekać, zobaczę jaki klimat panuje jak wrócę jutro po 9 dniach zwolnienia 😅

Ooo to jednak wracasz jeszcze do pracy? Myślałam, że już podzielisz moje losy 😂
    Ja już trochę się przyzwyczajam do siedzenia w domu, ogółem wiem; że to dla nas lepiej 🫣 ale ja mam pracę z pacjentami i pod presją czasu; więc no już przed l4 bywało mi ciężko, a ten krwiak też mógł być z przemęczenia ponoć 🫣

A jak te badania NIPT? Jest decyzja? Ja chyba czekam do prenatalnych, już co ma być to będzie, zawsze można to zrobić, bo nie ma deadline; a sie boje, że i tak nie zdążę dostać wyniku przed USG.

Sikoreczka kiedy u Ciebie wizyta kolejna? 🥰

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: 19 października, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ooo to jednak wracasz jeszcze do pracy? Myślałam, że już podzielisz moje losy 😂
    Ja już trochę się przyzwyczajam do siedzenia w domu, ogółem wiem; że to dla nas lepiej 🫣 ale ja mam pracę z pacjentami i pod presją czasu; więc no już przed l4 bywało mi ciężko, a ten krwiak też mógł być z przemęczenia ponoć 🫣

A jak te badania NIPT? Jest decyzja? Ja chyba czekam do prenatalnych, już co ma być to będzie, zawsze można to zrobić, bo nie ma deadline; a sie boje, że i tak nie zdążę dostać wyniku przed USG.

Sikoreczka kiedy u Ciebie wizyta kolejna? 🥰

Wracam, ale mam ultimatum od męża, że jak zachoruje jeszcze raz do 11 listopada to już nie wrócę 😅 jak się pojawi jakaś inna kwestia zdrowotna to też nie będę się opierać. Ale póki co dla psychiki, chciałabym jeszcze trochę popracować. Jakbym miała inną pracę, tak jak Ty ze zmieniającymi się ludźmi to bym pewnie już nie wróciła.

Co do nifty to chyba zrobimy w tym tygodniu. Ciągle mi to siedzi w głowie więc dla spokoju już zrobimy :)

A jak tam Twoje objawy? Mdłości męczą?

Chmurka21 lubi tę wiadomość

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 7,2 cm.
    dawaj fasolko 🤞

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 19 października, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wiedzą rodzice z obu stron. Ze względu na zabiegi różne i pomoc w odbiorze np. męża z kliniki po operacji żpn wie też siostra bo ja byłam w takim stresie żebym nie dał rady jechać. Plus moi rodzice też dlugo sie starali o nas i mama jest moją ostoją w tym wszystkim.

W pracy nie wie nikt i nie chce żeby wiedzieli. Zamierzam powiedzieć w pracy po najbliższej wizycie o ile będzie ok bo nie chce ich zostawić na lodzie a trudno będą mieli mnie zastąpić a chce pracować max do świąt. Może mówię szybko ale nawet jak sie po drodze coś stanie to są teraz przepisy o skróconym macierzyńskim to i tak by sie dowiedzieli ale mam nadzieje dotrwać do maja. 😀

Chmurko to niesamowite że zaniedługo pierwsze prenatalne! 💚 ja po cichu myśle o dodatkowych badaniach typu nifty przed prenatalnymi ale zobaczymy co doktorek powie.

Wizytuje w środę i zaczyna sie już powoli myślenie co tam i stresik. 😁

Dbajcie o siebie dziewczyny ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października, 22:14

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 19 października, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna
    Mdłości, zgaga, w ogóle co nie zjem to się źle czuję. Ale gorsza sprawa to te wybuchy gorąca, poty, mega płytki sen…. Ja codziennie się budzę po 4-5 razy w nocy, nigdy wcześniej tak nie miałam. Rozmawiałam z lekarzem i te objawy mogą być od tego obniżonego tsh. Mam nadzieję, że to przejściowa nadczynność ciężarnych, a nie jakiś Graves Basedow 🫣 zwłaszcza, że ja nigdy nie leczyłam się na tarczycę, masakra.

Sikoreczka
    A w sumie masz rację, jak będziesz się lepiej z tym czuła, to powiedz. Ja chciałam powiedzieć pod koniec października i odejść od grudnia, ale jak widać wyszły jakieś sytuacje niezaplanowane 🫣
    Noo, ja chciałam zrobić tak jak Ty z tym NIPT, ale tak mam ustawione te prenatalne, że już chyba nie zdążę, więc jednak chyba odpuszczam na razie.
    Ooo super, że już w środę ❤️ i to będzie już Twój ostateczny lekarz prowadzący?
    W ogóle super, że masz w mamie wsparcie takie, ja mam dobry kontakt z mamą, ale ona w ogóle nie wie o staraniach 😂 o ciąży na razie też nie. Jakoś ja jestem taka zosia samosia i nie chciałam jej zawracać tym głowy.

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 20 października, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko umów sie do tego endokrynologa. Obstawiam że sa jakieś leki które pomogą Ci na tą tarczycę. Rozlegulowana tarczyca potrafi dać w kość. A dużo chorob jest związanych z ciąża a po ciąży znikają wiec narazie nie rozkminiałabym jakiś innych chorób.

A NIPT w razie W zawsze można zrobić po prenatalnych. W sumie jak mi prenatalne wyjdą tak że nie zdążę z dodatkowymi badaniami to raczej jak byłoby wszystko ok to też bym zrezygnowała.

Tak już u prowadzącego, polecił mi go doktor z kliniki więc mam nadzieję że sie polubimy. 😁

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: 20 października, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    U mnie wiedzą rodzice z obu stron. Ze względu na zabiegi różne i pomoc w odbiorze np. męża z kliniki po operacji żpn wie też siostra bo ja byłam w takim stresie żebym nie dał rady jechać. Plus moi rodzice też dlugo sie starali o nas i mama jest moją ostoją w tym wszystkim.

W pracy nie wie nikt i nie chce żeby wiedzieli. Zamierzam powiedzieć w pracy po najbliższej wizycie o ile będzie ok bo nie chce ich zostawić na lodzie a trudno będą mieli mnie zastąpić a chce pracować max do świąt. Może mówię szybko ale nawet jak sie po drodze coś stanie to są teraz przepisy o skróconym macierzyńskim to i tak by sie dowiedzieli ale mam nadzieje dotrwać do maja. 😀

Chmurko to niesamowite że zaniedługo pierwsze prenatalne! 💚 ja po cichu myśle o dodatkowych badaniach typu nifty przed prenatalnymi ale zobaczymy co doktorek powie.

Wizytuje w środę i zaczyna sie już powoli myślenie co tam i stresik. 😁

Dbajcie o siebie dziewczyny ❤️

U nas też wiedzą rodzice, moje przyjaciółki i przyjaciel męża. Po poronieniu jednak potrzebowaliśmy wsparcia przyjaciół. Jedna przyjaciółka przechodziła to samo dwa razy więc była dla mnie dużym oparciem w tym czasie.

Chmurko mega współczuję objawów. Mam nadzieję, że endokrynolog coś zaradzi. Ja mam czasem tak że budzę się o 2/3 całkowicie wyspana i nie śpię do 5/6. Zawsze byłam zmarzluchem a teraz w ciąży rzeczywiście jest mi cieplej ale nie mam na szczęście takich uderzeń gorąca.

Sikoreczko to kciuki za środę. Nie ma innej opcji niż rosnący brzuszek do maja 🥰 mój mąż wczoraj wieczorem jak się przebierałam to stwierdził że trochę już widać, mimo że na wadze póki co bez zmian. Ale chyba muszę się wziąć za jakieś lekkie ćwiczenia bo zaczynam też powoli odczuwać brak ruchu :(

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 7,2 cm.
    dawaj fasolko 🤞

preg.png
  • Fler Ekspertka

Wysłany: 20 października, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o invitro nie mówię z tego względu, że niestety ale leczenie niepłodności mnie nauczyło, że to wszystko może trwać i na nic nie ma gwarancji :( także bałabym się, że cały proces się przeciągnie i przez to, że w pracy będą wiedzieli o moich staraniach to np. ominie mnie awans czy podwyżka.

W ogóle o staraniach wiedzą tylko moje 2 przyjaciółki :D rodzicom chcieliśmy zrobić niespodziankę.. a że później wyszło tak, że jednak musieliśmy przystąpić do invitro to stwierdziliśmy, że po co im teraz mówić skoro lepiej powiedzieć jak już zaraz będę w ciąży :D z perspektywy czasu to może i nawet żałuję tej decyzji bo jednak bardzo często chciałam szczególnie mamie wygadać się ze wszystkiego

Sikoreczka, mam od 3 do 7 dc aromek ale tylko pół tabletki :) fajnie, że masz poleconego lekarza, to zawsze lepiej niż próbować szukać po znanym lekarzu :D fajnie, w sumie, że rodzina wiedziała o straniach przynajmniej wiedzą co się dzieje bo mi już czasem też ciężko odpowiadać, że wszystko w porządku i no nic się u nas nie dzieje :D i trzymam kciuki w środę!

Letnia, ja w dzień punkcji dostałam receptę na aromek i dałam znać lekarzowi w 1 dc to dostałam info, że właśnie mam przyjmować od 3 do 7dc, a wizyta dopiero w 14 dc... a dostałaś coś na wspomaganie owulacji czy dopiero będziecie to ustalać na wizycie?

Chmurko, chciałabym pomóc ale kompletnie się nie dziwię, że stresujesz się prenatalnymi :( nie ma w tym nic dziwnego, ale no musisz chyba po prostu uwierzyć, że wszystko jest w jak najlepszym porządku <3 i może właśnie cieszyć się z tego, że dowiesz się jaka płeć :D a tak w ogóle miałaś kiedyś napisać jak udało Ci się zmienić z mężem podejście do życia na takie pozytywne bo mnie to ciekawi :D
    Nadczynność też kiedyś miałam i rzeczywiście ciężko mi wtedy było.. ale właśnie z tym to koniecznie idź może właśnie jeśli na NFZ to najpierw do rodzinnego a on wtedy może gdzieś Cię wyślę na cito. Przykro mi, że się ta fatalnie czujesz ale no to ewidentnie jest sygnał do siedzenia w domu ...

Małowybitna, super, że już widać brzuszek <3 a co do ruchu to się nie dziwię, ale ja tam wychodzę z założenia, że codzienny spacer to fajna aktywność ale ciała ale i dla głowy

Estero, no właśnie też tak trochę jest, że mało jest osób, które tak naprawdę zrozumieją tą drogę dopóki same jej nie przejdą.

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    09.2025 kwalifikacja do ivf
    75 fostimon+75 menopur➡️ 75 fostimon+150 menopur+orgalutran➡️ ovitrelle
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    Neoparin x10
    FET- 10.2025
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 20 października, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie...

A mi sie nie udalo przelozyc tej wizyty ani zapisac na pecherzykowe. Najwczesniej moge isc do medicover 29.10, a serduszkowe zlstaloby 5.11.
    Nie ma lekarza, nie ma terminow, prywatnie kosztuje 400-500 zl a tez nie chce isc do przypadkowego lekarza.

Tymczasem u mnie zupelny brak objawow. Nie mam nudnosci, brzuch i cycki nie bola, jedyne co to wiecej spie i pije ale to moze byc i od lekow. W zwiazku z tym wykancza mnie niepewnosc i brak kontroli, to ze nie wiem co sie dzieje i czy sie rozwija.

👧🏼30 lat.
    AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.
    Badanie nasienia - czerwiec 2025
    Liczba plemnikow w ml: 60 tys
    Typ B: 20%, typ D : 80%

Badanie nasienia - lipiec 2025
    ❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
    ✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
    ❌️Morfologia: 2%
    ✅️Żywotność: 62%
    ❌️Fragmentacja DNA: 46%
    ❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    21.07 - rozpoczecie symulacji (Rekovelle + Orgalutran + Menopur,)
    28.07 - podgląd stymulacji, 14 pecherzyków 7-28mm, hormony prawidlowe
    30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
    1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona -> ❄️ 5.1.1
    4.10 - FET (EmbryoGlue)
  • Fler Ekspertka

Wysłany: 20 października, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera, może zapisz się do medicover na ten 29.10. Ja też mam tam często problem z wizytami ale chyba recepcjonistka mi kiedyś podpowiedziała żeby czatować ok. godz. 7 i 15 bo wtedy aktualizują nowe/przełożone wizyty i rzeczywiście nieraz udało mi się tak załapać, także spróbuj może 🙂

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    09.2025 kwalifikacja do ivf
    75 fostimon+75 menopur➡️ 75 fostimon+150 menopur+orgalutran➡️ ovitrelle
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    Neoparin x10
    FET- 10.2025
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 20 października, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta dziewczyny, w środę mam wizytę na NFZ i chce skierowanie do endokrynologa.
    Dziekuje za wsparcie ❤️

Estera
    Kurde to faktycznie ceny jakies kosmiczne 🫣 z jakiego jestes województwa?
    Słuchaj nie stresuj się brakiem objawów, bo na 99 procent nie znaczy to nic złego. To mega wczesna ciąża, te objawy chyba są też większe jak beta hcg rośnie gwałtownie, mi wróciły mdłości i wymioty w 10tc, a wcześniej miałam z tydzień spokoju 🫣 w sensie chodzi mi o to, że chyba objawy pojawiają się z czasem, a też w sumie nie muszą. Mam koleżanki, które żeby nie rosnący brzuch nie wiedziałaby, że są w ciąży 😂 przyrosty bety masz ekstra, więc spróbuj się odprężyć i być dobrej myśli ❤️

Fler
    My w czasie leczenia niepłodności korzystaliśmy z pomocy terapeutki medycyny chińskiej. I ta filozofia życia w nas się zakorzeniła 😂 tam jest dużo o odpuszczaniu, o kontakcie z naturą, diecie dostosowanej do por roku. Mi to wszystko bardzo pomogło w pracy, z osoby która ciągle się stresowała, zaczęłam mieć wj 🫣 wiem jak to brzmi, ale jakoś wracałam myślami w kryzysowych sytuacjach, że te nerwy mi nic dobrego nie przyniosą, że zle prowadzenie się (dieta, stres itp) niekorzystnie wpływa na jing, które jest dane raz na całe życie 😂 i jak się wypali to koniec 😂😂 do tego akupunktura, która jakoś tak powodowała redukcję stresu 🫣 jakbyś była bardziej zainteresowana to priv 😂😂😂

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 20 października, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lubelskiego. Zapisalam sie na 29 i na liste rezerwowa
    gdyby wpadlo cos na piatek 24 , a na serduszkowe juz chyba dotrwam do tego 5.11. Pozycze spokoj od Chmurki 😅

👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
    4.10 - FET (EmbryoGlue)
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 20 października, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba juz nie mam co sie przejmowzc terminami...
    Wlasnjie dostalam krwawienia, zakladam ze juz po wszystkim

👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    4.10 - FET (EmbryoGlue)
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 20 października, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Chyba juz nie mam co sie przejmowzc terminami...
    Wlasnjie dostalam krwawienia, zakladam ze juz po wszystkim

Esterko masz piękna bete. Krwawienia w ciazy sie zdarzają, mocne krwawienie? Badałaś progesteron przy becie? Spróbuj sie kochana dostać gdzieś do lekarza lub zadzwoń do kliniki i powiedz jaka jest sytuacja. Wcisną Cie gdzieś napewno żeby zlokalizować skąd krwawienie.

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 20 października, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta byla w piatek, cos sie moglo zmienic... czuje napiecie w dole brzucha. Progesteron mialam ponad 60, sa to po rpostu spore jasnobrazowe plamienia. Klinika kazala jechac na sor

👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    4.10 - FET (EmbryoGlue)
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 20 października, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Beta byla w piatek, cos sie moglo zmienic... czuje napiecie w dole brzucha. Progesteron mialam ponad 60, sa to po rpostu spore jasnobrazowe plamienia. Klinika kazala jechac na sor

Kochana jedź na SOR, zobaczą co i jak i może choć trochę Cię uspokoją. 💚

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: 20 października, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Tak jak napisała Sikoreczka, plamienia się zdarzają i dopóki nie ma żywej krwi to nie ma się czym martwić. Daj znać po wizycie na sorze.

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64

dawaj fasolko 🤞

preg.png
  • letnia Koleżanka

Wysłany: 20 października, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esterko trzymaj się, to jeszcze wcale nie musi znaczyć nic złego, jak już wiele razy na forum dziewczyny miały różnego rodzaju krwawienia, a wszystko było okej, ściskam mocno🤞❤️ co do Medicover, warto często odświeżać aplikację, pojawiają się terminy z dnia na dzień.

Fler, powiem Tobie, że moja Pani doktor niezbyt wiele mówi, ja wnioskuję z tego co wyczytałam, że podchodzę na cyklu sztucznym skoro przyjmuję estrofem 3x dziennie.

Chmurko, pozytywnie zazdroszczę tego spokoju, ja właśnie z tych stresujących się wszystkim 🙈

Starania od 09.2023

👩🏻 30l
    Owulacja prawidłowa
    Hormony prawidłowe
    Drożne jajowody

🧔🏻‍♂️ 30l
    Hormony w normie
    USG w normie
    Oligospermia
    Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln

08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 20 października, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po przyjeciu, pecherzyk ciazowy jest, 7mm, zoltkowego nie widac, na lewym jajniku pojawila sie torbiel 2,5cm.

Dzis mam wziac podwojna dawke progesteronu a jutro przyjmie mnie moja lekarka w klinice. Tyle na ten moment wiem, plamie dalej

👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.

Hormony:

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    4.10 - FET (EmbryoGlue)
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 20 października, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estera95 wrote:
    Jestem po przyjeciu, pecherzyk ciazowy jest, 7mm, zoltkowego nie widac, na lewym jajniku pojawila sie torbiel 2,5cm.

Dzis mam wziac podwojna dawke progesteronu a jutro przyjmie mnie moja lekarka w klinice. Tyle na ten moment wiem, plamie dalej

Na SORze mogą mieć wątpliwej jakości usg stąd nic nie widać. Ale pecherzyk ładny jak na ten dpt. U mnie było 5,5 mm 16 dpt ale to o wiele za szybko żeby było w nim coś wyraźnie widać. Odpoczywaj dużo, proga bierz, ja wierzę że będzie ok. 💚

Estera95 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 20 października, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedź na sor! Ja miałam różowo-czerwone plamienie, a potem brązowe przez 4 dni łącznie i wyszedł krwiak. Na razie spokojnie. I koniecznie daj znać. Trzymam kciuki!

Edytuje bo zanim zdążyłam odpisać to tu juz aktualizacja.

A wiadomo skąd krwawienie? Z tej torbieli?

Dobrze, że jutro w klinice Cię obejrzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 19:46

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png