X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
Odpowiedz

Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)

Oceń ten wątek:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 21 października, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esterko dobrze że wzięłaś L4, dużo odpoczywaj ❤️

Chmurko ja o 20 zasypiam na kanapie ale o 5 rano już moge działać. 😜 tydzień do prenatalnych.. kiedy to zleciało? :D

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • letnia Koleżanka

Wysłany: 21 października, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esterko jestem dobrej myśli i wierzę, że będzie dobrze, odpoczywaj teraz ❤️

Chmurko cieszę się, że już lepiej u Ciebie ze snem, regeneracja to podstawa 😊

Wyobraźnia, dobrze wiedzieć, że powoli wracasz do siebie, trzymam mocno kciuki za Ciebie ❤️

U mnie nic nowego, jutro mam wizytę przygotowującą do transferu więc coś więcej będę wiedziała. A prywatnie to trochę emocjonalnie jestem przetyrana, pies mi ostatnio bardzo choruje, a jest moim najukochańszym przyjacielem, no i jakoś tak skupiona na nim mocno jestem, ciągle wizyty, zabiegi, znieczulenia, dzisiaj miał padaczkowy atak 😥 sorki, że tak poza tematem, jakoś tak musiałam to gdzieś wyrzucić z siebie

Starania od 09.2023

👩🏻 30l
    Owulacja prawidłowa
    Hormony prawidłowe
    Drożne jajowody

🧔🏻‍♂️ 30l
    Hormony w normie
    USG w normie
    Oligoospermia
    Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln
    Koncentracja 10.1025 - 4.9 mln (poprawa po Clostilbegyt)

08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
    11.10.2025 - punkcja, 19x🥚➡️ 6 zarodków
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️3AA ❄️3AB ❄️3BB ❄️3BC

10.2025 - transfer?
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 21 października, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letnia bardzo mi przykro. Ja swojego przyjaciela pożegnałam rok temu w sierpniu a przez ostatnie półtora roku zrobiliśmy wszystko żeby żył o każdy miesiąc dłużej. Rozumiem Twój ból. Miziam pieska wirtualnie i mam nadzieję że wydobrzeje - sama niekiedy byłam w szoku że faktycznie goi sie jak na psie nie jest kłamstwem. Choć taka padaczka potrafi dać w kość. 😪

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 22 października, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letnia, rozumiem doskonale, my mamy 10letniego kocura, najkochanszy kot na swiecie i jak cos mu sie dzieje to przezywam cala sobie i od razu latam po wetach.

Ja juz po mojej nadprogramowej wizycie. Troche jestem uspokojona, ale tylko troche. Pojawil sie pecherzyk zoltkowy i cien zarodka. Natomiast ksztalt ciazowego jest bardzo splaszczony i to mnie mega martwi. Dr powiedziala ze jest o niebo lepiej niz wczoraj, ze to co jest dzis to juz jest bardzo dobry obraz i ze przy tej becie, zoltkowym i pojawiajacym sie zarodku trzeba byc poki co dobrej mysli i nie rsz widywala takie pecherzyki na tym etapie...

Ogolnie partner powiedzial ze jechalismy do kliniki jak na sciecie, na co pani dr odpowiedziala, ze ona tez, bo szykowala sie po wczorajszym obrazie, ze bedzie musiala przekazac najgorsze wiesci ale ze dzis to cala klinika odetchnie z ulga i poszla pokazac zdjecie embriologom i pielegniarkom. Jesli chodzi o empatie i kontakt z lekarzem to lepiej nie moglismy trafic. W piatek na wszelki wypadek mamy zrobic bete a za tydzien mamy usg

Ja poki co jestem w zawieszeniu. To taki rollercoaster emocji... radosc jesli sie pojawia to tylko na ulamek sekundy, tak to sinusoida mniejszego badz wiekszego stresu, od wydarzenia do wydarzenia.

👧🏼30 lat.
    AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.
    Badanie nasienia - czerwiec 2025
    Liczba plemnikow w ml: 60 tys
    Typ B: 20%, typ D : 80%

Badanie nasienia - lipiec 2025
    ❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
    ✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
    ❌️Morfologia: 2%
    ✅️Żywotność: 62%
    ❌️Fragmentacja DNA: 46%
    ❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    21.07 - rozpoczecie symulacji (Rekovelle + Orgalutran + Menopur,)
    28.07 - podgląd stymulacji, 14 pecherzyków 7-28mm, hormony prawidlowe
    30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
    1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona -> ❄️ 5.1.1
    4.10 - FET (EmbryoGlue)
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 22 października, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letnia
    ja nie mam zwierzaka, ale kiedyś jako dziecko miałam psa, który zachorował na nowotwór i ciężko było się nam z nim pożegnać 😢 także rozumiem ból.

Estera
    Uff, to jakieś dobre informacje. Na tym etapie z dnia na dzień pojawiają się jakieś nowe struktury.
    Rozumiem Twoje zawieszenie, aczkolwiek tak sobie myślę, że ta cała ciąża niestety tak wygląda… ciągle jest się czym stresować 🫣 także postaraj się, na ile to możliwe, puścić to wolno.
    Trzymam kciuki; oby wszystko było dobrze 🥰

Estera95 lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • Minime Nowa

Wysłany: 22 października, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

jestem zupełnie nowa na forum, ale że sama po odebraniu wyników mojego faceta szukałam jakiegokolwiek pocieszenia to pomyślałam, że podzielę się swoją (jeszcze nieskończoną) historią. U mnie były mutacje genów odpowiadające za krzepliwość + za wysoka prolaktyna. Byłam pewna, że "wina" jest po mojej stronie i po uregulowaniu prolaktyny będzie wszystko ok, ale że ciąży nadal nie bylo, a byłam po jednym poronineniu ponad rok wcześniej - zrobiliśmy badanie nasienia.

Po wynikach szok - facet aktywny, niepijący, niepalący, szczupły - koncentracja 6,3 mln/ml, ilość całkowita 12,6 mln, morfologia 0%.. byłam załamana, androlog i ginekolog jakieś 2-3 miesiące temu powiedzieli, żeby rozważyć in vitro.
    Facetowi (i sobie też) wprowadziłam suple i restrykcyjną dietę.

W dniu, kiedy miałam umawiać się na wizytę w klinice, zupełnie niespodziewanie wyszedł mi dodatni test. Aktualnie skończony 6 tc, na usg jest zarodek z sercem. Nie wiem jak się skończy ta historia, ale jak widać nie można się załamywać takimi wynikami. Trzymajcie za mnie kciuki :)

Chmurka21 lubi tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 22 października, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minime wrote:
    Cześć,

jestem zupełnie nowa na forum, ale że sama po odebraniu wyników mojego faceta szukałam jakiegokolwiek pocieszenia to pomyślałam, że podzielę się swoją (jeszcze nieskończoną) historią. U mnie były mutacje genów odpowiadające za krzepliwość + za wysoka prolaktyna. Byłam pewna, że "wina" jest po mojej stronie i po uregulowaniu prolaktyny będzie wszystko ok, ale że ciąży nadal nie bylo, a byłam po jednym poronineniu ponad rok wcześniej - zrobiliśmy badanie nasienia.

Po wynikach szok - facet aktywny, niepijący, niepalący, szczupły - koncentracja 6,3 mln/ml, ilość całkowita 12,6 mln, morfologia 0%.. byłam załamana, androlog i ginekolog jakieś 2-3 miesiące temu powiedzieli, żeby rozważyć in vitro.
    Facetowi (i sobie też) wprowadziłam suple i restrykcyjną dietę.

W dniu, kiedy miałam umawiać się na wizytę w klinice, zupełnie niespodziewanie wyszedł mi dodatni test. Aktualnie skończony 6 tc, na usg jest zarodek z sercem. Nie wiem jak się skończy ta historia, ale jak widać nie można się załamywać takimi wynikami. Trzymajcie za mnie kciuki :)

Super ❤️
    Ale jeśli tylko raz robiliście badanie, a potem wjechały suplementy itp to może nastąpiła poprawa :) zresztą wyniki nie są aż tak tragiczne w mojej opinii - mój mąż ostatnio dobił do koncentracji 0.2mln….
    Więc super, że udało się naturalnie i trzymam kciuki za pozytywne zakończenie 🥰

Estera95 lubi tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Minime Nowa

Wysłany: 22 października, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 tak, możliwe, że wyniki się poprawiły, pozytywny test wyszedł na 2/3 tyg przed planowanym kolejnym badaniem.

I tak się cały czas zastanawiam czy mimo ciąży wysłać go jeszcze na te badania (z fragmentacją), bo cały czas mam z tyłu głowy, że różnie z tą ciążą może być, to taki wczesny etap.. i gdyby coś było nie tak to z badaniami jestem o krok do przodu jednak przy kolejnych staraniach. A z drugiej strony jak wyniki wyjdą złe, a ja w ciąży, to będę się martwić podwójnie.

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 22 października, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minime wrote:
    Chmurka21 tak, możliwe, że wyniki się poprawiły, pozytywny test wyszedł na 2/3 tyg przed planowanym kolejnym badaniem.

I tak się cały czas zastanawiam czy mimo ciąży wysłać go jeszcze na te badania (z fragmentacją), bo cały czas mam z tyłu głowy, że różnie z tą ciążą może być, to taki wczesny etap.. i gdyby coś było nie tak to z badaniami jestem o krok do przodu jednak przy kolejnych staraniach. A z drugiej strony jak wyniki wyjdą złe, a ja w ciąży, to będę się martwić podwójnie.

Może odpuść sobie. Ta fragmentacja to nie pamiętam, ale czeka się na nią max kilka dni, więc nawet jeśli serio coś się wydarzy, to jakoś mega to nie przyspieszy działań.
    A jednak to też parę stówek kosztuje jak pamiętam, a dodatkowo niepotrzebny stres. W sumie to tylko wynik, a liczy się efekt :)

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 22 października, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minime witamy 🥰

Ja bym też odpuściła fragmentację. Jeden siłacz dał radę wiec musialbyć ok :) niepotrzebnie tylko stresy ❤️ u nas nie robiliśmy nigdy rozszerzonych badań bo nie było z czego a póki co 8 tydzień ciąży skończony. 💚

Esterka to są bardzo dobre wiadomości. A jak z tymi plamieniami?

Ja jestem po USG bombel ma 2 cm, serduszko bije. Ten mój brak objawów rośnie, za 3 tygodnie wizyta za 4 prenatalne. ✊️🥹 obiecuje już sie nie stresować. Lekarz bardzo mi przypasował czuje sie mocno zaopiekowana.

Chmurka21, Malowybitna, Estera95, Fler, Minime lubią tę wiadomość

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 22 października, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Minime witamy 🥰

Ja bym też odpuściła fragmentację. Jeden siłacz dał radę wiec musialbyć ok :) niepotrzebnie tylko stresy ❤️ u nas nie robiliśmy nigdy rozszerzonych badań bo nie było z czego a póki co 8 tydzień ciąży skończony. 💚

Esterka to są bardzo dobre wiadomości. A jak z tymi plamieniami?

Ja jestem po USG bombel ma 2 cm, serduszko bije. Ten mój brak objawów rośnie, za 3 tygodnie wizyta za 4 prenatalne. ✊️🥹 obiecuje już sie nie stresować. Lekarz bardzo mi przypasował czuje sie mocno zaopiekowana.

Uuuu super ❤️
    I nadal zazdroszczę braku objawów, ja dziś myslam, że życie skończę, aż się przeraziłam 🫣
    Zrobiło mi się nagle słabo, gorąco, zaczęłam się trząść, otworzyłam okno, położyłam się przy otwartym a potem poleciałam wymiotować. Całe szczęście po 10 minutach było już ok… bo byłam sama w domu

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko no w sumie w drugą stronę też źle. 😪 kiedy masz ta wizyte u endo?

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Chmurko no w sumie w drugą stronę też źle. 😪 kiedy masz ta wizyte u endo?

Jutro jeszcze idę raz na badania z krwi, dziś otrzymałam skierowanie na NFZ i jutro będę dzwonić szukać 🫣

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

preg.png
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczka, super że maluch rośnie i wszystko dobrze 🥰

Estera, trzymam kciuki, żeby teraz wszystko już było dobrze i bez nerwów 🤞🏼

Chmurko, współczuję tych Twoich objawów. Mnie też jeszcze co jakiś czas muli ale to wszystko do wytrzymania. Natomiast dzisiaj się obudziłam w nocy z bólu biodra 🥴 po powrocie do pracy zaczął mnie pobolewać kręgosłup od dlugiego siedzenia za biurkiem + jeszcze ten brak ruchu. Dzisiaj po obiedzie zarządziłam godzinny spacer bo masakra.
    Miałam dzisiaj też badania krwi na kolejną wizytę no i moja piękna hemoglobina też już poszła w niepamięć 😅 + kilka innych parametrów poza normą więc muszę się zacząć też lepiej odżywiać :(

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 7,2 cm.
    dawaj fasolko 🤞

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Jutro jeszcze idę raz na badania z krwi, dziś otrzymałam skierowanie na NFZ i jutro będę dzwonić szukać 🫣

Trzymam kciuki żeby wyniki wyszły lepsze plus za znalezienie jakiegoś endo. Mów że jesteś w ciąży, muszą Cie gdzieś wcisnąć ✊️

Małowybitna odchyły w morfologii sa na gruncie dziennym w ciazy. Ja sama nie wiem co jesc na to żelazo.. watrobki nie można wiec tu rodzi sie problem. :P

Starania od 06.2022

👦
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Estera95 Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei troche zazdroszcze objawow, bo mnie np brsk mdlosci martwi. Tak bym wiedziala, ze cos sie dzieje. Ale pewnie gdybym je juz miala i przechodzila orzez to, co Chmurka to bym wolala bezobjawowo. Nie dogodzisz 😅

Obysmy wszystkie mialy objawy, ale lekkie i znosne!

Wiekszych plamien po tym nie bylo, pojedyncze brazowe kropki wyplywajace w sluzie z cyclogestu. Teraz najbardziej martwi mnie ksztalt tego pecherzyka, nawet zmierzyc sie go nie da. Jakos przeczekam ten tydzien i zobaczymy, na razie leze i afirmuje :D

Malowybitna, a pytalas lekarza o suplementy? U mnie z kolei ta ferrytyna i witamina D lizą podloge, wiec mocno naciskalam na wskazanie suplementacji. A spacery koniecznie! My z partnerem mowimy, ze trzeba isc wyprowadzic macice na spacer 😅

👧🏼30 lat.
    AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)

🧑🏽 32 lata
    Oligoteratozoospermia.
    Badanie nasienia - czerwiec 2025
    Liczba plemnikow w ml: 60 tys
    Typ B: 20%, typ D : 80%

Badanie nasienia - lipiec 2025
    ❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
    ✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
    ❌️Morfologia: 2%
    ✅️Żywotność: 62%
    ❌️Fragmentacja DNA: 46%
    ❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)

Hormony:
    ❌️FSH: 22
    ❌️SHBG: 11,6

Genetyka:
    ✅️ kariotyp
    ✅️ AZF
    ✅️ CFTR

I IVF:
    21.07 - rozpoczecie symulacji (Rekovelle + Orgalutran + Menopur,)
    28.07 - podgląd stymulacji, 14 pecherzyków 7-28mm, hormony prawidlowe
    30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
    1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona -> ❄️ 5.1.1
    4.10 - FET (EmbryoGlue)
  • Fler Ekspertka

Wysłany: 22 października, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurko, a to ciekawe z tą medycyną chińską :D muszę sobie poczytać. Przykro mi, że masz takie paskudne objawy :( jestem z tych osób co są wrażliwe, że tak powiem na wszystkie czynniki i potrafię zemdleć z różnych powodów :D także wyobrażam sobie jak musisz się strasznie czuć :( zostajesz już na zwolnieniu? Trzymam kciuki za poprawę samopoczucia <3

Sikoreczko, jakie piękne wieści! <3 fajnie, że lekarz Ci przypasował :D jest na tyle spoko, że możecie mieć smsowy kontakt itd?

Esterko, jestem z Tobą myślami <3 musi być wszystko dobrze.. nastresowałaś to koniecznie znajdź teraz siłę na regenerację :)

Małowybitna, z tymi wynikami to też masakra jest... podczas starań miałam za wysoką prolaktynę, za niską ferrytynę i co nie przeleczyłam to pojawiało się kolejne :D teraz przed trasnferem to staram się podwójnie pilnować diety i m.in chce ograniczać cukier do minimum ale jak dziś byłam w sklepie to byłam wręcz wkurzona, że to tak wygląda bo chciałabym już czasem sobie odpuścić i zjeść coś śmieciowego :D

Minime, ogromne gratulacje! :) rzeczywiście albo coś suple poprawiły albo mieliście mega szczęście :D mój mąż miał bardzo podobne wyniki ale u nas niestety przez 2 lata nic... jeśli chodzi o fragmentację to też bym nie robiła, bo ogólnie wyniki nasienia się bardzo wahają więc jeśli np. fragmentacja wyszłaby teraz słabo to niepotrzebnie byś się stresowała a może wcześniej była dużo lepsza

Wyobraźnia, fajnie, że się odezwałaś <3 nie puszczam za Was kciuków :)

Letnia, przykro mi z powodu pieska :( mam nadzieję, że już jest lepiej <3 jak tam wizyta przed transferem?

Estera95, Chmurka21 lubią tę wiadomość

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    09.2025 kwalifikacja do ivf
    75 fostimon+75 menopur➡️ 75 fostimon+150 menopur+orgalutran➡️ ovitrelle
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    Neoparin x10
    FET- 10.2025
  • letnia Koleżanka

Wysłany: 23 października, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malduję się, po wizycie mam info, że za tydzień w środę następna kontrola i nadal estrofem 3x dzień i bez żadnego więcej komentarza, informacji, nic null. Mój wniosek taki, że endometrium jest jeszcze za małe. No ciężko z komunikacją na tych moich wizytach 🥲
    Odebrałam kartę hodowli i zarodki są następujące:
    Dzień 5: 3.1.2, 4.1.2, 3.2.3, 3.2.2
    Dzień 6: 4.1.1, 3.1.1.
    Dziwna forma oceniania, nie widziałam takiej jeszcze, nie wiem czy w takim razie interpretować to w ten sposób, że przykładowo 3.1.2 to jest 3AB.

I jakież moje zdziwienie na wyniki nasienia, koncentracja 4.89 mln/ml 🥹 mąż po zakwalifikowaniu nas do programu przyjmował clostylbegyt, widziałam różne opinie co do tego leku i jego wpływu na nasienie, więc bałam się tego, ale po poorzednim badaniu skoczyło niesamowicie.

Dziękuję Wam za słowa otuchy w sprawie mojego psa, już jest lepiej ale z pewnością czekają nas wizyty u weta, więc będę jeździć po lekarzach ze sobą i jeszcze z kluską 😄

Podsumowując, termin transferu nieznany 😄
    Dzisiaj 8 dc, kłuje mnie lewy jajnik, nie wiem czy coś się dzieje, czy to po punkcji jeszcze jakieś objawy, czy ten estrofem… generalnie nigdy w tej fazie żadnych takich objawów nie miewałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 09:06

Chmurka21, Malowybitna lubią tę wiadomość

Starania od 09.2023

👩🏻 30l
    Owulacja prawidłowa
    Hormony prawidłowe
    Drożne jajowody

🧔🏻‍♂️ 30l
    Hormony w normie
    USG w normie
    Oligoospermia

10.2025 - transfer?
  • letnia Koleżanka

Wysłany: 23 października, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esterko, cieszę się bardzo, że chociaż trochę Cię uspokoili ❤️ afirmuj dalej i odpoczywaj, a ja trzymam kciuki zaciśnięte ✊

Sikoreczko, super, że dzieciolek fajnie rośnie i że trafiłaś na lekarza który Cię uspokaja, bo to też chyba nie jest takie proste znaleźć kogoś odpowiedniego, super że jesteś w dobrych rękach, rośnij dalej dziewczyno ❤️

Chmurko współczuję Ci tych objawów, oby szybko minęły, a jedynym objawem było smyranie i kopanie w brzuszku ❤️

Malowybitna, trzymam kciukasy za poprawę Twoich wyników, może jakaś specjalna dieta dla kobiet w ciąży? Może wprowadzenie jakichś małych dodatków do dań mogłoby pomóc.

Fler jak u Ciebie, wiesz już kiedy transfer? Przyznam, że trochę liczę na to, że wypadnie nam ten sam bądź zbliżony dzień 😄

Minime witaj kochana i gratulacje ❤️ super, że udało Wam się naturalnie, trzymam kciuki, żeby wszystko gładko szło. I tak jak wyżej dziewczyny, ja również odpuściłabym badanie fragmentacji.

Estera95, Chmurka21, Minime lubią tę wiadomość

Starania od 09.2023

👩🏻 30l
    Owulacja prawidłowa
    Hormony prawidłowe
    Drożne jajowody

🧔🏻‍♂️ 30l
    Hormony w normie
    USG w normie
    Oligoospermia

10.2025 - transfer?
  • Fler Ekspertka

Wysłany: 23 października, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letnia, tak dokładnie te oznaczenia wyglądają tak jak mówisz :) u mnie w klinice też stosują tylko liczby :)
    Też liczę na transfer w podobnym czasie :D ja ciągle czekam i czekam i czekam na poniedziałkową wizytę :D dotychczas miałam tylko pół aromku od 3 do 7 dc i to tyle.

Starania od 11.2023
    👩🏼 niedrożny jajowód
    Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
    🧔🏻‍♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
    Koncentracja 4 mln
    09.2025 kwalifikacja do ivf
    75 fostimon+75 menopur➡️ 75 fostimon+150 menopur+orgalutran➡️ ovitrelle
    ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
    Neoparin x10
    FET- 10.2025
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ