Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Esterko ja bym zagadała, Letrox 25 i zbije do mniejszych wartości. Z tarczyca to zawsze trzeba uważać.

Chmurko, u mnie bez zmian. Nic nie czuje, bobas rośnie więc staram się nie świrować. Choć czasem trudno. A nie, jeden objaw mam, wzdecia okropne. Wieczorem to mam brzuch jak w 5 miesiącu ciąży. 😂 a i w pracy ostatnio powiedziałam że jestem w ciąży. Bo u mnie brak ludzi a szkoda mi tych co mieliby zostać, wiec dałam im czas żeby kogoś znaleźli. Estera95, Chmurka21, Malowybitna, Fler, letnia lubią tę wiadomość
                                Starania od 06.2022 Estera95, Chmurka21, Malowybitna, Fler, letnia lubią tę wiadomość
                                Starania od 06.2022

👦
 ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
 👩
 torbiele w piersiach 🔴
 cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
 hormony 3dc 🟢
 udrożniony jajowód🟢
 TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
 I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
 6dpt beta 35 prog 29
 8dpt beta 112 prog 35,5
 12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
 Co miałeś robić - rób
 Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

- 

I jak w pracy zareagowali? 👧🏼30 lat. 👧🏼30 lat.
 AMH: 6,12 ng/ml (czerwiec 2025)

🧑🏽 32 lata
 Oligoteratozoospermia.
 Badanie nasienia - czerwiec 2025
 Liczba plemnikow w ml: 60 tys
 Typ B: 20%, typ D : 80%

Badanie nasienia - lipiec 2025
 ❌️Liczba plemnikow w ml: 1,7 mln
 ✅️Typ A: 7% Typ B:23% Typ C:22% Typ D : 59%
 ❌️Morfologia: 2%
 ✅️Żywotność: 62%
 ❌️Fragmentacja DNA: 46%
 ❌️Mioxys: 2,53 mVmln/ ml (Wartość referencyjna: < 1,36 mV/mln/ml)

Hormony:
 ❌️FSH: 22
 ❌️SHBG: 11,6

Genetyka:
 ✅️ kariotyp
 ✅️ AZF
 ✅️ CFTR

I IVF:
 21.07 - rozpoczecie symulacji (Rekovelle + Orgalutran + Menopur,)
 28.07 - podgląd stymulacji, 14 pecherzyków 7-28mm, hormony prawidlowe
 30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
 1.08 - punkcja -> 6 komórek -> 2 dojrzałe -> 1 zapłodniona -> ❄️ 5.1.1
 4.10 - FET (EmbryoGlue)
- 

Estera95 wrote:I jak w pracy zareagowali? 
 Niby sie cieszą ale jakbym pracowała jak najdłużej to będzie jeszcze lepiej. 😅Starania od 06.2022

👦
 👩
 torbiele w piersiach 🔴
 hormony 3dc 🟢
 udrożniony jajowód🟢
 TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
 6dpt beta 35 prog 29
 8dpt beta 112 prog 35,5
 12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
 Co miałeś robić - rób
 Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

- 

A masz jakis termim od ktorego chcesz isc na l4 czy to zalezy?👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
 Oligoteratozoospermia.

Hormony:

Genetyka:
 ✅️ kariotyp
 ✅️ AZF
 ✅️ CFTR

I IVF:
 30.07 - II podglad 🥚🥚, decyzja o zakonczeniu stymulacji, ryzyko OHSS (trigger: Decepeptyl)
 4.10 - FET (EmbryoGlue)
- 

Estera95 wrote:A masz jakis termim od ktorego chcesz isc na l4 czy to zalezy?
 To zależy jak bedzie. Póki co chciałabym przeżyć pierwszy trymestr bo ciągle zdarzają mi się złe myśli. 😥Starania od 06.2022

👦
 👩
 torbiele w piersiach 🔴
 hormony 3dc 🟢
 udrożniony jajowód🟢
 TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
 6dpt beta 35 prog 29
 8dpt beta 112 prog 35,5
 12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
 Co miałeś robić - rób
 Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

- 

Sikoreczka to już poważnie się robi jak powiedziałaś w pracy 😍 a masz możliwość pracy zdalnej?

Jak było u Was dziewczyny jeśli chodzi o owulację po punkcji? Ja mam wizytę w poniedziałek i trochę się boję, że owulację będę miała wcześniej 🤔 w jakim czasie od owulacji miałyście transfer?Starania od 11.2023
 👩🏼 niedrożny jajowód
 Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
 🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
 Koncentracja 4 mln
 09.2025 kwalifikacja do ivf
 75 fostimon+75 menopur➡️ 75 fostimon+150 menopur+orgalutran➡️ ovitrelle
 ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
 Neoparin x10
 FET- 10.2025
- 

Fler wrote:Sikoreczka to już poważnie się robi jak powiedziałaś w pracy 😍 a masz możliwość pracy zdalnej?

Jak było u Was dziewczyny jeśli chodzi o owulację po punkcji? Ja mam wizytę w poniedziałek i trochę się boję, że owulację będę miała wcześniej 🤔 w jakim czasie od owulacji miałyście transfer?
 Ja w ogole nie mialam po punkcji ale obstawiam ze wczesniej juz miewalam bezowulacyjne tylko wtedy to wyszlo. ale obstawiam ze wczesniej juz miewalam bezowulacyjne tylko wtedy to wyszlo.

Sikreczka, to zrozumiale, ze sie boimy, ale jestes juz w pieknym etapie, tylko mrugnac i juz prenatalne, moze wtedy troche odetchniesz, wszystko bedzie dobrze 🤞🤞🤞👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
 Oligoteratozoospermia.

Hormony:

Genetyka:
 ✅️ kariotyp
 ✅️ AZF
 ✅️ CFTR

I IVF:
 4.10 - FET (EmbryoGlue)
- 

Sikoreczka to super, że powiedziałaś już w pracy! Nie daj się tej presji, jak poczujesz, że to dla Ciebie zbyt męczące lub stresujące, to idź na to L4.

Dziewczyny, ja myślę, że w naszym przypadku przy pozytywnych wynikach, zawsze będzie z tyłu głowy jakiś niepokój… tyle na to czekamy, długą drogę przechodzimy do wyczekanego macierzyństwa. Taka ciąża jest jednak inna niż po prostu spóźniający się okres i dwie piękne kreski na teście.

Fler trzymam kciuki za piękną owulację i poniedziałkową wizytę!Starania od 09.2023

👩🏻 30l
 Owulacja prawidłowa
 Hormony prawidłowe
 Drożne jajowody

🧔🏻♂️ 30l
 Hormony w normie
 USG w normie
 Oligoospermia
 Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln
 Koncentracja 10.1025 - 4.9 mln (poprawa po Clostilbegyt)

08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
 11.10.2025 - punkcja, 19x🥚➡️ 6 zarodków
 ❄️4AA ❄️4AB ❄️3AA ❄️3AB ❄️3BB ❄️3BC

10.2025 - transfer?
- 

Dzieki dziewczyny, chyba nikt nie zrozumie mnie tak jak Wy. 

Mam prace zdalną i bede z niej korzystać no u mnie ludzie lubia przyjsc do pracy chorzy, niestety..

Fler ja transfer miałam w jeszcze kolejnym cyklu niż punkcja i też miałam stres czy bedzie i czy uda sie ja w odpoeiednim czasie na usg wyłapać ale wszystko sie udalo. W poniedzialek ktory to twoj dzien cyklu?

Letnia a Ty kiedy wizytujesz?Starania od 06.2022

👦
 👩
 torbiele w piersiach 🔴
 hormony 3dc 🟢
 udrożniony jajowód🟢
 TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
 6dpt beta 35 prog 29
 8dpt beta 112 prog 35,5
 12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
 Co miałeś robić - rób
 Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

- 

Tak jest Sikoreczko ❤️ czasem ciężko mi się o tym wszystkim rozmawia z przyjaciółką, która nie miała żadnych problemów z ciążą ☹️ wiadomo, że się stara zrozumieć ale to nie to samo 😅

W poniedziałek mam wizytę w 14 dc. Jeśli owulacja nastąpi szybciej to lekarz chyba też potrafi ocenić kiedy była i wyznaczyć odpowiedni termin transferu co? 🤔 chociaż możliwe że owulację będę miała później a na razie sobie po prostu panikuje 😅
 A jak to u Was było w klinikach z badaniami krwi? U mnie preferują żeby zrobić je 2 godziny przed wizytą, także jak mam np wizytę na 13 to o 11 powinnam zrobić badania co wiąże się z tym, że nie mam jak tego ogrywać z pracą 😐Starania od 11.2023
 👩🏼 niedrożny jajowód
 Koncentracja 4 mln
 ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
 Neoparin x10
 FET- 10.2025
- 

Taak, wiem, że to trudne ale sprobuj zaufac lekarzowi, myślę że ogarnie plus te okienko jeżeli chodzi o gotowość przyjecia zarodka jest dość szerokie. plus te okienko jeżeli chodzi o gotowość przyjecia zarodka jest dość szerokie. 

U mnie też badania krwi przed wizytą wiec przed 7 wyjezdzaliśmy do kliniki o 7:30 pobierali krew a lekko po 8 byłam juz w pracy. Daleko masz do kliniki?Starania od 06.2022

👦
 👩
 torbiele w piersiach 🔴
 hormony 3dc 🟢
 udrożniony jajowód🟢
 TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
 6dpt beta 35 prog 29
 8dpt beta 112 prog 35,5
 12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
 Co miałeś robić - rób
 Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

- 

Fler ja również wizyta w poniedziałek tylko prenatalne 😂 + endokrynolog po południu, także intensywnie będzie. tylko prenatalne 😂 + endokrynolog po południu, także intensywnie będzie.

Sikoreczka
 Jak możesz wziąć właśnie pracę zdalną to super opcja! Trochę zazdroszczę, gdyby u mnie była taka opcja, też bym próbowała pracować, no ale u mnie niestety… więc się nudzę 🫣 ale mam kurs angielskiego online i inne jakieś aktywności, to coś tam działam….

Estera
 A Ty też masz wizytę w pon?

Letnia
 Ja wlasnie nadal się nie wyleczyłam z tej presji, że w sumie powinnam pracować, a już od 9tc siedzę… nigdy wcześniej nie brałam l4, nawet na ivf udało się bez dni wolnych jakoś los mi sprzyjał 🫣 to jest chyba jakiś rodzaj zaburzenia psychicznego 🫣

Ja się od dwóch dni dużo lepiej czuję. Pewnie powinnam schizowac, że to ustąpienie objawów, ale ja się cieszę, bo w końcu lepiej się czuję 😂 (nie wiem czy to mądre)
 Jedynie piersi mnie bolą okropnie, jak w nocy wstaje do toalety to muszę je przytrzymywać, bo jak się dyndają to okropnie bolą 😂😂😂
- 

Fler, u mnie badania zazwyczaj są godzinę przed wizytą, po około 45 minutach już są wyniki.

Sikoreczko to prawda, nikt nas nie zrozumie tak dobrze jak osoba, która przechodzi to samo. Dla mnie najgorszy był czas starań, jeszcze bez diagnozy lub w trakcie i rady typu ‚jedździe na wakacje’, ‚przestańcie się starać to się uda’ - to ostatnie usłyszałam od ginekologa 😨 wtedy jeszcze nie wiedziałam o badaniu drożności jajowodów, monitoringów owulacji, mógł już wtedy mi pomóc, bo bezskutecznie staraliśmy się już rok 😢

Chmurko, cieszę się, że lepiej się już czujesz ❤️ a co do presji, też takie miałam podejście, ale zdążyłam zaobserwować kilka przypadków zaangażowanych ludzi, którzy mogli, a nawet powinni odpuścić pracę i być na L4 i tego nie robili, nikt im za to nigdy nie podziękował i zostali potraktowani tak samo jak ci, którzy nie przekładali pracy ponad swoje dobro lub nawet gorzej.

Ja mam możliwość pracy zdalnej 3 dni w tygodniu, ale nie zmienia to faktu, że praca mocno wpływa na mój układ nerwowy, że niekiedy smartwatch wysyła mi przypomnienie o relaksie 😂 dlatego gdyby udało mi się w końcu zajść w ciążę to nie chciałabym ryzykować i chyba nie pracowałabym zbyt długo.

Mam wizytę w środę, dobrze się odżywiam, spaceruję dużo z psem i mam nadzieję, że poznam w końcu datę transferu ✊ Chmurka21 lubi tę wiadomość
                                Starania od 09.2023 Chmurka21 lubi tę wiadomość
                                Starania od 09.2023

👩🏻 30l
 Owulacja prawidłowa
 Hormony prawidłowe
 Drożne jajowody

🧔🏻♂️ 30l
 Hormony w normie
 USG w normie
 Oligoospermia
 Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln
 Koncentracja 10.1025 - 4.9 mln (poprawa po Clostilbegyt)

08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
 11.10.2025 - punkcja, 19x🥚➡️ 6 zarodków
 ❄️4AA ❄️4AB ❄️3AA ❄️3AB ❄️3BB ❄️3BC

10.2025 - transfer?
- 

Chmurko nic sie nie obwiniaj za to, że jesteś krotko w pracy. Nikt niestety nie doceni tego jakbyś była do 9 miesiąca i nawet nie da medalu z ziemniaka. 😜 ja jakby sie cokolwiek działo to też ide na L4 i się nie zastanawiam.

To poniedziałek zapowiada się intensywnie. ✊️✊️ letnia, Chmurka21 lubią tę wiadomość
                                Starania od 06.2022 letnia, Chmurka21 lubią tę wiadomość
                                Starania od 06.2022

👦
 👩
 torbiele w piersiach 🔴
 hormony 3dc 🟢
 udrożniony jajowód🟢
 TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
 6dpt beta 35 prog 29
 8dpt beta 112 prog 35,5
 12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
 Co miałeś robić - rób
 Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀

- 

Niestety, nie mamy w poniedzialek, po ostatniej wizycie pani dr kazala przyjsc w srode 
 Wolalabym wczesniej, ale juz nie chce naduzywac jej uprzejmosci. Nie mamy juz wizyt z programu i bierze nas miedzy pacjentami, wiec jakos dotrwam do tej srody, ale ja jestem taka panikara, ciagle szukam zlych znakow a moj caly algorytm w SM w tym momencie to historie powiklan, chorob, strat itd. Nie wiem, dlaczego sobie to robie. Ciezko ze mna wytrzymac, albo spie albo mam nastroj bez kija nie podchodz.

Wciaz nie mam zadnych mdlosci, nawet cycki mnie jakos nie bola, jedynie moze sutki bardziej wrazliwe. Caly czas mam zle przeczucia.

Co do pracy, ja mam 100procent zdalna, czasem jest potrzeba zeby przyjechac, ale mozna to jakos pominac, wiwc poki nie bedzie pewniej to pracuje, natomiast nie jest to dobry czas dla firmy. Co kilka miesiecy jest fala zwolnien, ciagle presja bo wyniki zle, przychody za male, klienci odchodza, wiec taka typowa korponerwowka i tez dlugo chyba nie chcialabym w tym tkwic bo jak pewnie zauwazylyscie jestem osoba ktorej stres sie latwo udziela.

Chmurka, to czekamy na Twoje poniedzialkowe wizyty jak na szpilkach 🤩🥰 Chmurka21 lubi tę wiadomość
                                👧🏼30 lat. Chmurka21 lubi tę wiadomość
                                👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
 Oligoteratozoospermia.

Hormony:

Genetyka:
 ✅️ kariotyp
 ✅️ AZF
 ✅️ CFTR

I IVF:
 4.10 - FET (EmbryoGlue)
- 

Estera z tymi objawami to nie ma znaczenia, ja miałam wszystkie możliwe i skończyło się jak sie skończyło. Każdy po prostu ma inaczej.👩🏻 38lat 👦🩵2011
 AMH 0,72
 💊QTEN, kwas foliowy, witamina D, Nac , curcumina, Omega-3, witamina k2, resweratrol, magnez +B6, Sanbrobi barier
 👨🏻39lat
 Azoospermia. Zabieg-M-tese.
 👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
 czerwiec 2025- zmiana kliniki
 I IVF
 23.08.2025 punkcja: 12 pobranych, 6 dojrzałych,1 zapłodniona
 28.08.2025 świeży transfer 4.2.3 🍀
 6dpt⏸ beta 21
 8dpt beta 71
 11dpt beta 200 prog. 53,35
 13 dpt beta 416 prog. 52,72
 18 dpt beta 2646
 27dpt beta 25 904 prog.81,80
 35dpt (7+5) 💔
- 

Chmurka21 wrote:Fler ja również wizyta w poniedziałek tylko prenatalne 😂 + endokrynolog po południu, także intensywnie będzie. tylko prenatalne 😂 + endokrynolog po południu, także intensywnie będzie.

Sikoreczka
 Jak możesz wziąć właśnie pracę zdalną to super opcja! Trochę zazdroszczę, gdyby u mnie była taka opcja, też bym próbowała pracować, no ale u mnie niestety… więc się nudzę 🫣 ale mam kurs angielskiego online i inne jakieś aktywności, to coś tam działam….

Estera
 A Ty też masz wizytę w pon?

Letnia
 Ja wlasnie nadal się nie wyleczyłam z tej presji, że w sumie powinnam pracować, a już od 9tc siedzę… nigdy wcześniej nie brałam l4, nawet na ivf udało się bez dni wolnych jakoś los mi sprzyjał 🫣 to jest chyba jakiś rodzaj zaburzenia psychicznego 🫣

Ja się od dwóch dni dużo lepiej czuję. Pewnie powinnam schizowac, że to ustąpienie objawów, ale ja się cieszę, bo w końcu lepiej się czuję 😂 (nie wiem czy to mądre)
 Jedynie piersi mnie bolą okropnie, jak w nocy wstaje do toalety to muszę je przytrzymywać, bo jak się dyndają to okropnie bolą 😂😂😂
 No u mnie 11 i 12 tydzień to był najgorszy czas jeśli chodzi o ból piersi. Budziłam się w nocy przy każdej zmianie pozycji 😅

Estero, nie daj się wciągnąć w ten algorytm. Zawsze coś się może wykrzaczyc, niezależnie od tego czy mamy objawy czy nie mamy. W większości przypadków to nikt się nie spodziewa, że coś złego się dzieje także nie ma sensu się zamęczać złymi myślami. Trzeba się cieszyć tym co jest tu i teraz. Wiem, że nie jest to łatwe ale pomyśl że dla dobra dziecka nie powinnaś się stresować.

Chmurko trzymam kciuki za prenatalne 🤞🏼🤞🏼My tez jutro podglądamy naszego bobasa 🥰

Chmurka21, Estera95 lubią tę wiadomość
                                starania od 2022 Chmurka21, Estera95 lubią tę wiadomość
                                starania od 2022
 🙍♀️'92
 AMH - 7,48
 ❌PCOS w obrazie usg
 ❌MTHTR A1298 homo
 ❌PAI hetero
 ✅homocysteina - 7
 ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
 ✅KIR 4/5 brak 2DS5
 ✅HLA-C oboje C1
 ✅kariotyp
 ✅cd138
 🙍♂️'90
 ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
 ✅Morfologia 4%
 ❌FSH - 15,64
 ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
 11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 7,2 cm.
 dawaj fasolko 🤞

- 

Właśnie ja mam daleko z kliniki do pracy, dlatego pytałam bo u mnie chcą żeby badania były zawsze jak najświeższe dlatego teoretycznie kręcą nosem jakbym miała zrobić je o 7 rano przed pracą a być na wizycie np. o 14, bo w takim wypadku woleliby żebym zrobiła badania o 12 🙄 dlatego właśnie ciężko mi to z pracą pogodzić… no cóż mam nadzieję, że to już ostatnie takie przypadki 😅

Chmurko, cudownie że już prenatalne 😍 wysyłam dużo pozytywnych myśli ❤️ koniecznie dawaj znać jakie wieści, też od endokrynologa 😀 no i fajnie że się lepiej czujesz 🥰 korzystaj teraz z tego odpoczynku i nie traktuj tego jak nudę! 😀 chodź na spacery, kawę z koleżanką, leniwe zakupy… zazdroszczę! 😁

Letnia, ja mam dokładnie tak samo 🫣 też mi smartwatch ostatnio krzyczy w pracy że mam się uspokoić 😩 do tego mam naprawdę paskudny i stresujący czas w pracy więc jako panikara już się boję że wpłynie to na powodzenie transferu 🙄 ja też na szczęście pracuje hybrydowo także chociaż w te chwile w domu zyskuję jakiś dystans do tego wszystkiego… chociaż mnie w ogóle nadmiernie wszystko stresuje więc muszę się też za to wziąć

Esterko, bo to mogę przybić piątkę 😅 tak jak wyżej pisałam… także totalnie podzielam zdanie że nie ma co ryzykować (nie tylko swoim) zdrowiem żeby się stresować robotą i lepiej jak najszybciej uciekać jeśli ma się takie środowisko. To nie puszczamy kciuków i czekamy na środę ❤️ a ten internet to czasem jest przekleństwo… można się mocno zdołować… ale też z drugiej strony świata nie zatrzymamy.. ja się ostatnio dowiedziałam o kolejnych 2 ciążach wśród znajomych i niestety ale zawsze jakoś tak się ciężko robi…

Chmurka21 lubi tę wiadomość
                                Starania od 11.2023 Chmurka21 lubi tę wiadomość
                                Starania od 11.2023
 👩🏼 niedrożny jajowód
 Koncentracja 4 mln
 ❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
 Neoparin x10
 FET- 10.2025
- 

Macie swieta racje, na nic juz nie wplyne a zamartwianiem to tylko roztaczam negatywna energie i na forum, i w domu. A niczemu to nie sluzy.

Po prostu chyba nigdy nie zylam w wiekszym stresie niz obecnie i mam wlaczony jakis tryb przeczekania.

Cudownie, ze jest taka spolecznosc, latwiej sie robi, jak ktos rozumie. Choc wolalabym, zeby jak najmniej bylo tych, ktore wiedza, czym jest walka z nieplodnoscia.👧🏼30 lat.

🧑🏽 32 lata
 Oligoteratozoospermia.

Hormony:

Genetyka:
 ✅️ kariotyp
 ✅️ AZF
 ✅️ CFTR

I IVF:
 4.10 - FET (EmbryoGlue)
- 

Dziewczyny ja wierze, że dla każdej z Nas uśmiechnie sie słonce. 💚 niestety po leczeniu niepłodnosci ciaża raczej bedzie bardziej stresujaca niż taka zwyczajna gdy czlowiek nie ma tej wiedzy. Ale bedzie dobrze. 😗

Chmurka, Małowybitna, Fler kciuki na jutro  Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 19:21  Estera95, Chmurka21 lubią tę wiadomość
                                Starania od 06.2022 Estera95, Chmurka21 lubią tę wiadomość
                                Starania od 06.2022

👦
 👩
 torbiele w piersiach 🔴
 hormony 3dc 🟢
 udrożniony jajowód🟢
 TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴

Transfer 4BA 💚
 6dpt beta 35 prog 29
 8dpt beta 112 prog 35,5
 12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć