Bardzo kiepskie wyniki nasienia a happyend :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malowybitna, ale super kochana 🥺❤️ ile szczęścia 🥺 fajnie, że już wiecie, że dziewczynka 🥰Starania od 11.2023
👩🏼 niedrożny jajowód
Amh 11.2024 r. 1.9, 09.2025 r. 2.3 💪
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn- brak wielkiej poprawy. Obecnie:
Koncentracja 4 mln
09.2025 kwalifikacja do ivf
75 fostimon+75 menopur➡️ 75 fostimon+150 menopur+orgalutran➡️ ovitrelle
❄️ 3AA, 2x❄️5 BA
Neoparin x10
FET- 10.2025 -
Malowybitna wrote:U nas też wszystko w najlepszym porządku. Już 10 cm bobasa 😳 no i dzisiaj też opinia drugiego lekarza, że to raczej baby girl 😍 machała nam rączka 🥰
No i jednak trzymamy się terminu z prenatalnych więc bobas 4 dni do przodu od terminu z OM. Już za miesiąc połówkowe 😳😳
Jeśli chodzi o NIPT to też zostawia do naszej decyzji. Z wyników prenatalnych nie ma wskazania do dodatkowej diagnostyki
Gorzej, że cyclogest dalej ze mną zostaje do jakiegoś 20 tygodnia. Podobnie chyba będzie z heparyną.
W kwestii słabej morfologii, dostałam zalecenie przejścia na witaminy dla drugiego trymestru i dodatkowo chelaplex.
Chmurko a jak endokrynolog? Na moje TSH, które urosło znów do 2,3 lekarz nic nie powiedział 🤷♀️
Super wiadomości 🥰 10cm wow!! U nas 5.5 😂
Jestem super zadowolona z wizyty u Endo na NFZ. Na razie mam stwierdzona subkliniczna nadczynność tarczycy- póki co bez leków, do obserwacji. Pani dr wypisała mi skierowania na tsh, ft3 i trab -również do powtórzenia (to chyba ten od Graves basedow) oraz crp i kontrole z wynikami badań mam pod koniec listopada.
I jak z tym NIPT? 😂 ja się tak dopytuje, bo przed ciążą, byłam 1000 procent pewna, że będę chciała to zrobić, a teraz mi się odmieniło 😂 -
Malowybita ale ekstra 😍 bardzo się cieszę! Dużo zdrówka!
Fler, tak w środę wizyta i to będzie 14 dzień cyklu 😊Starania od 09.2023
👩🏻 30l
Owulacja prawidłowa
Hormony prawidłowe
Drożne jajowody
🧔🏻♂️ 30l
Hormony w normie
USG w normie
Oligoospermia
Koncentracja 08.2025 - 0.3 mln
Koncentracja 10.1025 - 4.9 mln (poprawa po Clostilbegyt)
08.2025 - kwalifikacja do programu in vitro
11.10.2025 - punkcja, 19x🥚➡️ 6 zarodków
❄️4AA ❄️4AB ❄️3AA ❄️3AB ❄️3BB ❄️3BC
06.11.2025 - transfer -
Małowybitna super wieści! Dziewczynka ❤️ z tym progiem to ja też już przeżywam niecheć bo 3x dziennie, wiecznie to wypływa.. 🙄 no ale czego sie nie robi dla dobra dzidzi.
Chmurko super, że trafiłaś na fajnego lekarza z NFZ. Kiedyś trzeba korzystać z tych składek co czlowiek co miesiąc płaci.
Ja prawdopodobnie w przyszłym tygodniu bede robić SANCO. Prenatalne mam za 3 tygodnie wiec wyniki beda jeszcze przed wizytą.
Letnia to teraz czekamy na dobre wieści w środe. 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 07:05
Chmurka21 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
👩
torbiele w piersiach 🔴
cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Fler wrote:Mati, wielkie gratulacje 🥰 jakie miałeś ostatnie wyniki? 🤔
🤞
To byly moje wyniki z czerwca ze stanem podgoraczkowym i przed choroba jak sie pozniej okazalo tydzien wyjety z zycia przez zatoki.
A sie okazalo ze we wrzesniu zaszlismy w ciaze
Wyniki:
Testosteron 447
Upłynnienie 15min
Objętość 4,1
PH 8,1
Lepkość zwiększona
Koncentracja plemników 76,5
Ilość ogółem 311,36
Ruch postępowy 50%
Ruch postępowy ilość 155,6
Ruch całkowity 90%
Ruch całkowity ilość 280,2
Brak ruchu 10%
Żywotność 91%
Żywotność ilość 283,3
Plemniki prawidłowe 1%
Plemniki prawidłowe ilość 3,11 -
Mati33, jeśli to są wyniki w milionach, to rewelacja… dodatkowo ruch wspaniały, więc nie wiem czy tu jest jakikolwiek problem z plemnikami 🫣
Malowybitna mam takie pytanie. Jak masz opisane łożysko? Bo u mnie jest napisane: łożysko tylna ściana nisko. A potem jest taka uwaga:”dolny biegun łożyska pokrywa ujście wew. szyjki macicy”. Nie uwidoczniono cech krwiaka podkosmowkowego.
Wbiłam to do czata i wygląda to na łożysko przodujące, jednak czat mówi, że jest szansa, że się podniesie to łożysko… on mi nic nie powiedział 🫣 tylko wyczytałam to w domu. Weszłam na majowe mamy i coś mi się rzuciło, że ktoś miał wczoraj prenatalne i ma napisane „łożysko wysoko”, więc się trochę zdenerwowałam 🫣 ale ogółem tylko trochę :p co ma być to będzie w sumie -
Chmurka21 wrote:Mati33, jeśli to są wyniki w milionach, to rewelacja… dodatkowo ruch wspaniały, więc nie wiem czy tu jest jakikolwiek problem z plemnikami 🫣
Też mi się wydaje, że te wyniki poza morfologią są ok, a w każdym razie dużo lepsze niż u nas na 2 miesiące przed ciążą…
-
Chmurka21 wrote:Mati33, jeśli to są wyniki w milionach, to rewelacja… dodatkowo ruch wspaniały, więc nie wiem czy tu jest jakikolwiek problem z plemnikami 🫣
Malowybitna mam takie pytanie. Jak masz opisane łożysko? Bo u mnie jest napisane: łożysko tylna ściana nisko. A potem jest taka uwaga:”dolny biegun łożyska pokrywa ujście wew. szyjki macicy”. Nie uwidoczniono cech krwiaka podkosmowkowego.
Wbiłam to do czata i wygląda to na łożysko przodujące, jednak czat mówi, że jest szansa, że się podniesie to łożysko… on mi nic nie powiedział 🫣 tylko wyczytałam to w domu. Weszłam na majowe mamy i coś mi się rzuciło, że ktoś miał wczoraj prenatalne i ma napisane „łożysko wysoko”, więc się trochę zdenerwowałam 🫣 ale ogółem tylko trochę :p co ma być to będzie w sumie
Ja mam na wyniku tylko napisane „kosmówka ściana przednia” ale rozmawiałam wczoraj z moim lekarzem i mówił, że jest na przedniej ścianie wysoko, nie nachodzi na szyjkę macicy. W każdym razie nie masz się chyba czym martwić bo dużo dziewczyn ma takie nachodzące na szyjkę łożysko a później się ono podnosi. Nie wiem tylko czy to nie wymaga bardziej oszczędnego trybu życia - w sensie dźwigania i ćwiczeń - musisz dopytać swojego lekarza. A długość szyjki Ci mierzyli?
Swoją drogą Estera, ja już po prenatalnych a wczoraj USG miałam dalej transwaginalne (chyba tak jest łatwiej sprawdzić przepływy w tętnicach macicznych) i przez brzuch. Dodatkowo sprawdzał mi na fotelu ginekologicznym właśnie szyjkę.
A jeśli chodzi o NIPT to mi sie dzisiaj to nifty pro pół nocy śniło 🥴🥴 niemniej nie ma dalej decyzji ostatecznej 😛
Za to przyszły mi dzisiaj jeansy ciążowe, nie mam jeszcze brzucha ale tak 8h w pracy w jeansach to ciężko wysiedzieć (chodzę teraz w miększych spodniach ale no lubie jeansy) i powiem Wam, że te z H&M mama są super (kupiłam na Vinted i Pani mi wysłała jeszcze drugie gratis
)
Chmurka21 lubi tę wiadomość
starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
❌PCOS w obrazie usg
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA, ANA1, ANA3, APS
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅kariotyp
✅cd138
🙍♂️'90
❌Koncentracja 2,1 mln/ml
✅Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 7,2 cm.
dawaj fasolko 🤞

-
Ja mam leginsy z HM i są przewygodne. Mi bebzol wywaliło wiec tez już śmigam w ciażowych gaciach. Moja mama w piatym miesiącu ciazy miala brzuch jak babki w 9 wiec chyba ide jej ślqdami. 😅
letnia lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Malowybitna wrote:Ja mam na wyniku tylko napisane „kosmówka ściana przednia” ale rozmawiałam wczoraj z moim lekarzem i mówił, że jest na przedniej ścianie wysoko, nie nachodzi na szyjkę macicy. W każdym razie nie masz się chyba czym martwić bo dużo dziewczyn ma takie nachodzące na szyjkę łożysko a później się ono podnosi. Nie wiem tylko czy to nie wymaga bardziej oszczędnego trybu życia - w sensie dźwigania i ćwiczeń - musisz dopytać swojego lekarza. A długość szyjki Ci mierzyli?
Swoją drogą Estera, ja już po prenatalnych a wczoraj USG miałam dalej transwaginalne (chyba tak jest łatwiej sprawdzić przepływy w tętnicach macicznych) i przez brzuch. Dodatkowo sprawdzał mi na fotelu ginekologicznym właśnie szyjkę.
A jeśli chodzi o NIPT to mi sie dzisiaj to nifty pro pół nocy śniło 🥴🥴 niemniej nie ma dalej decyzji ostatecznej 😛
Za to przyszły mi dzisiaj jeansy ciążowe, nie mam jeszcze brzucha ale tak 8h w pracy w jeansach to ciężko wysiedzieć (chodzę teraz w miększych spodniach ale no lubie jeansy) i powiem Wam, że te z H&M mama są super (kupiłam na Vinted i Pani mi wysłała jeszcze drugie gratis
)
Chyba mierzył, ale nie mogę tego znaleźć 🫣 na ostatnich dwóch wizytach badał mi też szyjkę i wszystko było ok.
Dobra za 2 tyg wizyta, to go zapytam.
Też zamówiłam z Vinted 2 pary spodni ciążowych, legginsy i takie cygaretki z hm i te cygaretki są wow 😂
Sikoreczka ja też mam wywalony brzuch 🫣 strach się bać, co będzie dalej -
Jestem pewna dziewczyny, że brzuszki wyglądają uroczo, niech rosną dalej, duże duże ❤️ znajoma z pracy jak powiedziała, że jest w 5 miesiącu ciąży, to nie uwierzyłam, no nic nie było widać. Z kolei przyjaciółka już w drugim miesiącu miała zarys brzusia i ślicznie wyglądała 😍
Ja już mężowi powiedziałam, że nie będę narzekać, mogę być wielka jak ciężarówka, będę szczęśliwa 😄
A macie jakieś dziwne zachcianki? Czy normalnie jecie tak jak zwykle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 17:12
Sikoreczkaaa, Chmurka21 lubią tę wiadomość
Starania od 09.2023
👩🏻 30l
Owulacja prawidłowa
Hormony prawidłowe
Drożne jajowody
🧔🏻♂️ 30l
Hormony w normie
USG w normie
Oligoospermia
06.11.2025 - transfer -
U mnie nic. Ja poprostu jestem głodna mocno. 😅
Jako jedyny dziwny objaw to mi się ciągle coś śni. Ale tak jakby to było na żywo. Takie głębokie sny że cieżko mnie dobudzić. Wczoraj odwaliłam mocno. Wstałam w śnie zapaliłam światło i powiedziałam mojemu mężowi, że widziałam oczy żmiji i zaczełam przewalać pościel w poszukiwaniu dziada i w tym momecie się obudziłam. 😅 nigdy nic mi się nie śniło a od 4dpt codziennie. 😅
Letnia jutro kciuki za wizyte ✊️💚
letnia lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Sikoreczkaaa wrote:Ja mam leginsy z HM i są przewygodne. Mi bebzol wywaliło wiec tez już śmigam w ciażowych gaciach. Moja mama w piatym miesiącu ciazy miala brzuch jak babki w 9 wiec chyba ide jej ślqdami. 😅
A które masz z hm? I ile masz wzrostu? Chciałabym takie które nie będą przed kostkę - mam 168 cm.
Oj te sny ciążowe to jest masakra. U mnie są też takie odcinkowe, które się ciągną kilka dni 🤪🤪
Letnia, pierwszy trymestr ciężko było jeść tak jak zwykle. Miałam słaby apetyt więc jadłam to na co miałam ochotę (najchętniej nuggetsy z MC z sosem słodko-kwaśnym). Ostatnio się obudziłam w nocy i nie mogłam przestać myśleć o nalesnikach z powidłami śliwkowymi 😜 ale w drugim trymestrze już to wraca do normy, mogę jeść zdrowiej i też mam większy apetyt
letnia lubi tę wiadomość
starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
❌PCOS w obrazie usg
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA, ANA1, ANA3, APS
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅kariotyp
✅cd138
🙍♂️'90
❌Koncentracja 2,1 mln/ml
✅Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 7,2 cm.
dawaj fasolko 🤞

-
letnia wrote:Jestem pewna dziewczyny, że brzuszki wyglądają uroczo, niech rosną dalej, duże duże ❤️ znajoma z pracy jak powiedziała, że jest w 5 miesiącu ciąży, to nie uwierzyłam, no nic nie było widać. Z kolei przyjaciółka już w drugim miesiącu miała zarys brzusia i ślicznie wyglądała 😍
Ja już mężowi powiedziałam, że nie będę narzekać, mogę być wielka jak ciężarówka, będę szczęśliwa 😄
A macie jakieś dziwne zachcianki? Czy normalnie jecie tak jak zwykle?
U mnie się sporo pozmieniało w kwestii smaków 😂 mam jakieś fazy, np przez tydzień chcialam na kolację jeść paluszki rybne z warzywami z patelni 😂 teraz mam fazę na pasztet 🫣 przed ciążą kochałam słodycze, choć ja zawsze starałam się być fit, więc z rozwagą, a odkąd jestem w ciąży bardzo spadła mi na nie ochota 😂
letnia lubi tę wiadomość
-
Małowybitna ja mam całe 10cm mniej a te leginsy mam do kostki wiec ty raczej przed kolano. 😂
Malowybitna lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć
Co miałeś robić - rób
Nie czekaj już na cud"
🍀🍀🍀🍀

-
Tak, wyniki nie były złe, a myślę że po gorączce nawet były lepsze i stąd ciąża też
nie mniej, startowałem od takich jakiś rok temu;
Objetosc: 4
pH: 8,1
Lepkosc prawidlowa
Koncentrancja 39,6
Liczba plemnikow w ejakulacie: 157mln
Ruch postepowy! 19%
Ruch postepowy 30mln
Ruch calkowity: 49%
Ruch calkowity: 77mln
Zywotnosc: 50%
Zywotnosc: 78mln
Plemniki prawidlowe: 1%
Plemniki prawidlowe: 1,57mln
Po rozmowach na forum i radach koleżanek, zacząłem brać suplementy, jeść orzechy i poprawiło się kilkukrotnie
-
Estera dobrze pamiętam, że jutro wizyta? Trzymam kciuki i dawaj znać jak będziesz po 💪
Czy ktoś jeszcze coś jutro ma? 😂 bo tak mi się kojarzy 🫣 -
Esterko kciuki za wizytę ✊ ja dzisiaj też wizyta, oby było endo dobre i poznam termin transferu, dam znać 😘
Fler, Chmurka21 lubią tę wiadomość
Starania od 09.2023
👩🏻 30l
Owulacja prawidłowa
Hormony prawidłowe
Drożne jajowody
🧔🏻♂️ 30l
Hormony w normie
USG w normie
Oligoospermia
06.11.2025 - transfer -
Kciuki za wizyty ✊️✊️✊️
Fler, Malowybitna, letnia lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👦
👩
torbiele w piersiach 🔴
hormony 3dc 🟢
udrożniony jajowód🟢
TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
Transfer 4BA 💚
6dpt beta 35 prog 29
8dpt beta 112 prog 35,5
12dpt Beta 513 prog 36,7
"Żelazo trzeba kuć