Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki. Powiedziałaś mi więcej niż ten androlog, do którego chodzimy. W tygodniu pójdziemy do poradni po skierowania.
Pytam o NFZ, bo nie śpimy na pieniądzach
Ania_84 lubi tę wiadomość
Zamykam oczy, by czuć
Odpuszczam wszystkim nerwom
Bo nie ma sensu się truć
I się gotować wewnątrz
W podróży znaki bez słów
Przedzierają ciemność
Zamykam oczy, by czuć... -
Goncia wrote:Dzięki. Powiedziałaś mi więcej niż ten androlog, do którego chodzimy. W tygodniu pójdziemy do poradni po skierowania.
Pytam o NFZ, bo nie śpimy na pieniądzach
choc jesli chodzi o lekarzy niestety raczej przy azoospermiii na nFZ za duzo nie zrobia ..
ja soobiscie badania bym zrobiła na NFZ a jesli azoospermia się potwierdzi w nastepnym badaniu pojechałabym prywatnie do Wawy do dr Woslkiego z jeogo leczenia naprawde dużo dzieciaków już sie urodziłoBabyboom lubi tę wiadomość
-
szkoda, że u nas dr W nic nie wymyślił ale nie ma co narzekać, odwiedzimy go jeszcze po kolejnych wynikach
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Hej Dziewczynki daje tylko znak że żyje i cały czas Was czytam tylko jestem tak zarobiona wymordowana ze nie mam siły czasem pisać. U nas stanęło wszystko. Byłam w Warszawie u specjalisty endometriozy i odrzadzil laparoskopie tak więc szykuje się tylko do histeroskopi bo już wiem że na bank mam co najmniej 2polipy. W pn się za to wezmę porządnie i mam nadzieje ze niedługo będziemy coś działać dalej. Pozdrawiam;-)
-
Najpierw załatwimy tą genetykę na NFZ, potem zmienimy tego naszego androloga, bo czuję że będzie nas tak zwodził z miesiąca na miesiąc.
A wam też życzę aby wszystko ułożyło się po waszej myśliZamykam oczy, by czuć
Odpuszczam wszystkim nerwom
Bo nie ma sensu się truć
I się gotować wewnątrz
W podróży znaki bez słów
Przedzierają ciemność
Zamykam oczy, by czuć... -
Hej mogę dołączyć do was? wyniki męża
Tsh-3.07
Fsh-3.8 mlU/ml
Prl-6.1 ng/ml
Testos-5.45 ng/ml
1 badanie nasienia 6 mln, 2 badanie 6 mln a trzecie 0.1*10 do 6
Co o tym myślicie?Ania_84 lubi tę wiadomość
-
ana1122 wrote:Hej mogę dołączyć do was? wyniki męża
Tsh-3.07
Fsh-3.8 mlU/ml
Prl-6.1 ng/ml
Testos-5.45 ng/ml
1 badanie nasienia 6 mln, 2 badanie 6 mln a trzecie 0.1*10 do 6
Co o tym myślicie?
a jak sg nie ma czasem Żylaków ??
posew robiliście ?/
Babyboom powodzenia na hitero
Goncia mam nadzieje ze genetyk wyjdzie ok -
Ania_84 wrote:Hormony ładne
a jak sg nie ma czasem Żylaków ??
posew robiliście ?/
Babyboom powodzenia na hitero
Goncia mam nadzieje ze genetyk wyjdzie ok
-
Nam dr mowil ze mężczyzna okolo 30stki powinien miec miedzy 400-600 ale tu normy bylu od 260 do 800
A ze czesto podaja zamiast 400 to 4,0 i wtedy normy sa pisane 2,6-8,0 tylko w innych jedn stad jak dla mnie wasz wynik byl ok ale przy tych normach macie niby mieści sie w normie -
hej dziewczyny! ja tez zalatana ale podczytuje forum niemal codziennie.
Ana-Twoj maz hormony ma bardzo ładne. Tak jak Ania powiedziała może ma zylaki?
USG prawde Wam powie.
Baby - trzymam kciuki za histero,wazne ze pchneliscie temat do przodu:-)
Powiedzcie mi czy Wasi mezowie brali Proxeed? Ja jestem pelna wątpliwości bo nie dość, że jest bardzo drogi to jeszcze skład nie powala - to po prostu zwykle witaminy. Czy może faktycznie jest skuteczny?
Ami jak nastroje? Jak się maz czuje?
Ania widze, ze chudniesz na potege:-) Jak się czujesz po Metformaxie? Jaka masz dawke?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:35
-
u nas Dr W zalecił Proxeed. Powiedzieliśmy, że M bierze Salfazin to stwierdził, żeby brać nadal, a jak się skończy to zmienić na Proxeed bo niby lepszy. Wg mnie to praktycznie te same witaminy tylko droższe. Zresztą lekarz sam stwierdził, że to i tak tylko suplementy
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Emma zaczełam brać metformax od 29 grudnia i od tego momentu waga spada
przez I tydz brałąm 1x 500mg
drugi tydzien 2x 500 mg
eraz 3x 500 tyle że bardzo często zapomniam tej srodkowej i czesto biore 2x 500
co do samopoczucie super .. nie miałam problemów żołądkowych ale to może dlatego ze stosuje sie do zaleceń dr czyli przyjmuje je w trakcie posiłków i zwiekszałąm dawke stopniowo -
Dziewczyny mój mąż też bierze proxeed plus. Drogie to i strasznie śmierdzi bierze go już 4 miesiąc. Raz udało mi się kupić 6 opakowań każde po ok 161 zł, a ostatnio na allegro znalazłam 2 opakowania za 350 zł, czyli za opakowanie 175 zł i dziś mąż odbierał z paczkomatu.Jakby ktoś potrzebował linki to służę pomocą.
Poza tym mąż przy tej jednej tabletce undestoru czuje się lepiej niż przy ostatnich dawkach
Witaj Ana!Ania_84 lubi tę wiadomość
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
My odebraliśmy wyniki nasienia:
objętość - 2,9
aglutynacja - brak
upłynnienie - 30
kolor - mleczno-slomkowy
lepkość - w normie
ph - 7,6
liczba okrągłych komórek - 1,0 x 10(6)/mL
w tym leukocytów 0,0x 10(6)/mL
koncentracja <1,0
całkowita liczba w ejakulacie <1,0
W obrazie mikroskopowym zaobserwowano pojedyncze plemniki w polu widzenia w tym niektóre ruchome. pozostałe parametry makroskopowe w normie
ROZPOZNANIE: oligozoospermia
Dla porównania poniżej poprzednie
objętość 1,5
upłynnienie 40
pH 7,9
liczba < 1
ruchliwość A+B < 1
po odwirowaniu znaleziono pojedyncze ruchome plemniki co kilka pól widzenia
Czyli coś się ruszyło tylko nadal mało chłopaków.
Poszłam za rada Ani_84, odważyłam się i porozmawiałam z teściową i to byla super decyzja...okazało się, że u teścia byl ten sam problem...identyczne wyniki...lekarze wtedy mówili, że nawet z in vitro może być problem...a po trzech latach starań urodziły im się bliźniaki, a po kolejnym roku mój mąż.
Także mam przed sobą żywy dowód, że nic straconego i zawsze trzeba mieć nadziejęami87 lubi tę wiadomość
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.