Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki. Powiedziałaś mi więcej niż ten androlog, do którego chodzimy. W tygodniu pójdziemy do poradni po skierowania.
Pytam o NFZ, bo nie śpimy na pieniądzach
Ania_84 lubi tę wiadomość
Zamykam oczy, by czuć
Odpuszczam wszystkim nerwom
Bo nie ma sensu się truć
I się gotować wewnątrz
W podróży znaki bez słów
Przedzierają ciemność
Zamykam oczy, by czuć... -
Goncia wrote:Dzięki. Powiedziałaś mi więcej niż ten androlog, do którego chodzimy. W tygodniu pójdziemy do poradni po skierowania.
Pytam o NFZ, bo nie śpimy na pieniądzach
choc jesli chodzi o lekarzy niestety raczej przy azoospermiii na nFZ za duzo nie zrobia ..
ja soobiscie badania bym zrobiła na NFZ a jesli azoospermia się potwierdzi w nastepnym badaniu pojechałabym prywatnie do Wawy do dr Woslkiego z jeogo leczenia naprawde dużo dzieciaków już sie urodziłoBabyboom lubi tę wiadomość
-
szkoda, że u nas dr W nic nie wymyślił
ale nie ma co narzekać, odwiedzimy go jeszcze po kolejnych wynikach
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Hej Dziewczynki
daje tylko znak że żyje i cały czas Was czytam tylko jestem tak zarobiona wymordowana ze nie mam siły czasem pisać. U nas stanęło wszystko. Byłam w Warszawie u specjalisty endometriozy i odrzadzil laparoskopie tak więc szykuje się tylko do histeroskopi bo już wiem że na bank mam co najmniej 2polipy. W pn się za to wezmę porządnie i mam nadzieje ze niedługo będziemy coś działać dalej. Pozdrawiam;-)
-
Najpierw załatwimy tą genetykę na NFZ, potem zmienimy tego naszego androloga, bo czuję że będzie nas tak zwodził z miesiąca na miesiąc.
A wam też życzę aby wszystko ułożyło się po waszej myśliZamykam oczy, by czuć
Odpuszczam wszystkim nerwom
Bo nie ma sensu się truć
I się gotować wewnątrz
W podróży znaki bez słów
Przedzierają ciemność
Zamykam oczy, by czuć... -
Hej mogę dołączyć do was? wyniki męża
Tsh-3.07
Fsh-3.8 mlU/ml
Prl-6.1 ng/ml
Testos-5.45 ng/ml
1 badanie nasienia 6 mln, 2 badanie 6 mln a trzecie 0.1*10 do 6
Co o tym myślicie?Ania_84 lubi tę wiadomość
-
ana1122 wrote:Hej mogę dołączyć do was? wyniki męża
Tsh-3.07
Fsh-3.8 mlU/ml
Prl-6.1 ng/ml
Testos-5.45 ng/ml
1 badanie nasienia 6 mln, 2 badanie 6 mln a trzecie 0.1*10 do 6
Co o tym myślicie?
a jak sg nie ma czasem Żylaków ??
posew robiliście ?/
Babyboom powodzenia na hitero
Goncia mam nadzieje ze genetyk wyjdzie ok -
Ania_84 wrote:Hormony ładne
a jak sg nie ma czasem Żylaków ??
posew robiliście ?/
Babyboom powodzenia na hitero
Goncia mam nadzieje ze genetyk wyjdzie ok
-
Nam dr mowil ze mężczyzna okolo 30stki powinien miec miedzy 400-600 ale tu normy bylu od 260 do 800
A ze czesto podaja zamiast 400 to 4,0 i wtedy normy sa pisane 2,6-8,0 tylko w innych jedn stad jak dla mnie wasz wynik byl ok ale przy tych normach macie niby mieści sie w normie -
hej dziewczyny! ja tez zalatana ale podczytuje forum niemal codziennie.
Ana-Twoj maz hormony ma bardzo ładne. Tak jak Ania powiedziała może ma zylaki?
USG prawde Wam powie.
Baby - trzymam kciuki za histero,wazne ze pchneliscie temat do przodu:-)
Powiedzcie mi czy Wasi mezowie brali Proxeed? Ja jestem pelna wątpliwości bo nie dość, że jest bardzo drogi to jeszcze skład nie powala - to po prostu zwykle witaminy. Czy może faktycznie jest skuteczny?
Ami jak nastroje? Jak się maz czuje?
Ania widze, ze chudniesz na potege:-) Jak się czujesz po Metformaxie? Jaka masz dawke?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:35
-
u nas Dr W zalecił Proxeed. Powiedzieliśmy, że M bierze Salfazin to stwierdził, żeby brać nadal, a jak się skończy to zmienić na Proxeed bo niby lepszy. Wg mnie to praktycznie te same witaminy tylko droższe. Zresztą lekarz sam stwierdził, że to i tak tylko suplementy
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Emma zaczełam brać metformax od 29 grudnia i od tego momentu waga spada
przez I tydz brałąm 1x 500mg
drugi tydzien 2x 500 mg
eraz 3x 500 tyle że bardzo często zapomniam tej srodkoweji czesto biore 2x 500
co do samopoczucie super .. nie miałam problemów żołądkowychale to może dlatego ze stosuje sie do zaleceń dr czyli przyjmuje je w trakcie posiłków
i zwiekszałąm dawke stopniowo
-
Dziewczyny mój mąż też bierze proxeed plus. Drogie to i strasznie śmierdzi
bierze go już 4 miesiąc. Raz udało mi się kupić 6 opakowań każde po ok 161 zł, a ostatnio na allegro znalazłam 2 opakowania za 350 zł, czyli za opakowanie 175 zł i dziś mąż odbierał z paczkomatu.Jakby ktoś potrzebował linki to służę pomocą.
Poza tym mąż przy tej jednej tabletce undestoru czuje się lepiej niż przy ostatnich dawkach
Witaj Ana!Ania_84 lubi tę wiadomość
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
My odebraliśmy wyniki nasienia:
objętość - 2,9
aglutynacja - brak
upłynnienie - 30
kolor - mleczno-slomkowy
lepkość - w normie
ph - 7,6
liczba okrągłych komórek - 1,0 x 10(6)/mL
w tym leukocytów 0,0x 10(6)/mL
koncentracja <1,0
całkowita liczba w ejakulacie <1,0
W obrazie mikroskopowym zaobserwowano pojedyncze plemniki w polu widzenia w tym niektóre ruchome. pozostałe parametry makroskopowe w normie
ROZPOZNANIE: oligozoospermia
Dla porównania poniżej poprzednie
objętość 1,5
upłynnienie 40
pH 7,9
liczba < 1
ruchliwość A+B < 1
po odwirowaniu znaleziono pojedyncze ruchome plemniki co kilka pól widzenia
Czyli coś się ruszyło tylko nadal mało chłopaków.
Poszłam za rada Ani_84, odważyłam się i porozmawiałam z teściową i to byla super decyzja...okazało się, że u teścia byl ten sam problem...identyczne wyniki...lekarze wtedy mówili, że nawet z in vitro może być problem...a po trzech latach starań urodziły im się bliźniaki, a po kolejnym roku mój mąż.
Także mam przed sobą żywy dowód, że nic straconego i zawsze trzeba mieć nadziejęami87 lubi tę wiadomość
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.