Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Goncia USG jąder może robić urolog (o ile ma sprzęt) i zwykły radiolog, który zajmuje się tylko USG, tylko wcześniej trzeba dopytać się konkretnego lekarza czy takie badanie wykonuje
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
nick nieaktualny
-
Joaszo wrote:dziewczyny, dziś wizyta! trzymajcie kciuki, mam nadzieję że lekarz powie że jest jeszcze szansa...
Goncia USG mozna nawet u zwykłego radiologa -
nick nieaktualnyhej oczywiście na wizycie lekarz zaproponował biopsje cieńkoigłową lub otwartą, wspomniał też o biopsji robionej u dra Wolskiego (najdokładniejsza. Mój teraz musi się oswoić bo jest przerażony na myśl że mają mu coś rozkroić, stwierdził że nie chce być krojony a już na pewno nie kilka razy, więc ja mu proponuję tę biopsję u dra Wolskiego skoro jest najdokładniejsza, czyli tniemy tylko raz i porządnie. Jeśli tam nic nie znajdą zostaje dawca lub adopcja.
Ania_84, ciekawa87, Lianna, Babyboom, ami87 lubią tę wiadomość
-
Joaszo wrote:hej oczywiście na wizycie lekarz zaproponował biopsje cieńkoigłową lub otwartą, wspomniał też o biopsji robionej u dra Wolskiego (najdokładniejsza. Mój teraz musi się oswoić bo jest przerażony na myśl że mają mu coś rozkroić, stwierdził że nie chce być krojony a już na pewno nie kilka razy, więc ja mu proponuję tę biopsję u dra Wolskiego skoro jest najdokładniejsza, czyli tniemy tylko raz i porządnie. Jeśli tam nic nie znajdą zostaje dawca lub adopcja.
My dziś zapisalismy sie na warsztaty Rodzicielstwo dzięki dawstwu wiec 13 matrca jdziemy do Wawy Nysłałam ze M będzie miał jakieś ale..ze nie bedzie mu sie chciało bo to niedziela ..a jak mu powiedziałąm ze takie sa to powiedział że mozemy pojechac poznamy tez ludzi w podobnej sytuacji mega mnie zaskaoczył D:DSylwia Sylwia, ciekawa87, Joaszo, Lianna, ami87 lubią tę wiadomość
-
Babyboom wrote:Ania serio jest taki warsztat? Można się jeszcze zapisać? W Novum to? Od dawna szukam czegoś podobnego
Prowadzi psycholog dr Dorotq Gawlikowska mega babka pracilowala kiedys w novum warsztaty sa zq free na naszym bocuanie jest numer i mail zeby sie zapisacBabyboom lubi tę wiadomość
-
http://www.invimed.pl/a/95,warsztaty-psychoedukacyjne-rodzicielstwo-dzieki-dawstwu
Babyboom lubi tę wiadomość
-
Aniu też widziałam ogłoszenie o tych warsztatach w Invimedzie. Napiszcie później czy warto i o czym się na nich mówi i w ogóle. Aczkolwiek myślę, że z tą Panią psycholog na pewno warto, bo byłam na 2 warsztatach u niej jak jeszcze w N. pracowała i na jednych z nich było trochę o dawstwie.
Joaszo- działajcie!Joaszo lubi tę wiadomość
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
Na 30 marca mamy wizytę w Łodzi na NFZ u Pani androlog Elżbiety Oszukowskiej.
Do tego faceta z Torunia już nie chcę, bo zamiast pomagać nam to mnie tylko dobija. Któraś z Was może słyszała o tej dr?
Jeśli chodzi o poradnie genetyczne to mąż wczoraj dzwonił w kilkanaście miejsc i najbliższy termin w Łodzi na 24 maja. Problem w tym, że on naprawdę nie może na koniec maja, poprosił o zapisanie na początku czerwca, ale powiedziano mu, że jeszcze na czerwiec nie zapisują, spytał kiedy będą zapisywać, to odpowiedzieli, że nie wiedzą. Chyba ja spróbuję w poniedziałek przedzwonić i poprosić o zaklepanie czerwcowego terminu.
A jak na razie to zaczynam czytać od początku wasze posty w tym temacie, aby zapoznać się z historiami każdej z dziewczyn. Ale im więcej czytam, tym bardziej się boję, i od razu mam takie myśli, że nie uda się mieć dzidzie z naszych nasionek Im bardziej chcę, tym bardziej się obawiam.Ania_84 lubi tę wiadomość
Zamykam oczy, by czuć
Odpuszczam wszystkim nerwom
Bo nie ma sensu się truć
I się gotować wewnątrz
W podróży znaki bez słów
Przedzierają ciemność
Zamykam oczy, by czuć... -
Goncia jeśli Wam nie przeszkadza spróbujcie w Kielcach w tej genetycznej co pisałam
http://www.genmedic.pl/
ja tam sie dostałam na drugi dzien
wiem że na kariotyp ostatnio dziewczyny czekały na wizyte 2 tyg -
Goncia ja w Kielcach zapisałam się na kariotyp w ten wtorek i termin mam na 08.03.
Ania_84 lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
nick nieaktualnyHej, dawno mnie tu nie bylo:) mam pytanko - czy któraś z Was miała taki mix clo z gonalem? Byłam wczoraj na wizycie zaczynam czwarte podejście, żeby zminimalizować ewentualne skutki uboczne typu ciaza biochemiczna kolejna już, chciałam by mi lekarz zastąpił clo gonalem a on mi zalecił clo 5-10 dc monitoring 10-12 i wtedy zdecyduje czy podać jeszcze gonal. Myślałam że się podaje jedno albo drugie.
-
A ile wizyt w takiej poradni genetycznej trzeba odbyć? Jest możliwość aby od razu na pierwszej wizycie pobierali od nas krew do badania, a potem wyniki wysłali pocztą? Do Kielc mamy prawie ok.280 km, w dwie strony wychodzi prawie 600.Zamykam oczy, by czuć
Odpuszczam wszystkim nerwom
Bo nie ma sensu się truć
I się gotować wewnątrz
W podróży znaki bez słów
Przedzierają ciemność
Zamykam oczy, by czuć... -
Goncia wrote:A ile wizyt w takiej poradni genetycznej trzeba odbyć? Jest możliwość aby od razu na pierwszej wizycie pobierali od nas krew do badania, a potem wyniki wysłali pocztą? Do Kielc mamy prawie ok.280 km, w dwie strony wychodzi prawie 600.
Wyniki jak ma dzwoni jesli sa ok to przesyla poczta jesli cos wychodzi trzena pojechav na konsultacje tak samo jak w łodzi -
Goncia niestety z poradnią genetyczną na NFZ Ci nie pomogę, bo my wszystkie badania zrobiliśmy prywatnie (kariotyp, cftr i azf) w Medgenie w Warszawie - cena 1125 zł. Prywatnie można też w Genomedzie w Warszawie. Dopiero później z wynikami poszliśmy na NFZ do genetyka do REX Company- oni są w kilku miastach w Polsce. Mężowi wyszło IVS8-5t TG(11) i dlatego ja musiałam robić CFTR i kariotyp też robiłam. Kariotyp i azf u męża wyszedł ok.Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej...