Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Babyboom, posiew jest króciutko ważny, a inne badania - z krwi- wirusówki itd. rzeczywiście 6 miesięcy. Jak zrobisz szybko posiew w Novum to nie będą robić problemów, bo będą mieli wynik od razu w papierach. Ja tak nieraz robiłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 17:56
-
Wg mnie za późno, bo przecież przed IUI bierzesz lekarstwa i potem zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, chyba że masz długie cykle, to jeszcze zdążysz. Przy IUI zresztą nie ryzykujesz finansowo tak jak przy IVF, bo tu jednak kilka tabletek Clostilbegytu, a przy IVF zastrzyki, które sporo kosztują. Jeśli masz długie cykle to ja bym spróbowała.
A Wy podchodzicie z AID, skoro IUI? Trzymam kciuki!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 23:24
-
No wiem, właśnie w międzyczasie jak pytałam o IUI to mnie oświeciło, że musi być AID
Przepraszam, nie pamiętałam, jaki mieliście wynik, bo wydawało mi się, że coś tam jednak było.
Przy clo zwiększasz szanse na dany cykl, bo może być puste jajo albo cykl bezowulacyjny. Ale może i racja, ja też nigdy nie lubiłam clo.
-
hej dziewczynki, witam się po urlopie
witam nowe kobitki na wątku, życzę Wam spokoju i cierpliwości, oraz dużo wiary w to że cała sprawa jest warta tego zachodu. nie oszukujmy się, każda z nas była kiedys na początku tej drogi przerażona. po jakimś czasie szok mija, co niestety nie znaczy że jest łatwiej. więc cycki do przodu, głowa do góry i walczymy
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
mam szybkie pytanie, może nawet już je kiedyś zdawałam... zazwyczaj średnio ile trwa stymulacja? mam w głowie jakieś magiczny zakres 12 dni, ale czy to znaczy że punkcja zazwyczaj jest w 12dc czy 12 dni od rozpoczęcia stymulacji? i ile wizyt średnio mamy?
u mnie jakoś wypadac będzie w okolicach Bożego ciała i kurcze boję się trochę że nici z zaplanowanego wyjazdu. no ale jeśli tak to trudno.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby29, zależy od tego, jak się odpowiada na stymulację, ale zwykle rozpoczyna się stymulację od 2d.c, a od 6d.c. zaczyna się podglądanie co drugi dzień - wtedy już idzie szybko, punkcja może być pomiędzy 10 a 14 dniem cyklu. Właśnie od początku cyklu, a nie od początku stymulacji. Przelicz sobie wszystko czy zdążysz. Jeśli 26.05 masz startową to będziesz i tak czekać na początek cyklu ze stymulacją, wszystko zależy w jakich dniach on Ci wypadnie.
-
dzięki Stardust. właśnie @ mam dostać 5-6 czerwca, cykle mam regularne więc 10dc wypada właśnie w boże cialo. a czy można jakoś stymulować stymulacja czyli tak kierować żeby opóźnić /przyspieszyć punkcje czy raczej się tego nie robi? generalnie nastawiam się na zostanie w Warszawie, są rzeczy ważne i ważniejsze ale w sumie ciekawe czy da si tym jakoś sterować.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Nie da się sterować. To stymulacja steruje lekarzami... Bo też dodają/odejmują dawki w zależności od ilości i wzrostu pęcherzyków. Niestety jak już ruszysz z tym to musisz być na miejscu. A w Boże Ciało będziesz tuż przed punkcją. Oni dlatego mają w soboty otwartą klinikę. Pewnie w poniedziałek-wtorek transfer.
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
no właśnie też trochę tak podejrzewałam. zwłaszcza że to będzie moja pierwsza stymulacja więc w ogóle nie wiem jak mój organizm zareaguje. nie będę nic planować jednak na ten weekend.
dzisiaj zrobiłam ostatnie badanie (posiewy). i o dziwo odebralam wynik na chlamydie, na który oczekiwanie to niby 10 dni roboczych więc nawet miałam obawy że nie zdążę przed wizytą, a był już po 3 dniach.stardust lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
cześć dziewczyny. Jesteśmy przed biopsją mTese. Mąż miał biopsję igłową, bez efektów, następnie 3 miesiące stymulacja i nadal brak śladu plemnika. Dr Wolski powiedział, że jedyną szansą jest biopsja mTese. Odnośnie skutów ubocznych pozostaje niski poziom testosteronu i przyjmowanie na stałe leków w tym zakresie. Czy możecie podzielić się doświadczeniami jak na Waszych mężów wpłynęła biopsja? Czytam o niskim testosteronie i jego skutkach, zaczynam się martwić. Z tego co czytałam, część Was nie zdecydowała się na tę biopsję. Chciałabym poznać Wasze opinie, żeby rozważyć wszystkie za i przeciw. Z góry dzięki dziewczyny.
-
Hej kochane widzę że na pokładzie jest nas coraz więcej
magda_rol cieszę się że wątek spełnia swoją role i trzymam kciuki
Giesel my ni epodeszliśmy do mTESE bo po kuracji raczej nie było poprawy plus wada genetyczna która tak naparwde dawała nikłe szanse na znalziene a że bylimy przygotowan na IUI AID to zrezygnowaliśmy a dwa nawet dr wolki na ostatniej wizycie też stwierdził z nie che nas naciagac nawet ..
Babyboom trzymam kciuki clo nie takie tsraszne
Bobby daz rade kochanaBobby29 lubi tę wiadomość
-
Mi zostalo rowno 100 dni do porodu.Filip jest nadal Filipem☺Robilam glukoze i wbrew moim obawom wyszla idealnie mimo ze mam juz 7 kg na + a przed ciaza zmagalam sie z IO.
Giesel -moj maz nie mial biopsji bo Wolski widzial nadzieje bo zawsze w probce jakies pojedyncze plemniki sie znajdowaly.
Bobby kciuki za owocna stymulacje!
Stardurst a jak Ty sie czujesz juz po prenatalnych?ktos wiec co u Ami ,dawno sie nie odzywala..Ania_84, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Emma, ale super, 100 dni to już coś Zleci ani się obejrzysz i Filipek będzie z Wami.
Ja miałam pierwsze genetyczne robione 15.05. Wyszło bardzo dobrze, ale z powodu wieku lekarz dla pewności poradził zrobić test NIFTY. Właśnie 2 godziny temu dostałam wyniki (miało być 9 dni roboczych, a tu taka niespodzianka) - czekam na zdrową dziewczynkę!
Ami faktycznie dawno się nie odzywała, a w maju miała chyba ruszać... Ami?
Ania, patrzę na Twój suwaczek i wierzyć się nie chce, dopiero co rodziłaś, a tu już 3,5 miesiąca ma Wasz synuśAnia_84 lubi tę wiadomość