Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
AaA cudowne życzenia, dziękujemy! I oczywiście cóż innego mogłabym życzyć Wam dziewczyny Wzajemnie x 1000000 !
Nadzieja - to link na podbudowanie http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=49&t=89087Ania_84, Nadzieja87 lubią tę wiadomość
zyzka -
zyzka wrote:AaA cudowne życzenia, dziękujemy! I oczywiście cóż innego mogłabym życzyć Wam dziewczyny Wzajemnie x 1000000 !
Nadzieja - to link na podbudowanie http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=49&t=89087 -
Dziewczyny zaczelam czytac tego bociana i az mnie glowa rozbolala! Wszyscy tam odradzaja klinike do ktorej mamy sie uadac! Jak to jest? Powiem wam ze ryczec mi sie chce! Gdzie my pojdziemy? Czy zaufac i isc do Macierzynstwa czy zmnienic na inny osrodek? Nawet nie mam niczego na oku w Krk... Jestem zalamana...
Qwerty186 lubi tę wiadomość
3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
W przerwie między jedną wizytą a drugą, w końcu udało mi się zajrzeć. Wesołych Świąt dziewczyny i spełnienia Naszych największych marzeńPCOS, azoospermia i biopsja TESE
25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
https://www.maluchy.pl/li-72297.png -
Zyzka a tybtez Krakow? Nawet nie wiedzialam ktos doradza ktos nie- generalnie dowiedzialam sie ze zalezy od przypadku. My chyba tam pojdziemy bo nie mamy nic innego na oku. Parens, czytalam ze ok ale w tamtych okolicach mieszka moja "bardzo dobra" znajoma i zaloze sie ze bysmy ja spotykali na kazdym kroku. A wtedy afera na cala okolice. U androloga bylismy wlasnie w macierzynstwie, Bergier.
Nie chce zmieniac zeby potem nie zarzucac sobie ze znienilam a co by bylo gdybym tam zostala itp.3x IUI- ☹️
2016 - syn
11.2020 crio - negatywny
12.2020 crio- negatywny
Cdn... -
W krk zarówno w parens jak i maciezynstwie przyjmuje bardzo dovry androlog dr bergier jesli chodzi o zadbanie o faceta polecam moj maz tylko przed nim i dr wolskim potrafil sie otworzyc i rozmawiac o problemie
Jedyny minus dr bergiera to ze jesli ma wyniki które wskazuja na to ze facet nie moze miec dzieci od razu rezygnuje i zajmuje sie zdrowiem faceta u nas od razu powiedzial ze u meza na 90 % to eada genetyczna i w tum kierubku szedl fakr zdiagnoziwal wszystko prawidlowo ale po usg i wielkosci jader od razu powiedzial ze kariotyp to tylko formalnosc i on temat plodnosci ueaza za zamknięty i teraz koncentruje sie za zdrowiu meza
Wiec na.pewno jest dobrym lekarzem ale slowem nie wspomnial nam o biopsji ani o kuracji i mtese -
dziewczyny cos co warto przeczytac
http://www.libramed.pl/wpg/NumeryArchiwalne/23/13.html
niekoniecznie w biopsji w MTESES musza byc plemniki.wystarczy ze znajda sie spermatydy .. ktore zawieraja odpowiednia ilosc materialu genetycznego .. i mozna uzyskac dzieki temu ciazezyzka lubi tę wiadomość
-
Hej kochane
Noworoczne zyczenia
Ja ze swojejj strony dziewczynki zycze Wam i Waszym parterom/mezom duzo sily i wytrwalosci ..oby ten rok byl lepszy i bardziej owocny od poprzedniego.. aby wyniki w Nowym roku was zaskoczyly i zakonczyly sie zielonoscia
a od str nie dzieciastej .. zycze Wam zdrówka bo to najwazniejsze, szczescia spełnienia osobistego, zawodowego, parterskiego abyscie w tym roku i w nastepnych robily to co lubicie, rozwijaly swoje pasje i z kazdym dniem odnajdywaly w sobie to co w Nas jest najlepsze .. wspolnego gotowania, spacerow, wycieczek zarabistego sexu kupe kasy co by sobie dogadzac
i tego czego nam wszytskim chyba brakuje..troche spokoju .. i mozliwosci zadbania o nasze kobiece ja duzo sexapilu
jesli macie zwierzaczki to niech beda Waszymi przyjaciolmi dbajcie o nie bo to skarby ktore czuja co nam w duszy gra
Buziaki
ale sie rozpisalam chyba jestem jeszcze pod wplywem -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, piszę głównie po to, żeby poprawić humor Ani:)Otóz pobijam Wasz rekord, mój M ma wynik FSH 40 (wczesniej miał 50), obecnie w badaniu nasienia pojedyncze plemniki osadzie... nasza historia jest długa i skomplikowana, generalnie 2 miesiące temu M miał usunięte jądro z powodu nowotworu, ja jestem po konizacji szyjki macicy z powodu dysplazji, jest wiec ciekawie:) mamy dziecko, ktore o dziwo kilka lat temu powstalo bez problemów, teraz nadszedl czas na rodzenstwo a tu takie newsy.... sama nie wiem co z tym wszystkim zrobic, czy sobie odpuscic czy walczyc, oczywiscie zadaje sobie ciage pytanie dlaczego to my itd... i czy tak naprawde przy takich parametrach nasienia mozliwe jest ICSI i czy sie uda czy to ma sens czy to nie wyciaganie kasy... dzis bylismy u dr Wolskiego, bardzo dobre wrazenia po wizycie, poki co zlecil badania genetyczne a potem decyzja. Ehhh jak myslicie czy warto wybrac Novum? mamy kilka h jazdy, ale jak już to chce to robic w polecanej Klinice. Sama już nie wiem mam tyle pytan, tyle watpliwości, troche sie boje tego wszystkiego, ale naprawde z calego serca chcialabym kolejne dziecko... pozdrawiam wszystkich serdecznie:)
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
KOrnelia Witamy
hehe ojj kochaana poprawilas mi humor choc moj ma poki co jeszcze wyzsze ..FSH ale.. skoro przy takim FSH byly w nasieniu plemniki nooo to moze u nas w jadrach tez beda
jutro idziemy zrobic powtorne badania zobaczymy
Co do klinikii dr Wolskiego .. ja postanowilam na niego dlaczego po pierwsze jako jedyny podjal sie walki .. a po drugie jako pierwszy tak dokladnie zbadal mojego meza.. wytlumaczylnam wszytsko
jest zarono siwetnym lekarzem od nieplodnosci meskiej jaki i urologiem/andrologiem..
dlatego to jego wybralismy
my mamy 2,5-3 h jazdy do Novum.. ale z przyjemnoscia tam jezdzimy -
nick nieaktualnyChyba jednak z uwagi na taką opiekę andrologiczną warto tam jeżdzić inne Kliniki chyba bardziej stawiają na czynnik żeński niepłodności, bardzo jestem ciekawa jakie będą wasze wyniki, bardzo trzymam za Ciebie kciuki, bardzo mi pomogłaś w ostatnich dniach swoimi postami:) jestem po prostu ciekawa czy ta terapia hormonalna da jakiś efekt. My plan mamy taki : badania genetyczne+ jeszcze inne potrzebne - kolejna wizyta - ewentualna próba jeśli się uda. mamy podobny cel, trzymam kciuki:)
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
kornelia777 wrote:Chyba jednak z uwagi na taką opiekę andrologiczną warto tam jeżdzić inne Kliniki chyba bardziej stawiają na czynnik żeński niepłodności, bardzo jestem ciekawa jakie będą wasze wyniki, bardzo trzymam za Ciebie kciuki, bardzo mi pomogłaś w ostatnich dniach swoimi postami:) jestem po prostu ciekawa czy ta terapia hormonalna da jakiś efekt. My plan mamy taki : badania genetyczne+ jeszcze inne potrzebne - kolejna wizyta - ewentualna próba jeśli się uda. mamy podobny cel, trzymam kciuki:)
chcialabym bardzo abysmy byli ta I para w Pl u ktorych znalezli plemniki przy zespole klinefeltera i jesli ktos kiedys by tu trafilz podoa diagnoza aby wiedzial ze jest szansa -
Hej kochane dzis bylismy powtorzyc badania
mamy wyniki
ja nie wiem co sie stalo..
slicznie spadlo FSh 22 grudzien 52
dzis 43
tez ładnie spada Lh 22 grudnbia 19,76
dzis19,18
tym sie zalamalam Testosteron 22 grudnia 766
dzis 396
w ciagu 1,5 tyg ..jest na tabsach.. nie jarze.. -
nick nieaktualnyHmmm też nie rozumiem, dla mnie w ogóle troche skomplikowana jest sprawa leczenia testosteronem+ antagonistą estrogenow, ale generalnie ma to spowodowac polepszenie parametrow nasienia/pracy jader - wiec i tak kluczowe jest badanie nasienia ew. biopsja, tylko czemu testosteon tak spadl...???
-
no wlasnie nie wiem.. caly czas na tabsach jest .. nie wiem moze wynik tez jest nei miarodajny . maz zawsze bierze test o 8 moze wtedy gdy mial 766 to robil badanie okolo godziny 11 a teraz okolo 9:30 ..moze stezenie we krwi bylo wtedy wieksze bo juz leki dzialaly ..nie wiem..
-
nick nieaktualnygeneralnie najwyzsze stezenie testosteronu jest wczesnie rano i wtedy powinno sie go oznaczac. ehhhh ciagle niespodzianki:/ mam do was pytanko: jezeli mamy pojedyncze plemniki to kiedy nastepuje ich dokladna morfologiczna ocena - czy nadaja się do wprowadzenia do komorki jajowej? czy wlasnie tuz przed zaplodnieniem?? bo dla mnie to troszke bez sensu- przechodzic te wszystkie procedury, pobieranie komorek i na koniec dowiedziec sie ze plemniki sie nie nadaja, bo sa uszkodzone...? z drugiej jeszcze strony jesli te co mamy sa ok. to po co przechodzic cala ta kuracje stymlacyjna skoro mozna by te wykorzystac?? przepraszam was za te glupie pytania, ale dopiero zaczynam sie orientowac w temacie...