Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Nasza historia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta-kolejnekonto wrote:
    Jeśli chodzi o refunadcje leków to ona jest wszędzie przyznawana jezeli wiek poniezej 40,amh powyzej 0,7 lub fsh ponizej 15 w 2-3 dniu cyklu
    A to dzięki z wyjaśnieniem z tymi refundacjami. Ja niestety pochodzę z małej miejscowości i niestety nie będę mieć żadnego dofinansowania..
    U mnie w druga stronę z Amh. Rok temu amh 5 a teraz 8, nie wiem skąd taki skok, może rzeczywiście dzień cyklu ma znaczenie. Robilam usg piersi wyszło Ok, cytologię i wymaz, gin która mi robiła stwierdziła ze mogę mieć stan zapalny, chociaż mnie nic nie boli ani nie mam objawów, dziwne bo ostatnio badała mnie tez w Novum i nic nie powiedziała. Już mam stresa jak wyjdą te badania i czy czegoś mi nie wyjdzie, co opóźni wszystko w Novum. W przyszłym tyg robie krew i 15.06 wizyta w Novum.

• Marta-kolejnekonto Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki! Na pewno bedzie okej!;) Nie wiesz czy juz Novum działa z in vitro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2020, 22:33

Wysłany: 23 maja 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki! Na pewno bedzie okej!;) Nie wiesz czy juz Novum działa z in vitro?
    Dzięki 😘 moja gin z z Novum jak byłam 14.05 powiedziała ze jak będę za miesiąc 15.06 to ma nadzieje, ze już wrócą do normalności, bo na tamten moment (14.05) robią in vitro w pilnych sprawach jak wiek, niskie amh itp. Powinni zacząć u Ciebie ze względu na Amh, mam nadzieje, ze już ruszysz z stymulacja jak pojedziesz w czerwcu✊✊

• monzaw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza historia wrote:
    A to dzięki z wyjaśnieniem z tymi refundacjami. Ja niestety pochodzę z małej miejscowości i niestety nie będę mieć żadnego dofinansowania..
    U mnie w druga stronę z Amh. Rok temu amh 5 a teraz 8, nie wiem skąd taki skok, może rzeczywiście dzień cyklu ma znaczenie. Robilam usg piersi wyszło Ok, cytologię i wymaz, gin która mi robiła stwierdziła ze mogę mieć stan zapalny, chociaż mnie nic nie boli ani nie mam objawów, dziwne bo ostatnio badała mnie tez w Novum i nic nie powiedziała. Już mam stresa jak wyjdą te badania i czy czegoś mi nie wyjdzie, co opóźni wszystko w Novum. W przyszłym tyg robie krew i 15.06 wizyta w Novum.
    Ja zaraz przed stymulacja mialam infekcje grzybiczną (w Wigilię latalam u siebie po lekarzach, żeby uzyskać receptę), ale dr Zamora mówił, że nawet jakby mi nie przeszła to nie przeszkoda w rozpoczeciu stymulacji.

Nasza historia lubi tę wiadomość

43ktpx9i26rpbwqn.png
    Ona
    AMH: 3.85 (2020)

On:
    07.2019-pojedyncze plemniki 😦
    mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..

17.11.2019 - biopsja mtese,
    12.12.2019 - wynik: są plemniki😍

I transfer:
    23.01.2020 - transfer w 3 dobie
    Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
    11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml

06.10.2020 - Gabriela💖

II transfer:
    5.11.2022- transfer
    10dpt- 61♡
    12dpt- 96..
    14dpt- 138..
    19dpt-170..
    24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)

III transfer:
    09.10.2023 - transfer

15.06.2024- Wiktoria💖

Wysłany: 24 maja 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monzaw wrote:
    Ja zaraz przed stymulacja mialam infekcje grzybiczną (w Wigilię latalam u siebie po lekarzach, żeby uzyskać receptę), ale dr Zamora mówił, że nawet jakby mi nie przeszła to nie przeszkoda w rozpoczeciu stymulacji.
    A to dobrze wiedzieć, bo myślałam, ze wyślą mnie z kwitkiem i karzą wrócić jak się zalecze.

• MałaMi93 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, okazało sie ze odwołują nam zabieg 07.06 , ale mogliśmy przełożyć na 31.05 i dzięki temu ze mamy wynik Chlamydii zdążyliśmy ze wszystkim także juz w ta niedziele jedziemy do WWA :O Monzaw jeszcze raz dziękuje za polecenie 😘

• monzaw Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi93 wrote:
    Hej, okazało sie ze odwołują nam zabieg 07.06 , ale mogliśmy przełożyć na 31.05 i dzięki temu ze mamy wynik Chlamydii zdążyliśmy ze wszystkim także juz w ta niedziele jedziemy do WWA :O Monzaw jeszcze raz dziękuje za polecenie 😘
    Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc 😍 trzymamy kciuki w niedzielę!!

43ktpx9i26rpbwqn.png
    Ona

On:

I transfer:
    Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce

06.10.2020 - Gabriela💖

II transfer:
    5.11.2022- transfer
    10dpt- 61♡
    12dpt- 96..
    14dpt- 138..
    19dpt-170..

III transfer:
    09.10.2023 - transfer

15.06.2024- Wiktoria💖

Wysłany: 25 maja 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi93 wrote:
    Powodzenia!!!

Wysłany: 25 maja 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie powody są przełożenia terminu?Trzymam kciuki!

Wysłany: 25 maja 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, kojarzysz ile wydałaś w laboratorium na te wszystkie badania? Jutro idę robić, a na koncie już widać dno, przez te wszystkie badania i wizyty..

Wysłany: 25 maja 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za komplet u nas w Diagnostyce zaplacilismy ok 700 zl.Wiec mysle,że u Ciebie bedzie podobnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 21:00

Nasza historia lubi tę wiadomość

Wysłany: 25 maja 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczyłam z chlamydia

• MałaMi93 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dr Wolskiego nie będzie w tym terminie jednak 🤷‍♀️
    I zaproponowali nam 31.05 albo dopiero 28.06 to woleliśmy wcześniej i na szczęście sie udało .

Wysłany: 26 maja 2020, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie będzie z głowy;)

MałaMi93 lubi tę wiadomość

• Monka9016 Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, chciałam się podzielić z Wami naszą historią. Może co niektóre staraczki mnie pamiętają bo miałam wcześniej pseudonim Monka. Staramy się z mężem prawie 8 lat i po początkowych staraniach wyszła nam w badaniach azoospermia i po biopsji w 2014 wyszło totalne ZERO. I tak od tej pory aż do teraz daliśmy sobie spokój a wizja dawcy nasienia była dla mnie nie do pomyślenia. W międzyczasie były ciąże u znajomych i rodziny i teraz moja bratowa oznajmiła że też jest w stanie błogosławionym. Pomyślałam Boże, czemu nas tak doświadczasz?! Ciebie chyba nie ma...
    Na YouTube "przez przypadek" oglądałam rekolekcje z Witkiem Wilkiem i codziennie słucham antidotum. znalazłam też blog "zbudź się" gdzie dziewczyna opowiada o swoim życiu i jak to jej Bóg pomaga. Powiedziałam sobie: dobra Boże jeśli jesteś to daj mi jakiś znak. Oddałam mu nasze życie i powiedziałam rób co chcesz🙂
    Mój mąż nie mógł już dłużej wytrzymać i mówi do mnie że zapisał się na seminogram i że to nasza ostatnia szansa. Ja do końca nie wierzyłam że będzie dobrze i że będą jakieś plemniki ,bo przecież miał biopsję i nic wtedy nie wyszło. Myślę sobie no dobra , powierzyłam to Bogu i jakie było moje zdziwienie jak dziś odbieraliśmy badania i wyszły plemniki!!! Boże nie mogłam uwierzyć 😄 nie wyszło tego wiele bo są ale nieruchome, może być ich 50, 100 lub 1000 doktor nie umiał dokładnie powiedzieć ale są 🙂 jest to oligozoospermia. Doktor mówi nam że szanse na in vitro są i zlecił nam badania , mężowi zapisał lek extra perm na polepszenie plemników i dał nadzieję że może się udać.
    W lipcu kazał powtórzyć seminogram i w sierpniu możemy startować w procedurę. Sama nie wiem czy to zrobimy ale można powiedzieć że to prawdziwy cud że te plemniki są a miało już ich nie być. Chciałam dać Wam nadzieję że mimo sytuacji beznadziejnej dzieją się cuda. Pozdrawiam Was gorąco 🥰

Krąsi, Marta-kolejnekonto, Nasza historia, kababo, Andawka, Sisska, Tysia150 lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 maja 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka9016 wrote:
    Witajcie, chciałam się podzielić z Wami naszą historią. Może co niektóre staraczki mnie pamiętają bo miałam wcześniej pseudonim Monka. Staramy się z mężem prawie 8 lat i po początkowych staraniach wyszła nam w badaniach azoospermia i po biopsji w 2014 wyszło totalne ZERO. I tak od tej pory aż do teraz daliśmy sobie spokój a wizja dawcy nasienia była dla mnie nie do pomyślenia. W międzyczasie były ciąże u znajomych i rodziny i teraz moja bratowa oznajmiła że też jest w stanie błogosławionym. Pomyślałam Boże, czemu nas tak doświadczasz?! Ciebie chyba nie ma...
    Na YouTube "przez przypadek" oglądałam rekolekcje z Witkiem Wilkiem i codziennie słucham antidotum. znalazłam też blog "zbudź się" gdzie dziewczyna opowiada o swoim życiu i jak to jej Bóg pomaga. Powiedziałam sobie: dobra Boże jeśli jesteś to daj mi jakiś znak. Oddałam mu nasze życie i powiedziałam rób co chcesz🙂
    Mój mąż nie mógł już dłużej wytrzymać i mówi do mnie że zapisał się na seminogram i że to nasza ostatnia szansa. Ja do końca nie wierzyłam że będzie dobrze i że będą jakieś plemniki ,bo przecież miał biopsję i nic wtedy nie wyszło. Myślę sobie no dobra , powierzyłam to Bogu i jakie było moje zdziwienie jak dziś odbieraliśmy badania i wyszły plemniki!!! Boże nie mogłam uwierzyć 😄 nie wyszło tego wiele bo są ale nieruchome, może być ich 50, 100 lub 1000 doktor nie umiał dokładnie powiedzieć ale są 🙂 jest to oligozoospermia. Doktor mówi nam że szanse na in vitro są i zlecił nam badania , mężowi zapisał lek extra perm na polepszenie plemników i dał nadzieję że może się udać.
    W lipcu kazał powtórzyć seminogram i w sierpniu możemy startować w procedurę. Sama nie wiem czy to zrobimy ale można powiedzieć że to prawdziwy cud że te plemniki są a miało już ich nie być. Chciałam dać Wam nadzieję że mimo sytuacji beznadziejnej dzieją się cuda. Pozdrawiam Was gorąco 🥰
    Wspaniały finał, powodzenia w dalszej drodze!! ✊✊

Monka9016 lubi tę wiadomość

• Tysia150 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Niestety, nie można było wykryć plemników w badaniu ejakulatu nawet po odwirowaniu i analizie osadu (azoospermia). Glukozydaza jako marker drożności najądrzy, a także fruktoza i cynk jako marker funkcji pęcherzyków nasiennych i prostaty były prawidłowe."
    Nie mogę znaleźć konkretnego tematu na Google. Czy jeśli ta glukozydaza i cynk jest to w mtese coś znajdą, skoro w styczniu było mniej jak 100tys?może ktoś miał taki wynik i zna odpowiedź?

Umawiamy w czw termin na biopsje

Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    04.2024 inseminacja nasieniem dawcy
  • Tysia150 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka9016 wrote:
    Kocham takie posty..

Monka9016 lubi tę wiadomość

Mutacja genu m1ap u męża
    Biopsja mtese 09.2021(3 słomki)
    14.10.22 punkcja
    7 komórek 7 plemników ♥️
    15.10 3 komórki zapłodnione
    19.10 transfer (odwołany, zarodki zatrzymały się 18.10)
    04.2024 inseminacja nasieniem dawcy
  • MałaMi93 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jesteśmy po , niestety nic nie znaleźli :(

• monzaw Autorytet

Wysłany: 31 maja 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi93 wrote:
    Juz jesteśmy po , niestety nic nie znaleźli :(
    MałaMi, nie martw się 🙂 ważne, żeby potem sie znalazły 😘

43ktpx9i26rpbwqn.png
    Ona

On:

I transfer:
    Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce

06.10.2020 - Gabriela💖

II transfer:
    5.11.2022- transfer
    10dpt- 61♡
    12dpt- 96..
    14dpt- 138..
    19dpt-170..

III transfer:
    09.10.2023 - transfer

15.06.2024- Wiktoria💖
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ