Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMi93 wrote:Bardzo bym chciała zeby sie znalazły, ale wiesz zawsze była ta odrobina nadziei ze moze juz dzisiaj będziemy wiedzieć 🤷♀️
Ona
AMH: 3.85 (2020)
On:
07.2019-pojedyncze plemniki 😦
mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..
17.11.2019 - biopsja mtese,
12.12.2019 - wynik: są plemniki😍
I transfer:
23.01.2020 - transfer w 3 dobie
Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml
06.10.2020 - Gabriela💖
II transfer:
5.11.2022- transfer
10dpt- 61♡
12dpt- 96..
14dpt- 138..
19dpt-170..
24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)
III transfer:
09.10.2023 - transfer
15.06.2024- Wiktoria💖 -
MałaMi93 wrote:Dziękuje wam wszystkim dziewczyny ze dzielicie sie swoimi historiami i w ogóle wszystkim co piszecie . To naprawdę jest mega wsparcie i strasznie sie cieszę ze tu trafiłam 😘
Też przeżyliśmy już takie rozczarowanie... Jestem z Tobą myślami. Mieliście TESE czy mTESE jeżeli mogę spytać? My czekamy na termin od dr Wolskiego. Aktualnie przegląda płytki z ostatniej biopsji w innej klinice i wtedy podejmie decyzję czy TESE czy mTESE.
Ściskam Cię mocno:* trzymaj się. -
MałaMi93 wrote:Dziękuje wam wszystkim dziewczyny ze dzielicie sie swoimi historiami i w ogóle wszystkim co piszecie . To naprawdę jest mega wsparcie i strasznie sie cieszę ze tu trafiłam 😘
MałaMi93 lubi tę wiadomość
-
MałaMi93 wrote:Juz jesteśmy po , niestety nic nie znaleźli
MałaMi93 lubi tę wiadomość
Ona: 29 lat
09.2019 - IVS8-5T
On: 31 lat
06.2019 - azoospermia
08.2019 - IVS8-5T
04.2020 - Artvimed - biopsja Tese, mamy plemniki
07.2020 - Kraków Artvimed- I podejście do In Vitro - zapłodniono 13 kumulusów, zapłodniło się 4. W rezultacie nie uzyskano żadnego zarodka.
11.2020 - Warszawa - Novum - II podejście do In Vitro i biopsja TESE
Mamy ❄️❄️❄️
15.12.2020 - transfer ❄️
beta 13 dpt 1345
beta 15 dpt 4034 -
Andawka wrote:Też przeżyliśmy już takie rozczarowanie... Jestem z Tobą myślami. Mieliście TESE czy mTESE jeżeli mogę spytać? My czekamy na termin od dr Wolskiego. Aktualnie przegląda płytki z ostatniej biopsji w innej klinice i wtedy podejmie decyzję czy TESE czy mTESE.
Ściskam Cię mocno:* trzymaj się.
Mieliśmy mTese, juz sie trochę lepiej czuje psychicznie, najgorzej było tam na miejscu jak czekałam aż mąż wyjdzie bo przez koronawirusa nie można przebywać na sali , mogłam wejść do niego tylko na chwile, a potem Wolski dosyć szybko nas o wszystkim poinformował i jakos sie tak zdenerwowałam ze sie rozpłakałam w samochodzie 🤷♀️ Mam nadzieje ze na jutrzejszej wizycie będzie bardziej ludzki, bo dzisiaj pierwszy raz zrobił na mnie niemile wrażenie. -
MałaMi93 wrote:Mieliśmy mTese, juz sie trochę lepiej czuje psychicznie, najgorzej było tam na miejscu jak czekałam aż mąż wyjdzie bo przez koronawirusa nie można przebywać na sali , mogłam wejść do niego tylko na chwile, a potem Wolski dosyć szybko nas o wszystkim poinformował i jakos sie tak zdenerwowałam ze sie rozpłakałam w samochodzie 🤷♀️ Mam nadzieje ze na jutrzejszej wizycie będzie bardziej ludzki, bo dzisiaj pierwszy raz zrobił na mnie niemile wrażenie.
-
Hejka.Wlasnie wrocilismy z Warszawy. Wizyta na plus.Ponowne zbadanie Amh dało wynik 1,5 więc jest okej:) Obraz usg zadowalający, przepisane leki i zaczynamy stymulacje w 2 dc:) Dr sprawił na nas bardzo dobre wrażenie:)Czerwiec bedzie pełen wyzwań
Nasza historia, monzaw lubią tę wiadomość
-
Marta-kolejnekonto wrote:Hejka.Wlasnie wrocilismy z Warszawy. Wizyta na plus.Ponowne zbadanie Amh dało wynik 1,5 więc jest okej:) Obraz usg zadowalający, przepisane leki i zaczynamy stymulacje w 2 dc:) Dr sprawił na nas bardzo dobre wrażenie:)Czerwiec bedzie pełen wyzwań
-
Marta-kolejnekonto wrote:Małami93 jak tam dzisiaj ?Tak jak mowia dziewczyny lekarz zrobił to co mógł, pozostaje uzbroic się w cierpliwość i zaczekać na wynik końcowy. Głowa do góry;)
Dzisiaj to mnie nawet tam nie wpuścilimimo ze prosiłam Panią przed wejściem ze chce wejść , ze mąż po zabiegu to zarządziła ze jak doktor mnie wezwie to wtedy będę mogła wejść, bo ograniczają liczbę osób ze względu na sytuacje epidemiologiczna. Także No dzisiaj sobie posiedziałam na ławce przed .
Mężowi powiedział jednak ze jądra są trochę zniszczone i nie do końca rozwinięte, ale twierdził ze były kanaliki nasienne wiec miejmy nadzieje ze jakieś procesy w nich zachodzą i uda sie coś znaleźć.
Powiedział mu tez ze jest duzo wyższe ryzyko raka No i ze w badaniu histo określa tez to jakie są te komórki wiec mam nadzieje tylko ze nic gorszego nas nie zaskoczy.
-
Witam was dziewczyny ,
jestem nowa tutaj
moj mąż robił badania nasienia i brak plemników dodatku ma wysokie FSH 22 LH 10 i Prolaktyna 37
19.06 mamy termin u Andrologia
jest jakas szansa na biopsa ?1 AID🍷
2 AID 🍷
3 AID nie udany
4 AID nie udany
In Vitro
13.04 1. Transfer -
szalona1106 wrote:Witam was dziewczyny ,
jestem nowa tutaj
moj mąż robił badania nasienia i brak plemników dodatku ma wysokie FSH 22 LH 10 i Prolaktyna 37
19.06 mamy termin u Andrologia
jest jakas szansa na biopsa ?
Cześć
Myśle ze jeżeli były dwa martwe plemniki to jest duża szansa na znalezienie żywych w biopsji .
Większość z dziewczyn tutaj chodziła do androloga dr Wolskiego w Warszawie w Novum najlepszy specjalista w Polsce .
Wiec polecam Ci od razu skierować sie do niego zeby nie tracić czasu na pseudo andrologow . -
MałaMi93 wrote:Cześć
Myśle ze jeżeli były dwa martwe plemniki to jest duża szansa na znalezienie żywych w biopsji .
Większość z dziewczyn tutaj chodziła do androloga dr Wolskiego w Warszawie w Novum najlepszy specjalista w Polsce .
Wiec polecam Ci od razu skierować sie do niego zeby nie tracić czasu na pseudo andrologow .
Polecamy dr Wolskiego z Novum.
Sama podczytywałam to forum i na tamten czas myślałam, ze wystarczy nam pierwsza lepsza klinika niepłodności albo androlog, straciliśmy 5 miesięcy, pieniądze, a i tak wylądowaliśmy u dr Wolskiego.