Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!Nie wchodziłam kilka dni, musiałam się wyłączyć
Tak robilam test juz przedwczoraj,blada kreska,wczoraj blada kreska,dzisiaj test strumieniowy,dość wyrazna kreska.Widac ja bez wiekszego przeglądania się. Jutro zrobie bete to będzie 9dpt także stersik jest:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 11:12
MałaMi93, monzaw, Sisska, Nasza historia, Krąsi, Andawka lubią tę wiadomość
-
Marta-kolejnekonto wrote:Cześć dziewczyny!Nie wchodziłam kilka dni, musiałam się wyłączyć
Tak robilam test juz przedwczoraj,blada kreska,wczoraj blada kreska,dzisiaj test strumieniowy,dość wyrazna kreska.Widac ja bez wiekszego przeglądania się. Jutro zrobie bete to będzie 9dpt także stersik jest:)
Ale sie cieszę ❤️❤️❤️ Mocne kciuki za betę !Marta-kolejnekonto lubi tę wiadomość
-
Martusia, masz racje. Ale sam wiesz, nerwy, stres. Od poniedziałku jesteśmy w wawie, jutro kolejny podglad. Mąż pracuje zdalnie, a ja z nudów czytam na necie wszystko co możliwe i sama się nakręcam. Do tego tak średnio możemy wyjść pozwiedzać, bo mój mąż ma rwę udowa, ledwo siedzi i pracuje, do tego właśnie się dowiedziałam, ze mój brat pojechał na sor bo coś nie tak z sercem, a ja 300km od domu i ani mamę pocieszyć ani pomoc. Same zmartwienia..
Daj znać jaka beta jutro, oby wysoka✊✊✊Marta-kolejnekonto lubi tę wiadomość
-
Listek wrote:Mona, tak z ciekawosci, jakim protokolem szłas? Dlugim czy krotkim?
Ona
AMH: 3.85 (2020)
On:
07.2019-pojedyncze plemniki 😦
mikrodelecje AZFc.., wnętrostwo..
17.11.2019 - biopsja mtese,
12.12.2019 - wynik: są plemniki😍
I transfer:
23.01.2020 - transfer w 3 dobie
Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
11dpt - 284.3mlU/ml, 13dpt - 960mlU/ml, 18dpt - 7063mlU/ml
06.10.2020 - Gabriela💖
II transfer:
5.11.2022- transfer
10dpt- 61♡
12dpt- 96..
14dpt- 138..
19dpt-170..
24dpt-325..szpital, podejrzenie cp, (methotrexate, cytotec)
III transfer:
09.10.2023 - transfer
15.06.2024- Wiktoria💖 -
O Boże Martus jak cudownie😍😍 tak się cieszę, że kreska się pojawiła. Byleby teraz beta szła dobrze. Czekamy na dalsze dobre wiadomości. Już nie powinny być to leki, jak krecha wyraźniejsza to raczej ciąża.
Nasza historia nie dołuj sie wpisami na necie. Myśl, że się wszystko będzie dobrze. Który to już dzień stymulacji?Nasza historia, Marta-kolejnekonto lubią tę wiadomość
Ona
On:
I transfer:
Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
06.10.2020 - Gabriela💖
II transfer:
5.11.2022- transfer
10dpt- 61♡
12dpt- 96..
14dpt- 138..
19dpt-170..
III transfer:
09.10.2023 - transfer
15.06.2024- Wiktoria💖 -
monzaw wrote:O Boże Martus jak cudownie😍😍 tak się cieszę, że kreska się pojawiła. Byleby teraz beta szła dobrze. Czekamy na dalsze dobre wiadomości. Już nie powinny być to leki, jak krecha wyraźniejsza to raczej ciąża.
Nasza historia nie dołuj sie wpisami na necie. Myśl, że się wszystko będzie dobrze. Który to już dzień stymulacji?monzaw lubi tę wiadomość
-
Nasza historia wrote:Dzisiaj 7 dzień. Od dzisiaj doszedł menopur i orangutlan na niepekanie pęcherzyków. Ale dawki gonal i menopur małe, w sumie 125j. Nic mi nie zwiększyli, jutro drugi podglad to zobaczymy czy coś urosło albo pojawiło się więcej, już nie mam na to wpływu.. Monzaw bardzo Ci zazdroszczę 😉 oczywiście w pozytywnym sensie, ze masz już za sobą ta cała nieszczęsna przygodę, a jeszcze córeczka to już w ogóle spełnienie marzeń ❤️
Nasza historia lubi tę wiadomość
Ona
On:
I transfer:
Mamy ❄❄❄❄ 3dniowce
06.10.2020 - Gabriela💖
II transfer:
5.11.2022- transfer
10dpt- 61♡
12dpt- 96..
14dpt- 138..
19dpt-170..
III transfer:
09.10.2023 - transfer
15.06.2024- Wiktoria💖 -
Marta-kolejnekonto wrote:Jasne, dam znać
Nasza historia to jest krótki protokół prawda?monzaw lubi tę wiadomość
-
monzaw wrote:Powiem Ci, że zmartwień potem coraz więcej.. kurcze ja dalej chodzę ze stresem na każde usg😉 każdy jakiś inny objaw i już panika. I już powoli panika mi się włącza, że poród tak blisko- a ja jestem taka zielona we wszystkim🤣
-
Nasza historia widziałam Twój post na grupie Novum, a nie chciałam sie tam wtrącać w rozmowę, ale do rzeczy, tez mam nadzerke i jak powiedziałam o tym Wojewódzkiemu to powiedział ze przed pierwsza ciaza nie zaleca sie nic z tym robić i nie ma wpływu na ciąże. Tak mówil tez o tym ginekolog z mojeg miasta. Wiec nie martw sie dodatkowo, będzie dobrze 😘
-
MałaMi93 wrote:Nasza historia widziałam Twój post na grupie Novum, a nie chciałam sie tam wtrącać w rozmowę, ale do rzeczy, tez mam nadzerke i jak powiedziałam o tym Wojewódzkiemu to powiedział ze przed pierwsza ciaza nie zaleca sie nic z tym robić i nie ma wpływu na ciąże. Tak mówil tez o tym ginekolog z mojeg miasta. Wiec nie martw sie dodatkowo, będzie dobrze 😘
-
Nasza historia wrote:Dziękuje ci za wiadomość 😉 mój stres już jest coraz większy, bo co wizyta to jakaś nowość u mnie wychodzi. Chyba już do samego transferu będę fisiowac, zreszta taka tez moja natura panikary, ale jak pomyśle, ze te wywalczone plemniki miałyby się teraz zmarnować przeze mnie.. No ale już nic nie zrobię, trzeba iść dalej, do kolejnej wizyty. A ty kiedy masz wizytę w Novum? Na jakim etapie jesteście teraz?
Właśnie najciężej z tymi plemnikami zeby wszystko było wporzadku. Wszystkie mocno trzymamy za Ciebie kciuki wiec musi być tylko lepiej.
Jeszcze nie wiem kiedy bo czekam na 1 dzień cyklu zeby sie zapisać 🤷♀️ Ale myśle ze startowa będzie koło 22.07 , narazie robię te wszystkie zalecone badania i staram sie nie denerwować . Naczytałam sie znowu o Wojewódzkim na tym forum i myśle czy nie zostać u Obuchowskiej na startowej lub ewentualnie u kogoś innego kto będzie wolnyboje sie ze nas potraktuje tak jak inne dziewczyny
-
MałaMi93 wrote:Właśnie najciężej z tymi plemnikami zeby wszystko było wporzadku. Wszystkie mocno trzymamy za Ciebie kciuki wiec musi być tylko lepiej.
Jeszcze nie wiem kiedy bo czekam na 1 dzień cyklu zeby sie zapisać 🤷♀️ Ale myśle ze startowa będzie koło 22.07 , narazie robię te wszystkie zalecone badania i staram sie nie denerwować . Naczytałam sie znowu o Wojewódzkim na tym forum i myśle czy nie zostać u Obuchowskiej na startowej lub ewentualnie u kogoś innego kto będzie wolnyboje sie ze nas potraktuje tak jak inne dziewczyny
-
Nasza historia wrote:Jak o nim czytałam to były różne opinie, większość była OK. Ciężko mi doradzić, bo ja zostałam przerzucona do dr Sowinskiej od dr Łukasiewicz, jedno co mogę powiedzieć, to ze oni chyba wszyscy lecą schematem i działają podobnie. Dobre opinie czytałam o dr Zamora, chciałam do niego ale miał długie terminy, jeśli Ci się uda, zapisz się do niego.
Właśnie wiem ze ma długie bo próbowałam ze wstępna. No nic Komuś zaufać trzeba, a ty w którym dniu jesteś cyklu ? Za ile dni punkcja ? 😍 mogłabyś mi jeszcze powiedzieć czy Ci lekarze rozmawiali z wami o dawcy ? Musicie jakiegoś wybrać przed punkcją w razie czego? -
MałaMi93 wrote:Właśnie wiem ze ma długie bo próbowałam ze wstępna. No nic Komuś zaufać trzeba, a ty w którym dniu jesteś cyklu ? Za ile dni punkcja ? 😍 mogłabyś mi jeszcze powiedzieć czy Ci lekarze rozmawiali z wami o dawcy ? Musicie jakiegoś wybrać przed punkcją w razie czego?
-
Nasza historia wrote:Dzisiaj 9 dzień, jutro 3 podglad usg i może wyznacza już mi punkcję. Do wtorku mam wynajęty nocleg, chciałabym już coś wiedzieć, żeby załatwiać nocleg dalej. Dr Łukasiewicz na wstępnej mi powiedziała, ze różnie może być po rozmrożeniu i dr Wolski tez tak powiedział dlatego mój mąż tez ma stymulację i on w dniu punkcji ma być gotowy na ewentualna biopsje igłowa. Mam nadzieje, ze to nie będzie potrzebne, bo mój mąż ma rwę udowa, bierze silne leki przeciwbólowe, ledwo chodzi i wczoraj to powiedziałam na podglądzie, to dr powiedziała ze te leki mogą osłabiać plemniki teraz. Eh... nigdy nic nie może być normalnie u nas.. oby wszystko zakończyło się dobrze, bo idzie zwariować.
A ile juz miałaś podglądów ? Są co dwa dni ? Bo ja zamierzam jednak dojeżdżać na te podglądy. My właśnie tez mamy być przygotowani do biopsji, ale Wojewódzki tez kazał przemyśleć kwestie dawcy gdyby sie nic nie znalazło i zastanawiałam sie czy to juz wcześniej sie jakos rezerwuje. -
MałaMi93 wrote:A ile juz miałaś podglądów ? Są co dwa dni ? Bo ja zamierzam jednak dojeżdżać na te podglądy. My właśnie tez mamy być przygotowani do biopsji, ale Wojewódzki tez kazał przemyśleć kwestie dawcy gdyby sie nic nie znalazło i zastanawiałam sie czy to juz wcześniej sie jakos rezerwuje.