X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Ananasova Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    O, no to super :) kupa kasy w kieszeni :)
    Tak 🙂 bardzo się ciesze ze choć na to się załapiemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😉
    Ja dziś jeszcze skoczyłam do mojej Pani doktor, szyjka taka sama jak była dwa tygodnie temu 3,55 cm 🙂 czyli te moje twardnienia brzucha widocznie nie są groźne, wczoraj i dziś w nocy ciagle miałam napiety brzuch aż ciężko mi było spać, ale skoro szyjka i wszystko jest okej to chyba nie ma powodu do obaw 🙂 dla mojego spokoju lekarka przepisała mi luteinę dopochwowo raz dziennie na noc, myśle, ze będę się czuła bezpieczniej :)

• lindalia Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Hej dziewczyny 😉
    Ja dziś jeszcze skoczyłam do mojej Pani doktor, szyjka taka sama jak była dwa tygodnie temu 3,55 cm 🙂 czyli te moje twardnienia brzucha widocznie nie są groźne, wczoraj i dziś w nocy ciagle miałam napiety brzuch aż ciężko mi było spać, ale skoro szyjka i wszystko jest okej to chyba nie ma powodu do obaw 🙂 dla mojego spokoju lekarka przepisała mi luteinę dopochwowo raz dziennie na noc, myśle, ze będę się czuła bezpieczniej :)
    Nie zaszkodzi, a może pomóc :)
    A wiesz jak się oddycha przeponą? To redukuje spiecia brzucha

• lindalia Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle Gmagda, masz mały sukces - zaczęłaś trzeci trymestr, jeśli (nie daj Boże) coś by się wydarzyło za wcześnie, to na tym etapie urodzone dziecko już sobie poradzi z pomocą medyczną. Mnie to pocieszało. :) a i mam koleżankę, która urodziła w 27 tygodniu córkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Tak w ogóle Gmagda, masz mały sukces - zaczęłaś trzeci trymestr, jeśli (nie daj Boże) coś by się wydarzyło za wcześnie, to na tym etapie urodzone dziecko już sobie poradzi z pomocą medyczną. Mnie to pocieszało. :) a i mam koleżankę, która urodziła w 27 tygodniu córkę.

Wow ! I z dzidzią wszystko dobrze było ?
    Nie wiem nic o oddychaniu przeponą, muszę poczytać.
    No te moje spięcia to wiecie, ze to moja zmora od dawna, magnezu łykam w cholerę no-spe tez czasem wezmę, tez lekarka mi tłumaczyła, ze jak ktoś jest chudy to tam w środku jest tyle do rozciągnięcia, ze tak się będzie działo i, ze będzie jeszcze gorzej, jak się dużo poruszam cały dzień to po południu czy wieczorem mi się w środku wszystko buntuje i stad te twardnienia, a to nie koniecznie twardnieje mi macica, już dostałam dziś lekki ochrzan od Pani doktor żebym w końcu wyluzowała trochę, ale ciężko być wyluzowanym jak Ci siedzi w głowie, a wpisz w necie twardnienie brzucha to na każdym kolejnym forum tak straszą i, ze Bóg wie co się dzieje przy takim twardnienie, mam wrażenie, ze której z koleżanek bym nie zapytała o twardnienie brzucha to żadna nie miała bądź te co z w ciąży nie mają tego problemu, czuje się odosobniona z tym.
    W przyszły piątek mam III badanie prenatalne.
    @lindalia, mnie lekarka nastraszyła trochę, ze luteina=duże zaparcia
    Miałaś z tym problem ? Chyba będę sobie len popijać, ja mam chyba minimalną dawkę, bo 1x100g na noc.

U nas maluch dalej ułożony miednicowo, jeszcze ma czas, ale już był główką do dołu i zmienił pozycje łobuz 😄
    Ogólnie ostatnio spokojniejszy, bo w zeszłym tygodniu potrafił mi ładować kopniaki w bok brzucha przez większość dnia, a teraz troszkę pokopie rano, w ciągu dnia kilka razy i coś wieczorem, a tak to cisza 🤰🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 18:41

• lindalia Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda, dziecko urodziło się z wagą 1300 gramów, ale już ma się dobrze. Skończyło 9 miesięcy, jest trochę mniejsza niż powinna, ale poza tym nadrabia.
    Ja nie brałam luteiny, tylko progesteron besins albo utrogestan, czyli syntetyczny, luteina jest naturalna, więc nie wiem jak tutaj. Zaparć nie miałam, ale ja też całe życie pije wieczorem siemię lniane mielone.
    A nie, mialam raz jak bylam w szpitalu w 37tc i nie mialam wystarczajaco wody do picia :D tutaj polecane jest zjedzenie 3-4 suszonych śliwek. Pomagają, ale w smaku są okropnie słodkie, fuuu.

Mi to oddychanie pokazała położna, ktora zaczęła mnie odwiedzać patronazowo. BTW od 20 tygodnia ciąży przysługuje każdej ciężarnej taka pani, która odwiedza, bada, rozmawia, niektóre maja aparat ktg albo detektor tętna. Trzeba się z tym zgłosić do swojej przychodni. Ja miałam wizyty z taka panią co tydzień albo dwa.
    A oddychanie tak wygląda, że leżąc płasko, zaciągasz powietrze nosem, ale wypuszczasz je do środka brzucha, aż on Ci się wzdyma. Inaczej nie umiem wytłumaczyć :D tak też oddycha się w trakcie porodu, żeby mniej bolało (tja). :) Takie coś dotlenia też dziecko. Tutaj więcej https://niebieskiepudelko.pl/oddychanie-przeponowe/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 19:45

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    mnie lekarka nastraszyła trochę, ze luteina=duże zaparcia
    Miałaś z tym problem ? Chyba będę sobie len popijać, ja mam chyba minimalną dawkę, bo 1x100g na noc.

U nas maluch dalej ułożony miednicowo, jeszcze ma czas, ale już był główką do dołu i zmienił pozycje łobuz

Luteinę biorę odkąd zaczęłam przygotowania do cyklu sztucznego. I borę do tej pory. Tylko wiadomo, teraz to nie ta ilość co na początku. Biorę jedną tabletkę 200 rano.
    No i nie mam żadnych zaparć. Czasem jestem trochę wzdęta i tyle. To biorę coś na wzdęcia 🙂.
    Inga to ciągle jest ułożona jakby chciała już wychodzić. Raz jeden była ułożona główką do góry. Zobaczymy jak w czwartek 😊, mam akurat połówkowe.

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam położną środowiskową, ale jakoś nie mam tez z nią w ciąży dużo do czynienia prócz zajęć w szkole rodzenia.

Po porodzie będzie przyjeżdżać do maluszka 😉

Gdyby nie te moje spięcia i twardnienia brzucha byłabym dużo spokojniejsza, ale co zrobić, byle dotrwać.
    Tak myśle, byle do końca września a później to już jakoś poleci. 🤰🏻🙉

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @baniusia
    I jak u Ciebie z ruchami malutkiej ? :)

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    @baniusia
    I jak u Ciebie z ruchami malutkiej ? :)

Nie wiem 😔.
    Biorę ciągle progesteron i codziennie jestem wzdęta. Codziennie mi się coś przelewa w brzuchu. No i nie wiem czy to czuję to Inga czy nie.

Miałam dziś usg połówkowe 😊. Oczywiście leżała głową w dół. Niemal zawsze tak jest. Kawał zdrowej dziewczyny 🥰.

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Nie wiem 😔.
    Biorę ciągle progesteron i codziennie jestem wzdęta. Codziennie mi się coś przelewa w brzuchu. No i nie wiem czy to czuję to Inga czy nie.

Miałam dziś usg połówkowe 😊. Oczywiście leżała głową w dół. Niemal zawsze tak jest. Kawał zdrowej dziewczyny 🥰.

Woow ! To super 😍🥹
    Pięknie ☺️ Ja za tydzień w piątek mam już USG III trymestru :)

To twoja głową w dol a nasz dalej się nie przekręcił, lekarka mówiła, ze ma jeszcze czas, ale już był główką w dol ale wrócił znowu do góry.

Ananasova lubi tę wiadomość

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:

Super 🥰😍

Baniusia lubi tę wiadomość

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasova wrote:
    Super 🥰😍

@ Ananasku, a jak się sprawy u Ciebie mają? Jak idą przygotowania do IVF?

Ananasova lubi tę wiadomość

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki wpis bez sensu, ale zauważyłam, że:
    - Ja miałam tranferowany 2BB
    - Lindalia miała 3BB
    - Gmagda miała 4BB

Czekamy na minimum 5BB😊

Gmagda, Ananasova lubią tę wiadomość

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Ananasova Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    @ Ananasku, a jak się sprawy u Ciebie mają? Jak idą przygotowania do IVF?
    A no narazie idą tak ze porobilam badania i czekam na wyniki tego ANA 1 i po niedzieli mam się odzywać do pani genetyk.
    Mam cukier 5,2 norma 5,5 - ostatnio sobie pofolgowalam 🫣 a insulina chyba 2 ale jakaś niska w każdym razie .
    Do lekarza jestem umowiona na 20.09 i będziemy rozpisywać stymulację na następny cykl. Wtedy tez zapytam o ta heparynę - żeby już przed transferem brać i ew zobaczymy jak wyjdzie to badanie .

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 8 września 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Taki wpis bez sensu, ale zauważyłam, że:
    - Ja miałam tranferowany 2BB
    - Lindalia miała 3BB
    - Gmagda miała 4BB

Czekamy na minimum 5BB😊
    Ja w ogóle nie ogarniam tych klas zarodków 🤦🏻‍♀️

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananasova wrote:
    Ja w ogóle nie ogarniam tych klas zarodków 🤦🏻‍♀️

Klasy naszych zarodków to żaden tzw. TOP, a mój to już wogóle leniuch. Każda dała ciąże❤️

Na wątku miesięcznym była niedawno transferowana blastocysta 1BB. Śledzę i bardzo kibicuję.

1 to wczesna blastocysta, 2 to po prostu blastocysta, 3 to blastocysta rozszerzona a 4 to wylęgająca z otoczki

Gmagda, Ananasova lubią tę wiadomość

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 to nie do końca wylęgająca blastocysta, moja 4BB miała nacięcie otoczki, bo była ponoć dość gruba jeszcze.

Baniusia lubi tę wiadomość

• Krysia23 Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my wczoraj zrobiliśmy badania po tych zastrzykach i jest źle. FSH spadło na początkowy poziom, a miało do 0, a estradiol i testosteron poszybowały w górę 🚀
    W czwartek mamy wizytę i ja już będę chciała chyba zakończyć tą przygodę z hormonami.
    Bo nie ma efektów, mój mąż się fatalnie czuje, mnie to stresuje, daje nadzieję po czym drastycznie wali w łeb łopatą 😅
    Robimy biopsję i wóz albo przewóz. Niech się dzieje co chce.

23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
    15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
    27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
    8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
    11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵

preg.png

Czeka na nas jeden maluszek 😺
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 10 września 2022, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    4 to nie do końca wylęgająca blastocysta, moja 4BB miała nacięcie otoczki, bo była ponoć dość gruba jeszcze.

No proszę. A jeszcze sprawdziłam specjalnie jaka to jest 4, aby głupot nie napisać i wszędzie info, że to blastocysta wylęgająca.

Zastanawiam się jaka jest różnica między 4 wylęgającą a 5 wylęgową. 6 to wykluta, tu żadnych wątpliwości nie mam.

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ