Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga10 wrote:Dzwonili wczesniej z kliniki, zamrozili pozostale 3 tez 😊 2 sa dobrej jakosci a jeden sredniej. Wiec w sumie mamy 6 zamrozonych 😍
6 śnieżynek i jeden kropek już u mamusi 😊
Super wynik.
Aga10 lubi tę wiadomość
Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
Baniusia wrote:
@utd, a jak u Was? Oczekujecie cykl czy transferujecie w listopadzie?
Dziękuje ze pytasz
3 listopada byliśmy w klinice niestety okazało się ze mamy puste jajo płodowe, doktor kazał odstawić leki i żona już 6 listopada po południu dostała okres, czuła się dobrze trochę pobolewał ja brzuch wieczorem ale nospa pomagała. Dziś była u swojego ginekologa ładnie się tam wszystko oczyszcza. Mamy dzwonić do kliniki jak krwawienie całkowicie ustanie (już by mogło bo trochę to trwa) transfer myśle, że realnie będzie w grudniu, chyba ze krwawienie ustanie na dniach
Mamy jeszcze 6 naszych mrozaczków (dwa 3-dniowe i cztery 5-dniowe) Na wizycie ustaliliśmy ze będziemy transferować blastkę 4. 1.2. (Albo 4.1.1 już nie jestem pewny która jest lepsza).
Generalnie mamy:
M.2
M.3
BL 4.1.2
BL 4.1.1
BL 4.2.2
BL 4.2.3
P.s trzymamy mocno kciuki za Was dziewczyny
👩33, 🧔 33
08.2020 - azospermia
10.2021 - m-TESE, Novum - mamy plemniki
11.2021 - pierwsza wizyta IVF - torbiel,
02.2022 - punkcja torbieli
04.2022 - I IVF, Novum, (AMH 3.16) 2 komórki, 2 zarodki, 1 podany, 2 zostawiony do 5 doby ❌04.2022 - beta 0 ❌
06.2022 - histeroskopia, usunięcie polipa, stany zapalne w endo, amotaks
09.2022 - II IVF (AMH 2.74) 16 komórek, 8 zarodków, 1 ❌,❄️❄️(M2, M3), ❄️❄️❄️❄️(4.1.1., 4.1.2, 4.2.2, 4.2.3)
10.2022 - puste jajo ❌
01.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, niepękające pęcherzyki, torbiel krwotoczna, torbiel surowicza - transfer odwołany, 02.2023 - krio - cykl sztuczny, słabe endo 7mm - transfer odwołany
03.2023 - krio - cykl naturalny, ovitrele, transfer bl. 4.1.1 - beta 0 ❌
04.2023 - krio - cykl sztuczny, transfer M2
~ 10 dpt - II ~ 11 dpt - 500~ 13 dpt - 3 370~ 17 dpt - 10 192 ~ 25 dpt - jest ❤️
06.2023 Pappa - Niskie ryzyka, 80-90% syn 💙
27.12.2023 - synek na świecie ❤️ -
@utd, zarówno 4.1.1 i 4.1.2 są tak dobre (sam top), że nie ma tu raczej znaczenia, która lepsza. Takie blastki to marzenie każdej transferującej.
No to życzę, aby żona jak najszybciej się oczyściła i można było ponowić próbę. Szczęściem w nieszczęściu jest wiedza że do implantacji doszło. Maluch bardzo chciał, ale był zapewne wadliwy genetycznie. Na tyle zarodków są na pewno zdrowi siłacze 🙂.
Teraz się uda. Będzie najlepszy prezent na święta ewentualnie na nowy rok 😊✊️Starania od 2020. Ovi
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Mnie dziś pierwszy raz od nastoletnich czasów zaskoczyła miesiączka 🥲
Jestem już po wizycie, kurnik się jeszcze nie wygoił więc dostałam tabletki anty (o ironio! Wiem, wiem, że to jest standardowe postępowanie w takich sytuacjach) i transfer w następnym cyklu, na sztucznym. Wypadnie zaraz po nowym roku.
To wszystko wina męża mego, co chciał mieć na urodziny prezent. Ale w sumie dobrze, bo jakby teraz był transfer to dziecko było by lwem, a ja się z lwami nie dogaduje (o niepłodna głowo!) 😁Ananasova, Gmagda, Aga10, Baniusia lubią tę wiadomość
23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 20.03 - II pren. 🤞🏻🤞🏻
Czeka na nas jeden maluszek 😺 -
Krysia23 wrote:Mnie dziś pierwszy raz od nastoletnich czasów zaskoczyła miesiączka 🥲
Jestem już po wizycie, kurnik się jeszcze nie wygoił więc dostałam tabletki anty (o ironio! Wiem, wiem, że to jest standardowe postępowanie w takich sytuacjach) i transfer w następnym cyklu, na sztucznym. Wypadnie zaraz po nowym roku.
To wszystko wina męża mego, co chciał mieć na urodziny prezent. Ale w sumie dobrze, bo jakby teraz był transfer to dziecko było by lwem, a ja się z lwami nie dogaduje (o niepłodna głowo!) 😁Krysia23, Ananasova lubią tę wiadomość
-
Aga10 wrote:Dziewczyny dzis rano mialam bole brzucha, takie jak przy okresie ale wzielam nasza polska nospe i magnez i przeszlo. Teraz nic nie czuje i troche mnie to martwi, moze nie udalo mu sie zaimplantowac…
Z tego co się orientuję to jest to częste i może oznaczać wszystkodobrze, że nospa pomogła, nie stresuj się tym 🤗
23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 20.03 - II pren. 🤞🏻🤞🏻
Aga10 wrote:Dziewczyny dzis rano mialam bole brzucha, takie jak przy okresie ale wzielam nasza polska nospe i magnez i przeszlo. Teraz nic nie czuje i troche mnie to martwi, moze nie udalo mu sie zaimplantowac…
Tak jak @Krysia23 napisała. Wszystkie odczucia mogą oznaczać wszystko i nic. Jak mawia state porzekadło: tylko beta prawdę powie 😊.
No beta i następnie jej przyrosty oczywiście.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Aga10 wrote:Krysia a ja wlasnie celuje w lwa 😊 Prawie cala moja rodzina to lwy a Maz i Tata urodzeni tego samego dnia wiec jakby moj Syn wycelowal w ten sam dzien to bylby tercet do wspolnego swietowania 😂
U mnie koziorożce.
M z 11.01. Mama moja z 12.01. No i jak dobrze pójdzie to Inga będzie 13.01.Aga10 lubi tę wiadomość
Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
Jestem lwem!😆
Mnie też mega bawiło jak dostałam antyki na wyczyszczenie się po stymulacji. Bo pierwszy raz w życiu brałam jakąkolwiek antykoncepcję mając męża z azoospermia.
Aga, wolno Ci brać trzy razy dziennie nospe po 1 tabletce. Ja magnez brałam po 3-4 tabletki. Reagowałam jak tylko czułam, że w brzuchu cokolwiek się dzieje.Krysia23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny przyszłam się trochę pożalić 🥹
Mega kiepsko się czuje… dziś nawet nie wstałam z łóżka, nie sypiam nocami…
Miałam wizytę wczoraj, wszystko jest fajnie z małym lekarka widzi, ze mega się stresuje i denerwuje tym wszystkim, powiedziała, ze jak chce to żeby uspokoić moje nerwy możemy CC zrobić wcześniej. Mały super przybiera: w 37+2 wagę ma na 38+2
Wazy 3300g.
Zgodziliśmy się z mężem żeby trochę ulżyć mi w mękach… przesunęliśmy CC na 3 dni wcześniej.
Teraz mam wyrzuty sumienia… czy dobrze zrobiliśmy, termin w szpitalu już przeniesiony, a przecież każdy dzień w brzuszku jest dla malucha lepszy
Boje się, ze robię mu krzywdę, nie dość, ze CC to jeszcze wcześniejszym terminem porodu. ( bo ja mam takie widzi mi się)
Tak jak pisałam mały wymiarami i wagą jest na 38+2, ale wiadomo termin transferu to termin transferu, w ogóle według mojej Pani doktor wychodzi, że termin porodu z transferu to 4 grudnia, według aplikacji 7 grudnia. U mnie tez doszło szybko do implantacji nie wiem czy to ma jakieś znaczeniez I prenatalnych z USG termin porodu mi wyszedł na 3 grudnia.
Z obliczeń Pani doktor CC w 38+2 z aplikacji 37+6
Bardzo chce mieć już małego ze sobą, ale boje się jednocześnie, a nasz maluch tak mnie ostatnio straszy jak się nie rusza całe popołudnie…
Początkowo mega się ucieszyłam, ze zaproponowała przesunąć termin, a teraz sama nie wiemjuż kolejny raz zmieniać na pewno nie będziemy.
Łożysko nie jest jeszcze najgorsze taki 2/3 stopień do terminu porodu bym go ponoć na pewno nie donosiła, a ciagle mam z tylu głowy, ze to łożysko padnie wcześniej, pogorszą się przepływy.
Boje się, ze jestem złą przyszłą mamą, bo nie pomyślałam nawet o tym, ze może ten maluch nie chce tak wczas wychodzićze to może po urodzeniu będzie mieć dla niego złe konsekwencje, mimo, że ciąża donoszona jest od 37+0 🤯😳🥺💔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2022, 22:58
-
Gmagda wrote:Dziewczyny przyszłam się trochę pożalić 🥹
Mega kiepsko się czuje… dziś nawet nie wstałam z łóżka, nie sypiam nocami…
Miałam wizytę wczoraj, wszystko jest fajnie z małym lekarka widzi, ze mega się stresuje i denerwuje tym wszystkim, powiedziała, ze jak chce to żeby uspokoić moje nerwy możemy CC zrobić wcześniej. Mały super przybiera: w 37+2 wagę ma na 38+2
Wazy 3300g.
Zgodziliśmy się z mężem żeby trochę ulżyć mi w mękach… przesunęliśmy CC na 3 dni wcześniej.
Teraz mam wyrzuty sumienia… czy dobrze zrobiliśmy, termin w szpitalu już przeniesiony, a przecież każdy dzień w brzuszku jest dla malucha lepszy
Boje się, ze robię mu krzywdę, nie dość, ze CC to jeszcze wcześniejszym terminem porodu. ( bo ja mam takie widzi mi się)
Tak jak pisałam mały wymiarami i wagą jest na 38+2, ale wiadomo termin transferu to termin transferu, w ogóle według mojej Pani doktor wychodzi, że termin porodu z transferu to 4 grudnia, według aplikacji 7 grudnia. U mnie tez doszło szybko do implantacji nie wiem czy to ma jakieś znaczeniez I prenatalnych z USG termin porodu mi wyszedł na 3 grudnia.
Z obliczeń Pani doktor CC w 38+2 z aplikacji 37+6
Bardzo chce mieć już małego ze sobą, ale boje się jednocześnie, a nasz maluch tak mnie ostatnio straszy jak się nie rusza całe popołudnie…
Początkowo mega się ucieszyłam, ze zaproponowała przesunąć termin, a teraz sama nie wiemjuż kolejny raz zmieniać na pewno nie będziemy.
Łożysko nie jest jeszcze najgorsze taki 2/3 stopień do terminu porodu bym go ponoć na pewno nie donosiła, a ciagle mam z tylu głowy, ze to łożysko padnie wcześniej, pogorszą się przepływy.
Boje się, ze jestem złą przyszłą mamą, bo nie pomyślałam nawet o tym, ze może ten maluch nie chce tak wczas wychodzićze to może po urodzeniu będzie mieć dla niego złe konsekwencje, mimo, że ciąża donoszona jest od 37+0 🤯😳🥺💔
-
Gmagda, nie stresuj się 🤗 tak jak napisała Aga, gdyby Pani Doktor widziała przeciwwskazania nie zaproponowałaby wcześniejszego terminu. Masz dużego synka i on na pewno da sobie radę po drugiej stronie brzuszka, a dla niego też będzie lepiej jak przytuli go już spokojna mamusia ☺️
Ciesz się ostatnimi dniami w dwupaku 🤰 to jeszcze 5 dni 🥰23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
Gmagda, w poznańskim szpitalu "po znajomosci" lekarka skierowała moja kolezanke na cc po skończonym 37tc.
Spokojnie, fizjologicznie też mogłabyś już urodzić, więc dziecku nic nie będzie. Stresujesz się dzieckiem, ale to Ty jesteś najważniejsza teraz, bo jeśli Ty nie będziesz spokojna i pełna energii, to dziecko to odczuje. Maluch potrzebuje opanowanej mamy, więc jeśli te trzy dni Cię uspokoją, to jest dobre rozwiązanie.
Tylko proszę, zrelaksuj się trochę przed tym porodem! Chociaż dzień przed, cesarka to operacja, pierwsze dni z dzieckiem są ciężkie, nawet jeśli masz pomoc, pomysl o sobie chociaż na jeden dzień i zrób dla siebie coś fajnego !Gmagda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMega wam dziękuje dziewczyny za wsparcie.
Po prostu czuje się już tak koszmarnie, ledwo chodzę, co chwile mam skurcze, nie mam na nic siły, boli mnie wszystko, już nawet na łóżku za chwile się sama nie obrócę, nie myślałam, ze końcówka ciąży pod względem fizycznym jest tak ciężka, a ja przecież wcale nie mam dużego brzucha, przytyłam tez normalnie, bo jakieś 10kg a ledwo się ruszam…
Nie możemy się doczekać już tego małego, mąż się codziennie go pyta kiedy wychodzi już też chciałby go zobaczyć. 😀
A ja mam zakaz robienia czegokolwiek w domu, mam odpoczywać łykać magnez żeby dotrzymać do tego wtorku, nawet ostatnio mi szyjki nie zbadała palpacyjnie, bo mówi, ze już jej nawet dotykać nie chce.
A tak wtorek szyjka 2,1cm - sobota 1,5cm - wtorek 1 cm
Także szybko idzie… 😳🤰🏻
Jeszcze mnie mąż uświadomił, ze nawet seksu teraz zakazała żeby porodu nie wywołać przed cc 🤯
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 08:36
-
lindalia wrote:Gmagda, w poznańskim szpitalu "po znajomosci" lekarka skierowała moja kolezanke na cc po skończonym 37tc.
Spokojnie, fizjologicznie też mogłabyś już urodzić, więc dziecku nic nie będzie. Stresujesz się dzieckiem, ale to Ty jesteś najważniejsza teraz, bo jeśli Ty nie będziesz spokojna i pełna energii, to dziecko to odczuje. Maluch potrzebuje opanowanej mamy, więc jeśli te trzy dni Cię uspokoją, to jest dobre rozwiązanie.
Tylko proszę, zrelaksuj się trochę przed tym porodem! Chociaż dzień przed, cesarka to operacja, pierwsze dni z dzieckiem są ciężkie, nawet jeśli masz pomoc, pomysl o sobie chociaż na jeden dzień i zrób dla siebie coś fajnego !
Zgadzam się z Lindalią. Zaufaj lekarce. Będzie dobrze. ✊️
Przypominam, że mojej sąsiadce przyśpieszyli CC o prawie 4 tygodnie ze względu na ciśnienie. Tej co paliła. Urodziła zdrowa córkę. Tylko malutka: 49 cm 2490 g. Ale tak to chowa się zdrowo i przybiera na wadze.Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
nick nieaktualnyMyślicie, ze dziecko urodzone tak wczas nie będzie miało żadnych problemów ?
Boje się, ze te kilka dni zrobi różnice 🥹
Będę się stresować czy na pewno dobrze oddycha…
Jeszcze to 38+2 jest nawet spoko, ale 37+6 nie wiem już kompletnie jak to liczyć. -
Gmagda wrote:Myślicie, ze dziecko urodzone tak wczas nie będzie miało żadnych problemów ?
Boje się, ze te kilka dni zrobi różnice 🥹
Będę się stresować czy na pewno dobrze oddycha…
Jeszcze to 38+2 jest nawet spoko, ale 37+6 nie wiem już kompletnie jak to liczyć.
Mówi się, że każdy dzień w brzuszku jest na wagę złota, ale skoro lekarka przyspieszyła cc, to znaczy, że jest w porządku i dziecku niczego nie zabraknie "u nas ".
Co do oddychania, to do 35tcc wykształcają się ostatecznie wszystkie narządy oddechowe. A powiem Ci, że bez względu czy urodziłabys za 5, czy za 10 dni, czy za 15 dni, to i tak będziesz na początku po kilkanaście razy sprawdzać czy oddycha. Ja mam dziecko przenoszone, a i tak na początku ze strachu budziłam Małego, bo wydawało mi się że nie oddycha.
Przy ciąży i porodzie wiadomo, że chodzi o dziecko, ale bez silnej i spokojnej matki, wszystko leci. -
nick nieaktualnylindalia wrote:Skończony 37 tydzień uznaje się za ciążę donoszona, więc bezpieczny czas aby rodzic dla dziecka. Maluszek już wszystko wtedy ma, a ostatnie tygodnie to tylko i wyłącznie przybieranie na wadze.
Mówi się, że każdy dzień w brzuszku jest na wagę złota, ale skoro lekarka przyspieszyła cc, to znaczy, że jest w porządku i dziecku niczego nie zabraknie "u nas ".
Co do oddychania, to do 35tcc wykształcają się ostatecznie wszystkie narządy oddechowe. A powiem Ci, że bez względu czy urodziłabys za 5, czy za 10 dni, czy za 15 dni, to i tak będziesz na początku po kilkanaście razy sprawdzać czy oddycha. Ja mam dziecko przenoszone, a i tak na początku ze strachu budziłam Małego, bo wydawało mi się że nie oddycha.
Przy ciąży i porodzie wiadomo, że chodzi o dziecko, ale bez silnej i spokojnej matki, wszystko leci.
Masz racje.
Niepotrzebnie panikuje, lekarka mówiła, ze mogą mi go zabrać na wspomaganie oddychania i żebym się tym kompletnie nie martwiła, bo przy cc nie ma ucisku klatki i mały się nie pozbędzie tak szybko wód i to tylko dlatego, mój mąż się śmieje, ze płuca to on porządnie ćwiczy jak go tak często czkawka męczy 😍😳
Racja mój spokój to tez spokój maluszka, rozwarcie jest, szyjki to już pewnie prawie nie ma, łożysko 3 stopnia, nie ma na co czekać.
Macie racje skoro stwierdziła, ze możemy przyspieszyć o 3 dni i jest ok to tak jest 🤎
Odliczamy do wtorku 🙈 szybko zleci 🤎🙈🙉
Tyle mniej moich nerwów czy wszystko dobrze czy łożysko daje radę.
Może lekarka stwierdziła, ze poród na dniach skoro załatwiła przyśpieszenie 🫶 a mnie nie chciała stresować tylko kazała leżeć i łykać magnez
Jutro rano idę jeszcze na KTG
Na szczęście dziś trochę lepiej się czuje i dałam radę coś ogarnąć w domu wstawić jakieś pranie, rozdziele sobie jeszcze obowiązki do poniedziałku żeby wszystko było na tip top 😀😍🫶Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2022, 14:10