Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi zostało zasugerowane, żeby oddać niewykorzystane komórki do dawstwa, ale nie chciałam, bo nasze
dzieci i tak już będą mieć potencjalne rodzeństwo ze strony dawcy, a nie chce ich jeszcze dodatkowo obciążać, że gdzieś z mojej strony mogą być 🤷🏻♀️
Ja chciałam mieć 4 zarodki i mam 4 zarodki 😁23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
7tc - 💔❤️🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 20.03 - II pren. 🤞🏻🤞🏻
Czeka na nas jeden maluszek 😺 -
nick nieaktualnyKrysia23 wrote:Ja w klinice odstawiłam taki cyrk po tych zabiegach... Pozwolili mi wejść do męża na 10s jak się wybudzał, a potem musiałam wyjść, bo były inne pacjentki do punkcji...
On tylko zdołał wydusić czy coś znaleźli, a ja się rozryczalam tam nad nim i w tym momencie mnie pani wyprowadziła. Wpadłam w takie spazmy, mówię do tej pani, że nie wiem jak mam to mu powiedzieć, pozwoliły mi wejść do gabinetu i ryczałam tam z 10 min.
Potem jak już mogłam iść do niego to godzinę zajęło mi namawianie go, żeby coś zjadł, był w takim stanie, że to aż szkoda opisywać 😢
Ja tą wiadomość przyjęłam w miarę, ale najtrudniejszych to było ją przekazać 😭
Ciężko mi sobie wyobrazić co musieliście przejść w tym momencieja sama pamietam swój stres i wszystko w tym momencie, tylko ze ja miałam, ale łzy raczej radości jak mnie doktor wziął do gabinetu żeby powiedzieć co i jak, ciężkie sprawy, ze ludzie muszą przechodzić takie rzeczy, koszmar to jest.
A ja to jestem głupia, bo tyle przeszliśmy, wszystko wyszło po naszej myśli, a ja się zastanawiam czy na pewno nie pomylili nam komórek plemników itp, ja za dużo analizuje, mój mąż to kompletnie nie myśli nawet o takich rzeczach, pytałam się go kiedyś czy myślał o jakiejś pomyłce, to mówi, ze nie i ze chyba chora jestem całkowicie 😀
@ananasova
A wy dawcą mogliście zapłodnić więcej niż 6 ? Bo właśnie jak to jest przy ciężkim czynniku męskim można wszystko zapładniać, a jak jest w przypadku dawcy ?
My zapłodniliśmy 15, co początkowo mi się wydawało za mało jak z 15 zapłodniło się 7, to bałam się ze do blastocysty nie dotrwa nam dużo, a koniec końców po 3 dobie odpadły 2 i potem jednego dłużej obserwowali, ale nie dotrwał do blastki, końcowo wyszły 4 blastocysty, 2 lepsze i 2 trochę gorsze, ale embriolog mówiła, ze jak na plemniki z biopsji to bardzo dobry wynik, bo początkowo po zapłodnieniu mówiła, ze plemniki były kiepskie, No to chyba nie do końca się sprawdziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2022, 12:44
-
Cześć, czytam wasze historie od dawna, ale dopiero dzisiaj odważyłam się dołączyć. Tak jak u was u mojego męża stwierdzono azoospermie. Po tej wiadomości nasz świat runął w gruzach. Wtedy zaczęłam szukać w necie i trafiłam na to forum i postanowiłam "nie odpuszczę, zrobię wszystko żeby nam się udało...". Dziewczyny nawet nie wiecie ile dodalyscie mi siły ❤️ gdyby nie wy to pewnie byśmy odpuścili z myślą że to juz koniec...
Renata13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKara wrote:Cześć, czytam wasze historie od dawna, ale dopiero dzisiaj odważyłam się dołączyć. Tak jak u was u mojego męża stwierdzono azoospermie. Po tej wiadomości nasz świat runął w gruzach. Wtedy zaczęłam szukać w necie i trafiłam na to forum i postanowiłam "nie odpuszczę, zrobię wszystko żeby nam się udało...". Dziewczyny nawet nie wiecie ile dodalyscie mi siły ❤️ gdyby nie wy to pewnie byśmy odpuścili z myślą że to juz koniec...
Cześć ! Fajnie, ze nas znalazłaś, szkoda, że musiałaś tu trafić.
Jesteśmy wspieramy i powodzenia w walce 🫶
-
Kara wrote:Cześć, czytam wasze historie od dawna, ale dopiero dzisiaj odważyłam się dołączyć. Tak jak u was u mojego męża stwierdzono azoospermie. Po tej wiadomości nasz świat runął w gruzach. Wtedy zaczęłam szukać w necie i trafiłam na to forum i postanowiłam "nie odpuszczę, zrobię wszystko żeby nam się udało...". Dziewczyny nawet nie wiecie ile dodalyscie mi siły ❤️ gdyby nie wy to pewnie byśmy odpuścili z myślą że to juz koniec...
Witaj. Przykro nam że tu trafiłaś, bo temat ciężki. No ale jak widać nie beznadziejny 🙂. Musicie niestety uzbroić się w cierpliwość i pieniądze.
Jesteśmy tu, służymy - w miarę naszych możliwości i wiedzy - pomocą.
Czy już jakieś kroki podjęliście? Może jakieś badania już macie?Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
Gmagda wrote:
@ananasova
A wy dawcą mogliście zapłodnić więcej niż 6 ? Bo właśnie jak to jest przy ciężkim czynniku męskim można wszystko zapładniać, a jak jest w przypadku dawcy ?
My zapłodniliśmy 15, co początkowo mi się wydawało za mało jak z 15 zapłodniło się 7, to bałam się ze do blastocysty nie dotrwa nam dużo, a koniec końców po 3 dobie odpadły 2 i potem jednego dłużej obserwowali, ale nie dotrwał do blastki, końcowo wyszły 4 blastocysty, 2 lepsze i 2 trochę gorsze, ale embriolog mówiła, ze jak na plemniki z biopsji to bardzo dobry wynik, bo początkowo po zapłodnieniu mówiła, ze plemniki były kiepskie, No to chyba nie do końca się sprawdziło. -
Kara wrote:Cześć, czytam wasze historie od dawna, ale dopiero dzisiaj odważyłam się dołączyć. Tak jak u was u mojego męża stwierdzono azoospermie. Po tej wiadomości nasz świat runął w gruzach. Wtedy zaczęłam szukać w necie i trafiłam na to forum i postanowiłam "nie odpuszczę, zrobię wszystko żeby nam się udało...". Dziewczyny nawet nie wiecie ile dodalyscie mi siły ❤️ gdyby nie wy to pewnie byśmy odpuścili z myślą że to juz koniec...
Napisz na jakim jesteście etapie teraz. -
Krysia23 wrote:Mi zostało zasugerowane, żeby oddać niewykorzystane komórki do dawstwa, ale nie chciałam, bo nasze
dzieci i tak już będą mieć potencjalne rodzeństwo ze strony dawcy, a nie chce ich jeszcze dodatkowo obciążać, że gdzieś z mojej strony mogą być 🤷🏻♀️
Ja chciałam mieć 4 zarodki i mam 4 zarodki 😁
Cześć.
Wysłałem zaproszenie, przyjmij je proszę, mam kilka pytań.
Dzięki -
Dziewczyny zrobilam dzis test, niestety negatywny wiec nic z tego nie bedzie. 5dpt powinno juz chyba cos wyjsc. Mialam tez ovitrelle ale nawet ovitrelle nie wyszedl wiec musza byc go juz sladowe ilosci. We wtorek 8dpt zrobie bete tak dla pewnosci
-
m954 przyjęłam zaproszenie 🙂
Kara, bardzo mi przykro, że Was to spotkało 😔 ale witamy w naszym gronie 🤗 napisz coś więcej o Waszej sytuacji23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️
11t4d - 5,5cm 🍋🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 20.03 - II pren. 🤞🏻🤞🏻
Aga10 wrote:Dziewczyny zrobilam dzis test, niestety negatywny wiec nic z tego nie bedzie. 5dpt powinno juz chyba cos wyjsc. Mialam tez ovitrelle ale nawet ovitrelle nie wyszedl wiec musza byc go juz sladowe ilosci. We wtorek 8dpt zrobie bete tak dla pewnosci
Jaki test robiłaś? 5dpt jeszcze nie musi wyjść pozytywny ☺️ tylko beta prawdę powie23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
-
Krysia23 wrote:Jaki test robiłaś? 5dpt jeszcze nie musi wyjść pozytywny ☺️ tylko beta prawdę powie
-
nick nieaktualnyAga10 wrote:Taki z tutejszego Rossmana, Kruidvat sie nazywa 😂 I ma byc niby wczesniej wykrywajacym, niby mega czuly. Bete zrobie na pewno bo ciekawa jestem czy cokolwiek ruszyla ale nie nastawiam sie na pozytywa
Tylko facelle z rossmana.
5 dni po transferze kompletnie nie musiało Ci nic wyjść, ja miałam 4 dni po i to był kompletny szok dla mnie, ze wyszło tak szybko, bo nawet się nie nastawiałam tylko mój mąż wypatrzył kreskę.
Kup facelle nawet ten najtańszy pasek.
Różnie dochodzi do implantacji może Twój zarodek krążył i nie zdążył się tak szybko zaimplantować, żeby juz w 5 dniu pokazać pozytywny test, Beta równie dobrze mogła być na + a test tego nie wykryć, bo jeszcze za małe stężenie, a prawda taka, ze te niektóre testy piszą, ze takie wykrycie mega szybkiej ciąży, a to pic na wodę.
Tylko FACELLE!
Sprawdziłam na sobie
Także proszę mi się jeszcze nie załamywać 🙉😉
Ja pamietam ile stresu sobie napędziłam bo któregoś dnia zrobiłam bobotest bodajże i był o wiele wiele jaśniejszy już ten I facelle który robiłam, wiec podejrzewam, ze wcześniej by kompletnie nic nie pokazał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2022, 12:40
-
Gmagda wrote:Tylko facelle z rossmana.
5 dni po transferze kompletnie nie musiało Ci nic wyjść, ja miałam 4 dni po i to był kompletny szok dla mnie, ze wyszło tak szybko, bo nawet się nie nastawiałam tylko mój mąż wypatrzył kreskę.
Kup facelle nawet ten najtańszy pasek.
Różnie dochodzi do implantacji może Twój zarodek krążył i nie zdążył się tak szybko zaimplantować, żeby juz w 5 dniu pokazać pozytywny test, Beta równie dobrze mogła być na + a test tego nie wykryć, bo jeszcze za małe stężenie, a prawda taka, ze te niektóre testy piszą, ze takie wykrycie mega szybkiej ciąży, a to pic na wodę.
Tylko FACELLE!
Sprawdziłam na sobie
Także proszę mi się jeszcze nie załamywać 🙉😉
Ja pamietam ile stresu sobie napędziłam bo któregoś dnia zrobiłam bobotest bodajże i był o wiele wiele jaśniejszy już ten I facelle który robiłam, wiec podejrzewam, ze wcześniej by kompletnie nic nie pokazał.
Jak sie czujesz? Ostatni weekend w dwupaku 😊 -
Dziewczyny, ale to podejrzane, że Adze po całej ampułce Ovitrelle nic nie wyszlo. W 5 dpt powinna mieć solidną krechę. Nawet na Pinku by coś było.
Ja się skłaniam raczej za opcją, że ten test coś nie teges.Starania od 2020. Ovi
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -
Baniusia wrote:Dziewczyny, ale to podejrzane, że Adze po całej ampułce Ovitrelle nic nie wyszlo. W 5 dpt powinna mieć solidną krechę. Nawet na Pinku by coś było.
Ja się skłaniam raczej za opcją, że ten test coś nie teges. -
My jesteśmy dopiero na początku tej trudnej drogi. We wrześniu odebraliśmy wyniki badań nasienia i zobaczyliśmy same zera. Potem powtorzylismy badanie i to samo. Na ten moment jesteśmy po pierwszej wizycie u androloga. Wiemy tylko że na USG wszystko wygląda ok. Teraz czekamy na wyniki wszystkich badań, w tym genetycznych. 30.11. mamy wizytę na której odbierzemy wyniki i wtedy dowiemy się czegoś więcej. Ja podstawowe badania mam już zrobione i wszystkie w normie. Najgorsze jest to czekanie i niepewność
-
Kara wrote:My jesteśmy dopiero na początku tej trudnej drogi. Najgorsze jest to czekanie i niepewność
Ale nagroda, która czeka na końcu tej drogi, jest tego warta 😊
Starania od 2020. Ovi
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️