Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Krysia23 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało zasugerowane, żeby oddać niewykorzystane komórki do dawstwa, ale nie chciałam, bo nasze
    dzieci i tak już będą mieć potencjalne rodzeństwo ze strony dawcy, a nie chce ich jeszcze dodatkowo obciążać, że gdzieś z mojej strony mogą być 🤷🏻‍♀️

Ja chciałam mieć 4 zarodki i mam 4 zarodki 😁

23.06.22 - Diagnoza - Azoospermia
    15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
    27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
    8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
    11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 20.03 - II pren. 🤞🏻🤞🏻

preg.png

Czeka na nas jeden maluszek 😺
  • Ananasova Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakbym wiedziała ze tyle się zapłodni to nie decydowalibyśmy się na 10 tylko max 6 tak jak jest przyjęte zazwyczaj.. No ale to było takie swego rodzaju zabezpieczenie dla mnie żeby nie musieć już drugi raz przechodzić stymulacji .

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Ja w klinice odstawiłam taki cyrk po tych zabiegach... Pozwolili mi wejść do męża na 10s jak się wybudzał, a potem musiałam wyjść, bo były inne pacjentki do punkcji...
    On tylko zdołał wydusić czy coś znaleźli, a ja się rozryczalam tam nad nim i w tym momencie mnie pani wyprowadziła. Wpadłam w takie spazmy, mówię do tej pani, że nie wiem jak mam to mu powiedzieć, pozwoliły mi wejść do gabinetu i ryczałam tam z 10 min.
    Potem jak już mogłam iść do niego to godzinę zajęło mi namawianie go, żeby coś zjadł, był w takim stanie, że to aż szkoda opisywać 😢
    Ja tą wiadomość przyjęłam w miarę, ale najtrudniejszych to było ją przekazać 😭

Ciężko mi sobie wyobrazić co musieliście przejść w tym momencie :( ja sama pamietam swój stres i wszystko w tym momencie, tylko ze ja miałam, ale łzy raczej radości jak mnie doktor wziął do gabinetu żeby powiedzieć co i jak, ciężkie sprawy, ze ludzie muszą przechodzić takie rzeczy, koszmar to jest.

A ja to jestem głupia, bo tyle przeszliśmy, wszystko wyszło po naszej myśli, a ja się zastanawiam czy na pewno nie pomylili nam komórek plemników itp, ja za dużo analizuje, mój mąż to kompletnie nie myśli nawet o takich rzeczach, pytałam się go kiedyś czy myślał o jakiejś pomyłce, to mówi, ze nie i ze chyba chora jestem całkowicie 😀

@ananasova
    A wy dawcą mogliście zapłodnić więcej niż 6 ? Bo właśnie jak to jest przy ciężkim czynniku męskim można wszystko zapładniać, a jak jest w przypadku dawcy ?
    My zapłodniliśmy 15, co początkowo mi się wydawało za mało jak z 15 zapłodniło się 7, to bałam się ze do blastocysty nie dotrwa nam dużo, a koniec końców po 3 dobie odpadły 2 i potem jednego dłużej obserwowali, ale nie dotrwał do blastki, końcowo wyszły 4 blastocysty, 2 lepsze i 2 trochę gorsze, ale embriolog mówiła, ze jak na plemniki z biopsji to bardzo dobry wynik, bo początkowo po zapłodnieniu mówiła, ze plemniki były kiepskie, No to chyba nie do końca się sprawdziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2022, 12:44

• Kara Debiutantka

Wysłany: 18 listopada 2022, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czytam wasze historie od dawna, ale dopiero dzisiaj odważyłam się dołączyć. Tak jak u was u mojego męża stwierdzono azoospermie. Po tej wiadomości nasz świat runął w gruzach. Wtedy zaczęłam szukać w necie i trafiłam na to forum i postanowiłam "nie odpuszczę, zrobię wszystko żeby nam się udało...". Dziewczyny nawet nie wiecie ile dodalyscie mi siły ❤️ gdyby nie wy to pewnie byśmy odpuścili z myślą że to juz koniec...

Renata13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2022, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara wrote:
    Cześć, czytam wasze historie od dawna, ale dopiero dzisiaj odważyłam się dołączyć. Tak jak u was u mojego męża stwierdzono azoospermie. Po tej wiadomości nasz świat runął w gruzach. Wtedy zaczęłam szukać w necie i trafiłam na to forum i postanowiłam "nie odpuszczę, zrobię wszystko żeby nam się udało...". Dziewczyny nawet nie wiecie ile dodalyscie mi siły ❤️ gdyby nie wy to pewnie byśmy odpuścili z myślą że to juz koniec...

Cześć ! Fajnie, ze nas znalazłaś, szkoda, że musiałaś tu trafić.
    Jesteśmy wspieramy i powodzenia w walce 🫶

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara wrote:

Witaj. Przykro nam że tu trafiłaś, bo temat ciężki. No ale jak widać nie beznadziejny 🙂. Musicie niestety uzbroić się w cierpliwość i pieniądze.

Jesteśmy tu, służymy - w miarę naszych możliwości i wiedzy - pomocą.

Czy już jakieś kroki podjęliście? Może jakieś badania już macie?

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
  • Ananasova Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:

@ananasova
    A wy dawcą mogliście zapłodnić więcej niż 6 ? Bo właśnie jak to jest przy ciężkim czynniku męskim można wszystko zapładniać, a jak jest w przypadku dawcy ?
    My zapłodniliśmy 15, co początkowo mi się wydawało za mało jak z 15 zapłodniło się 7, to bałam się ze do blastocysty nie dotrwa nam dużo, a koniec końców po 3 dobie odpadły 2 i potem jednego dłużej obserwowali, ale nie dotrwał do blastki, końcowo wyszły 4 blastocysty, 2 lepsze i 2 trochę gorsze, ale embriolog mówiła, ze jak na plemniki z biopsji to bardzo dobry wynik, bo początkowo po zapłodnieniu mówiła, ze plemniki były kiepskie, No to chyba nie do końca się sprawdziło.
    Wiesz co z początku myślałam ze będziemy zapladniac 6.. weszła tu przede wszystkim moja kwestia kardiologiczna gdzie jednak stymulacja hormonalna to ogromne obciążenie dla organizmu. I tak zdecydowaliśmy żeby zapłodnić więcej w razie w żebym już nie musiała kolejnej procedury od nowa przechodzic . Ale nie sądziłam ze będzie aż tak dobry wynik.

• Ananasova Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara wrote:
    Hej witamy Cie❤️ Bardzo mi przykro, że musieliście usłyszeć ta diagnozę .. zawsze służymy pomocą i wsparciem😉
    Napisz na jakim jesteście etapie teraz.

• m954 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Mi zostało zasugerowane, żeby oddać niewykorzystane komórki do dawstwa, ale nie chciałam, bo nasze
    dzieci i tak już będą mieć potencjalne rodzeństwo ze strony dawcy, a nie chce ich jeszcze dodatkowo obciążać, że gdzieś z mojej strony mogą być 🤷🏻‍♀️

Ja chciałam mieć 4 zarodki i mam 4 zarodki 😁

Cześć.
    Wysłałem zaproszenie, przyjmij je proszę, mam kilka pytań.
    Dzięki

• Aga10 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobilam dzis test, niestety negatywny wiec nic z tego nie bedzie. 5dpt powinno juz chyba cos wyjsc. Mialam tez ovitrelle ale nawet ovitrelle nie wyszedl wiec musza byc go juz sladowe ilosci. We wtorek 8dpt zrobie bete tak dla pewnosci

• Krysia23 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m954 przyjęłam zaproszenie 🙂
    Kara, bardzo mi przykro, że Was to spotkało 😔 ale witamy w naszym gronie 🤗 napisz coś więcej o Waszej sytuacji

15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 20.03 - II pren. 🤞🏻🤞🏻

preg.png

• Krysia23 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga10 wrote:
    Dziewczyny zrobilam dzis test, niestety negatywny wiec nic z tego nie bedzie. 5dpt powinno juz chyba cos wyjsc. Mialam tez ovitrelle ale nawet ovitrelle nie wyszedl wiec musza byc go juz sladowe ilosci. We wtorek 8dpt zrobie bete tak dla pewnosci

Jaki test robiłaś? 5dpt jeszcze nie musi wyjść pozytywny ☺️ tylko beta prawdę powie

15.11.22 - ❄️❄️❄️❄️

preg.png

• Aga10 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara wrote:
    Tez mi przykro ze Was to spotkalo. Powiedz cos wiecej na jakim etapie jestescie, czy macie juz jakies badania za soba?

• Aga10 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia23 wrote:
    Jaki test robiłaś? 5dpt jeszcze nie musi wyjść pozytywny ☺️ tylko beta prawdę powie
    Taki z tutejszego Rossmana, Kruidvat sie nazywa 😂 I ma byc niby wczesniej wykrywajacym, niby mega czuly. Bete zrobie na pewno bo ciekawa jestem czy cokolwiek ruszyla ale nie nastawiam sie na pozytywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga10 wrote:
    Taki z tutejszego Rossmana, Kruidvat sie nazywa 😂 I ma byc niby wczesniej wykrywajacym, niby mega czuly. Bete zrobie na pewno bo ciekawa jestem czy cokolwiek ruszyla ale nie nastawiam sie na pozytywa

Tylko facelle z rossmana.
    5 dni po transferze kompletnie nie musiało Ci nic wyjść, ja miałam 4 dni po i to był kompletny szok dla mnie, ze wyszło tak szybko, bo nawet się nie nastawiałam tylko mój mąż wypatrzył kreskę.
    Kup facelle nawet ten najtańszy pasek.
    Różnie dochodzi do implantacji może Twój zarodek krążył i nie zdążył się tak szybko zaimplantować, żeby juz w 5 dniu pokazać pozytywny test, Beta równie dobrze mogła być na + a test tego nie wykryć, bo jeszcze za małe stężenie, a prawda taka, ze te niektóre testy piszą, ze takie wykrycie mega szybkiej ciąży, a to pic na wodę.
    Tylko FACELLE!
    Sprawdziłam na sobie :)
    Także proszę mi się jeszcze nie załamywać 🙉😉
    Ja pamietam ile stresu sobie napędziłam bo któregoś dnia zrobiłam bobotest bodajże i był o wiele wiele jaśniejszy już ten I facelle który robiłam, wiec podejrzewam, ze wcześniej by kompletnie nic nie pokazał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2022, 12:40

• Aga10 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gmagda wrote:
    Tylko facelle z rossmana.
    5 dni po transferze kompletnie nie musiało Ci nic wyjść, ja miałam 4 dni po i to był kompletny szok dla mnie, ze wyszło tak szybko, bo nawet się nie nastawiałam tylko mój mąż wypatrzył kreskę.
    Kup facelle nawet ten najtańszy pasek.
    Różnie dochodzi do implantacji może Twój zarodek krążył i nie zdążył się tak szybko zaimplantować, żeby juz w 5 dniu pokazać pozytywny test, Beta równie dobrze mogła być na + a test tego nie wykryć, bo jeszcze za małe stężenie, a prawda taka, ze te niektóre testy piszą, ze takie wykrycie mega szybkiej ciąży, a to pic na wodę.
    Tylko FACELLE!
    Sprawdziłam na sobie :)
    Także proszę mi się jeszcze nie załamywać 🙉😉
    Ja pamietam ile stresu sobie napędziłam bo któregoś dnia zrobiłam bobotest bodajże i był o wiele wiele jaśniejszy już ten I facelle który robiłam, wiec podejrzewam, ze wcześniej by kompletnie nic nie pokazał.
    Dzieki Magda za pocieszenie 😊 Tu nie ma rossmana wiec nie mam dostepu do facelle ale nie bede juz testowac. Zdecydowalam ze pojde w poniedzialek do GP na bete, moze mi zrobi, to bedzie 7dpt wiec juz powinna sie pokazac jesli bedzie na + . Do poniedzialku uzbroje sie w cierpliwosc choc jakos mnie ten wynik zdolowal.
    Jak sie czujesz? Ostatni weekend w dwupaku 😊

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale to podejrzane, że Adze po całej ampułce Ovitrelle nic nie wyszlo. W 5 dpt powinna mieć solidną krechę. Nawet na Pinku by coś było.

Ja się skłaniam raczej za opcją, że ten test coś nie teges.

Starania od 2020. Ovi
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
  • Aga10 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baniusia wrote:
    Dziewczyny, ale to podejrzane, że Adze po całej ampułce Ovitrelle nic nie wyszlo. W 5 dpt powinna mieć solidną krechę. Nawet na Pinku by coś było.

Ja się skłaniam raczej za opcją, że ten test coś nie teges.
    Wlasnie tez myslalam Baniusia ze cos wyjdzie ze wzgledu na ovitrelle. Ale nie ma nic, nawet cien cienia sie nie pokazal, klasyczna biel wizira 😂 Tydzien temu jak mi robili krew w szpitalu to beta wyszla ale lekarka skomentowala “lekko podwyzszona” wiec nie bylo jej tez sporo. Nie chce juz robic wiecej testow bo zdolowal mnie ten wynik. Moglabym zrobic clearblue (one sa bardzo dobre) ale szkoda mi 20€ zeby sobie popsuc weekend wiec zaczekam na bete do poniedzialku.

• Kara Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy dopiero na początku tej trudnej drogi. We wrześniu odebraliśmy wyniki badań nasienia i zobaczyliśmy same zera. Potem powtorzylismy badanie i to samo. Na ten moment jesteśmy po pierwszej wizycie u androloga. Wiemy tylko że na USG wszystko wygląda ok. Teraz czekamy na wyniki wszystkich badań, w tym genetycznych. 30.11. mamy wizytę na której odbierzemy wyniki i wtedy dowiemy się czegoś więcej. Ja podstawowe badania mam już zrobione i wszystkie w normie. Najgorsze jest to czekanie i niepewność

• Baniusia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara wrote:
    My jesteśmy dopiero na początku tej trudnej drogi. Najgorsze jest to czekanie i niepewność

Ale nagroda, która czeka na końcu tej drogi, jest tego warta 😊

Starania od 2020. Ovi
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ