Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:własnie ten watek gdzies wklejalam z tymi zebami tylko juz ni epamietam gdzie sprobujcie calkiem mozliwe ze to jakos zaburza powodzonka i jak cos wal smialo jakbede umiala to pomoge
Dziewczyny jak dobrze że tutaj trafiłam! Mąż ma STALE problemy z zębami, wiecznie się leczy, ma zakładane jakieś leki, korony itp... I czasami też usuwane zęby...Dałyście mi światełko w tunelu -
Lianna przykro mi że jednak sie potwierdziła diagnoza
mam nadzieje że znajdziesz u Nas potrzebną wiedze i wsparcie
Trzymam kciuki
Snow noo to ma motywacje zeby wszytsko wyleczyc -
Aniu, przynajmniej wiem, jak działać dalej.
Czekamy na wyniki hormonów, jeszcze usg (no właśnie - same jądra wystarczą czy urologiczne też?), posiew nasienia, markery...
Badania genetyczne chyba na razie zostawimy, najpierw androlog.
Lekarka rodzinna K. pocieszała go historią o kimś, kto miał brak plemników spowodowany przegrzewaniem jąder - u K. niestety też do tego dochodzi - i podobno przy zmianie trybu życia wyniki się polepszyły.
Więc tak się łudzimy, że może jeszcze się te plemniki gdzieś znajdą.
Dziękuję serdecznie za kciuki i też mocno trzymam moje za Was wszystkie -
Mamy wyniki hormonów
Fsh i lh ponad normę:
fsh 13,14 (norma 0,95 - 11,95)
lh 9,28 (1,14 - 8,75)
Za to testosteron niby ładny: 1013,18 (280 - 1100)
Z Waszych wpisów rozumiem, że podawano Waszym mężom testosteron... Czyli tu nawet już się nie da zastosować żadnej terapii?
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
KOchana a moze włąsnie duzy poziom testosteronu wplywa negatywnie na zanik plemników ?
Lianna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia po histero są większe szanse na ciążę, ale podobno po hsg też, bo środek kontrastujacy podczas badania podobno zabija makrofagi w drogach rodnych, które czasem są przeszkodą w zapłodnieniu. Ale oczywiście życzę żebyś nie musiała mieć hsg;)
Ktoś tu wspomniał o methotrexacie, oczywiście u kobiet ma działanie teratogenne, u mężczyzn raczej obniża po prostu parametry nasienia, wskazana jest antykoncepcja przez 3 miesiące od zakończenia brania.
Pozdro dzieczyny za wszystkie trzymam kciuki, szkoda, że nas tu przybywa:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 20:18
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Hej kochana a co u Was ??
co do histeroskopii to mam nadzieje ze bedzie juz za mna ..moje plamienia sa coraz wieksze -
Jaki tu ruch.... dziewczyny nowe,witam sie i dodaje otuchy,moja fasola ma juz 3,3cm i daje mi popalic (zygam rano i wieczorem a mdlosci nie odpuszczaja...),nie taka straszna ta azoo, ale musicie wierzyc,ze wszystko sie uda, wiara ipozytywne myslenie dzialaja cuda,nie dajcie sie azoo i nie poddawajcie sie bron boze w walce o dzidziusia,bo kazda sie go doczeka, to Wam gwarantuje trzymam za wszystkie kciuki !!!zyzka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy jest możliwe, że mimo stymulacji i zapewnień lekarza, że pęcherzyk zaraz pęknie, nie dochodzi do owulacji? Wczoraj w trakcie inseminacji lekarz mówił że moment się trafił idealny ale moja temperatura zdaje się tego nie potwierdzać, różnica wynosi jakieś 0,08 stopnia... A to chyba za mało.
-
Hej kochane
wiktoria witaj
spokojnie moze dzis jest owulka ne stersuje sie plemniki moga pocakac do 5 dni
Mkaa fajnie ze :wrociłas do nas
trzymam kciukaski za Was Makus TY to juz wiesz
Wiki nie stresuje sie bo stres owulacjinie sprzyja wiec poczekaj nie raz tempka potrafi odbic dopieor po 3 dniach od owulacji -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jeszcze tydzień oczekiwań przede mną. Raczej się nie nastawiam, bo żadnych skoków i spadków temperatury nie zaobserwowałam, brzuch mnie już zaczyna boleć, więc pewnie @ zbliża się wielkimi krokami, tyle, że trochę za szybko. Zobaczymy, co ma być to i tak będzie:)
-
wiktoria czasem brak objawow to dobry objaw
trzymam kciuki
My odebralismy dzis wyniki Michala
FSH spadlo do 11 szok... to najnizszy wynik od 1,5 roku
LH 3,5 drugi szok
test 260 szalu nie ma nooo ale jest w normie
markery ok
za to u mnei znowu .. OB 45, CRP 11
wiec pewnie histeroskopia sie przedluzy