X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Walczedokonca- nick zobowiązuje 😏ale wiem, że to trudna droga, gdzie czasami człowiek upada na kolana i musi tak sobie poklęczeć, nabrać siły żeby się otrzepać i iść dalej.
    Zeby miało sie nieograniczony budżet a tak to zaczyna widać byc dno 😆

• Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczędokońca wrote:
    Zeby miało sie nieograniczony budżet a tak to zaczyna widać byc dno 😆
    Och rozumiem! 🫣może nie długo i męska diagnostyka będzie refundowana! Oby

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
    👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
    czerwiec 2025- zmiana kliniki
  • Walczędokońca Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Och rozumiem! 🫣może nie długo i męska diagnostyka będzie refundowana! Oby
    Ogólnie do września odpoczywamy i działamy dalej zobaczmy jak to wyjdzie

Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość

• Mate Znajoma

Wysłany: 27 lipca, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Mi też zaproponowano histeroskopie nawet przed 1 procedura. Ale powiedziałam że na razie się wstrzymujemy. Wcześniejszy lekarz nie widział takiej potrzeby. A tu nagle stało się to wręcz koniecznością😒 co tam u Was słychać ? Na jakich etapach jesteście? Jak ja bym chciała żeby ten wątek żył tak jak kilka lat temu 😀

Cześć wy na jakim etapie jesteś, macie już jakieś terminy co do stymulacji? Jeśli dobrze przeczytałem forum podchodzicie prywatnie nie z programu?

• Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mate wrote:
    Cześć wy na jakim etapie jesteś, macie już jakieś terminy co do stymulacji? Jeśli dobrze przeczytałem forum podchodzicie prywatnie nie z programu?
    Cześć. Tak podchodzimy prywatnie ( niestety 😫 ) stymulacja w połowie sierpnia jak wszystko będzie dobrze. A Wy czekacie na wizytę kwalifikacyjną?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca, 01:28

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Mate Znajoma

Wysłany: 28 lipca, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Cześć. Tak podchodzimy prywatnie ( niestety 😫 ) stymulacja w połowie sierpnia jak wszystko będzie dobrze. A Wy czekacie na wizytę kwalifikacyjną?

Na jakie trzeba liczyć podchodząc prywatnie? My czekamy za wizytą kwalifikuja. Mówili ze będą dzwonić na koniec sierpnia z terminem, ale zaczynam mieć wątpliwości czy to wszystkie się nie przedłuży znowu.

• gonewild Debiutantka

Wysłany: 28 lipca, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mate wrote:
    Na jakie trzeba liczyć podchodząc prywatnie? My czekamy za wizytą kwalifikuja. Mówili ze będą dzwonić na koniec sierpnia z terminem, ale zaczynam mieć wątpliwości czy to wszystkie się nie przedłuży znowu.
    Cennik jest dostępny online.

i tak czytając z cennika:
    ICSI 17540 (bez kosztów wizyt, badań, wizyt będzie pewnie z 5-8)
    badania genetyczne to ok 2000 - warto przed wizytą zrobić bo długo się czeka na wyniki

Pytanie czy warto czekać na Novum - jeżeli nie macie słabego czynnika męskiego. Drugi raz wolałbym podchodzić w miejscu mojego zamieszkania.

• Mate Znajoma

Wysłany: 28 lipca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My akurat mamy niestety poważny czynnik męski azoospermia. Dlatego musimy zostać w NOVUM

• Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mate wrote:
    Nam wprost powiedzieli że w tym roku z rozpoczęciem nie ma co liczyć, bo kolejka się cały czas przesuwa. Co do kosztów to szczerze nie wiem. Sprawdzając tak sama to naliczyłam ok 30 tys. Na kolejnej wizycie się zapytam bo wtedy ewentualnie będziemy startować . Ale same wizyty to 550 zł.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • classy Znajoma

Wysłany: 28 lipca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Nam wprost powiedzieli że w tym roku z rozpoczęciem nie ma co liczyć, bo kolejka się cały czas przesuwa. Co do kosztów to szczerze nie wiem. Sprawdzając tak sama to naliczyłam ok 30 tys. Na kolejnej wizycie się zapytam bo wtedy ewentualnie będziemy startować . Ale same wizyty to 550 zł.

Wyobraźnia a powiedz czy Wy byliście zakwalifikowani do programu i teraz musicie rezygnować?

My chcemy przejść do nOvum, ale przez to, że nie ma środków to nie wiem zupełnie co robić. My jestesmy po 2 procedurach w ramach programu, nie chcemy ponownie podchodzić w tym miejscu, gdzie wcześniej bo tam nam już praktycznie proponują procedurę z dawcą. Nie proponują żadnej zmiany w podejściu i szczerze to już mam dość tamtego miejsca.

Konsultowaliśmy w nOvum i zaproponowali nam modyfikację podejścia, tylko nie wiem co robić jak nie ma środków. Żeby przystąpić komercyjnie, musimy wypisać się z programu i nie będziemy mogli do niego wrócić... przeraża mnie to, bo co w sytuacji jak będziemy musieli podejść jeszcze do kilku procedur?

• Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    Wyobraźnia a powiedz czy Wy byliście zakwalifikowani do programu i teraz musicie rezygnować?

My chcemy przejść do nOvum, ale przez to, że nie ma środków to nie wiem zupełnie co robić. My jestesmy po 2 procedurach w ramach programu, nie chcemy ponownie podchodzić w tym miejscu, gdzie wcześniej bo tam nam już praktycznie proponują procedurę z dawcą. Nie proponują żadnej zmiany w podejściu i szczerze to już mam dość tamtego miejsca.

Konsultowaliśmy w nOvum i zaproponowali nam modyfikację podejścia, tylko nie wiem co robić jak nie ma środków. Żeby przystąpić komercyjnie, musimy wypisać się z programu i nie będziemy mogli do niego wrócić... przeraża mnie to, bo co w sytuacji jak będziemy musieli podejść jeszcze do kilku procedur?
    My byliśmy zakwalifikowani w innej klinice, tutaj przechodząc musieliśmy wpisać się ponownie w kolejkę. Kiedy zapytaliśmy się czy podejście do procedury prywatnie skreśli nas z refundacji w programie dostaliśmy informację że nie wiedzą do końca jak MZ do tego podejdzie. Ale my nie chcemy i nie możemy tak długo czekać, a gdzie indziej nie możemy iść. Z drugiej strony ostatnio robiłam usg piersi u Pani dr. która tam pracowała i powiedziała mi że to najlepsza klinika pod względem IVF że mają świetnych embriologow i innowacyjne rozwiązania więc liczę na to że jesteśmy w dobrych rekach.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
‹‹ 687 688 689 690 691
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ