Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Wyobraźnia87 wrote:Walczedokonca- nick zobowiązuje 😏ale wiem, że to trudna droga, gdzie czasami człowiek upada na kolana i musi tak sobie poklęczeć, nabrać siły żeby się otrzepać i iść dalej.
-
Walczędokońca wrote:Zeby miało sie nieograniczony budżet a tak to zaczyna widać byc dno 😆👩🏻 38lat 👦🩵2011
AMH 0,72
💊QTEN, kwas foliowy, witamina D
👨🏻39lat
Azoospermia.
👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
czerwiec 2025- zmiana kliniki -
Wyobraźnia87 wrote:Mi też zaproponowano histeroskopie nawet przed 1 procedura. Ale powiedziałam że na razie się wstrzymujemy. Wcześniejszy lekarz nie widział takiej potrzeby. A tu nagle stało się to wręcz koniecznością😒 co tam u Was słychać ? Na jakich etapach jesteście? Jak ja bym chciała żeby ten wątek żył tak jak kilka lat temu 😀
Cześć wy na jakim etapie jesteś, macie już jakieś terminy co do stymulacji? Jeśli dobrze przeczytałem forum podchodzicie prywatnie nie z programu? -
Mate wrote:Cześć wy na jakim etapie jesteś, macie już jakieś terminy co do stymulacji? Jeśli dobrze przeczytałem forum podchodzicie prywatnie nie z programu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca, 01:28
👩🏻 38lat 👦🩵2011
AMH 0,72
👨🏻39lat
Azoospermia.
Wyobraźnia87 wrote:Cześć. Tak podchodzimy prywatnie ( niestety 😫 ) stymulacja w połowie sierpnia jak wszystko będzie dobrze. A Wy czekacie na wizytę kwalifikacyjną?
Na jakie trzeba liczyć podchodząc prywatnie? My czekamy za wizytą kwalifikuja. Mówili ze będą dzwonić na koniec sierpnia z terminem, ale zaczynam mieć wątpliwości czy to wszystkie się nie przedłuży znowu. -
Mate wrote:Na jakie trzeba liczyć podchodząc prywatnie? My czekamy za wizytą kwalifikuja. Mówili ze będą dzwonić na koniec sierpnia z terminem, ale zaczynam mieć wątpliwości czy to wszystkie się nie przedłuży znowu.
i tak czytając z cennika:
ICSI 17540 (bez kosztów wizyt, badań, wizyt będzie pewnie z 5-
badania genetyczne to ok 2000 - warto przed wizytą zrobić bo długo się czeka na wyniki
Pytanie czy warto czekać na Novum - jeżeli nie macie słabego czynnika męskiego. Drugi raz wolałbym podchodzić w miejscu mojego zamieszkania. -
Mate wrote:Na jakie trzeba liczyć podchodząc prywatnie? My czekamy za wizytą kwalifikuja. Mówili ze będą dzwonić na koniec sierpnia z terminem, ale zaczynam mieć wątpliwości czy to wszystkie się nie przedłuży znowu.👩🏻 38lat 👦🩵2011
AMH 0,72
👨🏻39lat
Azoospermia.
Wyobraźnia87 wrote:Nam wprost powiedzieli że w tym roku z rozpoczęciem nie ma co liczyć, bo kolejka się cały czas przesuwa. Co do kosztów to szczerze nie wiem. Sprawdzając tak sama to naliczyłam ok 30 tys. Na kolejnej wizycie się zapytam bo wtedy ewentualnie będziemy startować . Ale same wizyty to 550 zł.
Wyobraźnia a powiedz czy Wy byliście zakwalifikowani do programu i teraz musicie rezygnować?
My chcemy przejść do nOvum, ale przez to, że nie ma środków to nie wiem zupełnie co robić. My jestesmy po 2 procedurach w ramach programu, nie chcemy ponownie podchodzić w tym miejscu, gdzie wcześniej bo tam nam już praktycznie proponują procedurę z dawcą. Nie proponują żadnej zmiany w podejściu i szczerze to już mam dość tamtego miejsca.
Konsultowaliśmy w nOvum i zaproponowali nam modyfikację podejścia, tylko nie wiem co robić jak nie ma środków. Żeby przystąpić komercyjnie, musimy wypisać się z programu i nie będziemy mogli do niego wrócić... przeraża mnie to, bo co w sytuacji jak będziemy musieli podejść jeszcze do kilku procedur? -
classy wrote:Wyobraźnia a powiedz czy Wy byliście zakwalifikowani do programu i teraz musicie rezygnować?
My chcemy przejść do nOvum, ale przez to, że nie ma środków to nie wiem zupełnie co robić. My jestesmy po 2 procedurach w ramach programu, nie chcemy ponownie podchodzić w tym miejscu, gdzie wcześniej bo tam nam już praktycznie proponują procedurę z dawcą. Nie proponują żadnej zmiany w podejściu i szczerze to już mam dość tamtego miejsca.
Konsultowaliśmy w nOvum i zaproponowali nam modyfikację podejścia, tylko nie wiem co robić jak nie ma środków. Żeby przystąpić komercyjnie, musimy wypisać się z programu i nie będziemy mogli do niego wrócić... przeraża mnie to, bo co w sytuacji jak będziemy musieli podejść jeszcze do kilku procedur?👩🏻 38lat 👦🩵2011
AMH 0,72
👨🏻39lat
Azoospermia.