Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena tak na WZW ja robie bo moj rocznik 84 nie był szczepiony , niby do histeroskopii nie jest wymagane..ale to jednak zabieg..gdzie jest sporo krwi ..wiec wolałabym miec spokojna głowe
w szybkiej dawce biore jutro..za tydzien nastepna.. i juz moge miec zabieg
ja teraz trzymam jucz kciuki za http://wyborcza.pl/1,75478,19134302,in-vitro-bedzie-refundowane-do-2019-r-minister-zdrowia-podpisal.html
jesli faktycznie pisiory nic nie namotaja to program bedzieobejmował pary takie jak myWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 08:10
Bratek, Joaszo lubią tę wiadomość
-
Też czytałam ten artykuł w Wyborczej - byłoby super gdyby to wszystko się spełniło
I tak jak Wy mam niezłego doła, najgorzej było tydzień temu. Byłam sama w domu (mąż w delegacji) a ja od momentu z powrotu z pracy aż do pójścia spać płakałam jak bóbrJesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
Babyboom zgodnie ze zmianami w ustawie nawet w art pisze ze w tym przedłużonym beda mogly wxiasc udzial pary ktire musza korzystac z nie swoich gamet oraz ze program bedzue obejmował pary ktore zeabezpieczaly swoja plodnosv ja to rozumiem tak ze w niwym jesli klepba budzet pisiory bedzue i dla nas szansa pisze z fpna wirc Nie mam jak wstawic cytatu wejdz na ten link
Babyboom lubi tę wiadomość
-
Babyboom wrote:Oj byloby pieknie!
"W związku z wejściem w życie ustawy o leczeniu niepłodności z programu będą mogły skorzystać również pary, które - aby przeprowadzić procedurę zapłodnienia pozaustrojowego - muszą skorzystać z dawstwa innego niż partnerskie komórek rozrodczych lub zarodków. Program, jak sygnalizuje MZ, w sposób bardziej szczegółowy określa zasady udzielania świadczeń dla osób przystępujących do zabezpieczenia płodności na przyszłość."Babyboom, Lianna, Lena_83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem dziś w szoku dziś. Po 3 miesiącach od biopsji zwykłej, gdzie stwierdzono tylko komórki sertoliego zrobiliśmy badanie nasienia i tam: "w osadzie po wirowaniu znaleziono 2 plemniki o ruchu postępowym oraz dwa plemniki o ruchu w miejscu" naprawdę nie wiem co o tym myśleć... Z jednej strony się bardzo cieszę, a z drugiej strony boję się, że zrobię sobie za duże nadzieje w mTese
Maka, Babyboom, Lianna, Ania_84, Joaszo lubią tę wiadomość
Jesteśmy rodzicami cudownego synka
Wracamy i walczymy dalej... -
Ania_84 wrote:chodzi mi dokłądnie o ten cytat
"W związku z wejściem w życie ustawy o leczeniu niepłodności z programu będą mogły skorzystać również pary, które - aby przeprowadzić procedurę zapłodnienia pozaustrojowego - muszą skorzystać z dawstwa innego niż partnerskie komórek rozrodczych lub zarodków. Program, jak sygnalizuje MZ, w sposób bardziej szczegółowy określa zasady udzielania świadczeń dla osób przystępujących do zabezpieczenia płodności na przyszłość."
No to brzmi ewidentnie korzystnie dla nas!! -
Aniu84 chodz Ci dobra kawe zrobie za te wiesci
Ami, tylko sie cieszyc. To wspaniale wiadomosci . Ani sie obejrzysz a bedziecie podchodzić do IVF.
A co do imienia mojej córy (przegapilam Twoje pytanie) to nie ma na imie Ania.
Ja choruje. Chandry czesc dalsza. A na domiar złego akurat teraz kiedy szykujemy sie do IUI zaczyna sie ze mna dziać cos dziwnego. Od owulacji plamie. Zdarzało mi sie plamić na dzien-dwa przed @ ale nigdy przez pol cyklu. Rece mi opadają i checi brak juz do czegokolwiek ....Babyboom lubi tę wiadomość
Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
-
Lena a moze te plamienia to od choroby ?? moze cos sie poprzestawialo ??
kochane niesety ten okres jest taki nie mrawy wiadomo szaro za oknem nic sie nie chce ja najchetniej bym weszla pod kocyk i przelezala zime
-
Plamienie zamieniło się w @. 3 dni za szybko czyli zawsze miałam cykl 28 dni, poprzedni juz cos nie tak bo 27 a teraz 25.
Choroba? No moze gdyby tylko okres wczesniej ale nie plamienia zywoczerwone przez 11 dni od owu do @ .....Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
-
Lena_83 wrote:Plamienie zamieniło się w @. 3 dni za szybko czyli zawsze miałam cykl 28 dni, poprzedni juz cos nie tak bo 27 a teraz 25.
Choroba? No moze gdyby tylko okres wczesniej ale nie plamienia zywoczerwone przez 11 dni od owu do @ ..... -
a jak chcecie sobie poprawic humor to wejdzie na 1 str i zobaczcie co sie zmieniło u Maki
Babyboom, Lena_83, Joaszo lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:ale jak byas u gina nie masz zadnej nadzerki ??
No niby nie rzekło dwoch ginekologów .....
Wiecie ze mam gorsze mysli lacznie z jakims rakiem ....
Byłam umówiona do gina na 20.11 zeby popatrzeć na owu ale chyba nie ma sensu i trzeba wczesniej (((Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html