X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Bezplemnikowcy - TESE/mTESE
Odpowiedz

Bezplemnikowcy - TESE/mTESE

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami nasza teczke jak dr zobaczyl o powiedzial ze odbieramy mu robote bo nic nie musi juz zlecac ;) mieslimy chyba 4 badania nasienia, posiewy, usg , hormony , markery genetyke ..

noo mam nadzieje ze sie uda przeunac malpune ;) 2 listopada jak nie przyjdzie o tej pory to nie bede juz brala bo odstatnio po orgametrilu czekalam 8 dni :? na @ .. wiec oby przyszla w miare loginie najpozniej 8 listopada ;0

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddzwonil ale już było za późno bo dopiero dzis kolo 18...a ja już wowczas wysłałam kolejnego aniołka do nieba:(

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktorka89 wrote:
    Oddzwonil ale już było za późno bo dopiero dzis kolo 18...a ja już wowczas wysłałam kolejnego aniołka do nieba:(
    cholercia :( przykro mi kochana bardzo :(

sluchaj korzystcie z tego samego dawcy czy innego ??

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena_83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorka o czym Ty piszesz?
    Jakiego Aniołka?

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • ami87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to Wiktorka oznacza? :(

Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okazało się ze to ciaza obumarla i nawet lekarz nie wie czemu tak się stało. A dawce mieliśmy innego wiec ewidentnie u mnie jest coś nie tak. Lekarz mówi ze to dziwne bo z reguły po prostu nie dochodzi do zapłodnienia a u mnie ciaza kończy się ciągle w tym samym tygodniu. Mam zabrać wszystkie bety po poronieniu i zgłosić się do niego. Dobrze ze się w końcu odezwał.

• Babyboom Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorka bardzo mi przykro:( nawet nie wiem co napisac..

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria bardzo mi przykro słuchaj ..skoro mieliscie innego dawce jak bedziesz u lekarz podpytaj sie o takie badania .. one sa polecone przez dziewczyny ktore traca ciaze do 9 tyg tu masz cytat jak rozmawialam z jenda dziewczyna bo potrzebowalam nazw tych badan dla kolezanki

Przepraszam, że wczoraj nie podałam tych badań, ale mieliśmy do późna gośći i nie miałam już siły przekopywac wyników. Podaję teraz.
    Z badań które można zrobić i samemu zinterpretowac bez pomocy immunologa to:
    allo MLR ( wynik powinien byc min. 40%) - dotyczy to tylko kobiet które były już w ciąży nawet kilkutygodniowej, jeśli ktoś nie był w ciązy to chyba nie ma sensu robić tego badania. Jeśli to badanie wyjdzie poniżej 40% to robi się test cytotoksyczny lub mikrocytotoksyczny ( różnie się to nazywa) - na oba te badania nalezy się zgłosić z partnerem.
    Nastepne badanie które można samemu zinterpretować to komórki NK ( Natiral Killer) - ja robiłam to w badaniu pod nazwą LIMFOCYTY i ICH SUBPOPULACJE ( były tam bodane m.in limfocyty T i B, ale czasem mozna tez samo to NK zrobić - wyjdzie taniej.
    Są jeszcze inne badania, ale tu bez pomocy interpretacji immunologa się ie obędzie. Dotyczy np badania: CYTOKINY oraz KIR ( mi ich wyniki nic nie mówiły, dopiero immunolog mi powiedział czy ok, czy nie).
    Oczywiście moŻna tez zrobić przeciwciiałą przeciwjajnikowe, przeciwłożyskowe, prrzeciw otoczce przejrzystej.
    Te wszystkie badania powyżej to raczej tylko w specjalistycznym labie, których jest tylko kilka w Polsce ( w Diagnostyce np ich się nie zrobi) .
    Jeśli kobieta nie ma dziecka z normlanej bezproblemowej ciąży to warto też zrobić badania na zespół antyfosfolipidowy http://www.diag.pl/fileadmin/banery/ulo ... PIDOWE.pdf i zakrzepicę http://www.pakiety.diag.pl/nadkrzepliwosci_krwi,45.html , szczególnie badania na mutacje genEtyczne: czynnik V Leiden, Mutacja 20210G-A genu protrombiny, mutacja genu MTHFR C677T i A1298C. Warto tez zrobić ANA ( żeby nie tracić czasu najlepiej od razu zrobić ANA2)"

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę tego jest... dzisiaj idę do lekarza może coś mi podpowie. Mam pewne podejrzenia ale zobaczymy co na to lekarz.trochę jestem podlamana i chyba nie mam na razie siły na kolejne próby. Jeszcze mąż mnie dobił twierdząc że może pomyślimy o adopcji. Ale przecież to była druga próba niektóre z Was starają się o wiele dłużej.

• Lianna Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, strasznie mi przykro. Mam nadzieję, że lekarz Was jakoś pokieruje. Jesteś już po wizycie?

PWZJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na tej wizycie. Spodziewałam się listy badań tak jak pisalyscie a tu nic... to ,,tylko" poronienie biochemiczne i dopiero jak zdarzy się trzeci raz to należy zbadać przyczyny. Dla mnie jest ewidentne ze coś jest nie tak skoro dwa razy przerabiam to samo. Jedynie mam wstrzymać się z inseminacja przynajmniej miesiąc ale i tak ustaliliśmy z mężem ze następna próba będzie w styczniu. Nie wiem co mam robić ... co o tym myślicie? Bo skoro beta wzrasta wolno dwie ciąże z rzędu to chyba o czymś świadczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 05:55

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria nie daj sie splawic ..no co za cymbał sory ale nie moge.
    1. miałas robiony kariotyp przed IUI AID ??

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktorka89 przykro mi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam... ale mogą mi zrobić jeśli w grę wchodzi dawca? Jutro sama zrobię badania hormonów i tych tarczycy a we wtorek idę do innego lekarza.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w novum pietwsze pyt zadala dr czy robilam kariotyp a do nie juz szlismy stricte pod iui aid
    Z hormonow tsh ft3 ft 4 antyTPO
    Zrob sobie przeciwciala kardiolipidne ACA IGG I IGM
    Mialas przed kaxdym zabiegiem epr wymaz w kierunku chlamydii i posiew?

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nic nie miałam poza hsg... a te badania mogę zrobić sama? Czy muszę mieć skierowanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o te inne badania bo tarczycowe robie jutro.

• Lena_83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorka, strasznie przykro.
    Ja z tymi badaniami nie dałabym sie spławić. Masz tu na forum mnostwo dziewczyn ktore Cie pokierują co jak i kiedy. Albo prywatnie znalezc innego lekarza ....

Zapiski Czekającej --->>> http://ovufriend.pl/pamietnik/zapiski-czekajacej,2153.html
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorka, nic nowego nie jestem w stanie napisać... Ogromnie mi przykro :(
    Nie poddawajcie się i nie dajcie sobie wmówić, że nie potrzeba żadnych badań!

PWZJp2.png
  • ami87 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorka moim zdaniem musisz zmienić lekarza i porobić badania (m.in. genetyczne) :*

Melduję, że byłam u genetyka na NFZ- wytłumaczył mi co i jak. Dostałam skierowanie dla siebie na kariotyp i teraz muszę walczyć o miejsce na kariotyp, bo w tym roku mają już wyczerpany limit na NFZ, ale muszę się w poniedziałek dokładnie dowiedzieć kiedy w nowym roku można by było zrobić.

Poza tym zaczęłam się interesować klinikami w Czechach, bo boję się tych pisurów. Polecacie jakąś klinikę w Czechach? Coś słyszałam o Ostravie...
    Aniu84 a jak u Ciebie, termin miesiączki się przesunął?

Ania_84 lubi tę wiadomość

Jesteśmy rodzicami cudownego synka <3
    Wracamy i walczymy dalej...
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ