INHIBINA B !
-
WIADOMOŚĆ
-
agus3004 wrote:My staramy sie od poczatku roku a ja powoli trace sily
To jeszcze nie jest tak długo... to nawet rok nie minął, a ginekolog zawsze interesuję się jaka jest przyczyna że się nie zachodzi po roku współżycia bez zabezpieczenia, chociaż dla mnie to bezsensu! U nas już dwa lata minęły, ale tak na prawdę dopiero 2 miesiące temu zaczęliśmy coś w tym kierunku robić, czyli badania itp. Ja się nie poddaję, mam nadzieję że w końcu się uda, muszę wierzyć w ten cud inaczej bym zwariowała. Sił mi też często brakuje ale myśl o dzidziusiu jest większa, zobaczysz że się Wam uda kwestia czasu chyba aż tak złych wyników nie macie. -
u nas są tylko pojedyńcze plemniki ale nam powiedział, że dopiero po wynikach stwierdzi czy da się coś zrobić, więc zostaje nam tylko czekać... oczywiście karmię mojego M do tego czasu suplementami i potem następne badanie nasienia, ale tym razem w klinice, bo pierwsze robiliśmy w naszym mieście i z laboratorium musiało być przewiezione do innego miasta oddalonego o jakieś 30 min od naszego bo u nas takiego badania nie wykonują więc mam cichą nadzieję że po prostu wynik jest tak słaby ze względu na czas wykonania badania.
-
Moj mąż ma azoo inhibina była na poziomie 7 A ma być powyżej 20. Nam urolog powiedział, że inhibina to hormon, który wysyłają plemniki do krwi. Znaczy że one tam są. Wynik 7 to tak jakby zero.... odradzil nam biopsje. Mój mąż ma FSH na poziomie 44. To znaczy że w czasie dojrzewania jądra nie dojrzały A przysadka cały czas je pobudza. Pamiętaj że mąż musi się i tak leczyć. Przy złej pracy jąder jest skazany inne dolegliwości. Ja polecam drSzczebara w Kato.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 04:21
1.07.2017 początek
1.10.17 wyrok- azoospermia
1.01.2018 - decyzja AID
ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
17.02.18.- I AID
15.03.18- II AID - ale dlaczego??
14.05.18- III AID -
5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
-
Ja jestem realistka. Jeśli nie ma plemników szansa na cud jest marna. Plemniki muszą przetrwać jeszcze odmrazanie, invitro itp. A takie plemniki nawet jeśli się znajdą są mega słabe...Ale oczywiście życzę powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 04:21
1.07.2017 początek
1.01.2018 - decyzja AID
17.02.18.- I AID
14.05.18- III AID -
-
Mój miał inhibinę na poziomie 278, a plemników tylko 200 tyś, przy czym 0% ruchliwych, także nam lekarka w jednej z klinik leczenia niepłodności powiedziała, że i in vitro raczej się nie uda. Nie wiem czy to prawda, zmieniłam klinikę i najprawdopodobniej w lutym będziemy próbować. A jak się nie uda to skorzystamy z dawcy nasienia.09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
Ciekawe nawet jak jest jeden plemnik to walczą o invitro. Wtedy nie sugerują się inhibina. My też mamy dawce... pierwsze invitro nie udane chociaż jestem okazem zdrowia przebadana wzdłuż i wszerz. Potem już tylko walczysz by się udało... powodzenia1.07.2017 początek
1.01.2018 - decyzja AID
17.02.18.- I AID
14.05.18- III AID -
-
Malinowa5 wrote:Moj mąż ma azoo inhibina była na poziomie 7 A ma być powyżej 20. Nam urolog powiedział, że inhibina to hormon, który wysyłają plemniki do krwi. Znaczy że one tam są. Wynik 7 to tak jakby zero.... odradzil nam biopsje. Mój mąż ma FSH na poziomie 44. To znaczy że w czasie dojrzewania jądra nie dojrzały A przysadka cały czas je pobudza. Pamiętaj że mąż musi się i tak leczyć. Przy złej pracy jąder jest skazany inne dolegliwości. Ja polecam drSzczebara w Kato.
Czy mieliście robioną zwykłą biopsję, czy w ogole? Czy można tą Inhibinę w jakiś sposób podwyższyć? -
Malinowa5 wrote:Ciekawe nawet jak jest jeden plemnik to walczą o invitro. Wtedy nie sugerują się inhibina. My też mamy dawce... pierwsze invitro nie udane chociaż jestem okazem zdrowia przebadana wzdłuż i wszerz. Potem już tylko walczysz by się udało... powodzenia09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
Malinowa5 wrote:Moj mąż ma azoo inhibina była na poziomie 7 A ma być powyżej 20. Nam urolog powiedział, że inhibina to hormon, który wysyłają plemniki do krwi. Znaczy że one tam są. Wynik 7 to tak jakby zero.... odradzil nam biopsje. Mój mąż ma FSH na poziomie 44. To znaczy że w czasie dojrzewania jądra nie dojrzały A przysadka cały czas je pobudza. Pamiętaj że mąż musi się i tak leczyć. Przy złej pracy jąder jest skazany inne dolegliwości. Ja polecam drSzczebara w Kato.
Na sama myśl o doktorze Szczębara mam ciarki.. to okropny lekarz! Zero empatii! Po tym jak nas potraktował zmieniliśmy klinikę w ekspresowym tempie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:38
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Malinowa5 wrote:Moj mąż ma azoo inhibina była na poziomie 7 A ma być powyżej 20. Nam urolog powiedział, że inhibina to hormon, który wysyłają plemniki do krwi. Znaczy że one tam są. Wynik 7 to tak jakby zero.... odradzil nam biopsje. Mój mąż ma FSH na poziomie 44.
Paulina_3250 lubi tę wiadomość
-
Podbijam wątek, ponieważ borykamy się z mężem z obniżonymi parametrami nasienia i właśnie ze znacznym obniżeniem inhibiny b. Czy macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o ten parametr?? Może jakieś zalecenia lekarskie?? My czekamy na wizytę u lekarza, ale chętnie zasięgnęłabym jakiejś wiedzy w tym temacie.Starania od 2016r.
0d października 2020 roku pod opieką lekarza👩⚕️
Ja👩 37l, niedoczynność tarczycy. AMH 2,46
On👨💼: 39l, IO, otyłość olbrzymia (zgubione 50kg), bardzo mała liczba plemników w nasieniu
2021 rok: 3xIUI😭 przy poprawionych parametrach nasienia, niestety 2022 ponowne pogorszenie😭
2022 IVF
07.03. - punkcja, pobranych i zapłodnionych 11 🥚, mamy ❄❄ 4.3.3
02.05. - FET 1 ❄🙏 - beta hcg 18 - cb💔
02.07. - FET 1❄️ - beta 0 -
Pati85 wrote:Podbijam wątek, ponieważ borykamy się z mężem z obniżonymi parametrami nasienia i właśnie ze znacznym obniżeniem inhibiny b. Czy macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o ten parametr?? Może jakieś zalecenia lekarskie?? My czekamy na wizytę u lekarza, ale chętnie zasięgnęłabym jakiejś wiedzy w tym temacie.
I udało się coś dowiedzieć w tym temacie ? Jak skomentował to lekarz?
👩 31l. 👱♂️27l.
Starania 👶od 2020..
Wrzesień 2021-Diagnoza Azoospermia
Grudzień 2022-przygotowanie do biopsji.
Marzec 2023-po wdrożonym leczeniu (lub zmianie pracy ?)w nasieniu znalazły się 🐉 i udało się je zamrozić.
Październik 2023- rozpoczęta stymulacja
7 Listopada - punkcja,12 kumulusów pobranych, 6 zaplodnionych. Przetrwały 2.
12 listopada-transfer 4.2.2 🫶✊✊
21 listopada 9dpt: Beta: 91,9
28 listopada 16dpt :Beta: 1913mlU/ml
Progesteron 37,50 ng/ml
12 grudnia mamy ❤️!!! -
Pati85 wrote:Podbijam wątek, ponieważ borykamy się z mężem z obniżonymi parametrami nasienia i właśnie ze znacznym obniżeniem inhibiny b. Czy macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o ten parametr?? Może jakieś zalecenia lekarskie?? My czekamy na wizytę u lekarza, ale chętnie zasięgnęłabym jakiejś wiedzy w tym temacie.
My zmagaliśmy się z azoo (brak plemników w nasieniu). Przygotowywaliśmy się do biopsji jądra - pobrania plemników z jądra. Lekarza kazał nam między innymi oznaczyć Inhibinę B. Powiedział, że jeśli wynik będzie poniżej 10 to nie ma sensu robić biopsji i szukać plemników. Na szczęście wynik mieliśmy sporowyższy.Starania od 2020. Ovi
1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
4 procedura: transfer 7BC - beta 0
Zmiana kliniki na Invicta.
5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
~7dpt - beta 44 🙏
~ 9dpt - beta 151🙏
~ 11dpt - beta 377🙏
~ 13dpt - beta 850 🙏
~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
~ 26 dpt - jest ❤
Nifty pro - Niskie ryzyka.
Pappa - Niskie ryzyka
Córka ❤️👧❤️
02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️ -