Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy INHIBINA B !
Odpowiedz

INHIBINA B !

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    My staramy sie od poczatku roku a ja powoli trace sily

To jeszcze nie jest tak długo... to nawet rok nie minął, a ginekolog zawsze interesuję się jaka jest przyczyna że się nie zachodzi po roku współżycia bez zabezpieczenia, chociaż dla mnie to bezsensu! U nas już dwa lata minęły, ale tak na prawdę dopiero 2 miesiące temu zaczęliśmy coś w tym kierunku robić, czyli badania itp. Ja się nie poddaję, mam nadzieję że w końcu się uda, muszę wierzyć w ten cud inaczej bym zwariowała. Sił mi też często brakuje ale myśl o dzidziusiu jest większa, zobaczysz że się Wam uda kwestia czasu chyba aż tak złych wyników nie macie.

<3
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie nasienia wyszło złe ale lekarz mówił że da się z tym coś zrobić, zobaczymy co teraz na tą inhibinę powie

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • aipoite Ekspertka

Wysłany: 15 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas są tylko pojedyńcze plemniki ale nam powiedział, że dopiero po wynikach stwierdzi czy da się coś zrobić, więc zostaje nam tylko czekać... oczywiście karmię mojego M do tego czasu suplementami i potem następne badanie nasienia, ale tym razem w klinice, bo pierwsze robiliśmy w naszym mieście i z laboratorium musiało być przewiezione do innego miasta oddalonego o jakieś 30 min od naszego bo u nas takiego badania nie wykonują więc mam cichą nadzieję że po prostu wynik jest tak słaby ze względu na czas wykonania badania.

<3
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam informacji odnośnie Inhibiny B u mężczyzn. Mamy bardzo niski wynik i azospermię. Czy mieliście zlecenie tego badania. Przy jakiej ilości inhibiny były plemniki?
    Czy praktycznie zerowy wynik dyskwalifikuje do biopsji?

• Malinowa5 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2018, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż ma azoo inhibina była na poziomie 7 A ma być powyżej 20. Nam urolog powiedział, że inhibina to hormon, który wysyłają plemniki do krwi. Znaczy że one tam są. Wynik 7 to tak jakby zero.... odradzil nam biopsje. Mój mąż ma FSH na poziomie 44. To znaczy że w czasie dojrzewania jądra nie dojrzały A przysadka cały czas je pobudza. Pamiętaj że mąż musi się i tak leczyć. Przy złej pracy jąder jest skazany inne dolegliwości. Ja polecam drSzczebara w Kato.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 04:21

1.07.2017 początek
    1.10.17 wyrok- azoospermia
    1.01.2018 - decyzja AID
    ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
    17.02.18.- I AID :(
    15.03.18- II AID :( - ale dlaczego??
    14.05.18- III AID - :(
    5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
  • Malinowa5 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2018, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem realistka. Jeśli nie ma plemników szansa na cud jest marna. Plemniki muszą przetrwać jeszcze odmrazanie, invitro itp. A takie plemniki nawet jeśli się znajdą są mega słabe...Ale oczywiście życzę powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 04:21

1.07.2017 początek
    1.01.2018 - decyzja AID
  • Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał inhibinę na poziomie 278, a plemników tylko 200 tyś, przy czym 0% ruchliwych, także nam lekarka w jednej z klinik leczenia niepłodności powiedziała, że i in vitro raczej się nie uda. Nie wiem czy to prawda, zmieniłam klinikę i najprawdopodobniej w lutym będziemy próbować. A jak się nie uda to skorzystamy z dawcy nasienia.

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • Malinowa5 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe nawet jak jest jeden plemnik to walczą o invitro. Wtedy nie sugerują się inhibina. My też mamy dawce... pierwsze invitro nie udane chociaż jestem okazem zdrowia przebadana wzdłuż i wszerz. Potem już tylko walczysz by się udało... powodzenia

1.07.2017 początek
    1.01.2018 - decyzja AID
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa5 wrote:
    Moj mąż ma azoo inhibina była na poziomie 7 A ma być powyżej 20. Nam urolog powiedział, że inhibina to hormon, który wysyłają plemniki do krwi. Znaczy że one tam są. Wynik 7 to tak jakby zero.... odradzil nam biopsje. Mój mąż ma FSH na poziomie 44. To znaczy że w czasie dojrzewania jądra nie dojrzały A przysadka cały czas je pobudza. Pamiętaj że mąż musi się i tak leczyć. Przy złej pracy jąder jest skazany inne dolegliwości. Ja polecam drSzczebara w Kato.

Czy mieliście robioną zwykłą biopsję, czy w ogole? Czy można tą Inhibinę w jakiś sposób podwyższyć?

• Ewelina85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa5 wrote:
    Ciekawe nawet jak jest jeden plemnik to walczą o invitro. Wtedy nie sugerują się inhibina. My też mamy dawce... pierwsze invitro nie udane chociaż jestem okazem zdrowia przebadana wzdłuż i wszerz. Potem już tylko walczysz by się udało... powodzenia
    Własnie dlatego zmieniamy klinikę i lekarza. Nikt nam nawet nie kazał powtórzyć badań nasienia, o tym, że diagnozę stawia sie z co najmniej 2 wyników dowiedziałam się z tego forum...

09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
    16.11.2018 operacja żylaków
    12.2018 wyleczona ureaplasma
    04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
    U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.

Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa5 wrote:

Na sama myśl o doktorze Szczębara mam ciarki.. to okropny lekarz! Zero empatii! Po tym jak nas potraktował zmieniliśmy klinikę w ekspresowym tempie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:38

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • mt30 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa5 wrote:
    Moj mąż ma azoo inhibina była na poziomie 7 A ma być powyżej 20. Nam urolog powiedział, że inhibina to hormon, który wysyłają plemniki do krwi. Znaczy że one tam są. Wynik 7 to tak jakby zero.... odradzil nam biopsje. Mój mąż ma FSH na poziomie 44.
    Malinowa a dr. Wol też Wam odradzał biopsję? Dawał jakieś % szanse?

Paulina_3250 lubi tę wiadomość

• Pati85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam wątek, ponieważ borykamy się z mężem z obniżonymi parametrami nasienia i właśnie ze znacznym obniżeniem inhibiny b. Czy macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o ten parametr?? Może jakieś zalecenia lekarskie?? My czekamy na wizytę u lekarza, ale chętnie zasięgnęłabym jakiejś wiedzy w tym temacie.

Starania od 2016r.
    0d października 2020 roku pod opieką lekarza👩‍⚕️

Ja👩 37l, niedoczynność tarczycy. AMH 2,46
    On👨‍💼: 39l, IO, otyłość olbrzymia (zgubione 50kg), bardzo mała liczba plemników w nasieniu

2021 rok: 3xIUI😭 przy poprawionych parametrach nasienia, niestety 2022 ponowne pogorszenie😭

2022 IVF
    07.03. - punkcja, pobranych i zapłodnionych 11 🥚, mamy ❄❄ 4.3.3
    02.05. - FET 1 ❄🙏 - beta hcg 18 - cb💔
    02.07. - FET 1❄️ - beta 0
  • Renata13 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati85 wrote:
    Podbijam wątek, ponieważ borykamy się z mężem z obniżonymi parametrami nasienia i właśnie ze znacznym obniżeniem inhibiny b. Czy macie jakieś doświadczenia jeśli chodzi o ten parametr?? Może jakieś zalecenia lekarskie?? My czekamy na wizytę u lekarza, ale chętnie zasięgnęłabym jakiejś wiedzy w tym temacie.

I udało się coś dowiedzieć w tym temacie ? Jak skomentował to lekarz?

👩 31l. 👱‍♂️27l.
    Starania 👶od 2020..
    Wrzesień 2021-Diagnoza Azoospermia
    Grudzień 2022-przygotowanie do biopsji.
    Marzec 2023-po wdrożonym leczeniu (lub zmianie pracy ?)w nasieniu znalazły się 🐉 i udało się je zamrozić.
    Październik 2023- rozpoczęta stymulacja
    7 Listopada - punkcja,12 kumulusów pobranych, 6 zaplodnionych. Przetrwały 2.
    12 listopada-transfer 4.2.2 🫶✊✊
    21 listopada 9dpt: Beta: 91,9
    28 listopada 16dpt :Beta: 1913mlU/ml
    Progesteron 37,50 ng/ml
    12 grudnia mamy ❤️!!!
  • Baniusia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati85 wrote:

My zmagaliśmy się z azoo (brak plemników w nasieniu). Przygotowywaliśmy się do biopsji jądra - pobrania plemników z jądra. Lekarza kazał nam między innymi oznaczyć Inhibinę B. Powiedział, że jeśli wynik będzie poniżej 10 to nie ma sensu robić biopsji i szukać plemników. Na szczęście wynik mieliśmy sporowyższy.

Starania od 2020. Ovi
    1 procedura: transfer 2x3 dniowce - beta 0
    2 procedura: transfer 1 x 3 dniowiec - beta 0
    3 procedura: transfer moruli z 5 dnia - beta 0
    4 procedura: transfer 7BC - beta 0
    Zmiana kliniki na Invicta.
    5 procedura: transfer 04.05.2022 2BB + Encorton + Neoparin + Relanium + 1/2 Ovitrelle
    ~7dpt - beta 44 🙏
    ~ 9dpt - beta 151🙏
    ~ 11dpt - beta 377🙏
    ~ 13dpt - beta 850 🙏
    ~ 15 dpt - beta 2131 🙏🥰
    ~ 26 dpt - jest ❤
    Nifty pro - Niskie ryzyka.
    Pappa - Niskie ryzyka
    Córka ❤️👧❤️
    02.01.2023. Jesteś już na świecie ❤️
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ