INHIBINA B !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
inhibina b występuje u kobiet i i mężczyzn tylko jest odpowiedzialna u każdej z płci za coś innego,U mężczyzn poziom inhibiny B wpływa na funkcję komórek Sertoliego, stanowi marker spermatogenezy i funkcjonowania jąder.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 15:30
-
nick nieaktualnyaipoite wrote:inhibina b występuje u kobiet i i mężczyzn tylko jest odpowiedzialna u każdej z płci za coś innego,U mężczyzn poziom inhibiny B wpływa na funkcję komórek Sertoliego, stanowi marker spermatogenezy i funkcjonowania jąder.
-
agus3004 wrote:Norma jest powyżej 20, my właśnie odebraliśmy wyniki męża i mamy 7.9 jestem załamana, nie wiem czy da się coś z tym zrobic
hej! mój M robił badanie w invicta w Gdańsku i na badaniu jest napisane mniej niż 400 wartość referencyjna, a Ty piszesz że ma być więcej od 20 więc już nie wiem o co chodzi a Ty to wiesz od lekarza???Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 13:02
-
właśnie to dziwne to jest kilka norm? nie rozumiem, mój M ma wynik 74,6 i wartość referencyjna oznaczona jest tak <400. Bo chyba ten znak < oznacza MNIEJ bo już się zakręciłam. Wizytę będziemy mieć dopiero w styczniu ze względu na pracę mojego M ;-( a Wy szybciej będziecie u androloga?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 13:03
-
może tym wynikiem nie musimy się martwić, ale najgorsze jest to że żołnierzyków prawie nie ma są ale kilka lub kilkanaście zobaczymy jak wyjdą dalsze badania no i ten czas długi oczekiwania do następnej wizyty u androloga... mam nadzieję że przepisze jakieś "cudowne" tabletki żeby żołnierzyków było więcej. Trzymam kciuki za Was, żeby lekarz Wam pomógł!
-
agus3004 wrote:Rzeczywiscie czas do wizyty macie mega dlugi, my tez mielismy czekac do polowy listopada bo kiepsko w tym miesiacu z kasa, ale jakos damy rade, bo ja nie wytrzymam tak dlugo, musze wiedziec na czym stoimy
rozumiem Cię też bym chciała wszystko szybko wiedzieć ale niestety nie mogę tego przyśpieszyć, praca mojego M jest tak zajmująca, że wolny termin najszybciej to styczeń i to tylko sobota, a z kasą dobrze piszesz My też dopiero praktycznie zaczynamy się leczyć a już tyle stówek poszło... -
AVI wrote:sprawdzilam u mojego m wynik Inhibiny B
ma 98 pg/ml a norma jest >100 pg/ml
nie wiem dlaczego kazda z nas ma inne referencje...
Faktycznie nie rozumiem tego każdy z naszych partnerów ma inną normę, nie wiem od czego do zależy, nazwa taka sama... -
Też jestem takiego zdania wszystkie pieniądze świata dałabym za to żeby w końcu być w ciąży... bo to już 2 lata i nic, też chciałabym wiedzieć kiedy to się stanie i czy w ogóle się stanie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 14:01