Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy kolejna prośba o interpretacje wyników nasienia
Odpowiedz

kolejna prośba o interpretacje wyników nasienia

Oceń ten wątek:
  • Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, test robilismy za granica, a konkretnie w Luksemburgu.
    Ja wiem, ze co do liczby i jakosci plemnikow jest ok, ale martwi mnie za wysoka lepkosc, leukospermia, test MAR dodatni... czytalam o tym tescie MAR, ze jest sam w sobie wskazaniem do in vitro :(

Co wiecej u mnie tez wszystko raczej srednio wyglada, w zeszlym roku przeszlam ciaze pozamaciczna i usneli mi jajowod. Staramy sie o dziecko juz 4 lata i nie wychodzi :( Lekarze twierdza, ze infekcji nie ma (mialam robione rozmaite badania), ale mam podejrzanie zoltawy sluz - no i ciaza pozamaciczna tez wskazuje na to, ze cos sie dzieje zlego. Do tego podwyzszone TSH i prolaktyna na granicy.
    Jak zobaczylam dzis te wyniki spermy, to sie rozplakalam....

Dzieki za opinie, i mam nadzieje, ze u Was jakosc plemniczkow sie poprawi. Powodzenia kochana!

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ