X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy kolejna prośba o interpretacje wyników nasienia
Odpowiedz

kolejna prośba o interpretacje wyników nasienia

Oceń ten wątek:
  • Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, test robilismy za granica, a konkretnie w Luksemburgu.
    Ja wiem, ze co do liczby i jakosci plemnikow jest ok, ale martwi mnie za wysoka lepkosc, leukospermia, test MAR dodatni... czytalam o tym tescie MAR, ze jest sam w sobie wskazaniem do in vitro :(

Co wiecej u mnie tez wszystko raczej srednio wyglada, w zeszlym roku przeszlam ciaze pozamaciczna i usneli mi jajowod. Staramy sie o dziecko juz 4 lata i nie wychodzi :( Lekarze twierdza, ze infekcji nie ma (mialam robione rozmaite badania), ale mam podejrzanie zoltawy sluz - no i ciaza pozamaciczna tez wskazuje na to, ze cos sie dzieje zlego. Do tego podwyzszone TSH i prolaktyna na granicy.
    Jak zobaczylam dzis te wyniki spermy, to sie rozplakalam....

Dzieki za opinie, i mam nadzieje, ze u Was jakosc plemniczkow sie poprawi. Powodzenia kochana!

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ