X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy kolejna prośba o interpretacje wyników nasienia
Odpowiedz

kolejna prośba o interpretacje wyników nasienia

Oceń ten wątek:
  • Terraska Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, test robilismy za granica, a konkretnie w Luksemburgu.
    Ja wiem, ze co do liczby i jakosci plemnikow jest ok, ale martwi mnie za wysoka lepkosc, leukospermia, test MAR dodatni... czytalam o tym tescie MAR, ze jest sam w sobie wskazaniem do in vitro :(

Co wiecej u mnie tez wszystko raczej srednio wyglada, w zeszlym roku przeszlam ciaze pozamaciczna i usneli mi jajowod. Staramy sie o dziecko juz 4 lata i nie wychodzi :( Lekarze twierdza, ze infekcji nie ma (mialam robione rozmaite badania), ale mam podejrzanie zoltawy sluz - no i ciaza pozamaciczna tez wskazuje na to, ze cos sie dzieje zlego. Do tego podwyzszone TSH i prolaktyna na granicy.
    Jak zobaczylam dzis te wyniki spermy, to sie rozplakalam....

Dzieki za opinie, i mam nadzieje, ze u Was jakosc plemniczkow sie poprawi. Powodzenia kochana!

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ